Ekubo restaurant, ofereix cuina japonesa. Està ubicat en un local molt bàsic i senzill. El taulell de peix que mostren a l’entrada, ja promet i el servei és dels més amables i propers que m’he trobat darrerament  

Ekubo restaurant

Carrer Comte d’Urgell, 108

ekubo.es

Tel.: 934 88 42 78

Ekubo Restaurant

Ekubo

Ekubo no estava pas en la meva wish list. El coneixia i en tenia bones referències per part de l’Esther del grup 3(o+)aTaula, però no el tenia previst.

Però just fa uns dies, quan algú que rarament raja, va publicar això a twitter, a modo de “calenton“, em van agafar ganes d’anar-hi per a comprovar que hi havia realment, darrera el cop de sang i ves a saber qui era el “lector de los de confianza”… 🙂 🙂

Vaig reservar a través de la seva pàgina web. Per a confirmar la reserva ho fan a través d’una resposta robotitzada en anglès i quasi a nivell de “we are so excited de que vinguis…”. De fet utilitzaven el mot “Awesome”, per mostrar el seu estat d’ànim… 🙂

Vaig anar cap allà, al carrer d’Urgell i em vaig trobar un lloc molt petit. Pel taulell de peix de l’entrada, podia donar la sensació de petita peixateria amb molt bon producte.. Vaig entrar i amb una atenció exquisida em van dir quina taula volia… I dic expressament el mot “exquisida”, perquè en el twit de queixa que mostro més amunt, sembla que el servei va ser el problema.

Com va passar una estona fins que va arribar qui m’acompanyava, vaig poder observar com alguna altre taula feia comanda. I amb ganes de donar solució als «obstacles» que la gent solen posar avui en dia per demanar… Un bon exemple, va ser una noia de fora de BCN, que estant bastant embarassada, entrant en un lloc de peix cru i remarcant els seus temors al peix cru… I li van donar solució…

La nostra tria

A l’hora de la nostra tria i en front d’una carta amb bastantes possibilitats, la noia que feia de cap de sala, ens va ajudar i torno a insistir que amb gran amabilitat.

La nostra tria va ser tàrtar de tonyina i ventresca, separat per capes. Sense dubtar, ja dic que entraria en la categoria de tàrtars prèmium de BCN. També una tempura de llagostins i una selecció de 12 niguiris, que a la carta està com selecció del sushi-man, crec. I van resultar espectaculars. Però a les fotos, només us en mostro 4 dels 12.

Ekubo Restaurant-tartar

Ekubo Restaurant-tempura

Ekubo Restaurant-niguiris

Ekubo Restaurant-niguri-moll

La secció de vins era prou correcta, però com jo venia d’un dinar complicat, vaig preguntar per si tenien l’opció a copes i em va dir que cap problema. Però ens va recomanar un cava de la casa i al veure que el seu preu era prou econòmic, vam optar per demanar l’ampolla i el que sobres cap problema. Prou correcte i econòmic.

Ekubo Restaurant-Soleya-cava

En la secció postres, ens van mostrar una selecció de pastissos, per tal de que triéssim visualment. Jo vaig deixar l’elecció a càrrec de qui m’acompanyava. I qui m’acompanyavae ho va deixar-la a mans de la cap de sala. I ens va arribar això per a compartir: Pastís selva negra amb te matcha. Però dels realment bons!.

Ekubo Restaurant-selva-negra

Conclusions de la visita

En resum, es tracta d’un lloc petit, que juga en la categoria de japonesos de molt bon nivell i petit format. No són llocs dels que posaríem en la categoria de imprescindibles a BCN, però si recomanables, si et va bé la zona i l’estil s’adapta als gustos.

No vull fer sang amb el twuit que mostro al principi. I juro que ho diria igual, sense ell, però el servei em va semblar dels més propers i amables, que m’he trobat darrerament. Tampoc puc garantir que aquest servei el trobis el dia que el restaurant estigui a tope. I ho dic perquè la cap de sala dedicava molt de temps a cada taula i el temps és finit. Però va tenir detalls que mostraven un gran savoir faire.

El preu va ser aquest i el plat que puja més, va ser la selecció de niguiris. Però  he de dir que jugaven en la categoria campions.

Ekubo Restaurant-tiquet

RESUM

  • Japonès d’aspecte rústic, però agradable
  • Servei molt amable i procurant la satisfacció del client
  • Producte de gran nivell
  • No és econòmic, perquè el producte s’ho val