Deliri és un petit restaurant, ubicat en ple Eixample, amb cuina destacable i plats ben trobats.

Deliri

Carrer de Corsega, 242

Web del restaurant

Tel.: 936 11 39 27

Deliri entrada

Un dia caldrà fer un estudi, i segurament homenatge a qui ho mereix, de tots els restaurants de BCN, que han sorgit a partir de personal que ha treballat a Coure.

Així d’entrada em venen al cap cinc i dos d’ells, propers geogràficament a Deliri, que publico avui. Però ben segur, en trobarien més perquè jo tampoc soc cap «estudiós» de l’origen de cada restaurant i m’assabento per casualitat.

Deliri, tot i ser un local petit i que requereix baixar tres o quatre esglaons per accedir-hi, és un lloc que passant pel carrer dona imatge de lloc acollidor i fins i tot «romàntic».

Que ofereix la carta de Deliri

A la seva web no mostren cap carta. Això per a mi és un hàndicap, perquè abans d’anar a un restaurant, vull saber que em trobaré i ja demanant molt, vull saber el ventall de preus. Però en tot cas, amb la carta, encara que sigui sense preus, ja em conformo.

I a Deliri, excepte unes quantes fotos, res de res. Per això us poso una imatge de la seva oferta, per a poder fer-vos idea.

Deliri carta

Aquesta és la carta més o menys estable i cada dia tenen una sèrie de suggeriments, que t’enumeren verbalment. I d’això en parlaré a la secció «Conclusions i Reflexions».

Que vam demanar

Ens van rebre a Deliri, amb el típic «És el primer cop que venen?» i com vam respondre afirmativament, tot seguit arriba el típic «aquí tots els plats estan pensats per a compartir». Fins aquí res a dir, perquè malauradament és la moda. Que de fet no és moda, sinó comoditat per la cuina ?.

Mentre discutíem entre nosaltres quins plats «compartíem» se’ns va escapar a la nostra conversa una frase a l’estil «jo de segon, agafaré…». I vam ser advertits pel que feia de cap de sala, que allà «el concepte de primer i segons, no existia i bla, bla, bla».

I ja va veure que per la cara que vam posar en la seva intromissió en la nostra conversa, que no era convenient alliçonar-nos. Jo encara amb l’edat, m’ho agafo una mica en pla «Déu nos en guard…no sap on es posa ?». Però qui m’acompanyava, s’ho va agafar menys bé.

Total que a Deliri vam demanar tres plats per a compartir: les migas de tonyina a la catalana, un plat molt fresc i ben rebut, l’ensaladilla russa, correcta sense més i el verat amb carabassa rostida. Molt bo aquest darrer, tot i la sorprenent ració mísera de verat (un peix que ara en temporada, està a  uns 6 € /kg ?.

Deliri russa

Deliri verat

I ja li vaig explicar al cap de sala, que els «segons», cada un menjaria el seu. I un dels motius és que els plats respectius, no venien de gust a l’altra meitat de la taula. Tampoc és tan difícil d’entendre no? Van ser la terrina de cabrit i per a mi els callos amb cap i pota. Realment ben resolts els dos.

Vins i postres a Deliri

La carta de vins, es veia ben treballada i oferint algunes opcions a copes, sense que fes falta preguntar-ho. Molt bé en aquest aspecte. Vam escollir copes d’un Côtes de Rhône, el Famille Perrin, que ells escriuen al tiquet com «Femille» ?. Va resultar una bona opció.

Pel que fa a les postres, hi havien quatre opcions que veieu a la carta que he penjat. I vam compartir el de xocolata, oli i sal, del que vaig tastar una mica i estava prou bé.

Conclusions i reflexions a Deliri

En primer lloc, deixar clar que la cuina ens va agradar i que tots els plats mereixien bona nota. I el servei de sala, tret dels intents d’«adoctrinament», va ser molt correcte i el signaria, en la majoria de restaurants que vaig.

Un detall a Deliri que que ja he comentat i no m’agrada, és la manca d’informació a la seva web. I una altre reflexió, aplicable a molts llocs, és que si els «suggeriments del dia» són més de tres, potser millor imprimir-los que anar cantant en directe, quan el 90% de cops, es descuiden de dir el preu.

T’acabes fent un embolic, recordant sis o més plats fora de carta i que a més solen ser de nom «llarg».

I parlem de tema preus, que sabeu que pràcticament mai em fico en aquest apartat. Cada lloc té dret a marcar els seus i el públic i anirà o no, segons diferents criteris. Per tant, no diré si trobo els plats cars o no, però si comentaré l’exemple del verat, que ja he començat a la seva descripció.

A casa m’agrada experimentar amb el verat quan és temporada, marinant-lo, fumant-lo, etc. Conec bé aquest peix. El verat està ara (venda a particulars a uns 6€/kg) i la quantitat del plat que veieu a la foto, no arriba als 100g. Això vol dir 0,6 € de verat i no parlem de la carabassa, que pot estar a 1 € el kg.

Entenc que un restaurant com Deliri, té moltes despeses i els temps són difícils. Però en un plat de verat, marcat a 16 €, no pot haver-hi només 0,6 € de peix. I podria posar algun altre exemple. En tot cas el consell, és no caure en la garreperia, perquè pot acabar tenint  efectes negatius.

Deliri tiquet

Resum

  • Local agradable i molt cèntric
  • Plats ben elaborats
  • Servei agradable
  • RQP no òptima
  • En tot cas un lloc que val la pena conèixer