Direkte Boqueria, és un lloc que està de moda. La gent en parla meravelles, però també hi han crítiques a la seva comoditat. El temps dirà…  

Direkte Boqueria

Cabres 13 (Mercat Boqueria)

Pàgina web del lloc/

Tel.: 931 14 69 39

Direkte portada

Direkte Boqueria

Aquest post està escrit per l’Albert, que es presenta tot seguit i que escriu com convidat, per primer cop aquí. Jo NO he estat a aquest lloc, tot i maquetant el post, veig que hi han plats ben atractius. Potser en un futur visiti el lloc,  si per votació del grup 3(o+)aTaula m’hi toca anar 🙂

L’Albert es presenta, abans de descriure Direkte

Fa temps que conec a en Ricard. A banda que el “mundillo” de la bloggosfera gastronòmica és petit del que sembla, en més d’una ocasió hem traslladat aquesta coneixença virtual al voltant d’un bon àpat. I és que tot i tenir perfils diferents, al final ens agrada la bona cuina i sovint coincidim en moltes valoracions dels llocs que visitem.

Gestiono el meu propi blog, elcoladorchino.com , i de sempre, tan allà com aquí, ens hem creuat comentaris en les diverses publicacions que fèiem. Tot i això, sempre havia tingut “mono” d’escriure algun dia al seu: sortir una mica, escriure diferent, que et convidin a casa d’algú és molt agraït. Un honor i una responsabilitat que agafo amb ganes i que espero repetir aviat. En conseqüència, espero que us agradi el següent post que porto!

Comença la descripció de l’Albert

Quan escoltes que han obert Direkte al Mercat de La Boqueria i que la cuina que ofereix és d’un nivell gastronòmic elevat és possible que comencis a dubtar de la credibilitat o de les intencions de qui parla. O pot ser que els accidents positius passin i que realment existeixi un restaurant així.

El restaurant Direkte Boqueria és aquesta magnífica excepció. Un bàlsam que pal·lia el guirigall gastronòmic que pateix el mercat municipal de Barcelona. Un d’aquells llocs que sortirien perfectament al llibre Where Chefs Eat , on efectivament hi va gent amant de la bona cuina i cuiners d’altres restaurants tal com vaig poder comprovar.

Direkte està situat al lateral esquerre del Mercat, on són els locals de restauració, veureu un petitíssim local de parets de vidre on la cuina, a vista, i la barra que la bordeja, serà tot el que trobareu a Direkte Boqueria. Un restaurant sense cambrers on l’Arnau Muñio (propietari i xef, deixeble de Carles Abellan durant molts anys) i la seva ajudant de cuina Shu Zhang, preparen i serveixen els plats directament al comensal . Amb 5 mesos i escaig de vida, aquest lil·liputenc spot gaudeix ja de molt bona fama.

Direkte sala

El tema de la barra i que es menja allà

Però Direkte, té un inconvenient, pels que no els agrada massa això de seure en tamborets i menjar a la barra. No trobaran alternativa; però puc dir-vos que s’hi menja còmodament. Un àpat que es basarà en la seva carta o en un dels seus dos menús degustació, curt i llarg: el Direkte de 7 plats i 2 postres (38 €) i el Boqueria, de 10 plats i 2 postres (52 €).

La seva cuina és clarament de fusió asiàtica, on predominaran els punts de brasa i també els crus, i basada principalment en els productes que poden trobar-se al propi Mercat de La Boqueria. Un tipus de cuina que, feta amb cara i ulls, pot traduir-se en una sensacional experiència gastronòmica, plena d’idees, sabors i combinacions interessants tal i com va ser el cas.

Com el hype que tenia acumulat era bastant important, quan vam asseure’ns i ens van explicar les diferents ofertes gastronòmiques que proposaven, la decisió va ser més que senzilla: el menú llarg. Així, ja puc avisar que el tiquet mig de la visita a Direkte Boqueria pot ser sensiblement inferior si un tria el menú curt o bé plats de la carta.

Comencem…

Vam començar amb una refrescant i aromatitzada sopa de meló amb camamilla, llima i menta; i unes sardines curades amb camamilla, aquest cop en licor, i llima. Dos bons entrants aDirekte, que s’havien de menjar alternativament, en els que potser un mateix no espera repetir alguns ingredients com la camamilla i la llima tan aviat.

Direkte sopa

Seguidament, vam passar al gruix del menú amb un formidable pop Tsukiji. Nom que fa referència al mercat de peix de Tokyo per antonomàsia. Amb caviar de peix volador, caldo dashi i cogombre al kimchi. Un pop que, aviso, presenta una textura gomosa, pròpia de la culinària nipona. Ens va encantar.

Direkte pop

Una ostra embolcallada amb papada ibèrica i caldo picant. També realment bona i ho diu algú que li fan més aviat poca gràcia.

Direkte ostra

Continuant amb el menú Direkte…

Un caneló d’orella i morro farcit de llagostins de Sant Carles de la Ràpita a l’estil vietnamita. Un diferent i interessant mar i muntanya acompanyat de salsa Siracha i salsa de iogurt. Potser a l’ombra del pop encara.

Direkte canelo

La coca de recapte de Direkte, amb ceba escalivada a la brasa, sardina fumada i raïm ens va agradar moltíssim. Perquè les notes de iogurt i fonoll arrodonien un plat que defineix clarament aquesta fusió de cuina catalana-japonesa. Excel·lent.

Direkte coca

Bacallà curat amb cap i pota i cigrons. Plat més local però amb els tocs personals d’un punt fumat i picant que ens va convèncer. El pa, per rematar el plat.

Direkte cigrons

Tonyina amb tomàquets, olives i pinyons. Un altre plat aDirekte, on es busca personalitzar la típica esqueixada,  canviant el bacallà per la tonyina crua en sashimi. Excel.lent i necessari per refrescar el menú.

Direkte tonyina

Una guatlla a la brasa marinada amb escabetx marraquetx de  coriandre i ceba escalivada. Un plat amb un producte que m’encanta però que potser no vaig trobar tan rodó com la majoria del menú.

Acabem els salats aDirekte, amb un dels millors plats del menú per a mi (carnívor i de salsetes), les galtes de vedella a la brasa a l’estil Pekín. Una carn que es desfeia i que s’acompanyava de la potent i llaminera salsa Hoisin i d’un cordó de salsa de cacauet.

Direkte galta

I arribem al final de l’experiència…

Per tallar la pesadesa acumulada ja en aquest punt, ens van servir unes refrescants i saboroses maduixetes marinades amb vinagre de sisho i sake i amb granissat també de maduixetes. Bo, refrescant però potser poc sorprenent, en comparació a altres plats a Direkte.

Direkte maduixes

La cloenda i sorpresa final d’aquest menú va ser un fantàstic pastís de formatge fumat amb te matcha. Plat dels que més em va agradar de la visita. Potser massa líquid, el pastís tenia un punt fumat que sorprenia. I combinava perfectament amb el to amarg del te i la pesadesa d’aquest tipus de postres. Ens va sobtar, però, que aquest plat a Direkte, l’haguéssim de compartir entre els dos. Perquè és feina complicada i poc còmode sent unes postres eminentment líquides.

Direkte postres

I el compte final va ser el que veieu. Amb dos menús degustació (104€) , més les begudes (aigües, cafès i copes de vi) que veieu a la fotografia.

Direkte tiquet

Conclusions de Direkte

L’experiència a Direkte Boqueria, va ser realment bona. Perquè el nivell gastronòmic és evidentment altíssim i pràcticament tot el menú ens va sorprendre i agradar moltíssim. La qualitat dels ingredients quedava palesa en les diferents elaboracions. I aquestes venien dotades d’un significat (la fusió de la cuina d’aquí i la d’allà) ben entesa i amb sabors interessants. Però els que valoren principalment el nivell de cuina, trobaran Direkte Boqueria un magnífic tresor. Perquè quan coincideixes amb altres xefs dinant al lloc, bona cuina hi haurà.

Ara bé, com tot lloc, no és un restaurant perfecte. I pels qui busquin un servei de sala (o bé una sala) així com la comoditat d’entaular-se i marinar l’àpat amb una discreta i amena conversa difícilment ho trobaran a Direkte Boqueria. També, veient altres publicacions de blogs veig que molts dels plats de llavors continuen vigents. Ens van comentar que la carta de tardor ja s’estava enfilant i que només fa 5 mesos que són oberts. Però si els canvis de carta no són més freqüents molts clients podran no trobar al·licients per tornar-hi.