De Tarragona al Delta, trobem bona oferta gastronòmica. Amb potser menys sofisticació que a la zona Nord de Catalunya, però si amb moltes arrels marineres.  

De Tarragona al Delta

Arc Tarragona-Delta
tocant mar

De Tarragona al Delta arròs

No faig gaires posts de l’estil «los mejores restaurantes de…», tot i que és convenient per temes SEO. Generen interès, permeten reciclar materials i comporten més visites.

El que em fa mandra d’aquestes publicacions, és que en general, no són justes. Ningú pot haver visitat tots els possibles restaurants i sempre hi hauran oblits.

Aquest post el vaig escriure inicialment fa bastants mesos, però l’he anat actualitzant i la darrera versió ja pertany a primavera de 2021.

Per tant, em limitaré aquí, a enumerar alguns dels que mai em fallen de l’arc costaner «De Tarragona al Delta». I en general, són dels que ofereixen el que s’anomena «cuina marinera». Pel que fa a cuines més «creatives», no és el que busco per aquesta zona i per tant em limito en general, a llocs amb arrels marineres.

Tarragona ciutat

De Tarragona ciutat, tinc especial afició pel Llagut i si feu clic a la imatge, podreu veure els detalls de la darrera visita. Ells mateixos es denominen «taverna marinera» i té les característiques BBB. També us he de dir que no responc del lloc, en dia punta i a la terrassa exterior.

De Tarragona al Delta Llagut

De Tarragona ciutat, també m’agraden i per tant puc recomanar el AQ, amb cuina més creativa i el Barquet, per anomenar un dels clàssics dels arrossos. Fent clic a les imatges, podreu veure les cròniques recents.

 

 

 

També recomanable Balandra al Serrallo, pel seu bon producte i autenticitat. Fent clic veureu la crònica més recent.

I el darrer incorporat a la llista Sadoll. Un lloc a la Part Alta, més senzill d’oferta que els anteriors, però amb una RQP sorprenent i elaboracions dignes de llocs amb preus multiplicats x2. Si feu clic, veureu la crònica.

Ja passem a Cambrils.

En primer lloc i destacant que per mi és un lloc especial, mostro German’s Miquel. Si feu clic, veureu la darrera visita publicada. És un lloc senzill en que l’honestedat, fa que et sentis com a casa. I ho referenda el seu públic habitual i en moltes ocasions de proximitat.

Però Cambrils és un lloc gastronòmic i que tingui dos restaurants amb estrella Michelin, ja dona alguna pista. Per la meva part, puc recomanar també Can Bosch dins la categoria d’estrellats, Acuamar com cuina marinera i Les Fonts com un lloc senzill amb uns arrossos prèmium. Dels tres poso imatge amb link a la meva publicació. Tres llocs que no us fallaràn «De Tarragona al Delta»

De Tarragona al Delta can Bosch

 

 

En versions anteriors, en tenia alguns que han caigut de la meva llista, després de tot l’enrenou que hi ha hagut a Cambrils, amb el programa Joc de Cartes TVC. Realment la manca de criteri a l’hora de comunicar, així com la polèmica que s’ha generat per Cambrils, m’ha fet perdre les ganes d’anar a qualsevol dels que es va prestar al programa.

 

 

I ara el Delta. La zona sud de «De Tarragona al Delta»

I d’aquí ja saltem al Delta amb tota la varietat que ofereix i de la que és difícil fer inventari. Del Delta em limitaré als llocs als que he anat en els darrers dos anys. En tot cas tingueu en compte, que les meves visites, són sempre evitant dies punta.

De nord a sud i per tant començant amb el més proper que tinc de Cambrils, anirem a l’Amella de Mar, on us recomanaré La Llotja. Just al carrer que baixa al port i amb molt bona oferta. Al seu nom, teniu el link que us porta  a la seva web, ja que no tinc post recent del lloc, tot hi haver-hi anat en més d’una ocasió.

A l’Ampolla i en l’edifici del Club Nàutic, trobem el restaurant que porta aquest mateix nom: Restaurant Club Nàutic, Casa Montero. Un lloc ben recomanable i que a més de bon tracte i producte, destaca per unes instal·lacions amplies i certament elegants. Si feu clic a la següent imatge, veureu la crònica.

Tot seguit parlaré de La Barraca. Ubicat al sud de l’Ampolla i tocant sorra. Un lloc honest, que m’agrada especialment  i del que sabreu més fent clic a la següent imatge.

De Tarragona al Delta La Barraca

 

Travessem lo riu 😅

I just una mica més avall una altre barraca 😅. En aquest cas La Barraca del Delta. Un local molt senzill a prop d’Amposta i que permet gaudir molt de la cuina de la zona. Un lloc molt recomanable també. Si feu clic a la imatge, veureu el meu post més recent.

Més avall i a Poble Nou del Delta, teniu Can Faiges. Un clàssic, amb bons arrossos i plats propis de la zona. Ens encanta, tot i que m’ha arribat alguna «queixa» del lloc, relacionada amb les aglomeracions en festius (algunes en privat i d’altres les podeu llegir als comentaris inferiors). Les nostres visites, són sempre en dies feiners i ens encanta el lloc.

 

També i ja en la zona més sud, tenim Miami Can Pons, a La Ràpita i ubicat en un hotel. Pel seu aspecte exterior, sembla ser més luxós que els altres que he comentat. Però un cop dins, trobes el mateix producte de qualitat i a uns preus ben correctes.

I també recomano sense tenir-los publicats al bloc, Casa Asmundo i Casa Ramon a La Ràpita, dels que us poso link al lloc també.

I ja tirant més avall, arribem a Les Cases d’Alcanar. Lloc també amb bona oferta, però de visites recents, només tinc publicat aquest, que us puc recomanar sense dubtar. He estat a altres, però parlo de més de 5 anys i la publicació, ja estaria obsoleta.

Fent clic a la imatge, veure els detalls del recomanable Les Barques Can Joan,

I per últim i tot i estar ubicat fora de Catalunya, tot i que pocs kilòmetres, puc recomanar un de Vinaros, amb un nom ben curiós i cuina marinera a l’estil de la zona. Si feu clic en sabreu més,

 

De Tarragona al Delta. Conclusions 

Com he dit al principi, són els que conec. També he de dir que mai entro en un restaurant a pel. Pregunto si puc, faig cerques per la web i fins i tot els posts negatius de TripAdvisor, són una gran pista.

Quan les crítiques negatives, es noten generades per un cop de ràbia o pel «to mu caro» i donen voltes a «no nos atendieron correctamente» i saps per altre banda que allà és menja bé, em donen bones sensacions. Perquè per exemple el «to mu caro», ja demostra la burreria del públic, que no s’ha mirat els preus abans d’entrar.

Per tant penso que cap dels que he enumerats a «De Tarragona al Delta», us desagradarà. Altre cosa és que hi aneu un diumenge sense reserva, us donin taula a les 15:30 i us toqui al costat una taula amb 3 nens histèrics o algun personatge «tabarnia», que per aquí el sud, en tenim algun. Llavors recordeu la frase d’aquell personatge «no he salido a luchar contra los elementos».

Finalment agrair-vos els suggeriments que podeu aportar. Em seran útils a mi, però també als que seguiu el meu bloc. Us poso també l’enllaç a la versió que he fet de restaurants d’Interior. Si feu clic al mapa, la veureu.