Coure és un restaurant ja clàssic a Barcelona, amb una cuina de primer nivell. La seva poca exposició a les xarxes, fa que a vegades quedi com en un segon pla, però és un dels llocs de Barcelona, on anar sobre segur, per la seva bona cuina i el seu estil de servei.
Feia un parell d’anys que no anàvem a Coure i vam tornar-hi aquest cop amb els companys de 3(o+)aTaula, en una de les nostres trobades.
El lloc, pel seu bon funcionament, mereixeria que se’n parlés molt més, però com he dit al paràgraf d’entrada, viu d’esquena a les xarxes socials i sense web.
Tampoc el local hi ajuda molt, perquè en tractar-se d’un soterrani, que tot i ben arreglat, no permet el lluïment que tindria si es trobés en un local a peu de carrer.
Però tot i aquests factors, Coure continua molt viu i aquest darrer dijous, quan vam estar-hi, el local lluïa ple a vessar amb un públic que seria l’enveja de molts altres locals.
Que trobem a la carta de Coure
La carta actual és d’un estil molt més planer que la que recordo de fa anys. I ho dic en positiu, perquè les evolucions, i més si es manté el nivell de cuina, són sempre positives.
Es tracta d’una d’aquelles cartes que pràcticament tot ve de gust i soc conscient de la subjectivitat d’aquesta afirmació. Aquí en teniu la mostra i aprofiteu per mirar-la, perquè com he dit no tenen web i l’Instagram fa com tres anys que no l’actualitzen 🫢.
Com veieu, algunes coses informals per picar al principi i alguns suggeriments més, cantats en directe.
Que vam demanar
Aquest cop vam començar compartint tres plats: la burrata amb alfàbrega i olives de kalamata, les flors de carxofa amb un vel de cansalada que venien a la llista de suggeriments i no podien faltar les seves mítiques croquetes de pollastre rostit que han creat escola i són replicades als diferents spin-off que han sortit a partir de Coure. Curiosa la nissaga de restaurants de Barcelona, que llueixen haver passat per la seva cuina.
Tres plats sense més complicació que a partir d’un bon producte, vam ben gaudir.
Pel que fa als plats principals, vam demanar els colomins rostits amb salsafins i espinacs, que el Jordi va alabar amb gran excitació, la brandada de bacallà amb mongeta verda i raifort per l’Esther, mentre que jo gaudia d’aquest magnífic arròs de conill de bosc i olives, que oferien fora de carta.
I en aquest punt, els tres vam reconèixer que havíem fet un «dinarasso» i que havíem gaudit de valent.
Vins i postres a Coure
La carta de vins molt correcta, de la que vam escollir aquest DOQ Priorat: el Pedrabona de Josep Grau, nom que és tota una garantia en tema vins.
No vam prendre postres però podeu veure la seva oferta en lla carta que he mostrat al principi. Dos de nosaltres, perquè normalment passem del tema i la fan de les postres, no tenia més gana.
Conclusions i reflexions a Coure
En primer lloc, i com ja hem dit, els plats que ens van arribar, eren tots destacables. El servei actualment, molt professional i encantador.
Pel que vam observar, el públic no els falta pas. Mai havia vist la sala tan plena. I potser per això ja no tenen cap ànsia publicitària. Però em costa d’entendre que un restaurant com aquest, no tingui una senzilla web de les que ara et fan per una misèria.
A nivell personal, i espero no ser una rara avis, a dia d’avui evito els restaurants que no tenen possibilitat de reserva en línia i potser amb menys rigorositat, evito també els que no tenen web amb la carta visible. Puc fer excepcions en llocs que ja conec, com és el cas de Coure en que ja sé que em trobaré, però llocs nous sense carta visible, no m’hi trobaran.
RESUM
- Cuina de primer nivell
- Local soterrani però confortable
- Bona relació qualitat-preu
- Servei amable i professional
- Un lloc que cal tenir sempre a l’agenda
- En conseqüència molt recomanable
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
El Coure és dels grans de Barcelona.
Plats tradicionals i alguns “tocs” que fan dels plats siguin d’un bon nivell.
Llegint la carta hi trovo a faltar el macarrons que per a mi, junt amb els del Gaig, són o -eren- dels millors de Barcelona.
Suposo que van renovant però els canalons, que sempre tenen, també són un gran encert junt amb la carn de vedella crúa amanida.
Gràcies per la teva aportació i, com sempre, coincidim amb tot.
Una abraçada!!
Bona nit!
Suposo deuen voler innovar, però és cert que quan vas a un restaurant pensant en un determinat plat, fa malicia no trobar-lo.
I tal com diem sempre, coincidim en percepcions.
Una abraçada!
Bones,
Comparteixo els teus comentaris sobre la mandra d’anar a un lloc sense poder reservar en linia i veure la carta.
Respecte la carta més planera, tenien dues: la formal de sala i una més lleugera a la barra, les han unificat en el sentit de la barra. Treballo al cantó i m’escapo sovint a la barra.
Un carrer ben gastronòmic i agradable amb la darrera reforma.
salut
Bona nit,
Sí, vaig veure que pujaven plats de la cuina a la barra, però ha perdut la «força» que havia tingut en els seus principis en que era difícil trobar lloc i es preparaven plats allà mateix.
I el carrer, si que ha guanyat amb la reforma i pot ser qualificat de gastronòmic.
Salutacions,
De vegades es pot trobar la carta a les fotos del Google que posen els clients.
Avui dia això de no tenir presència a les xarxes és molt arriscat, has de tenir una bona clientela que faci el “boca a boca”, es a dir, com fa anys.😅
Salut!
El problema de les cartes a les fotos del Google és que poden ser obsoletes.
i cada cop hi ha més restaurants nous que s’obliden de mostrar la carta, marejant la perdiu amb mil històries. I també més d’un posa carta sense preus.
I a mi que no m’hi busquin. Abans d’entrar vull saber que hi trobaré i a quin preu.
Salut!!
Seguint els teus consells i fiant-me de la carta que has penjat, just ara tornem de fer-hi un bon àpat, a la barra.
Val a dir que s’hi estava bé….però és que hem estat sols!
Hi anava pensant en les carxofes amb cansalada i avui no tocava! Però les croquetes ens les han fet oblidar! Boníssimes.
Hem compartit també l'”ensaladilla” que hem trobat sense suc ni bruc, anodina?
Hem seguit amb el canaló de rostit -curiosa manera de fer el farcit- per llepar-se els dits, i un arròs amb sèpia molt gustós que devia ser per a dues persones i ja en tenim per una altre dia!
El servei -al menys a barra- molt correcte i amable.
Per tornar-hi
El tema barra, ha quedat com una mica desatés i res a veure amb el que havia estat en que es preparaven coses allà mateix i hi havia gent potent en ella, que ara s’han independitzat i tenen restaurant propi.
Pel que vaig veure, ara la barra es nodreix de la mateixa cuina que el restaurant i és com un annex.
També el dia que vam anar, al passar per la barra estava pràcticament deserta i recordo els bons temps en que costava trobar lloc.
En tot cas, veig que ha anat bé i content que així hagi estat.
Salutacions!
Sí la carta és la mateixa. Els preus ja no ho sé perquè per un comentari que hem fet amb la noia que servia, una copa que he demanat era més cara a baix que a la barra!
Ahhh tenia entès que la carta de la barra era una mica més reduïda que la sala, però tampoc tindria sentit.
Hola, Ricard.
Vaig aprofitar que, quan vaig llegir aquesta ressenya, just havia quedat per dinar amb el meu fill i vaig reservar al Coure.
Hi vàrem anar ahir i ens va agradar moltíssim. De les insuperables croquetes als magnífics lletons. Les carxofes, aquest dia, eren amb tartar de tonyina, excel·lents. El meu fill va menjar la burrata i un plat de pasta (la seva debilitat) i va quedar molt content.
El servei, correctíssim, especialment la persona encarregada del vi. Tot i demanar dos vins a copes (el meu fill no beu i jo vaig voler tastar dos vins diferents pel primer i pel segon) l’atenció va ser perfecta.
Segur que hi tornarem!
Salut!
Hola Francesc!
Em fa molta il·lusió trobar-te per aquí. Quants anys!
M’alegra que us hagi agradat i el servei actual és boníssim. La noia dels vins un encant i l’home que fa de cap de sala igual.
Dels plats, com sempre de primer nivell.
Una abraçada!
Un plaer poder llegir-te a cada publicació!
En efecte, em descuidava el cap de sala. Gent que fan que et sentis a gust.
I no he mencionat les postres, també de nivell!
😊😊👍