Chez Yvonne és un dels Winstub, emblemàtics a Strasbourg, nom amb el qual es coneixen les tavernes tradicionals d’aquesta regió, on se serveixen plats típics de la cuina alsaciana juntament amb vins locals. Ofereixen un ambient rústic i acollidor, oferint una experiència culinària autèntica i local.

Chez Yvonne

10 Rue du Sanglier (Strasbourg)

Web del lloc

Tel.: +33 388 32 84 15

Chez-Yvonne-entrada

No és freqüent que dediqui un post a un restaurant de llocs llunyans. Com a molt, faig un resum de l’estada com he fet amb les recents de Copenhaguen i Quebec en la que generalitzo una mica intentant donar una visió global.

Però aquest restaurant, ja sigui per la seva història, que comento més endavant, com per records personals, he pensat que ho mereixia.

No és pas el primer cop, que visitem Chez Yvonne a Strasbourg. La nostra relació amb aquest lloc, va començar deu fer uns 20 anys, després va continuar amb alguna estada professional, a partir d’un projecte europeu Leonardo i amb alguna altra visita turística.

No presentaré pas el lloc com un must gastronòmic, però sí com un wintub on gaudir de plats típics de la cuina alsaciana, molt ben encertats, així com bons vins de l’Alsàcia.

I a més Chez Yvonne, és un lloc amb encant que té ben merescut el Bib Gourmand Michelin i amb detalls històrics ben interessants.

Era un dels punts de trobada de Helmut Kohl i Jacques Chirac, així com Kohl i Mitterrand, per discutir sobre el futur d’Europa. Quan es va reunir amb Chirac, aquest acabava de ser elegit. Van parlar sobre les implicacions de l’eix francoalemany en la construcció d’Europa.

I va ser l’inici de les negociacions sobre el Tractat de Maastricht. Els seus murs, llueixen fotografies com la que podeu veure tot seguit.

En conseqüència, si sumes els bons plats que arriben a taula, la simbologia del lloc i que estàs de «vacances», fa que puguis caure en entusiasmes desmesurats, com els que llegim sovint per les xarxes, aquests mesos d’estiu 😂. En el meu cas, ho deixaré en entusiasme a seques, que m’agrada tocar de peus a terra 😊.

Que ofereixen a Chez Yvonne

A la seva web podeu veure la carta i cal parar atenció a la seva pissarra de suggeriments del dia, que de fet va ser la nostra font d’inspiració.

Chez Yvonne pissarra

Ja veníem amb la comanda «preparada» de casa, o millor dit del TGV que ens va apropar des de Reims, i que havíem vist a la seva web, però la pissarra ens va aportar noves idees.

Que vam demanar

Ens va fer gràcia demanar els dos entrants dels suggeriments. El primer eren uns makis (sí, ja sé que algun dels meus estimats haters, ara pensareu… «… vaja, presumeix de cuina alsaciana i demana makis…». Però ens van fer gràcia uns makis fets amb choucroute i foie gras 🤷🏻‍♂️.

Chez Yvonne makis

I també els filets de Harengs, ben acompanyats. I mira que ens agraden els filets de Harengs i com estan de normalitzats per la zona. Feia un parell de dies, a la taula del costat en un restaurant de Reims, algú els va demanar i li van oferir una safata, dient-li que anés agafant a «volonté» 😍. Aquí no hi va haver sort 🤷🏻‍♂️.

Chex Yvonne arengades

Vam compartir els dos entrants fent canvi de plats a mig i ens van encantar. I la idea dels makis de Chez Yvonne, com per incorporar-la a Cal Malcarat.

Com a plats principals i veient la pissarra dels suggeriments, anàvem de cara a la langue de veau i els rognons flambés, però d’aquests acabaven de servir la darrera ració 😢. I vam canviar a un plat de la carta tradicional: la salsitxa Maennerstolz, feta principalment de carn de porc.

Es tracta d’una salsitxa tradicional alemanya, que és fumada i condimentada amb diverses espècies. Tot i que no és tan coneguda com altres salsitxes alemanyes, a Alsàcia pot aparèixer en menús que ofereixen especialitats regionals d’influència germànica.

Chex Yvonne llengua

Chex Yvonne Maennerstolz

La salsitxa Maennerstolz, realment bona. La vam demanar en haver-se esgotat el plat de ronyons, però va ser un molt bon descobriment. Es podia escollir com acompanyament, entre amanida de patata i choucrute i vaig escollir la primera opció.

I la llengua, bona com sempre i tallada més gruixuda del que fem normalment a casa i anava ben acompanyada. Caldrà provar aquesta manera de tallar-la que hem vist a Chez Yvonne.

Vins i postres a Chez Yvonne

La carta de vins era prou àmplia i fins i tot amb l’opció de pichets de diferents mides i tipus de vins. Però vam decidir anar a ampolla sencera i fent un acte de territori, vam optar per aquest Riesling, que va resultar del nostre gust.

La carta de postres, que mostren a la seva web, és prou àmplia, però vam optar per un de la pissarra de suggeriments: el kougelhopf amb gelat de canyella. El podríem descriure com una mena de pa de pessic i és típic d’Alsàcia, però també de zones limítrofes.

Conclusions i reflexions

Un cop més parlar de l’enveja que em fa trobar llocs com aquest, que es mantenen vius a travès dels anys i fins i tot amb detalls d’actualització. Però amb una carta que manté plats tradicionals i que no són per decorar, sinó que la gent demana.

I a Chez Yvonne trobes un servei professional, planer i amable, que fa que un cop més maleeixis els «hola chicos» i els «caballero», que patim a Barcelona i llocs turístics de Catalunya.

I em quedo pensatiu ja que em dic: el preu de les matèries primeres a Strasbourg és a l’estil del de Barcelona, els lloguers són elevats i els sous tinc entès que superiors. Llavors em pregunto com és possible que a molts llocs de CAT, patim serveis tant pòtols 🤷🏻‍♂️. De veritat que no ho puc entendre.

I no faig la reflexió per Chez Yvonne només. A cada lloc que hem anat i que no descric aquí, sortim amb el mateix pensament. El preu pot semblar pujat pel tema Riesling (55 €), però hi havien opcions més econòmiques i fins i tot menú.

Chez Yvonne tiquet

Resum de Chez Yvonne

  • Wintub emblemàtic a Strasborg
  • Lloc que pot lluir d’anècdotes històriques
  • Plats tradicionals d’Alsàcia
  • Servei proper, amable i professional
  • En conseqüència, un imprescidible a Strasbourg

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.