Cruix Restaurant, és un lloc que ha superat amb rodatge inicial i que ja passa a ser un referent en el seu tipus d’oferta. Un lloc molt recomanable i amb plats ben sorprenents.

Cruix Restaurant

Carrer d’Entença, 57

Web del lloc

Tel.: 688 97 37 32

Cruix Restaurant sala

Aquesta és la tercera vegada que publico Cruix. En la primera vaig titular el post amb «un Disfrutar per a pressupostos reduïts». Que calia entendre en positiu i com una llicència d’humor, en comparar-lo amb l’estrellat que porta el nom de Disfrutar.

En la primera ocasió que hi vam anar, el local estava ple i com les taules estan a tocar,  ja imagineu que el soroll, podia pujar fins nivells complicats.  I vaig comentar que m’havia agradat, però no passava a la llista de desitjats per aquest motiu.

Actualment i a causa de la problemàtica Covid, les distàncies es respecten i per tant, vam ben gaudir  aquesta darrera anada.

Que ofereix  Cruix

L’oferta de Cruix Restaurant està prou bé i amb preus molt ajustats. Actualment a part de la carta, ofereixen un menú de migdies feiners a 28 € amb  7 serveis i el que vam demanar i anomenen «Gran Cruix» a 39 €  i amb 12 serveis, dels que dos són postres.

Si feu números, surt a una mica més de 3 € cada plat i donat que el nivell és bo, només ens queda aplaudir. En tot cas sempre hi haurà que es queixi que al «plat N», li sobra sal o li falla el punt de cocció i serà una demostració més de la quantitat de torracollons que parla de restaurants imaginant els seus paladars, com calibradors de  la cuina canònica 😂.

I això en els temps actuals, és un regal. Per això i de manera irònica i tal com ja he dit, el títol d’aquell post era «un ‘Disfrutar’ per a pressupostos reduïts»

Desfilada de plats del menú «Gran Cruix»

Us poso els noms que indica la web, tot i que pel que veig introdueixen petites modificacions. No vaig anotar els noms dels plats, ja em perdonareu per les imprecisions 😅. Aquest menú que veieu tot seguit, és el que està a Internet i té petites variacions, respecte al que trobeu en el dia a dia.

El 5è plat eren els xurros de bacallà amb escuma d’allioli, tot i que a la carta que mostro deien de lluç.  Un dels plats insígnia segons les xarxes 😉.

I mostro els altres 5 que anunciava el menú.

.

Cruix brocoli

Cruix tacos

Cruix arros

També podeu observar que l’arròs no és el que posa al menú superior. Al menú d’aquell dia en el mateix restaurant, ja indicava de picanya madurada. Toquen molt bé els arrossos a Cruix. No són contundents, però per un final de menú, són molt adequats.

Que va arribar no indicat al menú

Ara escrivint el post, m’adono que van arribar dos platets més que al tiquet es mostren com invitació.  I un tercer a les postres. Dedueixo que són els que a la carta apareixen com seitó en vinagre i romesco i el hot corn, que va resultar especialment agradable i sorprenent.

 Cruix seito

Cruix corn

No em solen passar aquestes coses, a causa de la meva manera anònima d’anar als llocs, però aquest cop hi havia pel restaurant un conegut que porta comunicacions, dirigint l’enregistraven uns vídeos i suposo que d’alguna manera van voler tenir algun detall o saber que opinàvem d’aquests platets.

Fa gràcia que com és coneguda la meva negació a les invitacions, m’he trobat en llocs que em coneixen, que no em conviden ni al cafè, mentre si ho fan a taules veïnes 😂. I no ho dic com a lamentació, sinó que en el fons n’estic orgullós.

No us podeu imaginar com va el tema de les invitacions. Però la cosa no queda aquí!!. Algun escrividor, recolzat per algun diari,  té la barra de presentar-se en estrellats, amb la família (¡!¡!) i no demanar ni el tiquet. Això vol dir que ja es considera amb força de ni demanar el compte 🤬.

Vins i postres a Cruix

La carta de vins ha millorat respecte a la que oferien en els seus principis, en què la vaig criticar. Ja sabeu les meves fòbies 😂😂. Si trobo pocs vins de proximitat, rondino i si he de prendre naturals si o si, tampoc m’agrada. Però tal com dic, ha millorat i vam escollir un escumós. En concret un clàssic Penedès, el Colet Navazos.

cruix colet navazos

I les dues postres que anaven amb el menú, eren Currioset i l’híper fotografiat a les xarxes Dia trist a la platja, que quasi s’ha convertit en la imatge icònica de Cruix 😉. I va arribar unes postres extres, que mostro en segon lloc i que a partir del tiquet, dedueixo deu ser el gelat de sopa Tom Kha Kai. Cal dir que les tres postres, estaven molt encertades.

Cruix dia triste en la playa

Conclusions i reflexions

Tots els plats de Cruix Restaurant, entre bons i molt bons. També dir que cap d’ells, et queda a la memòria, a la secció plats de desig, però tots prou bé. Però no perdem el nord i pel que es paga, el lloc és un regal. Recordeu que a principi del post, he calculat que cada plat, rondava els 3 € 🤭.

El servei és jove, molt amable i amb ganes d’agradar. Aquest cop no ens van dir “chicos” com la primera vegada. I mostren molta paciència aguantant i intentant donar solució als productes que “no agraden” de les taules properes.

I també en positiu, dir que hi havia molt de servei i a més eficaç. Vam quedar sorpresos en uns temps en què el servei s’escatima.

Finalment, aquí teniu el tiquet. Ara algun dels meus haters, podrà retreure’m que em van oferir algun plat de mes. Però si els puc assegurar, que el tiquet està pagat i puc demostrar-ho. Que aquesta moda de fer tiquets simulats, és molt lletja 😂.

RESUM de Cruix Restaurant

  • Un lloc amb molt bones intencions
  • Servei molt atent i amable. I dit com elogi: quasi excés de personal
  • La cuina és de nivell, tot i que limitada lògicament pel cost reduït del menú
  • RQP molt bona
  • Per tant, recomanable ara que les taules estan més separades i s’h guanyat en intimitat