Cresta Colorada, és un restaurant mexicà en ple Eixample, amb producte molt cuidat i servei amable i professional. Un mexicà clarament recomanable.
Cresta Colorada és un d’aquells llocs que mai m’hi hagués fixat mai, sense haver llegit en un fil de Twitter, un molt bon comentari d’algú que em mereixia confiança i en restaurants de nivell.
No sóc cap fan de cuina mexicana en la variant tacos i derivats. Però reconec que vam menjar prou bé i vam sortir satisfets del lloc. Fins i tot el tema dels vins naturals que tant llueixen, el vam poder solucionar prou bé.
Però l’endemà mentre escrivia el post al tren, tornant cap a Cambrils, vaig descobrir una cosa, que no em va agradar i no és pas cap indigestió. A l’apartat «conclusions», ho explico. #nospolier.
L’interior del local, està ben cuidat i és ben agradable.
Que ofereixen a Cresta Colorada
La carta no és llarga i podeu veure-la en la següent imatge. El que si que us puc dir és que el producte està ben elaborat. La cuina està relativament oberta i disposen d’un forn de brasa envejable, on fan els pollastres, les porchettas i més coses, amb molt bons resultats.
Que vam demanar
Amb la meva originalitat habitual vaig demanar a qui m’acompanyava que volia Guacamole i ja li deixava escollir la resta.
I va triar amb l’ajuda del cambrer, els tacos de porchetta al pastor, que he de dir eren excel·lents, amb porchetta feta per ells i el pollo pa taquear, en què presumeixen que els fan en el seu forn de brasa. El pollastre estava molt bo, com per prescindir de tortitas i anar directe.
Carta de vins i Postres a Cresta Colorada
Abans d’anar a un lloc nou, sempre m’agrada xafardejar per les xarxes, tot i que poca cosa vaig trobar. A TripAdvisor, secció comentaris negatius, només un a la secció «malo», d’aquells de #tomuycaro, dels que ja dedueixes deu tractar-se d’algun rebotat típic.
I de la resta cap informació rellevant, tret que al seu Facebook, «presumeixen» de vins naturals, fet que quasi em va tirar endarrere a l’hora de reservar. Però vaig pensar que tampoc tenia dret a exigir massa de vins en un lloc de cuina mexicana i ho hauria solucionat amb cervesa, però qui m’acompanyava és més de vi.
Per sort vaig trobar a la carta de vins de Cresta Colorada, aquest Côtes de Rousillon, que va resultar prou correcte. Si em cal escollir un natural i tinc l’opció sud de França, no dubto ni per un moment. I va resultar prou bé, fins al punt de no semblar natural ?.
De les postres res a dir, perquè no en vam demanar. Vam quedar bastant plens i a més jo venia d’un dinar a La Perla, que publicaré en pocs dies. I si coneixeu La Perla, ja sabeu que són paraules majors i sabreu de que parlo.
Conclusions / reflexions
El lloc va estar bé i em permeto fins i tot recomanar-lo. De moment no hi ha massa, informació la xarxa. Ni tan sols els post per encàrrec de les cuquis de sempre. A Instagram tampoc es veuen fotos dels típics «nos invitais de cenar y publicamos uns historys». En aquest sentit anàvem bé.
I a més el local estava ple un dimecres vespre. El fet de ser econòmic deu ajudar, però tot i això molt ple. I després vaig esbrinar el perquè.
Vaig reservar directament al lloc, al botó reserves que surt quan cerques el lloc a Google. I tot i que la gestió el fa el Tenedor, sembla que evitis aquesta pàgina. Saps que hi és, però et sents millor. I no «gaudeixes» de cap «bonificació»
Però avui tornant a buscar informació, no sé per què he fet clic directe al Tenedor i m’ha sortit això.
Els maleits descomptes
Si arribo a entrar per aquí, no vaig a Cresta Colorada. De sempre he manifestat que el tema descomptes en restaurants no m’agrada. Hi veig tres possibles escenaris i cap dels tres m’agrada.
Escenari 1: Suposem que el descompte és real. Llavors la gent que fem la reserva directament a Cresta Colorada, queden penalitzats, estant braç a braç amb altres taules que paguen un 30% menys i hipotèticament mengen el mateix. I el públic #cercadescomptes, sol ser en general, més sorollós. Conclusió: #nomagrada
Escenari 2: El descompte té truc, com fan de fa temps, en algun lloc de BCN proper a la part alta d’Aribau. Si vas amb descompte a la carta, descobreixes que els plats no són iguals dels que van sense descompte. Demanar un tàrtar i observar les diferències, pot ser un bon exercici. Conclusió: #nomagrada.
Escenari 3: El descompte es fa de manera honesta, per promocionar el lloc els primers mesos i així crear clientela. No crec que funcioni a la llarga, doncs quan els #cerca_descomptes, a’adonen de que ja no els tenen, passen al grup de posar #tomuycaro a TripAdvisor: #nofuncionarà
No sé quin dels tres escenaris em va tocar a Cresta Colorada, però si em va tocar el public #cerca_descomptes. Vam «gaudir» de les gracietes de la taula de la meva dreta amb diverses bromes al cambrer, a l’estil de: «eso del pico de gallo, me vas a traer un pico del bicho?» ?.
I també de les noies de la taula de l’esquerra, i la seva sessió de poses bufones de cara penjar la seva foto a Instagram. Que per tal que sortís també el fons del seient (us el mostro tot seguit ?), quasi es desplaçaven a la nostra taula, provocant una certa incomoditat.
En resum, que si hagués vist el tema descomptes, no hagués anat a Cresta colorada, però també he de reconèixer, que tret dels «inconvenients» morals i reals que he relatat, vam menjar prou bé i a preu ben econòmic, tot i no «gaudir del maleït descompte».
Resum a Cresta Colorada
- Restaurant de cuina mexicana en ple Eixample esquerre
- Producte de bon nivell
- Tracte amable i prou eficient
- Taules petites i risc de soroll
- No em va agradar el tema dels descomptes
- En conseqüència recomanable, si no sou al·lèrgic als descomptes
Finalment si voleu saber d’altres restaurants per la zona que tinc publicats, feu clic a,
Cresta Colorà…amb la foto de La Garriga?…?
Ostres…. gràcies per avisar.
Al post quan s’obria, ja tenia la imatge correcta, però al triar la miniatura per mostrar a la pàgina d’entrada, vaig confondre’,m…. i es que en petit tenen el mateix estil, tot i que diferent color.
Ara ja arreglat ?
hi aniré!!! #mexicanlover 🙂
La pregunta és si aniràs amb descompte o sense ?
Ara per ara tenim empat: Jordi «amb» / Ricard «sense»
Jo amb el tema descomptes soc radical i qualsevol dels 2 escenaris q planteges, em sembla prou errat de cara a la política del restaurant. En resum q no passa a la llista de possibles.
Abraçada!
Hola Carles,
De fet si hagués vist el tema descompte, ja no hagués fet la reserva….
Però no ho vaig veure i tot i això he de dir que el lloc està bé
Abraçada!!!
Això de la reserva des de Google és així, de vegades ho fas des de Google, de vegades t’obre l’espai de la web del restautant i de vegades obre El Tenedor. Jo he anat a llocs com el Ona Nuit, per dir alguno, reservant amb el Tenedor i sense descompte, no et dona cap opció de descompte.
Del tema descompte, la situació ideal seria l’escenari 3 que plantejes: durant un temps per donar-se a conèixer i en un nombre limitats de taules, si no, els comptes no sortiran…
Jo sóc de les que agafa descompte quan quadra, vull dir, si vull anar a un lloc i trobo que anant mijta hora abans tinc descompte, aprofito l’ocasió, però tampoc vaig buscant l’oferta i si no la trobo em quedo a casa :-DDD
I ara parlant del restaurant, no fa mala pinta (i més amb descompte hahahahaha – això va em broma- )
Salut!
Tens raó com ho planteges, per fer una promo puntual….
Però per la imatge que vaig capturar, és a «totes hores»… menys les que no só de menjar…?
Si vas , ja diràs. Penso que us agradarà.
Salut!!
La veritat és que a mi m’ho vas posar ben fàcil… Dos dies després d’anar tu, havia de buscar un mexicà per anar a dinar amb la meva filla i el tema descompte en aquests restaurants tampoc el considero cap aberració. I saps que no sóc dels que deixaria d’anar a un lloc perquè no fessin el descompte… O sigui, que la meva percepció del lloc va ser la d’un dinar bueno i “barato”. A més, vam tenir la sort d’estar tranquil-lament a la seva terrassa exterior doncs no havia gaire públic divendres a migdia…
Pel que fa al menjar, vaig deixar-li triar a ella ja que a mi m’agrada tot i va fer comanda dels mateixos plats (val a dir que amb les teves recomanacions, vaig adoctrinar-la una mica…).
Abraçada!!
M’alegra de l’èxit… De fet nosaltres també vam sortir-ne contents, independentment de les meves paranoies anti-descomptes ?
Crec que a resultes de ma maleïda experiència al desaparegut Pitarra, que vam patir tu i jo, vaig quedar traumatitzat…
Abraçada!!
Bona tarda tingueu. Avui he dinat a Cresta Colorada. M’ha semblat un mexicà de nivell, amb una cochinita pibil espectacular. Gran recomanació, Ricard. Abraçada!
Gràcies pel feed back Frederic!!.
El dia que hi vam anar, tret de l’excés de públic «caça descomptes», els plats estaven molt bé.
M’alegra que continuïn mantenint el nivell.
Abraçada!