Due Spaghi és un restaurant italià a BCN, però amb moltes arrels catalanes. Molt compromesos amb el producte i la proximitat. En conseqüència, un lloc ben recomanable, així com també el seu annex Santo Porcello, amb entrepans italians temptadors.
Due Spaghi
Sepúlveda, 151
TEL.: 935031930
www.duespaghi.es
Feia temps que no anava a Due Spaghi. Vaig fer un intent fa uns mesos, però en aquell moment no obrien tots els vespres, que és quan jo podia. Si que faig dinars a BCN amb els de 3 (o+)a taula, però fins el moment actual, no repetim restaurants. Tot i que he de dir que he vist per les xarxes, que a partir de setembre, tornen a obrir de vespres.
I aprofitant el dia de la Diada, que la Marta volia anar al tram 17, que estava a tocar, va ser l’oportunitat de tornar – hi. I també la de conèixer en directe el seu annex Santo Porcello, que ens va semblar una molt bona idea i només de veure el panorama, quasi ens va temptar de canviar la reserva.
L’oferta de Santó Porcello , és basa en productes selectes italians, bàsicament embotits de qualitat, que configuren entrepans. Quan els veus passar et surten els ulls, però vam aguantar la temptació i ens vam quedar a Due Spaghi Us poso un link al Facebook del lloc i així us feu idea: Santo Porcello.
Que ofereix la carta actual de Due Spaghi
La carta és senzilla i pel que fa als plats d’entrada,són els mateixos de sempre i els veureu a la secció següent, doncs vam demanar pràcticament quasi la totalitat de plats a compartir. De fet només vam obviar un que anava d’amanida de tomàquet, cogombre, alfàbrega i molles de pa, la panzanella.
Pel que fa a l’oferta de plats principals, actualment és limiten a un llistat de plats de pasta, dels que vam demanar tres de diferents.
Que vam demanar en aquesta ocasió
Vam començar amb la seva clàssica Tatin de ceba de Figueres caramel·litzada, stracciatella de burrata i pebre rosa. Tot seguit van arribar tres croquetes de polenta Taragna, amb formatge de vaca del Ripollès, melmelada de pebrot i ricotta fumada.
Les sardines en saor que van ser l el plat més fluix dels quatre primers. O potser és que estem més acostumats a la versió del saor, tal com la fem a casa o trobem en llocs de referència amb més abundància de ceba i per tant més amorosides. Finalment els bunyols de bacallà.
Ja com plats principals, els tres a base de pastes van ser uns Spatzle amb speck i gorgonzola, sorprenents i bons i uns Raviolis.
Mentre que la meva opció va ser un cop més, els Parppadelle dels records al ragú de conill que és el plat que he demanat la majors de vegades que he estat a Due Spaghi.
Vins i postres a Due Spaghi
L’oferta actual de vins, és molt reduïda. Vam escollir un DO Terra Alta el Tres de Tres del celler Bernadí. Un vi que porta aquest nom, amb motiu de provenir de 3 parcel·les, 3 varietats de raïm: Garnatxa, Sirà i Merlot
Com postres, vam compartir un Semifred d’ametlla i llimona que va resultar molt bo i un tiramisú de pistatxo.
Reflexions / Conclusions
Due Spaghi està ubicat en un espai especialment acollidor. Molt ben decorat i distribuït, amb servei amable i plats que venen de gust.
Vam trobar faltar a la carta i en la secció anti pasti, un parell d’opcions a base dels excel·lents embotits italians, que llueixen just al costat a Santo Porcello que pertany també a ells. Alguna raó estratègica deuen tenir per no fer-ho, però ho vam trobar faltar i pensem que seria positiu.
Mostro el tiquet i recordeu que érem tres,
Resum de Due Spaghi
- Local amb encant
- Servei amable i diligent
- Plats que venen de gust
- Bona RQP
- i no us oblideu del seu annex Santo Porcello on trobareu oferta més informal
Vam publicar aquest restaurant amb els companys de 3(o+)aTaula, fa uns 3 anys. Si voleu llegir la nostra crònica, feu clic a,
I tot i que la seva ubicació balla entre Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni, el tinc ubicat a la primera. Per tant si voleu veure que més tinc publicat, feu clic a ,
El ragú de conill vaig estar a punt de demanar-lo a un restaurant a York la setmana passada. Llàstima, ara no podré comparar…
Aquest local es tinc al llistat del foursquare de "per fer" des de fa dos anys. He de trobar el moment, està clar.
Salut!
El "problema" és que tots anem amb una llista de pendents, massa àmplia….. I els que queden per afegir-hi…. 🙂
Salut!!
Era un dels que tenia pendents des de feia ja un parell d'anys… I les expectatives es van veure complertes. Un bon dinar!
Abraçada!
Realment va estar bé, però ja era anar sobre segur… 🙂
Abraçada!
un dels bàsics de Barcelona! un àpat amb varis destacables. i axò no és fácil de dir…
Pos si… i com més hi penso, cada cop m'agraden més els llocs petits o relativament petits en que hi personal estable i amb afinitats culturals…. I cada cop defujo més de llocs convertits amb fàbriques de donar menjar, per més que puguin venir decorats amb 'teiatru' i 'postureus'….
aaaaa-meeeennnnnnn!!!
Vaig ser-hi fa un parell de setmanes. Vaig quedar sorprès i encantat. Amb moltes ganes de tornar-hi. El restaurant compta amb un gran equip i una carta suggerent i atractiva. Un gran descobriment, més que recomanable!
Qué excelente pinta tienen los platos (he visto también los de tresomesataula), y me gusta la originalidad de los platos! Este restaurante va directo a mi lista de pendientes 🙂
Gracias por la recomendación, Ricard!
Hola Eva,
Es dels que jo anomeno d'anar sobre segur.
Merci per passar per aquí.
Salutacions!!
Ja no es la meva zona d, influència, des de que han canviat la sucursal de la caixa i el meu amic treballa a un altre lloc. Abans si que anàvem a fer el menú. Per cert on hi ha el Santi Porcello abans havia estat una carnisseria.
No tenia idea de que hi havia abans. Controlo poc la zona.
Abans hi anava més (encara no existia Due), per tràmits al Departament de Treball
Cert i davant de treball una casa de compra/venda de cotxes de segona mà….🤣🤣🤣🤣
I els Muebles Favorita no massa lluny d’allà…. 🤣
#batallitas
El Due Spahi pinta bien però es que el Santo Porcello ja el tinc al cap per fer un brunch, aprofitants que obren al matí.
Mare meva, quin festival d’entrepans!!!
Salut!
Realment és temptador…. Ho tinc complicat per horaris, doncs pels matins mai estic per BCN, però pinta molt bé.
Salut!!
Un comentari sobre el vi… Bernavi es un celler que treballa a Terra Alta amb varietats catalanes e italianes…
Gran eleccio… hi ha un d’aquest celler que es top… en Akronim
Si… conec aquest celler, que de fet sé que també hi ha molta relació entre ells i els de Due Spaghi. Algun cop ens hem saludat en alguna activitat de vi per allà la zona de Gandesa. Vull dir que els conec personalment.
Conec també l’Akrònim, el fet amb morenillo i una altre varietat italiana.
Salutacions,
Bons vins a Terra Alta!!!!!
Ja ho pots ben dir…. Els blancs que prenem, tant a casa com al restaurant, solen ser en un 90% garnatxa blanca i d’aquests la majoria de la DO Terra Alta.
És una DO amb gran potencial!
Salutacions!!
la tatin de ceba, mítica!!! en algun altre restu la tenen, però no està al nivell….
Aquesta estava com en els millors temps 😉
Crec que la tatin de ceba i les croquetes de polenta són els dos plats d’allà que m’han quedat gravats a la memòria.
He intentat anar un parell de cops sense reservar i ha estat impossible.
Bon lloc al qual tinc ganes de tornar…
Abraçada!!
És que la polenta, jo estic a pàrvuls…. i per fer “croquetes de”, cal passar primària i la ESO 😅
La Tatin en canvi, la veig més fàcil…. Aquest hivern m’he proposat tornar a fer cuina, que això de xef executiu, m’està tallant el progrés… I ves que no provi la tatin un dia.
Abraçada!!
sí, prova de fer la tatin de ceba!! m’apunto per tastar-la! 😉
Es farà el que es pugui… de moment acabo de comprar caps de bacallà per imitar el pil pil que vam gaudir a Dos Pebrots….😅
estàs on fire, veig… bravoooo!!!
Bon dia, amics. Acabo de assabentar-me de que el Due Spaghi va tancar definitivament el passat dia 2. Quina llàstima! Santo Porcello continúa, això sí!
Si, ja quan vaig anar el darrer cop (11-set-19) em van comentar la seva voluntat de traspassar-lo i quedar-se només amb l’altre i potser crear algun clon del Santo…. L’altre dia ho vaig veure per les xarxes i em vaig oblidar d’esborrar el post o posar algun avís…. Ara ho faré.
Merci per ferme recordar el tema!
sóc fan de la polenta!!!!
Jo potser perquè la vaig avorrir a Romania, no em crida molt…. Ja sé que no és el mateix, però aquestes coses em marquen….
Me n’alegro que continuï a un gran nivell. Ho dic per què fa uns mesos vam anar a dinar i l’experiència va ser d’alló més pobre. Ens va extranyar moltíssim (totes les visites anteriors havien sigut molt satisfactòries) i li vam comentar al cambrer del bigoti. Ens va dir que havien cambiat de cuiner però que segurament tornaria en breu el seu cuiner de sempre, deixant entreveure que no estaven gaire contents amb el primer. Doncs tot arreglat! Per cert, Santo Porcello val MOLT la pena: els seus paninos son deliciosos!!
El que ja comento al post, és que han reduït l’oferta. Els primers són els que de fet vam demanar (4 dels 5 que tenen) i els segons es limiten a pastes.
En aquest aspecte, m’agradava més la versió «antiga» del lloc. Però res a dir dels plats que vam demanar.
I si que em vindria de gust anar a Santo Porcello, però ho tinc una mica difícil vivint a més de 100km de BCN actualment. Una cosa és desplaçar-se per fer un àpat ben entaulat i l’altre anar d’entrepans. Però si un dia es dona l’ocasió, cap allà.
Saalutacions!