Contracorrent Bar és un petit restaurant que ofereix platets molt creatius. Ubicat en un ample carrer de vianants  al Fort Pienc i no lluny de l’Arc del Triomf, ofereix una agradable terrassa, que encara el fa més recomanable.

Contracorrent Bar

carrer de Ribes, 35

Adreça web

Tel.: 930 18 43 10

Ja porto algunes visites a aquest local i sempre molt positives. Aquesta darrera m’ha sorprès per la seva vitalitat i ambient, un dimecres vespre i el local i la terrassa plens.

Com a anècdota diguem que el local és senzill i sembla més un bar, de fet porta aquest nom, que un típic restaurant. I a la darrera publicació, ara ja esborrada, algú em va esbroncar als comentaris, perquè «per culpa meva», havien anat a sopar a un lloc que semblava un bar  🤷🏻‍♂️.

Curiós com a voltes, la gent em culpabilitza de coses com aquesta. I pel que veig, no va ser «calentón» d’un dia, sinó que sent una persona que més d’un feedback em deixava, mai més ha interaccionat amb mi 😂.

Sí que el local és petit, les taules també són petites una mica a l’estil de bistrot de París, però els plats que arriben i la creativitat que aporten, val molt la pena. Cada lloc juga a la seva lliga, i Contracorrent Bar, es belluga molt bé en la lliga de llocs informals.

La creativitat del lloc, em recorda una mica els inicis d’Agreste. També cuiner italià molt creatiu, amb parella catalana a càrrec de la sala i ambient agradablement informal. I ho dic a risc que, a uns o els altres,  no els agradi la comparació, però ja sabeu que vaig a la meva.

També vull comentar, igual que vaig fer en la crònica anterior,  que m’agraden aquests llocs, creats a partir de l’esforç personal. Potser perquè em recorden en un altre àmbit, la meva vida professional. I, en canvi, em generen menys confiança els «grans» projectes gastronòmics, creats a cop de talonari i agència de comunicació.

Que trobem a la carta de Contracorrent Bar

La carta és relativament curta, però amb moltes opcions que venen de gust. De fet, ells es presentaven inicialment com un bar de vins amb tapes, però han anat evolucionant, de manera que la gent va a fer àpat complet allà. Potser el fet de tenir «Bar» com a component del nom pot embolicar, però allà sopes de conya.

Contracorrent Bar carta

Que vam demanar

Com és freqüent en aquests llocs, avisen d’entrada que els plats estan pensats per a compartir i que per a un sopar a dos, recomanen uns 5 plats. Realment alguns dels plats me l’hauria menjat jo sol i potser fins i tot repetir.

Per començar la seva ensaladilla de pollastre a l’ast. Un dels plats estrella del lloc i fet amb molta gràcia. Aquest és un exemple del que jo sol em podria menjar dos platets i ja em servien de primer. I tot seguit el pa, que resulta imprescindible per molts dels plats que arriben tot seguit.

Contracorrent Bar ensaladilla

A continuació dos plats que no havíem demanat, però que com passa sovint en alguns llocs que em coneixen, em fan arribar per saber la meva opinió. Accepto per cortesia i de fet ho agraeixo, tot i que al meu #hater  més estimat 😂 li posin catxondo aquestes coses… 🤷🏻‍♂️.

Aquí teniu la carxofa amb ou de guatlla i salsa «cacio e pepe». Un bon plat, que tot i ser final de temporada de carxofes, està ben resolt.

I el radicchio, cítrics, formatge taleggio, sèsam garapinyat i vinagreta. Bona creació també i ben original al meu parer.

Contracorrent Bar radicchio

I els següents, sí que són de la nostra tria inicial: la truita de botifarra de perol, carxofa i romesco, així com una de les pastes de desig, quan anem allà: fregola amb bolets de bosc i escórpora brasejada (un tipus de pasta de blat dur, d’origen Sardenya, que rarament es troba per aquí).

Contracorrent Bar truita

Contracorrent escorpora

La truita oberta molt bona i de fet sempre en tenen alguna a la carta i la fregola, és una pasta que m’encanta. A la darrera visita amb musclos i, per tant, més instagramable,  i en aquesta ocasió amb escórpora i, per tant, més nivell 😍.

I ja per acabar el sopar a Contracorrent Bar…

Un altre plat per a tastar, dels que com és lògic serveixen menys volum que si fos una ració normal: el capipota amb carpaccio de gamba i pebre vermell. I finalment un de la nostra tria: l’onglet de vedella a la flama amb chimichurri especiat i maionesa d’all rostit.

Contracorrent capipota

Contracorrent onglet

Cal dir que el capipota amb gamba, no és un plat que demanaria en una nova visita. Com sempre dic, són opinions subjectives, però mai he estat aficionat als «mar i muntanya». I soc fan del cap i pota, que aquest no és pas el problema. L’onglet molt bo i acompanyat del chimichurri que no apareix a la imatge.

Vins i postres a Contracorrent Bar

La carta de vins, és de les que ja t’avisen d’entrada que la cosa va de vins amb poca «intervenció». No és un tema que personalment valori, però reconec que van millorant els vins naturals.

I el públic «modern» que circula avui en dia per Barcelona, perd el cul per aquests vins i ara ja han descobert els «oranges». Vam prendre algunes copes i només vaig pensar a fotografiar la primera ampolla 🤷🏻‍♂️.

Pel que fa a les postres, oferien les quatre opcions que veieu a la carta i vam escollir un parell de canolo sicilià, que va resultar bons com sempre a  Contracorrent Bar.

Conclusions i reflexions a Contracorrent Bar

Està ubicat en un carrer de vianants amb molta amplitud, que el converteix la terrassa en un espai molt agradable. L’interior és més reduït, però prou bé, ambient general força agradable.

Els plats que surten de la diminuta cuina, són en general de molt bon nivell i algun queda en la memòria, per repetir el dia que tornis. Realment un bon mèrit aconseguir aquest nivell, amb una cuina tan petita.

El preu dels plats a Contracorrent Bar, el podeu veure a la carta inicial. Escollint plats senzills i un parell de copes de vi, pot resultar una opció econòmica.

Contracorrent Bar, apareix a la  la llista que fem amb els companys de 3(o+)aTaula, ja que els tres components hi hem anat per separat. La nostra llista no és pas homogènia i Contracorrent Bar, pot ser-hi en la lliga de llocs amb caire informal i que podeu veure fent clic aquí:

Contracorrent bar tiquet

Contracorrent bar avaluacio

Resum del lloc

  • Terrassa molt agradable en carrer de vianants
  • Servei molt amable
  • Permet àpats informals
  • Bona oferta de vins naturals
  • Plats molt ben elaborats
  • En conseqüència, puc recomanar-lo

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.