Deu anys de restaurantscat.cat
Deu anys de restaurantscat.cat, vol ser un post de mini celebració. Setmana darrera setmana, durant aquests 10 anys, he anat explicant les vivències als diferents restaurants.
Deu anys de restaurantscat.cat, vol ser una mini celebració. Setmana darrera setmana, he anat explicant les vivències en diferents restaurants. I amb dos propòsits: #sinceritat #semprepaguem.
Vaig publicar el primer post el 21/març/2009. Fins el 2017, el bloc funcionava sobre una plataforma blogger, fins que vaig decidir passar-lo a WordPress, per poder afinar més alguns aspectes de SEO. Han estat 10 anys de creixement continuat en audiència.
Els 5 primers que vaig publicar al març-2009
Van ser en aquest ordre i de tres d’ells, continuo sent-ne client.
1- La Estrella
lloc del que segueixo sent client i l’he publicat en diverses ocasions:i fins i tot el tenim a la Guia 3(o+)aTaula. Recordo que la podeu baixar fent clic a:
2- Germans Miquels a Cambrils
També hi continuo anant i fins i tot ens hem convertit en bons amics.
3- Octubre, al carrer Carrer de Julián Romea
Des de 2012, funciona amb una nova direcció i no he tornat. Però veure’l actualment amb oferta de descomptes, no em resulta massa atractiu.
4 -Murivecchi
També continuo de client i precisament l’he tornat a publicar fa pocs dies.
5 -Japonès Ken
A aquest no he tornat i tampoc sabria explicar el perquè, doncs ens agradava prou. O potser perquè era freqüent sortir-ne amb la roba una mica fumada.
Visites / clics i altres mesures relacionades amb «Deu anys de restaurantscat.cat»
No us parlaré massa de visites o clics, perquè d’això cada un coneix els seus números i cada un pot inventar el que vol. No hi ha cap mesurador extern fiable que mostri el número de visites.
El darrer cop que la meva web va assolir una xifra «bonica», va ser el setembre de 2017 amb 2.000.000 de clics. Actualment he superat els 2.500.000, però amb el canvi de plataforma quedaria una mica xapussero, mostrar una suma de comptadors. Aquest va ser el post de «celebració» al 2017. Per tant a «Deu anys de restaurantscat.cat», no mostraré comptadors.
En tot cas (i ara provocant al meu anònim preferit del B.S. ), puc afirmar que el meu bloc lidera el micro sector de blocs parlant de restaurants , en l’àmbit Barcelona /Catalunya. Som pocs els que actualment escrivim de restaurants. I si descartem el sector #chic@_anuncio, que té zero credibilitat, encara menys.
He fet un estudi utilitzant eines públiques com Alexa.com o Feedly i fins i tot Gmetrix, que demostren aquest lideratge del que us parlava fa unes línies. I com són eines públiques podeu fer proves. Per exemple, proveu de posar qualsevol web de la que tingueu dubtes a:
Trobareu la valoració del lloc que testeu, a partir de les visites estimades dels darrers 3 mesos. Proveu, proveu i veureu quins resultats. Com més petita és la valoració, millor considerada està la web. Evidentment la qualificació de Google, és “1”. Actualment la meva està cap a la posició 1.800.000 del món, però això va oscil·lant.
Tocant de peus al terra en els Deu anys de «Els meus restaurants»
Soc ben conscient de que alguns dels que escriuen, tenen més criteri gastronòmic que jo. Ja sigui paladar més afinat o saber més de cuina. Però sigui pel que sigui, i no pas pels conflictes, com demostro més avall, el meu «abast mediàtic» és superior com podeu comprovar amb les eines que us he mostrat.
No presumeixo de fer millors escrits ni de tenir millor criteri, doncs conec bé les meves limitacions. L’únic que presumeixo és de sinceritat i admeten sempre el risc d’errar. Per tant, puc presumir d’una millor gestió del SEO, es a dir de coneixements informàtics en aquest àmbit.
Com millor cuides el SEO (temps de càrrega, optimització d’imatges, frases curtes, però relacionades, control de Caché, estructuració… etc.), Google et premia. I quan Google et premia, vol dir que surts “abans” a les cerques i llavors és quan obtens més clics. En conseqüència, aquest és el mèrit real, que ha permés arribar a «Deu anys de restaurantscat.cat»
Que diuen els detractors de «Els meus restaurants»…
Que l’èxit de la meva web, es degut a les rajades que faig…
RESPOSTA: Els pocs cops que he rajat, si que ha millorat la mitjana de visites durant uns dies. Però si feu una anàlisis estadístic de les 10 darrers publicacions (per exemple) , no en trobareu cap de negatiu. I tampoc cal que tots tinguin un 10 no?. Per tant, això de rajar, tampoc aporta.
També que en em burlo de la fauna chic@_anuncios
RESPOSTA: Pos si… No és pot?. ??? #je_suis_Ricard
He escoltat més d’un cop “Dius veritats, però no m’agrada com dius les coses”.
RESPOSTA: No em llegeixis…. de nou #je_suis_Ricard
Moltes felicitats, Ricard! 10 anys de posts són moltes i moltes hores de dedicació… i òbviament no em refereixo a la part d’anar al restaurant, que aquesta acostuma (no sempre) a ser la més plaentera. Força i a seguir 10 o 20 més!!
Una abraçada!
Daniel
Gràcies Daniel..!
De fet vaig deixar el post programat per avui, amb idea de fer demà una mica de difusió per les xarxes.
Com tu dius, són moltes hores tot i que s’ha convertit en una distracció. Jugo amb ell, experimento coses pel SEO i m’omple temps.
Intentaré que siguin 10 més ?
Gràcies de nou i una abraçada!
Felicitats pels 10 anys. No tothom hi arriba.
Del SEO et falta millorar el temps de càrrega. Com fas servir un hosting chunguillo (OVH) et tenen allà apretujat amb un munt més de webs i tot i que la web en si la tinguis més o menys optimitzada, el temps de resposta és massa llarg.
?????
El que em falta millorar és el «Leverage browser caching», però tot arribarà.
El hosting és de webempresa, que ja sé subcontracten «ferro» de fora …
En tot cas, gràcies pel comentari ?
Ostres 10anys!.
En primer lloc felicitar-te i dir-te que comparteixo el que dius. Hem parlat més d’un cop del blog i dels comentaris i ja saps la meva opinió de que a vegades, ets massa bèl·lic.
Sé que et dona igual, però el meu consell (menys tècnic que l’anterior), aniria en e sentit de fer les paus amb tots els que tu ja saps.
Abraçada!
CarlesP
Hola Carles,
Jo que pensava fer la difusió demà i veig que em teniu controlat ?
Tens prou raó i en molts aspectes, soc l’anti exemple del que caldria fer si l’objectiu de la meva web, no fos puro «divertimento».
Però és «divertimento» i bona part d’ell, és anar punxant als que sempre punxo. Crec que tinc raó en les denuncies que faig, tot i que també sé que no serviran de res.
Sé que tinc al 90% dels que van de prescriptors enfadats, però això per mi no és problema. ?. Segurament trobar-los cara a cara en inauguracions i convidades, podria resultar incòmode (o no ?). Però com mai vaig a aquestes activitats, tampoc els veig mai i de fet la majoria d’ells, no els coneixeria. Ja saps que mai he aspirat a res en aquest món de la gastronomia i menys ara a aquestes alçades.
Gràcies per passar Carles i una forta abraçada!
Moltes felicitats per la fita i per mi ja pots continuar rajant 10 anys més…. :-)))
Penso que la part de l’èxit del teu blog que tu atribueixes al SEO és mínima (per molt que facis esforços que no entendre mai…). I si tens fidels seguidors, és precisament per la sinceritat de les teves opinions i la (quasi) nula influència que exerceixen les amistats i la gent que t’envolta.
I els que no agradin els teus #fuckyou o #averestudiao, o bé no entenguin el teu peculiar sentit de l’humor o sinceritat extrema, no tenen cabuda ni en la teva pàgina ni en la teva vida (encara que després siguis una persona d’allò més sensible…).
Jo per la meva banda, penso continuar llegint, gaudint, rient i seguint les teves recomanacions…
Abraçada!!!
Ostres Jordi…. si fos sensible (que de fet ho soc una mica en l’intimitat), quasi llagrimeta m’has provocat…
De veritat que les gràcies més sinceres pel que has escrit. Però ja paro que acabaríem semblant aquelles fel·lacions mútues que es practiquen entre si, els/les chic@_anucio….. quan fodiee_pollas01 i diu “que maravilla” a gastro_pollas03, qua acaba de deixar un missatge semblant a baco_pollas01, després de deixar-lo a cuece_pollas02 , dient “la próxima vez avisa” ???.
En fi…. ja veus que no tinc cura…. ??
Una abraçada Jordi!!
Realment, ets incorregible… ???
Si…..?
pareuuuuu, homenots!!! que ric i ploro alhora! #esteufolls #fuckthem #enshopassemdeputamare esther
Enhorabona. Et segueixo fa anys des de l’ombra i ric molt. I respecto molt el teu criteri. I a qui no li agradi la pols…. Felicitats!
Moltes gràcies Mònica (he vist el nom al teu email intern).
I com tu dius, a qui no li agradi… que no miri.
Gràcies u salutacions!
Doncs mira, jo no et felicitaré pel magnífic blog… ni per lo bé que portes el SEO, ni perquè cada dia tens més seguidors… ni tant sols et felicitaré per la continuitat, per la dedicació ni per les ganes de fer-ho millor cada dia…. altra gent haurà per aquí que ho faci.
Recordo perfectament com va començar aquesta història…. recordo perfectament gairebé tots, els primers restaurants publicats…. i recordo que va començar més com una altra de les teves juguesques que altra cosa….
Jo et felicitaré no pel que has donat i dones…. jo et felicitaré pel que has aprés (sí també de SEO) i pel que t’ha donat i et dona (sí,sí molta distracció i també algun gram de paciència)…. però sobretot per la gent que hi has trobat: saludats, coneguts i més d’una gran amistat (i alguna enemistat que et distreu d’allò més i que avui no deurà dir res)
Apa…. Martona dixit
Quan estàs lúcida (com avui), ets molt lúcida…. ?
Tens tota la raó en el darrer paràgraf amb lo de les grans amistats….. I pel que fa a «enemistats», saps que les gaudeixo….
Però segurament el millor han estat les amistats….
ENORME martona! #asalways 🙂
No… always no…. Però quan ho està #sesale ?
always!!! #girlpower
Si és que no es pot ser més intel·ligent, més bona i més guapa. I no… no parlo de tu, Ricard… :-)))
#joporlamartamato
Osti… la Belen pel meu bloc….???
Enhorabona… pels 10 anys i per la constància i consistència de la vostra tasca de compartir experiències gastronòmiques. Sóc fidel lector.
Moltes gràcies.
Esperem continuar i no decebre’t mai.
Salutacions!
crec que ja t’han tirat totes les flors possibles! que te les mereixes! jo el què vull és seguir gaudint més de 10 anys més, si pot ser, de tants restus i estones impagables!! lo que unió facebook… 😉 merciiiiiiiii
aisss…. Esther…. Ja tinc una edat…. I si un dia necessito xofer perquè em porti als restaurants (#como_otros), potser ja em farà mandra…. O ves si després m’agafa per escriure sense anar #queloshay ?
jaja… farem àpats més healthys a partir d’ara! 😉 #per10anysmés
???
Enhorabona pels primers 10 anys. Que sigui per molts anys més
Moltes gràcies Roser.
Salutacions!
Buenuuuu…es nota que et vas fent gran (en experiència) però veig que no penses canviar (ni ho volem més d’un) perque llegir els teus comentaris sempre és un “a veure el lloc nou….a veure què dirà ara d’aquest…, com ho dirà…, de qui se’n fotarà avui… ” sempre politcament “correcte” com ha de ser !!!..llàstima que tot això engreixa i porta colesterol però segueix endevant perque m’agrada tenir un referent …i.així no et perdo la pista. Salut i Per molts anys !!!!
Hola Teresa….?
De canviar res de res. Més aviat cap a pitjor…
I el tema pes i colesterol, no pensis pas que no em preocupa. Però tret dels restaurants i d’algun dinar amb amics, la resta em porto molt bé.
Gràcies per passar per aquí i tal com et vaig dir, si un dia amb l’altre Ricard, voleu fer un dinarillo per aquí Cambrils, ja ho saps.
Gràcies i petons !
Ei…que lo dels kgs i el colesterol ho deia per mi!! El dia que reservi a Cal Malcarat faré règim tota la setmana!!!
Som molt heathys…. ??
Ricard,
Moltes felicitats pel 10è aniversari, continua igual, estic segur que no perdràs la teva essència.
Per cert, permete’m dir-te que el meu bloc http://lacuinadecalpepin.blogspot.com/ és 5 mesos més vell que el teu,…., JE, JE, JE
Salut,
Pepin
No m’estranya, doncs recordo que quan vaig començar en fixava en que hi havia semblant a la xarxa i el teu el recordo.
Gràcies i salutacions!
Felicitats Ricard!
Felicitats per l feina i esforç per que sense això no serien 10 anys!
Jo vaig començar a llegir mes o menys cap al 2012 i em vaig subscriure potser el 2013, he de reconèixer que el tema bel·lic que portes com han dit en algun comentari a mi em dona morbillo jejejejeje, potser un dels que mes va ser quan et va fer fora del Pellicer (no se si dic bé el lloc)??? però el que mes valoro es la credibilitat.
Moltes gràcies….
Content de que agradi i a més m’ho passo bé.
No va ser el Pellicer qui em va fotre fora ??sinó el Fermí Puig, però si em coneix el Pellicer, segur que tampoc m’estima.
I ja veus, intento explicar la realitat de cada lloc. Em puc equivocar, però enredar segur que no ho faré.
Salutacions!
Moltíssimes felicitats per aquests 10 anys. Ara a per els propers 10.
Ep, i tu, passa de les males llengües i continua rajant 🙂
Gràcies Joan !!.
Però si són males llengües sense base…. Si quasi no rajo mai. Al menys en valor absolut ?
Però hem arribat a un punt que si no dius “excel·lent” a tot o la paraula tonta de moda “brutal”, ja sembla que sigui rajada… ?
Salutacions,
Enhorabona!!!
Doncs no sé si SEO o què però quan vaig començar al món blogger, buscant d’altres en quins fixar-me per aprendre va aparèixer el teu dels primers del llistat del buscador i ja ja em vaig enganxar.
Fins i tot vaig tenir la gosadia d’escriure’t per felicitar-te i convidar-te a passar pel meu blog i donar-me consells. (com tu dius #noselodigoatodos , només et vaig escriure a tu). Ni idea de que estava escrivint a tota una institució en aquest món de blogger i wordpress.
Moltes felicitats per la fita, pels teus consells. Que vinguin altres 10 anys més unes quantes vegades més i que tots puguin seguir gaudim de les teves recomanacions i les teves ironies.
Petons!!!!
i salut!
Ostres Pepa, m’has arribat al cor amb el teu comentari.
Com que sempre fem conya i fins i tot ens punxem en ocasions, aquest m’ha arribat al cor.
I enllaço això amb el que deia la Marta. Que el bloc, a més dels divertimentos intrínsecs, de les provocacions que faig, de veure com algun dels provocats pica (sempre com anònim), de la conya que hi fem, també ha aportat beneficis col·laterals.
Gràcies al bloc, he conegut gent collonuda. I no tant sols l’Esther, el Jordi i tu, sinó altres que no vull anomenar, per por de fer oblits a la llista. I això té un valor molt alt.
També el bloc ha propiciat que més d’un/una canta_manyanes i fins i tot algun vividor, s’intentessin apropar a mi ?. Però per això no ens cal patir, doncs sé espolsar-me les puces, com poca gent. Hi han anècdotes rocambolesques…. ?
En fi, que gràcies i a continuar.
Salut i petons també!
Moltes felicitats Rircard per aquests 10 anys!
Son moltes hores de feina ben feta!
Amb 10 anys és el blog de referència, -meu per descomptat- i per molts dels meus amics!
Sempre és trobar rigor, veracitat, practicitat i un toc d’humor, que en aquests temps tot plegat és un bé escàs i s’agraeix molt!
Gràcies per la feina, pels consells i et desitjo molts més post, i molts més anys amb tant rigor i humor!
Felicitats!!!!
Núria Aymerich
Gràcies i ja saps que valoro molt el que em dius.
Hi ha molta feina, però ara s’ha convertit en una distracció que m’omple prou. I això és important.
També a través del bloc, he trobat gent que s’han convertit en amics molt importants. Sense el bloc, mai hagués existit Tres a Taula i és d’aquelles coses, que cal agraïr la sort d’haver coincidit, doncs passem molt bones estones en els nostres dinars quinzenals.
Gràcies de nou per passar.