Contracorrent Bar és un petit restaurant que ofereix platets molt creatius. Ubicat en un ample carrer de vianants al Fort Pienc i no lluny de l’Arc del Triomf, ofereix una agradable terrassa, que encara el fa més recomanable.
Ja porto algunes visites a aquest local i sempre molt positives. Aquesta darrera m’ha sorprès per la seva vitalitat i ambient, un dimecres vespre i el local i la terrassa plens.
Com a anècdota diguem que el local és senzill i sembla més un bar, de fet porta aquest nom, que un típic restaurant. I a la darrera publicació, ara ja esborrada, algú em va esbroncar als comentaris, perquè «per culpa meva», havien anat a sopar a un lloc que semblava un bar 🤷🏻♂️.
Curiós com a voltes, la gent em culpabilitza de coses com aquesta. I pel que veig, no va ser «calentón» d’un dia, sinó que sent una persona que més d’un feedback em deixava, mai més ha interaccionat amb mi 😂.
Sí que el local és petit, les taules també són petites una mica a l’estil de bistrot de París, però els plats que arriben i la creativitat que aporten, val molt la pena. Cada lloc juga a la seva lliga, i Contracorrent Bar, es belluga molt bé en la lliga de llocs informals.
La creativitat del lloc, em recorda una mica els inicis d’Agreste. També cuiner italià molt creatiu, amb parella catalana a càrrec de la sala i ambient agradablement informal. I ho dic a risc que, a uns o els altres, no els agradi la comparació, però ja sabeu que vaig a la meva.
També vull comentar, igual que vaig fer en la crònica anterior, que m’agraden aquests llocs, creats a partir de l’esforç personal. Potser perquè em recorden en un altre àmbit, la meva vida professional. I, en canvi, em generen menys confiança els «grans» projectes gastronòmics, creats a cop de talonari i agència de comunicació.
Que trobem a la carta de Contracorrent Bar
La carta és relativament curta, però amb moltes opcions que venen de gust. De fet, ells es presentaven inicialment com un bar de vins amb tapes, però han anat evolucionant, de manera que la gent va a fer àpat complet allà. Potser el fet de tenir «Bar» com a component del nom pot embolicar, però allà sopes de conya.
Que vam demanar
Com és freqüent en aquests llocs, avisen d’entrada que els plats estan pensats per a compartir i que per a un sopar a dos, recomanen uns 5 plats. Realment alguns dels plats me l’hauria menjat jo sol i potser fins i tot repetir.
Per començar la seva ensaladilla de pollastre a l’ast. Un dels plats estrella del lloc i fet amb molta gràcia. Aquest és un exemple del que jo sol em podria menjar dos platets i ja em servien de primer. I tot seguit el pa, que resulta imprescindible per molts dels plats que arriben tot seguit.
A continuació dos plats que no havíem demanat, però que com passa sovint en alguns llocs que em coneixen, em fan arribar per saber la meva opinió. Accepto per cortesia i de fet ho agraeixo, tot i que al meu #hater més estimat 😂 li posin catxondo aquestes coses… 🤷🏻♂️.
Aquí teniu la carxofa amb ou de guatlla i salsa «cacio e pepe». Un bon plat, que tot i ser final de temporada de carxofes, està ben resolt.
I el radicchio, cítrics, formatge taleggio, sèsam garapinyat i vinagreta. Bona creació també i ben original al meu parer.
I els següents, sí que són de la nostra tria inicial: la truita de botifarra de perol, carxofa i romesco, així com una de les pastes de desig, quan anem allà: fregola amb bolets de bosc i escórpora brasejada (un tipus de pasta de blat dur, d’origen Sardenya, que rarament es troba per aquí).
La truita oberta molt bona i de fet sempre en tenen alguna a la carta i la fregola, és una pasta que m’encanta. A la darrera visita amb musclos i, per tant, més instagramable, i en aquesta ocasió amb escórpora i, per tant, més nivell 😍.
I ja per acabar el sopar a Contracorrent Bar…
Un altre plat per a tastar, dels que com és lògic serveixen menys volum que si fos una ració normal: el capipota amb carpaccio de gamba i pebre vermell. I finalment un de la nostra tria: l’onglet de vedella a la flama amb chimichurri especiat i maionesa d’all rostit.
Cal dir que el capipota amb gamba, no és un plat que demanaria en una nova visita. Com sempre dic, són opinions subjectives, però mai he estat aficionat als «mar i muntanya». I soc fan del cap i pota, que aquest no és pas el problema. L’onglet molt bo i acompanyat del chimichurri que no apareix a la imatge.
Vins i postres a Contracorrent Bar
La carta de vins, és de les que ja t’avisen d’entrada que la cosa va de vins amb poca «intervenció». No és un tema que personalment valori, però reconec que van millorant els vins naturals.
I el públic «modern» que circula avui en dia per Barcelona, perd el cul per aquests vins i ara ja han descobert els «oranges». Vam prendre algunes copes i només vaig pensar a fotografiar la primera ampolla 🤷🏻♂️.
Pel que fa a les postres, oferien les quatre opcions que veieu a la carta i vam escollir un parell de canolo sicilià, que va resultar bons com sempre a Contracorrent Bar.
Conclusions i reflexions a Contracorrent Bar
Està ubicat en un carrer de vianants amb molta amplitud, que el converteix la terrassa en un espai molt agradable. L’interior és més reduït, però prou bé, ambient general força agradable.
Els plats que surten de la diminuta cuina, són en general de molt bon nivell i algun queda en la memòria, per repetir el dia que tornis. Realment un bon mèrit aconseguir aquest nivell, amb una cuina tan petita.
El preu dels plats a Contracorrent Bar, el podeu veure a la carta inicial. Escollint plats senzills i un parell de copes de vi, pot resultar una opció econòmica.
Contracorrent Bar, apareix a la la llista que fem amb els companys de 3(o+)aTaula, ja que els tres components hi hem anat per separat. La nostra llista no és pas homogènia i Contracorrent Bar, pot ser-hi en la lliga de llocs amb caire informal i que podeu veure fent clic aquí:
Resum del lloc
- Terrassa molt agradable en carrer de vianants
- Servei molt amable
- Permet àpats informals
- Bona oferta de vins naturals
- Plats molt ben elaborats
- En conseqüència, puc recomanar-lo
Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Moltes gràcies, un altre ha tenir en compte.
Per cert la web no és correcte, és aquesta https://contracorrentbar.com/
Gràcies a tu per avisar-me.
He aprofitat l’esquema de post anterior i no ho he comprovat.
Ara rectifico!
Salutacions,
Ah, aquest ja el conec!!! Em va agradar molt. Només hi he anat un cop pq sempre és ple. També em va agradar El Puestu, que és ben a prop!
Sí, bons llocs! I si que el darrer dia estava ple, però sempre reservo amb alguns dies…
Salutacions!
Aquest de l’ensaladilla de pollastre el tinc present, s’ha de tastar.
Pot ser està animadet de públic per haver sortit i quedar segon al programa del Joc de cartes.😉
Salut!!
Ostres, no sabia que havien sortit en aquest programa 🤮🤮
Però no crec que els vingui d’aquí el públic, perquè hi havia un de cada país…. Dels que no miren TVC
Salut!
Gracias por venir a comer a nuestra casa pronto nos veremos por gracia
Ja saps que content de poder venir i si no visqués a 120 km, més sovint vindria.
Que passeu bon estiu i ens veiem per Gràcia.
Salutacions!
Vàrem anar a dinar a Contracorrent Bar. A l’entrar tenien música rock molt alta (a nivell de bar musical). Ens varen oferí una taula sota un altaveu. Els vam demanar si podien abaixar la música i la van abaixar una mica poc després. El cambrer ens va agafar la comanda tot somrient i molt amablement, i en acabar li vaig demanar si era possible abaixar una mica més la música perquè ens agrada parlar i era difícil entendre’s amb tant de soroll. Directament, van treure la música i poc després vàrem sentir al cambrer amb veu prou forte: “No voy a estar subiendo y bajando la música todo el rato” i respondre una de les cambreres: “Pues en lugar de música escucharemos lo que dicen las mesas”.
A partir d’aleshores ens varen anar servint els plats sense fer cap comentari, al més pur estil de robot. En una ocasió la cambrera em va donar un cop al braç en servir un plat des del darrere. Entenc que va ser involuntari i cap problema, però va ser un contacte prou intens per a disculpar-se, que per descomptat no ho va fer. Vàrem continuar menjant molt incòmodes. La meva parella em va dir: hi ha una cambrera darrera la barra que no ens treu l’ull de sobre. Jo estava d’esquena i em vaig pensar que ho deia de conya per trencar gel perquè no ho estàvem passant gens bé. Em vaig girar i feia por com ens mirava sense cap dissimul.
Després dels 6 plats que havíem demanat, vam perdonar les postres perquè l’únic que volíem era fotre el camp. Vàrem pagar i encara no ens havíem aixecat de la taula la música tornava a estar a tope.
Com reflexió: Els propietaris poden decidir si posen o no música i el volum, i si em diuen al començament que és norma de la casa qui hi hagi música, entenc que m’he equivocat de lloc per anar a dinar i marxo i tots tan amics. Hi ha molts restaurant per escollir i ni nosaltres ni ells ens hem de sentir incòmodes.
Com comentari: Em sorprèn que en més d’una ocasió has publicat que no tornaries a un restaurant perquè és sorollós o tenen les taules molt juntes o fan torns i has de menjar estressat i Contracorrent fa bingo en les tres. Suposo que el dia que vares anar era feiner i no feien torns i no tenien música, però les taules estan tan juntes que és com menjar en família. De fet, vàrem interactuar amb els veïns en els comentaris dels plats que algú feia.
Ostres 😢
Començant pel final, jo sempre i de fa molts anys vaig a restaurants en dies feiners i normalment els dimecres.
Entrar en un restaurant en no feiner em fa pànic.
El dia que vaig anar a Contracorrent, no recordo música no cap cambrera. Servien el propietari i crec recordar que un parell d’homes més.
Les taules si que són properes, però teníem a cada costat parelles discretes que parlaven suaument com nosaltres.
Però entenc que si et trobes amb la situació que descrius, la cosa és horrible… Em sap greu…
Bona tarda Sr. Sampere. Hem anat al contracorrent i vam menjar molt bé. Increible el que surt d’una cuina tan minúscula. M’ha sorprés un dels comentaris anteriors perquè en el nostre cas el servei va començar sent amable i al final l’encarregat amb barba va acabar sent molt sec quasi antipàtic. En el nostre cas no sé que vam fer malament
El que és italià millor, encara que els vaig veure una mica cremats. En qualsevol cas ens va encantar el menjar. Gràcies!
Bona nit,
Tampoc identifico qui pot ser el de la barba… Jo vaig allà un cop l’any i el darrer cop, d’entrada no coneixia ni al propietari. I la resta no recordo ni quina cara feien i de fet interacciono molt poc als restaurants.
He anat 3 cops crec, a Contracorrent i sempre he sortit content. Amb el tema plats, veig que coincidim i no amb el tema servei.
Potser la diferència és que jo sempre he anat en feiners (tinc costum de sortir dimecres) i a primera hora i a l’haver menys públic, segurament tot rutlla millor.
Gràcies per passar i dir com ho veieu!
Salutacions,