El Cel de les Oques, és un restaurant a Terrassa, ubicat en el centre històric. En un local molt acollidor, amb molt bona cuina i cuidant molt el producte. Un top a Terrassa.

 

El Cel de les Oques

carrer de la Palla, 15 (Terrassa)

elceldelesoques.com

Tel.: 937 33 82 07

El Cel de les Oques

El Cel de les Oques, és un restaurant ubicat al centre històric de Terrassa i serà el primer restaurant d’aquesta ciutat, que apareix en la meva web.

Els que m’aneu seguint, sabeu que el 90% de llocs que publico, són de BCN ciutat o del sud de Catalunya on actualment resideixo.

Però el visita un familiar al qui feien una petita intervenció a la Mútua de Terrassa, va fer que em desplacés a aquesta ciutat i vaig aprofitar per quedar per dinar a El Cel de les Oques, amb l’amic Jordi Castaño, de 3(o+)aTaula. Ell ha publicat el seu punt de vista  d’ El Cel de les Oques a La_cuina_del_mindundi.

No conec massa Terrassa, però el Google Maps, fa meravelles i em va portar fins el restaurant. I he de dir és troba en ple centre, en una zona amb agradables carrers per a vianants. I també amb pàrquings propers, cosa que valoro quan vaig en cotxe.

A l’ arribar a El Cel de les Oques, em va sorprendre per discret i per l’aparença de petit restaurant. Però just entrat, tot i continuar amb la sensació de lloc petit, ja es notava un cert encant, que junt a la bona cuina, que comentaré, el fa ben mereixedor de la nominació Bib Gourmand Michelin, tant apreciada a França i que aquí, en alguns llocs, sembla assignada per sorteig. Però en aquest cas, ben merescuda.

Que ofereix la cuina

A més de determinats menús que estan explicats a la seva web, tenen una àmplia carta que juntament amb els suggeriments, et posen difícil la tasca d’escollir.

D’escoltar que dubtàvem si demanar o no alguna cosa, van tenir el detall, de servir-nos dos tastets de plats que ells consideraven importants i representatius. Uns rigatonis a la crema de trompetes de la mort i tòfona. I de l’altre plat de gentilesa, Terrina de peus de porc, calamar de costa i orellanes amb cardamom. Els dos estaven molt bons i quasi ens vam penedir de no haver-los demanat.

Segurament va ser «culpa» de que em coneixien per les xarxes i vaig fer la reserva al meu nom (fer-ho d’altre manera em semblaria ridícul). I em van comentar que em coneixien també a través de les meves interaccions en l’àmbit gastronòmic, amb un altre restaurador, ben relacionat amb ells. I suposo que per aquest motiu, com d’aperitiu, ens van servir els tastets.

Que vam acabar demanant a El cel de les Oques

Al final la tria de plats van ser,  el hummus de mongetes de ganxet, sashimi de salmó eco i tomàquet concassé. I també el niu de temporada a base de ou poché, múrgoles, escuma de patata amb tòfona, ceba confitada i bull negre.Els dos plats excel·lents i ja ens van treure el dubte de si havíem escollit bé 😅.

I com plats principals el seu suquet fet amb corball i la cua de bou a la «royale», farcida amb foie. I també els dos, mereixedors de molt bona nota.

El Cel de les Oques cua de bou

Carta de vins i postres a El Cel de les Oques

Tenien varietat de postres, però vam escollir compartir uns bunyols vent farcits de crema, que estaven a la secció suggeriments. Molt bons.

El Cel de les Oques bunyols

La carta de vins és completa i amb varietat per escollir. Per la meva simpatia cap el Celler de Capçanes i per l’esforç que fan cada any organitzant La nit de les garnatxes, vam optar per aquest vi i en concret l’elaborat a partir de raïm provinent de terreny de llicorella.

El Cel de les Oques vi

Conclusions / Reflexions

Ens va sorprendre en positiu trobar-nos en un lloc, que tot i conèixer de nom, va superar les expectatives. A partir del tema coneixença, que ja he comentat abans, vam xerrar breument amb el responsable del lloc i vam veure una persona, tocant molt de peus al terra. Tot un contrast al divisme, que impera actualment en més d’una cuina.

Gent que estima la gastronomia i la cuina, procurant no allunyar-se de les arrels vallesanes, conjugant el producte de proximitat, amb la tradició amb una visió actualitzada.

Sense conèixer, l’oferta gastronòmica global de Terrassa, El Cel de les Oques, em va semblar un lloc molt recomanable i que estic segur que deu ser un dels tops de la ciutat.

El Cel de les Oques tiquet

RESUM

  • Un restaurant molt acollidor a Terrassa
  • Amb una cuina molt ben elaborada
  • I cuidant molt el producte
  • A càrrec de gent amb el cap molt ben moblat i tocant de peus al terra
  • En conseqüència, ben recomanable al Vallès

Finalment, si voleu veure quins altres restaurants tinc publicats, fora de les meves àrees habituals (BCN i sud de Catalunya), feu clic a restaurants_altres_comarques.