Coure és un restaurant ja clàssic a Barcelona, amb una cuina de primer nivell. Però en un local una mica trist, per aspirar a posicionaments superiors que per l’estil de cuina, es mereixerien. Servei correcte i professional.
Coure
Passatge Marimon, 20
Sense web actualment
Tel.: 932 00 75 32
Feia temps que no anàvem a Coure. Havíem fet i publicat visites a la barra, però feia temps que no anàvem a la sala que es troba baixant unes escales.
Vam anar a Coure en una trobada amb els companys de 3(o+)aTaula, una mica per verificar que mereixia continuar en la nostra llista de llocs recomanats a BCN. Si feu clic en el text anterior o en la següent imatge, hi podreu accedir i aprofitem per dir que anem cap a les 5.000 descàrregues, 3 mesos després d’haver-la publicat de nou.
Coure, com deien al principi, és un lloc que mereixeria més reconeixement. I de fet no el té per la seva ubicació en un soterrani, que tot i ben arreglat, és el que és.
Que trobem a la carta de Coure
D’abans de la pandèmia que no havíem estat cap dels tres i ens va donar la sensació que la carta havia evolucionat cap a un estil més planer. I ho diem en positiu, perquè les evolucions, i més si es manté el nivell de cuina, són sempre positives.
Aquí en teniu la mostra,
Com veieu, algunes coses informals per picar al principi i alguns suggeriments més, cantats en directe, així com un plat que faltava.
La reflexió seria, i no és positiva, per què la carta a Coure no pot estar actualitzada? L’any 2022, tothom sap utilitzar un editor de text i prémer el botó d’imprimir. De veritat cal cantar 4 plats de més i dir d’un altre que no en tenen? I menys a primera hora del migdia, quan la «carta» és un senzill full?
I posats a demanar, oferir la versió en català també. Igual la tenien, cosa que dubto, però per defecte i més amb gent com nosaltres, que no parlàvem pas en castellà, caldria que fos automàtic.
Que vam demanar
Aquest cop cada un de nosaltres, va anar als seus plats, sense compartir res com fem habitualment. Els primers van ser, l’escalivada amb anxoves, les carxofes amb tàrtar de tonyina al damunt i un plat a base d’espàrrecs, escarola i verat, que va ser un suggeriment del dia dels de fora carta.
La veritat és que els plats que ens van arribar a Coure, van ser de gran nivell i d’aquells que es gaudeixen. I ja com a plats principals, un tàrtar de vedella, els lletons amb nyoquis de patata i albergínia amb tomàquet confitat, parmesà i alfàbrega. I també elogis per part dels tres, en els respectius plats.
Vins i postres a Coure
La carta de vins prou correcta, de la que vam escollir aquest DO Montsant
No vam prendre postres i aquesta era la carta. Dos de nosaltres perquè normalment passem del tema i la fan de les postres, no tenia més gana.
Conclusions i reflexions a Coure
En primer lloc, i com ja hem dit, els plats que ens van arribar, eren tots destacables. El servei correcte, millor que el record que en tenia de fa uns tres anys, en què vaig comentar que era una mica démodé.
Ja he comentat el tema de la carta «desactualitzada» i en castellà, que al meu criteri és més greu que trobar-ho a la web. Puc entendre que en petites empreses, les webs estiguin desactualitzades, perquè prou feines tenen algunes en el seu dia a dia i no tothom es veu capaç de modificar una web, tot i que avui en dia sigui senzill. Però un editor de text i imprimir, ho sap fer tothom.
Com exemple d’aquestes dificultats, Coure no té web actualment i la seva presència a les xarxes, és testimonial.
RESUM
- Cuina de primer nivell
- Local una mica trist
- Degut al binomi anterior, no llueix globalment com la cuina mereixeria
- RQP correcta
- Continua a la nostra llista 3(o+)aTaula
Al Coure hi vaig anar poc abans de la pandèmia seguint la recomanació de la vostra guia. Les meves impressions de llavors coincideixen amb les teves: molt bons plats en un local una mica desangelat. El servei, en el meu cas, va ser impecable. Llegint la teva crítica d’avui, em vénen ganes de tornar-hi. La carta és molt atractiva i els preus semblen ben raonables. Llàstima del que dius de les cartes obsoletes i exclusivament en castellà. La imatge que això dóna és d’una certa desídia. No dic que siguin realment desidiosos, només que aquests detalls en donen l’aparença. Salutacions i gràcies!
Enllaçant amb el que dius, si que hi veig una mica de deixadesa…. Si mires les seves xarxes socials, són un desert, la web veig que l’han donat de baixa…. I això en uns temps en que sembla siguin vitals.
En canvi la cuina continua a gran nivell i fa perdonar en part, tota l’altre «deixadesa»
El servei fins i tot l’altre cop que comento, va ser bo. Em queixava d’antiquat, d’aquells que només li mancava dir-me «caballero» ?
Però com veus el seguim tenint recomanat, i això vol dir, que al nostre criteri, el positiu, guanya al negatiu.
Salutacions,
I parlant de llengües el tiquet també curiós:
– pa
– “alcachofas”
– ….
– aigua
– “cafe”
Una mica de desídia sí que es veu.
Salut!
Si, és curiosa la deixadesa i a canvi estava ple i sense menú.
La cuina és molt bona i s’ha de dir que del lloc han sortit grans cuiners…. El de Nairod, la cap de sala de Monocrom, el de Capet….
Un lloc curiós realment.
Salutacions,
Hola,
No sóc gaire de fer feedbacks per la
xarxa però sha de ser just i ja que ens “aprofitem” de les teves cròniques i seguim el “mundilo” gatronòmic per les xarxes, aquí va el meu…
Dijous passat vem anar a sopar al Coure i podem coincidir pràcticament en el total de la crònica: molt bon menjar en un espai “justet”. Poder no tan justet com podia imaginar després de llegir el post, però si que al local li fa falta una petita rentada de cara. Per a mostra una conversa amb una de les cambreres:
(Que el servei tot i ser molt de manual o fins i tot demodé com l’anomenes a la crònica, a mi em va satisfer prou. I més veient com està el servei avui dia. En especial la cambrera rossa que ens va asesorar molt bé i ens va oferir l’opció de demanar mitges racions en els postres a preu d’un per tal de tastar dos d’entre els que dubtàvem. No puc dir res més que en positiu.)
L’aire acondicionat estava molt fort i la meva dona em va insinuar que estava molt fort ja que ella és molt fredolica. El local no estava encara ple ja que eren tot just les 21h. tocades i vem pensar que era per refrigerar… però al anar-se omplint (dijous vespre i ple ??) fins i tot jo tenia fred. Al preguntar-li si podien baixar l’aire ens va respondre que no el podien regular que era dels antics on “tot o res”… Dir a favor que la cambrera va apagar-lo de tant en quant per tal de “climatitzar” manualment.
En resum, vam gaudir de veritat tots els plats d’una qualitat excel·lent i que ara, revisant les fotos em fan venir salivera i que per tant, tornaria de gust més d’hora que tard.
Salut!
Bona nit. En primer lloc molt content que “aprofiteu” les cròniques ?. Les faig per pur plaer i si arriben a ser útils, estic encantat.
El servei ja vaig comentar aquest cop que era correcte i més comparant-lo amb el que recordava d¡altres visites i que era una mica démodé. I tant de bo el servei de molts llocs estés al nivell d’aquí, que avui mateix en un dinar del grup 3(o+)aTaula, comentàvem de com està BCN malament en aquest sentit.
No recordo gens qui ens va servir, perquè en general interacciono molt poc als restaurants. Recordo que era una noia, però cap més detall, tot i que insisteixo, que aquest cop resa dir.
i el que està clar i el nivell és innegable, que els plats són d’una qualitat excel·lent i per això el tenim a la llista de recomanats.
Salutacions i gràcies per passar per aquí.
Coincideixo amb la qualitat de la cuina i amb l’aire condicionat a tope. En canvi, la deixadesa que comenteu, no la vaig veure enlloc del llòbrec local – això sí -, que dóna la intimitat justa que pot oferir l’Hisop. Vaig menjar un dels millors colomins de fa temps, un bon moll amb brandada de bacallà i una amanida de tomàquets que no tenien gaire gust.
Bon dia Oriol,
El tema «deixadesa», només surt als comentaris, no pas al post, i va (o anava) referit a temes de cuidar la presència a les xarxes o de la carta que recordo tenia alguna cosa que va fer sortir aquesta paraula.
Globalment, sempre he estat defensor de Coure…
I ves a saber si han millorat en l’aspecte comunicació en les xarxes, que la meva crònica és de fa dos anys..
Salutacions,