Colmado Múrria és un establiment històric de productes delicatessen, que ha evolucionat cap a petit restaurant. Un d’aquells llocs en què la realitat supera les expectatives i del que surts amb ganes de tornar.

El Colmado Múrria, és un establiment modernista fundat l’any 1898 que imagino tothom coneix com botiga de productes gastronòmics de gran nivell. Amb oferta de formatges artesans, fumats, embotits, caviar, olis, cafès, conserves, vins i xampanys.
Fent un cop més un exercici de nostàlgia, em venen records de fa quasi quaranta anys quan per a mi era un lloc de referència on trobar productes, difícils d’aconseguir en altres llocs. Vam fer molts sopars a casa, quan jo vivia a Sabadell, amb els seus productes.
Encara recordo les seves preparacions per a fondues, de les que generosament em van confiar les proporcions. Però a més del ventall de productes de luxe que oferien, no deixaven de banda coses més terrenals com un vi i un cava embotellat per ells i amb etiqueta Múrria, del que en vam consumir moltes ampolles.
I ara, quan fa un parell d’anys van canviar la seva orientació evolucionant cap a restaurant, em vaig dir que calia anar-hi. Però la meva llista de desitjos és àmplia i toca quan toca.
Que ofereixen a Colmado Múrria
La seva oferta està basada en productes de primer nivell com la taula d’embotits i formatges que mostra en la següent secció, però també amb plats senzills, molt ben pensats.
Tot seguit podeu veure la pissarra de suggeriments del dia.
I en la seva web, la totalitat de la seva oferta, que és prou àmplia per les dimensions del local.
De fet, i segons vaig llegir, quan van reobrir com restaurant, la cuina estava assessorada per Jordi Vilà que és tota una garantia. I crec que continua igual, ja que la carta que mostren a la seva web, i de la que he fet una captura, està signada per ell.
Que vam demanar
A partir dels plats del dia, ens va fer gràcia el paté de campanya amb envinagrats i els rossinyols amb botifarra de perol i cansalada.
Molt notable el paté i el plat de rossinyols, que cronològicament va arribar al final de l’àpat, ens va semblar una bona idea que avui mateix plagiarem a casa.
I dels plats de la carta, vam optar pet una taula mixta, amb un impecable pa amb tomàquet. I un cop més la reflexió de com venen de gust aquestes taules, quan els productes són prèmium.
I una ensaladilla que a la carta veureu com Ensaladilla del Múrria.
Postres i vins a Colmado Múrria
Les opcions de postres, van ser cantades a la taula i no en vaig prendre nota. Vam compartir un bon tiramisú.
I pel que fa a vins, ja us imagineu que teniu a l’abast tota l’oferta de Múrria i, per tant, carta molt destacable. I també amb acurada oferta de vins a copes com els que ens van servir.
Conclusions i reflexions
Penso que la idea de mantenir el Colmado Múrria actiu, encara que l’ús hagi canviat, ha estat un encert. És un lloc emblemàtic que valia la pena preservar.
Fa un parell d’anys va ser notícia perquè van haver de fixar una quota d’entrada de 5 €, a tothom qui entrés amb l’ànim de fer fotografies i sense comprar. La raó és que una botiga, no un museu, tot i que pugui costar d’entendre al turisme massificat.
I lligat amb el tema turisme, un cop més vam observar que el públic era majoritàriament estranger i en aquest cas de bon nivell. Tant de bo, aquest fos l’estil de turisme predominant a Barcelona.
Pels que coneixíeu la botiga, actualment la zona de venda ha quedat reduïda a un taulell refrigerat entrant a mà dreta. Les lleixes continuen farcides amb varietat de vins i la resta convertida amb barra de servei, més algunes taules altes.
Nosaltres vam reservar en una petita sala que abans era magatzem en la que hi ha 4 o 5 taules. I s’ha de dir que la zona és molt acollidora i et fa sentir a gust. També diuen els «iniciats» en aquests temes, que a les «golfes» s’hi amaga un reservat, tipus speakeasy.
En resum, un lloc amb oferta senzilla, molt ben atès i del que surts ben satisfet. És una opció per tenir apuntada a l’agenda i de la que crec en sortireu satisfets.
Resum
- Un lloc on podeu fer un mos o sopar amb garanties
- Productes de primer nivell
- Plats senzill de cuina, molt ben pensats
- Tracte i ambient destacable
- En conseqüència un lloc recomanable
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
S’haurà de visitar.
A nosaltres ens va agradar i ja veus el ventall que ofereixen a la carta.
Salutacions,
Vam estar-hi fa temps i ens va agradar. Tracte molt correcte i els plats gustosos. I turistes de veïns de taula, també, però educats!
Crec que vam comentar que pel que vam menjar (som de menjar poc) era un pèl car.
Sí, econòmic no és. Tot s’ha de dir.
Vam valorar la sala, el servei i el confort i això ho compensava.
SAlutacions,
Ara que és més fàcil trobar productes llunyans en supermercats o amb la compra en línia, aquest tipus de botigues s’han de reinventar.
Molt bona opció per fer un sopar informal.
Salut!
Sí, és així.
Fa 30 anys, que és quan hi anava, recordo per exemple la seva fondue preparada i un dels components era el formatge Appencell, que li aporta un plus de cremositat.
Ara en trobo, parlant de llocs propers, al mercat de Tarragona, però abans era impossible de trobar en altres llocs, i així un munt d’exemples més.
I tal com ho dius, bon lloc per un sopar informal o un berenar sopar, ja que està obert moltes hores.
Salut!
Ricard , m’alegra que t’hagi agradat el múrria. Poc després de la pandèmia vaig decidir quedar-me el local en traspàs i mantenir el colmado amb en Joan Múrria tot afegint els.plats de cuina catalana de la mà d’en Jordi Vilà., per evitar que es perdés. El local és petit i mirem de mantenir-ne l’essència de l’eixample de Barcelona
Bon dia,
Ens va agradar molt i ens va semblar un encert el nou ús que s’hi ha donat.
Dels seus inicis que tenia ganes de venir, però vinc a BCN un cop per setmana, en viure actualment a Cambrils, i anava quedant per a «més endavant». Però per fi va arribar el dia i ens va semblar un encert.
I no tant sols a mi, que la nostàlgia del local em pot afavorir, sinó que també el meu fill, 35 anys i professional del món de la comunicació en l’àmbit de la moda, també ho va veure molt adequat. I això em va alegrar!
Salutacions i molta sort en el projecte!