De Tarragona al Delta, trobem bona oferta gastronòmica. Amb potser menys sofisticació que a la zona Nord de Catalunya, però si amb moltes arrels marineres.  

De Tarragona al Delta

Arc Tarragona-Delta
tocant mar

De Tarragona al Delta arròs

No faig gaires posts de l’estil «los mejores restaurantes de…», tot i que és convenient per temes SEO. Generen interès, permeten reciclar materials i comporten més visites.

El que em fa mandra d’aquestes publicacions, és que en general, no són justes. Ningú pot haver visitat tots els possibles restaurants i sempre hi hauran oblits.

Tot i això i a no ser que em matxaqueu massa en aquest, tinc previst properament, fer-ne també un altre de la zona, però ja més interior. Reus, Priorat, Ribera, etc.

Per tant, em limitaré aquí, a enumerar alguns dels que mai em fallen de l’arc costaner «De Tarragona al Delta». I en general, són dels que ofereixen el que s’anomena «cuina marinera». Pel que fa a cuines més «creatives», no és el que busco per aquesta zona. Ja tinc vistos els habituals de llocs de BCN i aquí busco el contrast.

Tarragona ciutat

De Tarragona ciutat, tinc especial afició pel Llagut, que és un dels que tinc recentment publicats i si feu clic a la imatge, podreu veure els detalls de la darrera visita. Ells mateixos es denominen «taverna marinera» i té les característiques BBB. També us he de dir que no responc del lloc, en dia punta i a la terrassa exterior.

De Tarragona al Delta Llagut

De Tarragona ciutat, també m’agraden i per tant puc recomanar el AQ, amb cuina més creativa i el Barquet, per anomenar un dels clàssics dels arrossos. El primer el tinc publicat i el Barquet no, però el recomano igualment.

Ja passem a Cambrils.

En primer lloc i destacant que per mi és un lloc especial, mostro German’s Miquel. Si feu clic, veureu la darrera visita publicada. És un lloc senzill en que l’honestedat, fa que et sentis com a casa. I ho referenda el seu públic habitual i en moltes ocasions de proximitat.

Però Cambrils és un lloc gastronòmic i que tingui dos restaurants amb estrella Michelin, ja dona alguna pista. Per la meva part, puc recomanar també Can Bosch dins la categoria d’estrellats, Acuamar com cuina marinera i Les Fonts com un lloc senzill amb uns arrossos prèmium. Dels tres poso imatge amb link a la meva publicació. Tres llocs que no us fallaràn «De Tarragona al Delta»

De Tarragona al Delta can Bosch

 

 

 

I sense oblidar-me de Denver en el seu xiringuito a peu de sorra, ni de Casa Macarrilla, lloc al que fa temps que no vaig, però pel que sé, està en un bon moment i us poso link a la seva web.

De Tarragona al Delta xiringuito Denver

I ara el Delta. La zona sud de «De Tarragona al Delta»

I d’aquí ja saltem al Delta amb tota la varietat que ofereix i de la que és difícil fer inventari. Del Delta em limitaré als llocs als que he anat en els darrers dos anys. En tot cas tingueu en compte, que les meves visites, són sempre evitant dies punta.

De nord a sud i per tant començant amb el més proper que tinc de Cambrils, anirem a l’Amella de Mar, on us recomanaré La Llotja. Just al carrer que baixa al port i amb molt bona oferta. A la primera versió d’aquest post em vaig oblidar al no tenir-lo recentment publicat. Al seu nom, teniu el link que us porta  a la seva web.

Tot seguit parlaré de La Barraca. Ubicat al sud de l’Ampolla i tocant sorra. Un lloc honest, que m’agrada especialment  i del que sabreu més fent clic a la següent imatge.

De Tarragona al Delta La Barraca

 

Travessem lo riu 😅

I just una mica més avall una altre barraca 😅. En aquest cas La Barraca del Delta. Un local molt senzill a prop d’Amposta i que permet gaudir molt de la cuina de la zona. Un lloc molt recomanable també. Si feu clic a la imatge, veureu el meu post més recent.

Més avall i a Poble Nou del Delta, teniu Can Faiges. Un clàssic, amb bons arrossos i plats propis de la zona. Curiosament no el tinc publicat i en soc client i per això us deixo un link al lloc. Tot i que darrerament he rebut alguna queixa del lloc, relacionada amb les aglomeracions en festius (algunes en privat i d’altres les podeu llegir als comentaris inferiors).

També i ja en la zona més sud, tenim Miami Can Pons, a La Ràpita i ubicat en un hotel. Pel seu aspecte exterior, sembla ser més luxós que els altres que he comentat. Però un cop dins, trobes el mateix producte de qualitat i a uns preus ben correctes.

I també recomano sense tenir-los publicats al bloc, Casa Asmundo i Casa Ramon a La Ràpita, dels que us poso link al lloc també.

I ja tirant més avall, arribem a Les Cases d’Alcanar. Lloc també amb bona oferta, però de visites recents, només tinc publicat aquest, que us puc recomanar sense dubtar. He estat a altres, però parlo de més de 5 anys i la publicació, ja estaria obsoleta.

Fent clic a la imatge, veure els detalls del recomanable Les Barques Can Joan,

De Tarragona al Delta. Conclusions 

Com he dit al principi, són els que conec. També he de dir que mai entro en un restaurant a pel. Pregunto si puc, faig cerques per la web i fins i tot els posts negatius de TripAdvisor, són una gran pista.

Quan les crítiques negatives, es noten generades per un cop de ràbia o pel «to mu caro» i donen voltes a «no nos atendieron correctamente» i saps per altre banda que allà és menja bé, em donen bones sensacions. Perquè per exemple el «to mu caro», ja demostra la burreria del públic, que no s’ha mirat els preus abans d’entrar.

Per tant penso que cap dels que he enumerats a «De Tarragona al Delta», us desagradarà. Altre cosa és que hi aneu un diumenge sense reserva, us donin taula a les 15:30 i us toqui al costat una taula amb 3 nens histèrics o algun personatge «tabarnia», que per aquí el sud, en tenim algun. Llavors recordeu la frase d’aquell personatge «no he salido a luchar contra los elementos».

Finalment agrair-vos els suggeriments que podeu aportar. Em seran útils a mi, però també als que seguiu el meu bloc. Us poso també l’enllaç a la versió que he fet de restaurants d’Interior. Si feu clic al mapa, la veureu.

També us poso un link de llocs de la zona , a una llista que fem a mitges amb la Pepa Lazaro del bloc «Los placeres de Pepa». Fent clic al mapa, podreu veure la llista: