D’Aprop és un restaurant, ubicat a l’hotel Yurbban Passage i per tant molt per cèntric. Us sorprendrà pel seu bon fer i amb plats de proximitat, molt ben actualitzats.

D’aprop

Trafalgar, 26

www.daprop.cat

Tel.: 930 18 78 46

D’aprop és un restaurant que ens va sorprendre en positiu. No sé si triomfarà o no, perquè el tema restaurants en hotels, és com una altre lliga, en la que sembla costi atreure clientela.

Però la veritat és que compleix els requisits que demano per a trobar-me bé en un lloc. Cuina més que correcta de la que parlaré més endavant, espai ampli, decoració relaxant i servei molt professional i en el seu lloc.

La seva cuina s’anuncia com una recuperació de plats clàssic del nostre país, actualitzant les elaboracions, per tal que pugui servir com a mostra de cuina catalana , pels molts visitants que arriben a BCN. La idea em sembla molt encertada i tant de bo, es popularitzes.

Ja sabeu que jo vaig molt d’incògnit i no m’assabento massa de les històries relacionades. Però he llegit a través d’un post d’en Sorrós, que és una reaparició fent d’assessor gastronòmic, del xef Xavier Franco, del que tinc bons records de quan tenia l’estrellat Saüc. Després és va traslladar a un hotel a via Laietana i tot seguit a Les Magnolies on ja vaig perdre-li la pista.

Us posaré un enllaç al bloc del Sorrós per si voler ampliar detalls del xef. Això l’ajudarà en obtenir visites, que segur que ell al revés #mainohofaria 😂. Si el voleu llegir, feu clic aquí, però torneu eh?

Que ofereix la cuina D’aprop

La carta ofereix molts plats que venien de gust. Però mentre intentàvem decidir, la cap de sala, ens va fer fixar en dos menús que pintaven força bé. Un de més bàsic i un de 35€ anomenat degustació i que vam escollir per comoditat. I precisament aquest menú contenia alguns plats que ens feien gràcia.

Però com podreu veure, la majoria d’ells són de caire tradicional de la nostra cuina, però actualitzats als temps actuals. El menú que veieu tot seguit, en mostra exemples.

Quins plats van arribar

Us deixo el menú i així m’estalvio la feina de copiar els plats amb tots els components.

Daprop menú

En primer lloc va arribar una ració generosa de pa de coca i oli extra. Començàvem bé

Després l’amanida de encurtits o confitats casolans, que ens va sorprendre per refrescant i pel bon nivell de les elaboracions.

Daprop amanida

Continuem el menú d’Aprop, amb la cassoleta de fesolets a l’estil més clàssic. La vam gaudir.

Els musclos amb all i oli de brasa, també ens van encantar. I mira que a Cambrils, no hi ha setmana que deixem de fer musclos algun dia. Però aquests amb la seva salsa, estaven un esglaó pel damunt. La foto m’ha quedat de pena, però és el que hi ha amb aquella llum i la meva poca traça 😂.

Daprop musclos

El caneló de pollastre rostit d’Aprop, que el mostren batejat com «el caneló del Xavi», molt bo com s’espera quan porta signatura.

Daprop caneló

El peix de llotja era corball. Com sempre dic i això no té solució fora de casa, un pel massa cuit. Però també com sempre dic, si el servissin al meu gust, tornarien un munt de racions a la cuina #melopasunpocomás?. En tot cas i conya a banda, estava molt «comme il faut», adjectiu que ja s’aplicaven ells mateixos, al llistat del menú.

Daprop corball

I finalment del menú d’Aprop, el taco de fricandó, que era un dels plats que em feia gràcia provar. Curiós com evolució d’aquest clàssic i ben aconseguit.

De les postres, poc a dir. Recordant un cop més la meva poca afició al dolç, puc dir que correctes, però res que em provoqués desig de repetir, que rarament em passa amb les postres.

La carta de vins d’Aprop

Una carta amb força varietat, tant de proximitat com de vins més llunyans. Vam optar per un senzill DOQ Priorat, Els Pics de Mas Alta. Un bon celler, del que a casa sempre tinc reserves, però de l’Artigues, que està un esglaó per damunt. Això del #semprepaguem, fa que calgui controlar els vins als restaurants 😂.

Daprop Els Pics

Conclusions / Reflexions a voltant d’Aprop

Com que vam sopar molt a gust, ens vam repetir la pregunta que ens fem en tantes ocasions: Com és que cremem sovint la vida en llocs aglomerats i amb soroll, on sense discutir que els plats puguin ser bons, no els gaudeixes com mereixen?.

Els plats d’Aprop, estaven molt aconseguits, tampoc hi havien «genilalitats», però tampoc és un tema que necessiti a diari. I més algunes (presumptes) genialitat, no passen de presumptes o barreges en plan «épater le bourgeois», i en més d’una ocasió, podríem discutir si certes barreges, harmonitzen bé o no. Per tant, bon equilibri en aquest lloc.

I també com ja he comentat ja algun cop, em faig la reflexió de si aquest revival de restaurants en hotels, no es considera competència deslleial per part dels restauradors, que lluiten en solitari, pagant els lloguers dels seus locals. Però això caldria que ho diguessin ells.

A mi d’Aprop em va agradar i no el descarto per qualsevol altre àpat tranquil a BCN. Esperem que no s’apagui la flama i que no decaigui el projecte.

Daprop tiquet

 

RESUM

  • Restaurant ubicat en l’Hotel Yurbban Passage i per tant molt cèntric
  • Instal·lacions còmodes i agradables
  • Plats de bon nivell, amb elaboracions properes
  • Servei molt professional i atent
  • Bona RQP
  • En conseqüència, d’Aprop, és un lloc que recomano

Altres restaurants que tinc publicats en zones properes, els podeu veure fent clic a,