Contracorrent Bar és un petit restaurant que ofereix platets molt creatius. Ubicat en un ample carrer de vianants  al Fort Pienc i no lluny de l’Arc del Triomf, ofereix una agradable terrassa, que el fa molt recomanable.

Contracorrent Bar

carrer de Ribes, 35

Adreça web

Tel.: 930 18 43 10

Quan fa una mica més d’un any, vaig anar per primer cop a aquest local i ja el vaig publicar molt en positiu.

Ara quan he tornat, la cosa encara ha anat millor. He vist el lloc molt assentat, amb força personal servint, plats molt bons i tot funcionant com un rellotge.

Per fer una mica de història,  Contracorrent Bar, ho porta la mateixa persona que tenia el restaurant  Myfucking, ubicat al Raval i que ara està a càrrec d’una altra propietat.

Contracorrent Bar, em sembla un lloc recomanable, dins la lliga d’espais senzills amb molt bona cuina. I més tenint en compte, que la cuina és mínima pel que fa a espai, però que en saben treure molt de profit.

També vull comentar, igual que vaig fer en la crònica anterior,  que m’agraden aquests llocs, creats a partir de l’esforç personal. Potser perquè em recorden en un altre àmbit, la meva vida professional. I, en canvi em generen menys confiança els «grans» projectes gastronòmics, creats a cop de talonari i agència de comunicació.

Que trobem a la carta de Contracorrent Bar

La carta és relativament curta, però amb moltes opcions que venen de gust. De fet, ells es presenten com un bar de vins amb tapes, però es pot fer un àpat complet allà. Potser el fet de tenir «Bar» com a component del nom pot embolicar. Però allà sopes de conya.

Contracorrent Bar carta

Que vam demanar

Com és freqüent en aquests llocs, avisen d’entrada que els plats estan pensats per a compartir i que per a un sopar a dos, recomanen uns 5 plats. Realment alguns dels plats me l’hauria menjat jo sol i potser fins i tot repetir ?.

Per començar la seva ensaladilla de pollastre a l’ast. Un dels plats imprescindibles del lloc i fet amb molta gràcia. Aquest és un exemple del que jo sol em podria menjar dos platets i ja em servien de primer.

Contracorrent Bar ensaladilla

A continuació el steak tàrtar de vaca madurada 30 dies que arriba en forma de montadito. I també ens va semblar excel·lent. Un altre platet del qual també hagués repetit sense problemes a Contracorrent Bar.

Contracorrent Bar tartar

 

Després va arribar el gofre amb gamba crua, ají groc i ceps confitats, que tot i que ben bo, va ser el plat menys apreciat de tots els que ens van servir.

Va tornar a pujar el nivell amb la truita de camagrocs, ceps i miso, que pot semblar més cuita del que s’espera, però va ser a demanda de qui m’acompanyava.

Contracorrent Bar truita camagrocs

Després va arribar un plat que no havíem demanat, però que volien tastéssim com a novetat. Era una interpretació molt personal del fricandó i li van assignar aquest nom per estar fet a partir de llata. Es tractava el fricandó, demi-glacé fumat, salsa verda i cabdell. Molt ben encertat!

I ja com darrer servei, la fregola caldosa amb cloïsses i musclos. Aquest tipus de pasta de blat dur, amb forma esfèrica d’origen Sardenya, que rarament trobem aquí i que val la pena tastar. Un plat que ens va encantar.

Contracorrent bar Fregola

Vins i postres a Contracorrent Bar

La carta de vins, és de les que ja t’avisen d’entrada que la cosa va de vins amb poca «intervenció». No és un tema que personalment valori i com ara em limito a una copa en els meus àpats en dia feiner, vaig deixar que em portessin el vi al seu aire.

També va arribar una copa de vi negre per qui m’acompanyava, però ja no em vaig fixar, ni tinc imatge de l’ampolla. En tot cas el lloc ofereix aquest reclam, per a tots aquells que valoreu aquesta filosofia de produir vi.

Pel que fa a les postres, oferien quatre opcions i vam escollir les de canolo sicilià, que va resultar molt agradable.

Conclusions i reflexions a Contracorrent Bar

Està ubicat en un carrer de vianants amb molta amplitud, que el converteix la terrassa en un espai molt agradable. L’interior és més reduït, però prou bé. No coneixia el barri, però l’ambient general, semblava agradable.

Els plats que surten de la diminuta cuina, són en general de molt bon nivell i algun queda en la memòria, per repetir el dia que tornis. Realment un bon mèrit aconseguir aquest nivell, amb una cuina tan petita.

El preu dels plats a Contracorrent Bar, el podeu veure a la carta inicial. Escollint plats senzills i un parell de copes de vi, pot resultar una opció econòmica.

Segurament Contracorrent Bar, apareixerà en la pròxima edició, de la llista que fem amb els companys de 3(o+)aTaula, ja que els tres components hi hem anat per separat. La nostra llista no és pas homogènia i Contracorrent Bar, pot ser-hi en la lliga de llocs amb caire informal.

Podeu consultar l’edició de setembre_2022,  fent clic a la imatge,

 

Resum del lloc

  • Terrassa molt agradable en carrer de vianants
  • Servei molt amable
  • Permet àpats informals
  • Lloc de vins naturals (que tenen els seus fans ?)
  • Plats molt ben elaborats
  • Us recomano fer-hi una visita

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.