De Tarragona al Delta, trobem bona oferta gastronòmica. Amb potser menys sofisticació que a la zona Nord de Catalunya, però si amb moltes arrels marineres.
De Tarragona al Delta
Arc Tarragona-Delta
tocant mar
No faig gaires posts de l’estil «los mejores restaurantes de…», tot i que és convenient per temes SEO. Generen interès, permeten reciclar materials i comporten més visites.
El que em fa mandra d’aquestes publicacions, és que en general, no són justes. Ningú pot haver visitat tots els possibles restaurants i sempre hi hauran oblits.
Aquest post el vaig escriure inicialment fa bastants mesos, però l’he anat actualitzant.
Per tant, em limitaré aquí, a enumerar alguns dels que mai em fallen de l’arc costaner «De Tarragona al Delta». I en general, són dels que ofereixen el que s’anomena «cuina marinera». Pel que fa a cuines més «creatives», no és el que busco per aquesta zona i per tant em limito en general, a llocs amb arrels marineres.
Tarragona ciutat
De Tarragona ciutat, tinc especial afició pel Llagut i si feu clic a la imatge, podreu veure els detalls de la darrera visita. Ells mateixos es denominen «taverna marinera» i té les característiques BBB. També us he de dir que no responc del lloc, en dia punta i a la terrassa exterior. Aquí teniu la crònica d’una recent visita
De Tarragona ciutat, també m’agraden i per tant puc recomanar el AQ, amb cuina més creativa i el Barquet, per anomenar un dels clàssics dels arrossos. Fent clic a les imatges, podreu veure les cròniques recents.
També recomanable Balandra al Serrallo, pel seu bon producte i autenticitat. Fent clic veureu la crònica més recent.
I també incorporat a la llista Sadoll. Un lloc a la Part Alta, més senzill d’oferta que els anteriors, però amb una RQP sorprenent i elaboracions dignes de llocs amb preus multiplicats x2. Si feu clic, veureu la crònica.
I la darrera incorporació Bar Cortijo. Amb un estil diferent als anteriors, però un lloc ben curiós i que val la pena visitar.
Ja passem a Cambrils.
En primer lloc i destacant que per mi és un lloc especial, mostro German’s Miquel. Si feu clic, veureu la darrera visita publicada. És un lloc senzill en que l’honestedat, fa que et sentis com a casa. I ho referenda el seu públic habitual i en moltes ocasions de proximitat.
Però Cambrils és un lloc gastronòmic i que tingui dos restaurants amb estrella Michelin, ja dona alguna pista. Per la meva part, puc recomanar també Can Bosch dins la categoria d’estrellats, Acuamar com cuina marinera i Les Fonts com un lloc senzill amb uns arrossos prèmium. Dels tres poso imatge amb link a la meva publicació. Tres llocs que no us fallaràn «De Tarragona al Delta»
I ara el Delta. La zona sud de «De Tarragona al Delta»
I d’aquí ja saltem al Delta amb tota la varietat que ofereix i de la que és difícil fer inventari. Del Delta em limitaré als llocs als que he anat en els darrers dos anys. En tot cas tingueu en compte, que les meves visites, són sempre evitant dies punta.
De nord a sud i per tant començant amb el més proper que tinc de Cambrils, anirem a l’Amella de Mar, on us recomanaré La Llotja. Just al carrer que baixa al port i amb molt bona oferta. Al seu nom, teniu el link que us porta a la seva web, ja que no tinc post recent del lloc, tot hi haver-hi anat en més d’una ocasió.
A l’Ampolla i en l’edifici del Club Nàutic, trobem el restaurant que porta aquest mateix nom: Restaurant Club Nàutic, Casa Montero. Un lloc ben recomanable i que a més de bon tracte i producte, destaca per unes instal·lacions amplies i certament elegants. Si feu clic a la següent imatge, veureu la crònica.
Tot seguit parlaré de La Barraca. Ubicat al sud de l’Ampolla i tocant sorra. Un lloc honest, que m’agrada especialment i del que sabreu més fent clic a la següent imatge.
Travessem lo riu ?
I just una mica més avall una altre barraca ?. En aquest cas La Barraca del Delta. Un local molt senzill a prop d’Amposta i que permet gaudir molt de la cuina de la zona. Un lloc molt recomanable també. Si feu clic a la imatge, veureu el meu post més recent.
Més avall i a Poble Nou del Delta, teniu Can Faiges. Un clàssic, amb bons arrossos i plats propis de la zona. Ens encanta, tot i que m’ha arribat alguna «queixa» del lloc, relacionada amb les aglomeracions en festius (algunes en privat i d’altres les podeu llegir als comentaris inferiors). Les nostres visites, són sempre en dies feiners i ens encanta el lloc.
També i ja en la zona més sud, tenim Miami Can Pons, a La Ràpita i ubicat en un hotel. Pel seu aspecte exterior, sembla ser més luxós que els altres que he comentat. Però un cop dins, trobes el mateix producte de qualitat i a uns preus ben correctes.
I també recomano sense tenir-los publicats al bloc, Casa Asmundo i Casa Ramon a La Ràpita, dels que us poso link al lloc també.
I ja tirant més avall, arribem a Les Cases d’Alcanar. Lloc també amb bona oferta, però de visites recents, només tinc publicat aquest, que us puc recomanar sense dubtar. He estat a altres, però parlo de més de 5 anys i la publicació, ja estaria obsoleta.
Fent clic a la imatge, veure els detalls del recomanable Les Barques Can Joan,
I per últim i tot i estar ubicat fora de Catalunya, tot i que pocs kilòmetres, puc recomanar un de Vinaros, amb un nom ben curiós i cuina marinera a l’estil de la zona. Si feu clic en sabreu més,
De Tarragona al Delta. Conclusions
Com he dit al principi, són els que conec. També he de dir que mai entro en un restaurant a pel. Pregunto si puc, faig cerques per la web i fins i tot els posts negatius de TripAdvisor, són una gran pista.
Quan les crítiques negatives, es noten generades per un cop de ràbia o pel «to mu caro» i donen voltes a «no nos atendieron correctamente» i saps per altre banda que allà és menja bé, em donen bones sensacions. Perquè per exemple el «to mu caro», ja demostra la burreria del públic, que no s’ha mirat els preus abans d’entrar.
Per tant penso que cap dels que he enumerats a «De Tarragona al Delta», us desagradarà. Altre cosa és que hi aneu un diumenge sense reserva, us donin taula a les 15:30 i us toqui al costat una taula amb 3 nens histèrics o algun personatge «tabarnia», que per aquí el sud, en tenim algun. Llavors recordeu la frase d’aquell personatge «no he salido a luchar contra los elementos».
Finalment agrair-vos els suggeriments que podeu aportar. Em seran útils a mi, però també als que seguiu el meu bloc. Us poso també l’enllaç a la versió que he fet de restaurants d’Interior. Si feu clic al mapa, la veureu.
A Tarragona abans estaba molt bé les Coques ; no sé com estarà ara ja que fa molt temps que no vaig. Coincideixo del tot amb els altres de Tarragona. Gràcies Per la guía!
Fa com 7 anys que no he anat i de fet el tenia publicat i tot.
Però excepte algun post d’especial interès, tots els anteriors a 2016, els tinc esborrats. Més que res per obsolescència, doncs els plats i els preus ja no són indicatius de cada lloc.
Imagino que continuen, però no en tinc noticies de cap tipus.
I agraït de que us serveixi la guia aquesta 🙂
A Les Coques ens escapem les companyes de feina algú divendres a fer el menú diari i segueix amb molt bona RQP (com diu el mestre). I molt bons vins.
Salut!
M’alegra….
Hola, Ricard!
Em sembla que alguna vegada ja te n’he parlat, però al Delta, a casa, som molt “fans” de La Barraca, però de no el de L’Ampolla, sinó el d’Amposta, però que està camí de Sant Jaume d’Enveja. I no sé si ja el coneixes i no l’inclous perquè a tu no et convenç.
Quan el vaig conèixer, me’l van posar a l’alçada de Lo racó del riu (més de “lujo”), però a mi em va agradar més La Barraca. I el mateix em va passar amb Can Faiges, molt recomanat per un bon amic meu, però que a mi em va decebre, potser per ser un divendres al vespre i amb només dues taules ocupades (comptant la nostra) i, a més a més, amb algun problema electrònic d’algun refrigerador que no ajudava gens a estar-hi i que potser, fins i tot, va ajudar a no poder valorar prou bé el menjar, amb un excés, per exemple, d’allioli…, per al meu gust, està clar!
Respecte aquest La Barraca, coincidiria amb algunes de les afirmacions que has fet d’altres restaurants de la zona: amb productes no tocats per tots els restaurants, amb “pleno” dissabtes i diumenges al migdia (pel que fa a hores que et puguin donar taula i “ambient” de les taules properes) i ambient tabarnià, tot i que aquest darrer aspecte, diria pels comentaris a la web, ja no hi estan anant. Si hi aneu, ja veureu la benvinguda amb banderes catalanes i estelades. Bravo!
Per al meu criteri, amb una molt bona RQP, però a millorar quant a parament, cartes (com a objecte, no pas com a contingut) i, sobretot, carta de vins.
Sí, aquest es diu La Barraca del Delta. Vaig estar fa dos estius i molt bé encara que fallo nostre que no vam menjar arròs, ja n’havíem fet el dia anterior, i vam prendre cargols, sípia, ànec en suc i la brasa i anguila en suc també. Tot molt bo llevat de l’ànec a brasa… No vaig publicar esperant fer una altra visita i tastar un arròs però encara no ha arribat el moment. 🙂
El Ca’l Faiges no és el mateix que el de fa 5 o 6 anys…
Esperem que el Ricard vagi a la Barraca del Delta i ens digui 😀
Salut!
Després del que em dius, provaré l’altre Barraca sense dubtar del tema… La conec de nom, però no he anat mai encara.
Potser la meva mania de repetir quan m’agrada un lloc, guanya a la tendència a voler descobrir.
Però ara passa a la llista. El que si he d’anar de mica en mica, doncs em limiten temes de cartera i dieta ?i en tinc com 20 de pendents, amb urgència d’anar-hi.
El tema Can Faiges, no ets el primer que em comenta alguna cosa negativa. Nosaltres sempre hi hem anat en dies de poca afluència i a més amb la precaució de que sempre fa la reserva la Marta, així com el diàleg. Diuen les males llengües, que tracten millor als locals que als que venen “de lluny”.
I la Marta, quan tanca l’accent (que el de Móra és més haavy) ja semblem tots d’allà baix. Jo callat, no entenc massa que diuen, però arriba bona teca i sempre n’hem sortit satisfets ??
??? Haurem de practicar la llengua dels de Mora…
Quan aneu a La Barraca, ja direu què us sembla.
I sigui amb l’entonació d’allà o la d’aquí, millor reservar… Tot i que no sé si és necessari en dies laborables. Jo asseguraria el tret igualment.
Salut i records!
Si… reservarem!
A més tinc la teoria de que si reserves, sempre trobes millor taula.
Ja mai m’arrisco a anar sense reserva.
Bon dia
Voleu dir que no aneu confosos? Veig que si que comentes La Barraca del Delta i hi vas anar el febrer d’aquest any. No es el mateix que diu en Manel?
Salut!!!
El post està reciclat i mantinc els comentaris. A partir de la primera publicació, he fet restaurants que precisament en van recomanar als comentaris. Un parell d’exemples serien La Barraca del Delta i El Rafel lo Cristalero….
Per aquest motiu els comentaris poden semblar contradictoris amb el que tinc publicat. Però em sap greu actualitzar la llista i eliminar els comentaris.
Gràcies per l’observació!
Es veritat, no he vist les dates dels comentaris.
Salutacions
A Cal Faiges hi vàrem anar fa uns tres anys. Devia ser això que comentes.
I a La Barraca, a més a més dels arrossos (a nosaltres ens agrada especialment el de galeres i carxofes), són molt bons els productes típics del Delta: anguila (amb les diferents versions), anques de granota, ortigues de mar (o anèmones)…
Salut!
Manel Xicota
Un bon recull Ricard. El sud de Tarragona no te l’acabes en un estiu :-DDD A veure si aquests (aquetos diríem per aquí) barcelonins baixen a deixar-se els quartos per aquí i gaudeixen de la bona i tradicional cuina del sud.
Que si volen més modernitats, sense oblidar els arrels, també tenim l’Antic Molí, a Ulldecona o el Villa Retiro a Xerta, per dir alguns.
Estimats barcelonins, hay que venir al sur!!!! Feu cas al mestre Ricard, que ja fins i tot s’ha quedat 😉
Salut!
PD: i moltes gràcies per recordar-te de la #PepaPinky <3
Bona crida als barcelonins ?
I ja saps que content de poder referenciar-te
Salut!!
Gràcies per les idees! A Les Cases d’Alcanar hi ha moltes propostes gastronòmiques. Tot i que és cert que a èpoques “punta” hi ha una saturació, ens agrada anar a Les Barques – Can Joan http://www.restaurantlesbarquescanjoan.com . A vegades l’espai entre taules és escàs, però l’oferta clàssica d’arrossos i entrants del mar és molt saborosa.
Més avall, a Vinaròs, hi ha un restaurant que hi va la gent del poble. Es diu Rafel Lo Cristaler. La pàgina web és horrorosa però s’hi menja molt bé. http://www.rafellocristalero.es
Ostres, no sé perquè el teu comentari, havia quedat «pendent d’aprovació». No passa quasi mai.
Dit això retornar les gràcies per les teves aportacions.
Cases d’Alcanar em queda una mica desconegut. Potser venint de Cambrils, hi ha tanta oferta abans, que no arribes allà.
Però tens raó amb Can Joan, del que he sentit bones referències.
I prenc nota també del de Vinaròs.
Gràcies!!!
De Les Cases jo recomano Les Palmeres i el de l’Angelina, al menys és al que ens han portat els nostres amics d’Alcanar i molt bé.
Encara que amb els canareus no puc decidir jo el lloc, gràcies per les recomanacions Albert, anoto i pregunto a veure què diuen :-DDDDDDD
Salut!
Hola. Jo afegiria La Llotja de l’Ametlla de Mar. S’hi menja molt bé, el local es agradable i la relació qualitat preu correcte.
Tens tota la raó. No vaig caure en La Llotja que és un lloc on hem anat un parell de cops i sempre amb èxit.
Com no el tinc publicat, al fer repàs mental em vaig oblidar.
No sempre publico els restaurants que vaig… i en ocasions per motius tant bàsics com oblidar-me de fer fotos o que no hagin sortit bé.
Gràcies per l’aportació!
A tgn capital, et recomanaria el Frida, una mexica diferent, autentica cuina mexicana amb tocs creatius, local divertit i colorit i magnifica terrassa interior. Mereix una visita……
Merci per l’aportació.
No deixa de ser una alternativa als llocs de cuina marinera, que descriu aquest post.
Però sempre són interessants les referències.
Salutacions!
bon dia, dissabte passat varem estar dinant a Ca’l Faiges…..no Can….sort que havia reservat feia unes setmanes, era un formiguer, uns quants que feian cua varen marxar a les 14 hores, per no tenir reserva, no el coneixia, tenia referencia de coneguts, el servei va esser força rápid, semblava una fábrica, els plats arrivaban a taula, fins i tot abans d’acabar els anteriors, la cuina, la considero correcte, els arrossos estaban bé, i el pica-pica variat pet començar res a dir, relació preu qualitat, correcte, no crec que hi torni per aixó, salu
Gràcies per avisar de l’errada amb el nom que porta al link. No m’havia adonat!
La percepció de molts d’aquests llocs, varia radicalment entre anar un dia en temporada baixa o en cap de setmana de bon temps de primavera/estiu.
Confesso que no atreviria a anar a alguns del llistat en dies punta.
I abans quan treballava, anava a aquests llocs en temporada baixa. Ara jubilat, ja tinc més possibilitats, però tinc pànic a les aglomeracions.
En tot cas dedueixo que «si però no», que sempre és millor que un «no».
Salutacions i gracies pel feed back!
Bones!
És la primera aportació que faig després d’uns quants anys seguint el blog… i com que confio molt en els feedback i saber-los interpretar vull aportar un restaurant que per a mi sempre ha estat un encert però que a algú que li he recomenat no li ha acabat de convèncer.
Val a dir que no soc de la zona però per diferents motius m’he mogut bastant pel sud.
Es tractaria de Casa Montero al Club Nautic de l’Ampolla. És cert que fa temps que no hi he anat però sempre ha sigut un èxit. També és veritat que sempre he demanat el mateix, la mariscada i que relació qualitat/preu, és la millor que jo m’he trobat a un restaurant tant per qualitat de producte com per punt de cocció i preparació. De l’última visita recordo un tartar de tonyina també molt top. El problema bé quan l’he recomenat a algú i no ha anat “de mariscada” i ha fet arrós. Llavors em comentaven que “normalet”. I més si algun dia de les seves vacances pel sud havien anat a fer un arrós a Les Cases d’Alcanar i tenien aquesta referència…
Bé, aprofito per felicitar-te pel blog i espero segueixis aportant honestedat a aquest mundillo de la restauració que a vegades sembla haver perdut el nord…
Salutacions!
Moltes gràcies per les teves paraules.
De sempre m’he mirat amb bons ulls aquest lloc, però mai he entrat. Potser el fet d’estar en un «Club Nàutic», m’ha tirat endarrere. Igual perquè em ve al cap el de Cambrils ? i tinc por de trobar-me determinat ambient. Tinc especial repulsió a ambients «pijeria» i més si estan associats al típic «quiero y no puedo». ?
El torno a posar a primers llocs de la llista i ja amb la recomanació de mariscada. La lliga dels arrossos, hauria de anar per un altre costat, perquè hi han lloc molt especialitzats per la zona.
A veure quan ens escapem cap allà.
Gràcies de nou!!
Moltes gràcies Ricard pela teus sugeriments. Jo també tinc per costum començar pela comentaris negatius per a veure si tenen fonament.
Els primers als que crec que aniré son els que tinc més a prop, Tarragona i Cambrils.
Procuro evitar els restaurants de costa a l’estiu els caps de setmana.
Entre El Vendrell i Tarragona els dos últims que m’han agradat son el
Restaurant Mediterraneum, dins de l’hotel La Masieta, a Creixell i Rest. Vil.la Casals a platja de Sant Salvador, Comarruga.
¿ Ens podries recomanar algun restaurant entre Vendrell i Tarragona ? ¿ I a Reus ?
Moltes gràcies de nou
Bones,
Els comentaris negatius a Trip, donen pistes, que segons com poden ser positives. Veig que coincidim en aquesta percepció.
La meva zona normal de publicació és BCN i en segon lloc voltants de Cambrils. Com ara amb la Covid no faig els meus dos dies habituals per setmana a BCN, publico més coses del sud. Però més aviat faig de Cambrils cap avall.
De Reus si que et puc recomanar i al mateix post que estem ara, al final tens un enllaç en que en pots trobar de Reus, ja que comento la «ruta interior». Però sense cap mena de dubte, el que no pots obviar és Ferran Cerro. Està per sobre la mitjana del que podem trobar per la zona.
I agraït pels teus suggeriments!
Salutacions,
Del llistat que detalles encara em falta algú per visitar 🙂
Des de que has vingut a viure a Cambrils estàs fent una bona guia de restaurants de la zona, del llista que fèiem en comú ja tens tu molts més que jo :-XXX
A més a més, ara sense peatges, vas ampliant fins a València així que ja tindrem bona informació per menjar bé molt més enllà del sud 🙂
Moltes gràcies!
Salut!
Bàsicament els factors que hi han influït més són, el no anar a BCN pel tema Covid, ja que BCN era el meu habitat natural de publicació, on anava tots els dimecres / dijous. I també els «no peatges» de Cambrils cap avall….
Salut!!
No he parlat d’altres factors a part del menjar ja que he donat per fet que els altres items com ambient, preu, etc… s’aproparien bastant als criteris en comú dels qui seguim el blog. Ara bé, un club nautic és el que té, però jo no he patit mai el “pijo postureo” de fer-se notar i això que l’últim cop que vaig anar era dissabte d’agost. Quan vaig a un restaurant vull menjar bé + estar de gust, tan simple, i a l’hora no tan facil malgrat a vegades m’agrada renunciar a algun dels punts per tal d’anar provant “coses noves” o estrella michelin, els cops que hi he anat a Casa Montero, ha estat així.
Esperem que si algun dia hi vas, et “deixin” gaudir!??
A veure si ben aviat podem anar a algunes de les recomanacions del llistat… dents molt llargues.
Salutacions!
Hola de nou. Si un dissabte d’agost vas estar a gust, ja és prou garantia. No m’hagués pas atrevit en cap dels que tinc publicats, anar un dissabte d’agost…?
i com tu dius, quan vaig a un lloc, valoro un conjunt de coses. Que el menjar sigui bo, però que l’ambient sigui agradable i sense massa soroll…. I també valoro la relació qualitat-preu.
A veure que tal quan hi vagi.
Salutacions!
Fa una setmana vem dinar al Germans Miquel’s, lloc del que ni et fixaries si no tinguessis una recomanació. Ple un dimarts laborable, sense menú.
Grans escopinyes, fantàstic arròs, millor digestió.
Gràcies per les recomanacions!
Perdona pel retard en contestar, però he estat uns dies fora….
Just com ho descrius. El vaig descobrir fa uns 15 anys, per la curiositat de veure’l sempre ple. I vam fer 3o 4 intents d’anar sense reserva, fins que un dia ens vam decidir a reservar.
I ja ens hem fet clients i fins i tot aamics.
Gràcies pel feed back