Cruix Restaurant, és un lloc que ja porta anys ben arrelat a BCN i és un referent en el seu tipus d’oferta. Un lloc molt recomanable, amb plats ben sorprenents i amb relació qualitat-preu molt bona.

Cruix Restaurant

Carrer d’Entença, 57

Web del lloc

Tel.: 688 97 37 32

Cruix Restaurant sala

Aquesta és la quarta vegada que publico Cruix. En la primera vaig titular el post amb «un Disfrutar per a pressupostos reduïts». Que calia entendre en positiu i com una llicència d’humor, en comparar-lo en aquells moments, amb l’estrellat que porta el nom de Disfrutar.

En la primera ocasió que hi vam anar, el local estava ple i com les taules estan a tocar,  ja imagineu que el soroll, podia pujar fins nivells complicats.  I vaig comentar que m’havia agradat, però no passava a la llista de desitjats per aquest motiu.

Actualment i ja en les dues darreres visites, les distàncies es  respecten i per tant, problema superat. I ja de fa temps, el tenim a la llista de restaurants recomanats per 3(o+)aTaula que podeu visualitzar fent clic a,

Que ofereix  Cruix

L’oferta de Cruix Restaurant està prou bé i amb preus molt ajustats. Actualment, a part de la carta, ofereixen el menú Clàssic Cruix a 35 € amb 7 serveis i l’anomenat «Gran Cruix» a 52 € i amb 11 serveis, dels que dos són postres.

A l’anterior visita vam fer el menú llarg, però en aquesta en anar de vespre i que em calia tornar a Cambrils, vam optar pel curt, del que ens van canviar algun plat tal com veureu al següent apartat.

El nivell és bo i si feu números pensant en el nombre de plats, veureu que el lloc és ben elogiable. En tot cas sempre hi haurà que es queixi que al «plat N», li sobra sal o li falla el punt de cocció i serà una demostració més de la quantitat de torracollons que parla de restaurants imaginant els seus paladars, com calibradors de la cuina canònica ?.

Els plats del menú i els que van arribar

Us mostro, en primer lloc, els plats que podem veure a la seva web i que corresponen a aquest menú que vam demanar.

Però ja d’entrada, i al darrer apartat en faré un comentari, ens van proposar de canviar alguns dels plats, com veureu tot seguit.

Vam començar amb el niguiri de fuet, un clàssic en els seus menús, que té la seva gràcia.

Cruix niguiri

I ja com plat aliè al menú, van arribar aquest tast de pèsols. Gran producte del que fins i tot a nivell curiositat vaig provar com la tavella i era de tendra ?.

Cruix pesols

Vam tornar a un altre clàssic de Cruix, els seus xurros de bacallà amb escuma d’allioli. Un altre plat que no poden retirar, perquè té també la seva gràcia. Potser si hi anés cada mes, em cansarien aquests plats, però d’un any a l’altre, em fa gràcia repetir-los.

Cruix xurros

I tot seguit van tornar a substituir un, per aquest capuccino de sopa de ceba, per cert molt ben trobat. D’aquells que demanaries una ració en lloc d’un tast.

Tornem a un dels enumerats a la carta, les croquetes d’ànec de Pekín, saboroses com sempre.

I de nou substitució de plat per aquest salmó temperat i el seu suc d’aji groc

I finalment l’arròs amb què acaben el menú i que tenen totalment parametritzat, perquè els quedi de capa superfina, tot i que l’acabat va variant segons el dia.

També podeu observar que l’arròs no és el que posa al menú superior. Al menú d’aquell dia en el mateix restaurant, ja indicava de picanya madurada. Toquen molt bé els arrossos a Cruix. No són contundents, però per un final d’àpat, són molt adequats. Realment tenen els menús molt ben pensats.

Vins i postres a Cruix

La carta de vins ha millorat respecte a la que oferien en els seus principis i actualment és ben completa i conté producte de proximitat. Seguint la meva tònica de moderació vam anar a copes i he de confessar que no recordo quin vam escollir, però hi havia varietat.

I les postres, també ens les van canviar i en lloc del famós dia trist a la platja, tan fotografiat a les xarxes, que quasi sembla una imatge icònica de Cruix ?, va arribar aquests sorprenents noodles amb llet cremada i poma al forn, que va merèixer bons elogis.

Cruix postres

Conclusions i reflexions

Tornant al producte que serveixen, tots els plats de Cruix Restaurant, de bons a molt bons. Potser cap d’ells, et queda a la memòria, a la secció plats de desig de l’any, però tots molt bé. I no perdem el nord que pel que es paga, el lloc és un regal. La relació qualitat-preu, és molt bona.

El servei és jove, molt amable i amb ganes d’agradar, mostrant molta paciència per intentat donar solució a cada taula. I també en positiu, dir que hi ha molt de personal de servei. Sorprenent en uns temps en què sol escatimar-se i diferents persones amb les quals he anat, m’han dit el mateix.

Els plats no coincideixen amb els mostrats al menú?

Ja sabeu que vaig als restaurants de la manera més discreta possible, però reservant amb el meu nom. I em trobo que alguns em coneixen per diferents motius.

I això fa que com heu vist en els plats, que arribin a taula alguns canvis, per fer-me’ls tastar i dir «el què» de plats novetat. Fins i tot hi ha un altre restaurant a BCN, que es van emprenyar perquè aquell dia, no vaig deixar canviar res de la meva tria. Però és que jo volia els «meu» primer i el «meu» plat principal ?.

Els que fan anàlisis de capacitat de comunicació, esbrinen que la meva web i les comunicacions a les xarxes que deriven a ella, funcionen millor que la d’altra gent que treuen pit del tema. I això potser els fa pensar que vaig de «crític» o alguna qualificació pitjor ?, quan la dura realitat, és que jo vaig als restaurants com activitat social i d’alguns escric.

Per aquest motiu, em trobo a vegades que em volen fer tastar algun plat que els sembla adient, normalment per novetat. I aquí Cruix així van fer-ho i cap problema i en tot cas agraït.

Finalment, aquí teniu el tiquet que sembla molt complicat. Em van canviar alguns plats del menú de 35 € i segurament pel seu sistema informàtic, cal posar alguns dels substituïts, però sense cost. En resum, els dos menús, les dues copes, les dues aigües i els dos cafès.

RESUM de Cruix Restaurant

  • Un lloc amb molt bones intencions
  • Servei molt atent i amable. I dit com elogi: quasi excés de personal
  • La cuina és de nivell, tot i que limitada lògicament pel cost reduït del menú
  • Relació qualitat-preu molt bona
  • Per tant, totalment recomanable

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.