El Bar és un lloc que va començar amb força bon preu, però la darrera visita que vam fer va ser menys exitosa. Plats ben resolts i carta de vins discutible.

El Bar

Calàbria, 118

www.elbarbarcelona.com

TEL.: 934 260 382

El Bar sala

El Bar

Feia uns 3 anys que no anava a aquest lloc que ja vaig publicar al 2014 i llavors en positiu.

No havia tornat més a El Bar,  degut a que hi ha un gran ventall de restaurants a BCN i vaig variant, excepte d’uns quants, dels que m’he fet client. La foto de portada, està treta del seu Facebook  (ens vam oblidar de fer foto de façana)

També em fa una mica de mandra, anar a llocs com  El Bar, que veig sovint promocionats. Fins i tot si treballen bé, perquè llavors, en el supòsit de que m’agradi, acabo dient el mateix que els palmeros, amb l’inconvenient de que jo he pagat  🙂 🙂  I si no m’agrada, sembla que vulgui fer contra programació. O vulgui deixar algú en evidència, que (en general) no és el cas 🙂

Aquesta vegada, vaig anar a El Bar amb els de 3(o+)aTaula i va ser l’Esther qui va escollir el lloc i el post conjunt, l’ha escrit el Jordi, amb el consens del grup.

Els plats de El Bar, van estar tots ben resolts. I en el post conjunt, detallem un a un. Però per fer un comentari general i atès que els primers els demanem sempre per a compartir i els segons, solem fer un mos, dels plats dels altres, puc dir que al meu criteri, els top van ser la truiteta al moment de patata i ceba amb formatge Comté, els calamars andalusa amb maionesa de wasabi, i el garrí confitat amb orella de Judes amb cinc espècies i pruna. També les croquetes casolanes de pollastre rostit, plat que solem demanar sovint, doncs diu molt de la cuina d’un restaurant.

El-bar-garrinet

Reflexions al voltant de el bar. La carta de vins.

Com ja sabeu, també  m’agrada comentar algun punt que no m’ha acabat de convèncer. I això em distingeix del maleit #todo_maravilloso que tant impera en la majoria de cròniques de restaurants. I en aquesta ocasió, vull fer uns comentaris al voltant de la carta de vins de El Bar. Tot deixant clar, que es tracta d’una carta de nivell, doncs qui regenta el restaurant, puc donar fe de que en té bons coneixements.

Vaig trobar la carta de El Bar, amb molts vins de preu elevat i en canvi pocs de preu assequible. No dic pas que hi carreguin massa marge, sinó que ja són cars de sortida de celler. I si vas allà amb la idea de no gastar massa en el vi, tens dificultats per a trobar un que s’adapti a la butxaca i els gustos. I això pot molestar i a mi particularment em molesta, poden afectar el criteri de tornar o no tornar.

Cada un té les seves prioritats…

I en el meu cas, els vins de preu elevat, me’ls reservo per àpats privats, mentre que als restaurants, mai em deixo anar en aquest apartat i menys els migdies, en que com a molt, prenc una copa.

Realment em va molestar, una carta esbiaixada, en que per acabar-ho de adobar, l’únic vi que em feia gràcia, i que complia amb les restriccions de preu inferior a 30€ i ser d’alguna  DO’s de les que em venen de gust, a sobre estava exhaurit. I per acabar prenent un Geol, de la DO Costers del Segre, a 36€, que voleu que us digui…

El-Bar-vi-Geol

I els que em seguiu, sabeu que rarament rajo de la carta de vins. I tinc publicats prou llocs de Barcelona i alguns amb estrella Michelin, en que hi ha una carta de vins amb un ventall que inclou vins més assequibles i prou correctes. Està bé tenir Château Margaux a la carta (que en tenen!!). Però també cal oferir un ventall més ampli.

En tot cas,  remarcar que el servei i la cuina, són prou destacables. Tal com ja manifestem en el post conjunt.

El-BAr-preu

Punt de vista global de El Bar…

Si voleu veure les fotos dels plats,  el tiquet i el punt de vista, global, feu clic a