Contracorrent Bar és un petit restaurant que ofereix platets molt creatius. Ubicat en un ample carrer de vianants al Fort Pienc i no lluny de l’Arc del Triomf, ofereix una agradable terrassa, que el fa molt recomanable.
A partir del moment en què van començar a afluixar-se les restriccions Covid i vaig poder tornar a fer sopars per BCN, em vaig marcar com a ruta repetir els meus restaurants habituals i defugir de novetats. Dit això, tampoc estic tancat del tot a explorar nous llocs.
I aquest és el cas de Contracorrent Bar, del que vaig rebre més d’un comentari positiu i a més coneixia les bondats de qui ho porta, de quan tenia aquell restaurant amb nom Myfucking restaurant, ubicat al Raval i que vaig publicar al QF, abans de fugir cames ajudeu-me, d’aquesta publicació 😅.
D’entrada dir, que em sembla un lloc recomanable, dins la lliga d’espais senzills amb molt bona cuina. I més tenint en compte, que la cuina és mínima pel que fa a espai, però que en saben treure molt de profit.
També vull comentar que m’agraden aquests llocs, creats a partir de l’esforç personal. Potser perquè em recorden en un altre àmbit, la meva vida professional. I en canvi em generen menys confiança els «grans» projectes gastronòmics, creats a cop de talonari.
Que trobem a la carta de Contracorrent Bar
La carta és relativament curta, però amb moltes opcions que vénen de gust. Està penjada en una pissarra, que mostro en la següent imatge.
Recordo que Contracorrent Bar està obert moltes hores i que fa les funcions de bar a l’hora dels esmorzars i de restaurant a les hores pròpies dels àpats.
Que vam demanar
Com és freqüent en aquests llocs, avisen d’entrada que els plats estan pensats per a compartir i que per un sopar a dos, recomanen uns 5 plats. Realment alguns dels plats me l’hauria menjat jo sol i potser fins i tot repetir 😅.
Per començar la seva ensaladilla de pollastre a l’ast. Un dels plats imprescindibles del lloc i fet amb molta gràcia. Aquest és un exemple del que jo sol em podria menjar dos platets i ja em servien de primer.
A continuació el steak tàrtar de vaca madurada que arriba en forma de montadito. I també ens va semblar excel·lent. Un altre platet del que també hagués repetit sense problemes a Contracorrent Bar.
Després van arribar els bunyols de bacallà. Molt correctes, però dins les infinites variants de bunyols, no ocupen el nostre top. I això no és cap crítica, sinó que s’ha d’interpretar, que si hi tornem, els dos anteriors ens demanaria a ulls clucs i en lloc dels bunyols, tastaria un nou plat.
Va tornar a pujar el nivell amb el seu platet anomenat lomito. Per explicar-ho senzill, un deliciós biquini, en què el pa és coca de Folgueroles i l’interior conté cap de llom i bon formatge. També per a repetir.
Després va arribar un plat que no havíem demanat, però que volien tastéssim com a novetat. Era a base de burrata, cireres i avellanes amb toc d’anxoves i katsuobushi. Jo el veia inicialment més aviat com unes postres, però un cop tastat, la conclusió va ser que donant-li un lleuger toc més salat de les anxoves, quedava molt encertat.
Per menjar una mica de verd a Contracorrent Bar, el seu plat de pèsols i favetes, que aquell dia anaven substituïdes per tirabecs. Un plat molt ben elaborat.
I com darrer servei el calamar de platja i salsa bagna cauda.
Vins i postres a Contracorrent Bar
La carta de vins, és de les que ja t’avisen d’entrada que la cosa va de vins naturals. Per tant, els que en som poc fans, ja sabem on ens posem i tot i que algun coneixíem de la carta, vam demanar recomanació, deixant anar que més que l’elecció «seco o afrutadito», preferim que la «naturalitat» es noti poc 😏.
Va arribar aquest vi i ja ens van insistir que en cas de no agradar, obrien un altre i que no patíssim, que ells en vénen molt a copes.
Del vi poca cosa a dir. A base de garnatxa i sirà, va resultar correcte sense més, però que per 28 € que va costar, conec coses més plaents en el món dels «no naturals». I com sempre la meva reflexió contra les cartes excloents, en el sentit que no cal que ens adoctrinin en vins naturals. Jo prefereixo escollir 😅
I en més d’una ocasió i ara generalitzo, el fet de lluir de carta de vins naturals – a part de quedar guai– serveix per acabar col·locant al client, el vi que més els convé i amb el marge de preu elevat, donat que la majoria de clients, no tenen idea dels preus d’aquests vins. Alguns fins i tot costa trobar-los a Google 😏.
Pel que fa a les postres, oferien 3 opcions i vam escollir les de ametlla, moscatell i cacau, que va resultar molt agradable. Unes postres, de les que queden a la memòria.
Conclusions i reflexions a Contracorrent Bar
Està ubicat en un carrer de vianants amb molta amplitud, que el converteix la terrassa en un espai molt agradable. L’interior és més reduït, però prou bé. No coneixia el barri, però l’ambient general, semblava agradable.
Els plats que surten de la diminuta cuina, són en general de molt bon nivell i algun queda en la memòria, per repetir el dia que tornis. Realment un bon mèrit aconseguir aquest nivell, amb una cuina tan petita.
El preu dels plats a Contracorrent Bar, com podeu veure a la carta inicial, està prou bé i amb opcions que poden fer l’àpat més econòmic del que vam pagar nosaltres. Vam demanar diferents plats i més d’un de la gamma més cara.
Vull dir que si aneu a plats senzills i un parell de copes de vi, la cosa pot sortir més econòmica.
Resum del lloc
- Terrassa molt agradable en carrer de vianants
- Servei molt amable
- Permet àpats informals
- Lloc de vins naturals (que tenen els seus fans 😅)
- Plats molt ben elaborats
- Us recomano fer-hi una visita
Molt bon lloc que m’apunto sense dubtes.
Et faré cas i tastaré la ensaladilla amb pollastre, deu estar molt bona. Les cireres ja es veien “no postres” amb l’anxova i la tonyina :-DDDD
Això dels vins naturals cada vegada són més freqüents i encara que de vegades trobo alguns que m’agraden, en alguna ocasió he tornat una ampolla cap a dins.
També que és una manera d’ajudar a petits viticultors, però no sempre…
Del nom del primer “nocomments” Qui fa el “branding” / pensa en els noms dels restaurants???? I ara se’m ve al cap per exemple el Quinoa, de Falset. Jo veig el nom i penso en cuina vegana, vegetariana… i resulta que és mediterrània, catalana amb carn, peixos, arròs…. No anem bé. 🙁
Segur que farem una mossegada pel Contracorrent.
Salut!!!
El tema dels vins naturals, en hi han molts que brutegen… A l’obrir-los foten pudor, que evidentment desapareix, però si parlem d’ajudar a petits productors, també en fan de «normals».
Penso que els vins naturals són una mica de refugi, per gent que vol anar d’expert en tot i aquí troba un «refugi» que els permet treure pit.. .😂. Es una mica com apuntar-se a un esport nou, en que és més fàcil destacar… U ara em venen al cap 2 o 3 personatges d’aquests 😂😂.
I ja no et parlo de tema preus. Si tu demanes (per posar un exemple fàcil), un Acustic DO Montsant, tothom sap que el pot comprar a 12€ i si et cobren 35 €, t’emprenyes… Però els naturals amb la seva aura de misteri, la gent no sap el preu i aquest mateix francés que va costar 28€, si busques bé per la web, el trobes entre 11 i 12 € a França.
En fi, que el lloc és molt recomanable, però alguna (petita) pega té 😂😂. Crec que t’agradarà…
Salut!!
Havia llegit alguna cosa, però ara m’has decidit a anar-hi. I si cal prenem cervesa 😉
Abraçada!!
😂😂 la cervesa pot ser una solució, però anava amb el Ricard i no li agrada. Crec que us agradarà i no et perdis l’ensaladilla, ni el tàrtar.
Una abraçada!!
Doncs m’han vingut ganes d’anar-hi.
Una abraçada!
El lloc està bé i amb moltes ganes de creació i fer-ho bé.
Realment ens va agradar!
Una abraçada!!
M’agafen ganes d’anar-hi… Però no he sabut trobar la carta en català a la seva web…
😂😂 De fet no tenen la web gaire actualitzada.
Però la pissarra que serveix de carta, si que la tenen com pots veure a la foto.
Me alegra que vuelvas a las andadas. Yo tb y desde que me vacunaron me paso el dia enredando de local en local….todo lo que no hice en mas de ano y medio.
Muy de acuerdo con tu critica. Añadir que el cocinero es italiano y aunque este no es un restaurante de ese palo, si se nota esa sensibilidad (que cursi me pongo) en algun plato que yo agradezco. Absolutamente de acuerdo con el tema de los vinos naturales aunque en este caso estaban mas pasables que en otras ocasiones. El dia que yo fui encontre una Relacion calidad precio realmente buena. Repetire sin duda.
Hola Pipo!
M’alegra tornar a veure’t per aquí.
Jo també vacunat, però em costa d’agafar el ritme. Abans venia a BCN tots els dimecres i tornava dijous, dormint a casa del meu fill. I de moment em limito a alguna visita, però anat i venint en cotxe. I la tornada en cotxe de nit a Cambrils, és un pal.
Espero animar-me i tornar a fer més visites. I llocs com aquest em van animar al sortir una mica de les meves rutines habituals. Els plats molt bons i el vi «natural» passable.
Salutacions!
Si, volverse en coche a cambrils despues de cenar, con su botella de vino…. mucha pereza. Lo entiendo perfectamente pero ahora hay varios localillos como este en BCN que mercen una visita. Tienes que volver a la rutina de quedarte a dormir.
Ho intentaré passat l’estiu. Aquests mesos de Covid, m’han tornat feréstec 😂. Pensa que vivim en una urbanització de Cambrils, en que no tinc cap veí a tocar i passejo amb la mascareta a la ma. I quan veig aglomeració de gent, em poso nerviós total, tot i estar vacunat.
I quan em quedava a dormir a BCN, anava i tornava en tren per a no pagar tot un dia de pàrquing. I el que he de superar, és tornar a agafar el tren amb mascareta… Tot arribarà…
Vàrem anar ahir, el menjar és bo. Tot i que l’ensaladilla de pollastre, és encertada, li falta una mica de sal i un gust més marcat a l’ast, també la pell cruixent era sosa. Steak Tartar i calamar brutals….braves poc encertades i les postres bones. El que farà que probablement no repetim serà el preu de les begudes. Una copa de cervesa Estrella Galícia 4,50€, cada copa de vi 4€ i l’ampolla més barata són 18€…RCP de la teca bé, però la beguda és desmesurat totalment.
Ell vi que ens van servir, també tenia un marge més elevat del que caldria esperar, un cop localitzat el preu d’aquest vi per part del productor.
Aquí queda el comentari i ells sabran que els va millor. Els cal balancejar que els convé més.
Per la meva part, tot i aquest inconvenient, cap problema en tornar-hi. Globalment en vam sortir contents i els 5-8 € que al meu criteri, vam pagar de més, es compensen per la terrassa en un lloc tranquil.
Salutacions,
hola marisol soy nicola proprietario e chef del contracorrent y acepto la criticas de gastronomicas pero que me vengas decir que una copa de cerveza vale 4,50 te esta equivocando de hecho vele 2,20 la copa de barril y la cerveza doble malta vale 2,40 ademas la botella de vino mas barata vale 16 euro es un vino ecologico de pequeña producición . Todo nuestro vino son artesano no encontraras nunca uno de nuestro vino en super ,ademas os digo que no somos un bar vino naturales porque es moda de serlo, solo por respecto a los viñerones que trabajan duro para dar un producto de calidad dejaros de especular tanto.
EL 90 % DE NUESTROS CLIENTES SON DE BARRIO Y TE DIGO QUE NO PAGARIAN NUCA 4,50 POR UNA COPA DE CERVEZA
por favor no especuleis ser honestos gracias
Gràcies Nicola…. Ja m’estranyava aquest preu per una cervesa, però ara queda aclarit…
Salutacions,
Tot plegat fa molt bona pinta i amb preus correctes. Però amb el vi, sempre foten unes clatellades…
Salut!
I més amb vins que en més d’un cas, no els coneix ni qui es fa… 😂
Prova de buscar aquest per la web i feina…. Pel nom res de res, cal anar pel nom del celler i llavors, trobes alguna cosa.
Aquesta és una de les gràcies dels vins naturals. I mira que aquest era correcte…
Però com deia abans, són el refugi de clients que en la lliga de vins normals, no rasquen bola, i aquí troben els seu nínxol de fer-se l’expert i a més queda «guai»
Salut!!
ja tinc reserva!!! aquella ensaladilla!!! merci!!! 😉
Ja veuràs com t’agrada…. Està prou bé el lloc. És d’aquells restaurants informals, que m’agradaria tenir a prop de casa.
Em feia gràcia provar-lo, perquè els coneixia del MyFucking i allà al tenir més espai, encara els facilitava brillar més. Però en tot cas, no és lloc que em cridi per fer els 120 Km de distància de casa. I això no vol dir que no m’agradi.
Però ja saps de la meva mandra de conduir 😉
Exacte, és dels llocs del costat de casa! em penso que deu ser estil el meu 035, que tinc al costat de casa, amb platillos molt bons, servei proper i magnífic i vins naturals 😉 ja et diré!!
Ja tinc ganes de rebre el teu feed back de la ensaladilla, perquè si et fixes aquí als comentaris, la gent no es mostra excited com nosaltres. I tu com experta en ensaladilles 😊, vull saber que en penses…
Ja hi hem anat. M’apunto al comentari de Na Marisol: “Tot i que l’ensaladilla de pollastre, és encertada, li falta una mica de sal i un gust més marcat a l’ast, també la pell cruixent era sosa.….braves poc encertades…”
La carn “fumada” molt bona i al punt. El risoto gustós.
El preu s’enfilava massa pel que vam menjar. No crec que repetim.
De les patates braves poc puc dir, perquè no en vam demanar. Però el tema ensaladilla o vam enganxar el dia bo o deu ser un tema subjectiu. Perquè l’altre dia en un altre àpat, amb qui vam compartir aquella ensaladilla, encara em va recordar lo bona que era.
També comentar que en aquests temes de «poca sal / molta sal» o potència de gust, varia molt segons la persona. A casa mateix, quan acabo jo els arrossos, sempre es «queixa» la Marta en el sentit que hi falta sal 😅. De fet jo tinc molta tolerància en el ventall de possibilitats que ofereix la sal.
El tema preu final, segurament queda afectat per les begudes, tal com deien en el comentari anterior.
Tant escoltar comentaris de l’ensaladilla aquesta i encara no havia llegit el teu post…
I dubto que la arribi a tastar, doncs em fa una mica de mandra anar a llocs d’aquests (això de la pandèmia ha canviat els meus hàbits), tot i que el montadito de tàrtar fa una pinta espectacular.
Però si mai quedo per aquella zona, potser m’instal·laria a la terrassa.
Abraçada!!
La terrassa és còmoda i en un carrer de vianants i ample. Aquest fet i que està a un passeig del pis del meu fill, va ser el que em va decidir. I també perquè coneixia de MyFucking, el bon fer del cuiner.
Abraçada!!