Contracorrent Bar és un petit restaurant que ofereix platets molt creatius. Ubicat en un ample carrer de vianants  al Fort Pienc i no lluny de l’Arc del Triomf, ofereix una agradable terrassa, que el fa molt recomanable.

Contracorrent Bar

carrer de Ribes, 35

Adreça web

Tel.: 930 18 43 10

 

A partir del moment en què van començar a afluixar-se les restriccions Covid i vaig poder tornar a fer sopars per BCN, em vaig marcar com a ruta repetir els meus restaurants habituals i defugir de novetats. Dit això, tampoc estic tancat del tot a explorar nous llocs.

I aquest és el cas de Contracorrent Bar, del que vaig rebre més d’un comentari positiu i a més coneixia les bondats de qui ho porta, de quan tenia aquell restaurant amb nom Myfucking restaurant, ubicat al Raval i que vaig publicar al QF, abans de fugir cames ajudeu-me, d’aquesta publicació 😅.

D’entrada dir, que em sembla un lloc recomanable, dins la lliga d’espais senzills amb molt bona cuina. I més tenint en compte, que la cuina és mínima pel que fa a espai, però que en saben treure molt de profit.

També vull comentar que m’agraden aquests llocs, creats a partir de l’esforç personal. Potser perquè em recorden en un altre àmbit, la meva vida professional. I en canvi em generen menys confiança els «grans» projectes gastronòmics, creats a cop de talonari.

Que trobem a la carta de Contracorrent Bar

La carta és relativament curta, però amb moltes opcions que vénen de gust. Està penjada en una pissarra, que mostro en la següent imatge.

Recordo que Contracorrent Bar està obert moltes hores i que fa les funcions de bar a l’hora dels esmorzars i de restaurant a les hores pròpies dels àpats.

Que vam demanar

Com és freqüent en aquests llocs, avisen d’entrada que els plats estan pensats per a compartir i que per un sopar a dos, recomanen uns 5 plats. Realment alguns dels plats me l’hauria menjat jo sol i potser fins i tot repetir 😅.

Per començar la seva ensaladilla de pollastre a l’ast. Un dels plats imprescindibles del lloc i fet amb molta gràcia. Aquest és un exemple del que jo sol em podria menjar dos platets i ja em servien de primer.

Contracorrent Bar ensaladilla

A continuació el steak tàrtar de vaca madurada que arriba en forma de montadito. I també ens va semblar excel·lent. Un altre platet del que també hagués repetit sense problemes a Contracorrent Bar.

Contracorrent Bar tartar

Després van arribar els bunyols de bacallà. Molt correctes, però dins les infinites variants de bunyols, no ocupen el nostre top. I això no és cap crítica, sinó que s’ha d’interpretar, que si hi tornem, els dos anteriors ens demanaria a ulls clucs i en lloc dels bunyols, tastaria un nou plat.

Va tornar a pujar el nivell amb el seu platet anomenat lomito. Per explicar-ho senzill, un deliciós biquini, en què el pa és coca de Folgueroles i l’interior conté cap de llom i bon formatge. També per a repetir.

Contracorrent Bar lomitos

Després va arribar un plat que no havíem demanat, però que volien tastéssim com a novetat. Era a base de burrata, cireres i avellanes amb toc d’anxoves i katsuobushi. Jo el veia inicialment més aviat com unes postres, però un cop tastat,  la conclusió va ser que donant-li un lleuger toc més salat de les anxoves, quedava molt encertat.

Per menjar una mica de verd a Contracorrent Bar, el seu plat de pèsols i favetes, que aquell dia anaven substituïdes per tirabecs. Un plat molt ben elaborat.

Contracorrent Bar tirabecs

I com darrer servei el calamar de platja i salsa bagna cauda.

Contracorrent Bar calamar

Vins i postres a Contracorrent Bar

La carta de vins, és de les que ja t’avisen d’entrada que la cosa va de vins naturals. Per tant, els que en som poc fans, ja sabem on ens posem i tot i que algun coneixíem de la carta, vam demanar recomanació, deixant anar que més que l’elecció «seco o afrutadito», preferim que la «naturalitat» es noti poc 😏.

Va arribar aquest vi i ja ens van insistir que en cas de no agradar, obrien un altre i que no patíssim, que ells en vénen molt a copes.

Del vi poca cosa a dir. A base de garnatxa i sirà, va resultar correcte sense més, però que per 28 € que va costar, conec coses més plaents en el món dels «no naturals». I com sempre la meva reflexió contra les cartes excloents, en el sentit que no cal que ens adoctrinin en vins naturals. Jo prefereixo escollir 😅

I en més d’una ocasió i ara generalitzo, el fet de lluir de carta de vins naturals – a part de quedar guai– serveix per acabar col·locant al client, el vi que més els convé i amb el marge de preu elevat, donat que la majoria de clients, no tenen idea dels preus d’aquests vins. Alguns fins i tot costa trobar-los a Google 😏.

Pel que fa a les postres, oferien 3 opcions i vam escollir les de ametlla, moscatell i cacau, que va resultar molt agradable. Unes postres, de les que queden a la memòria.

Conclusions i reflexions a Contracorrent Bar

Està ubicat en un carrer de vianants amb molta amplitud, que el converteix la terrassa en un espai molt agradable. L’interior és més reduït, però prou bé. No coneixia el barri, però l’ambient general, semblava agradable.

Els plats que surten de la diminuta cuina, són en general de molt bon nivell i algun queda en la memòria, per repetir el dia que tornis. Realment un bon mèrit aconseguir aquest nivell, amb una cuina tan petita.

El preu dels plats a Contracorrent Bar, com podeu veure a la carta inicial, està prou bé i amb opcions que poden fer l’àpat més econòmic del que vam pagar nosaltres. Vam demanar diferents plats i més d’un de la gamma més cara.

Vull dir que si aneu a plats senzills i un parell de copes de vi, la cosa pot sortir més econòmica.

Resum del lloc

  • Terrassa molt agradable en carrer de vianants
  • Servei molt amable
  • Permet àpats informals
  • Lloc de vins naturals (que tenen els seus fans 😅)
  • Plats molt ben elaborats
  • Us recomano fer-hi una visita