Claris 118, és un restaurant, que té com a valor afegit, la trajectòria del xef Ever Cubilla, que ha apostat per aquest projecte. La cuina té molt de nivell i la seva RQP, pel que fa als plats que arriben, és espectacular.

Claris 118

Pau Claris, 118, Barcelona

El seu Facebook

TEL.: 934 88 28 37

Claris 118 entrada

Tenia curiositat per aquest lloc després de llegir les lloances de totes les forces vives que hi havien anat a fer reportatges i en deien meravelles.

I aprofitant que ja torno a BCN un cop per setmana i en migdies, vaig reservar a Claris 118.

Tampoc em llegeixo les cròniques escrites a fons. Sóc de línia si, línia no ? i no sé per què em vaig fer la idea, que es tractava d’un restaurant d’hotel, amb una certa amplitud d’espai i confort. Tampoc vaig entendre el funcionament del menú degustació i va donar lloc a una curiosa anècdota que explicaré més avall.

Dic això perquè la sala que fa les funcions de restaurant, és la més bàsica que recordo dels llocs que vaig visitant. I no ho interpreteu com negatiu, perquè jo mateix als principis de la meva empresa, vaig resoldre moltes coses a partir del meu bricolatge. Però s’ha de dir que hi ha detalls, que contrasten una mica amb les decoracions actuals ?.

Així i tot, els plats ens van encantar i recomano el lloc, quan em trobava en aquella sala tan espartana i amb bastant de soroll, tenint en compte que faig 120 km per arribar a BCN, em preguntava si havia encertat el lloc. I aquests són detalls que els escrividors, no caldria que obviessin.

Que ofereixen a Claris 118

L’oferta va de dos menús: un de 13 € i un de 22,50, que és el que volíem i us mostro tot seguit.

Claris 118 menú

Que interpreteu amb aquest menú? Jo vaig interpretar que calia escollir un primer i un segon. Però resulta que no és així, sinó que en agafar el menú, et porten tots els plats.

I ho vaig entendre quan en arribar la nota, sumava menys de 45 € (22,50 + 22,50). Ja havia pagat al datàfon sense mirar i en prendre el tiquet per a publicar-lo, veig el valor i aviso al cambrer dient-li que s’havien equivocat i que m’havien cobrat de menys ?.

I resulta que no! Tot i que vam fer la comanda assenyalant plats del menú de 22,50, al dir que volíem uns concrets, es veu que coincidien amb els del menú econòmic (alguns amb suplement) i per tant, mentre jo pensava que havia menjat el menú car, resulta que menjàvem l’econòmic.

Quins plats van arribar

Com a entreteniments vam escollir l’ostra que la vaig voler al natural i l’altre va ser la croqueta de «choco». Sorprenentment bona l’ostra (però vés a saber si influeix que sóc dels que a l’estiu les eviten i ja són 5 mesos d’abstinència) i correcta la croqueta.

Claris 118 ostra

Com primers a Claris 118, van arribar el tàrtar de tonyina i corball, que de bo que era només pensava com era possible un tàrtar d’aquest nivell en un menú de 22,50 €, L’altre plat d’albergínia i miso blanc amb formatge de cabra, també va ser elogiat.

I els plats principals, costella de vedella a la brasa i per a mi (us recordo que estic a dieta per perdre una mica de pes ?),  el salmó al forn amb crema agre i anet. Els dos plats més que correctes i el meu salmó tal com passa al 90% dels restaurants, una mica massa cuit. Però ells segueixen la normativa alimentària i per tant, res a dir.

Claris 118 salmó

Postres i vins a Claris 118

Poc puc dir dels vins perquè al menú anaven copes, que ni vam demanar. Mostraven una oferta bastant limitada de vins, suposo que pensada per complementar el menú. Imagino que deuen tenir una carta amb més assortiment.

Les postres a Claris 118, les que veieu al menú. Vam escollir el pastís de formatge i la pinya «coco ron» (que en el menú, apareix de forma equivocada a la secció de plats principals). El pastís de formatge bo i molt  ben infusionada la pinya. Unes postres que em van agradar.

Claris 118 pinya

Conclusions i Reflexions a Claris 118

Ja explicat abans l’embolic amb el tiquet en què pensava s’havien equivocat, cobrant-me de menys i accepto que va ser una errada d’interpretació per la meva part. Però és que aquell menú degustació de 22,50 €, em semblava impossible i vam entendre que s’havia d’escollir.

El preu final que veieu al tiquet, és el més baix que recordo haver publicat mai. Segurament no hauria entrat, pensant que acabaria prenent  un menú de 13 € ?. I no tinc res contra els menús, que de fet en era un assidu, quan treballava a BCN. Però ara quan faig 120 km per venir, busco una mica més de «festa».

Com ja he dit abans, el local de Claris 118, és segurament el més espartà que he publicat mai ?. I curiosament contrastava amb la vaixella, que era certament bonica i encertada.

Per últim, comentar que com ja sabeu, m’encanta llegir les crítiques negatives a TripAdvisor, que com ja he dit en més d’una ocasió, algunes es converteixen en positives, donada la «garruleria» dels autors. Aquí sortien un parell de crítiques al servei i ús poc assegurar que és prou bo. No falta personal i mostren ganes. Potser vam detectar alguna distracció, però globalment més que correcte.

I aquí teniu el tiquet, en el que resulta ens van cobrar el menú econòmic i algun suplement. Tot i això es va quedar per sota dels 45 € previstos ?. El dinar més econòmic d’entre tots els que he publicat.

Claris 118

RESUM

  • Un lloc ben curiós amb gran RQP
  • Publiquen els menús al seu  Facebook cada setmana
  • Els migdies és lloc d’èxit i pot comportar alguna cua d’espera
  • Ocupa un lloc prèmium entre els menús
  • En conseqüència recomanable