El Celler de Matadepera, és un lloc a tenir en compte, amb un espai elegant i confortable. I tot sota la batuta de la família Bernils, que mostren un savoir faire dels que costen trobar avui en dia. La cuina destaca i treballen amb matèries primeres de proximitat i bon nivell.

Celler de Matadepera

Carrer d’Antoni Gaudí, 2 (Matadepera)

elcellerdematadepera.restaurant/

Tel.: 937 87 08 57

El Celler de Matadepera-sala

 

Nova visita a El Celler de Matadepera, aprofitant que havia quedat amb el meu fill per dinar de feia dies i ell tenia alguna cosa a fer pel Vallès.

I he de dir que vaig trobar el lloc en un molt bon moment. I no parlo de cuina, que també, sinó d’estat anímic.

El tema Covid està sent molt dur pel sector, però està clar que ha canviat els hàbits de la gent, de manera que la tendència és anar sobre segur. I els llocs que mai fallen, són els que ho estan notant. En aquesta ocasió, un dimarts migdia i el restaurat al complet. I tot i que han reduït aforament, una quarantena llarga de persones, no està gens malament i més sense ser un lloc de menú econòmic.

El Celler de Matadepera, és un dels llocs que personalment m’encanten. Tinc molt bona relació amb els seus propietaris, i això fins i tot em fa por, que no pugui influir en les meves percepcions. Però em tranquil·litzo quan veig per les xarxes, un munt de gent opinant com jo. I parlo de gent “normal”, dels que van a restaurants i paguen les seves consumicions.

Orígens del Celler de Matadepera

El Celler de Matadepera és un bon exemple d’evolució i de cultura de l’esforç en l’àmbit de la restauració. L’aventura va començar l’any 1968, quan es va obrir com a lloc per vendre pollastres a l’ast i, de mica en mica, va evolucionar i va començar a oferir unes tauletes per tal que la gent pogués menjar allà mateix.

I tot això en unes èpoques en què Matadepera era una ciutat d’estiueig on famílies senceres anaven per passar-hi els tres mesos d’estiu; la resta de l’any, la seva població quedava molt reduïda.

El fill dels propietaris, en Lluís Bernils, es va incorporar a la cuina  l’any 1982. I va fer pujar el nivell fins a tal punt que durant el període 1993-2000 el restaurant va arribar a gaudir d’una estrella Michelin. La van acabar perdent, i de manera merescuda, tal com manifesta el mateix propietari en una exhibició de sinceritat. I és que mantenir una estrella requereix un esforç que, en moltes ocasions, no ajuda pas a la rendibilitat.

Actualment El Celler de Matadepera, ja amb en Lluís en un segon pla, tot i que sense perdre detall del dia a dia, el restaurant és a càrrec dels seus dos fills. En Pau, a la cuina i el Riki, a la sala. Han aconseguit un tàndem de primer nivell que fa que el Celler torni a brillar, passant per una de les seves millors èpoques.

La carta conté una sèrie de plats, adaptats als productes de temporada, amb una cuina de qualitat, que es mou entre plats clàssics, però sempre amb una aclucada d’ull a les tendències actuals.

El Celler de Matadepera, torna als «origens»

I també seguint amb la filosofia de «tornar als orígens» han recuperat l’activitat de fer pollastres a l’ast, amb un espectacular Josper, que permet que els caps de setmana, la gent pugui proveir-se de pollastres, així com d’altres productes per emportar-se a casa. Podeu fer reserves de pollastres a la seva web.

El celler de Matadepera Josper

Quins plats van arribar a taula

D’entrada, deixo clar que no vam triar els plats. És un dels pocs llocs on dic que em portin al seu aire.  I això no ho faig quasi mai, perquè cal confiar molt en el restaurant i amb qui decidirà que et porta. De fet els llocs en què ho faig es poden comptar amb els dits d’una mà i en sobrarien.

Seria molt perillós fer això en segons quins llocs, perquè pots sortir poc satisfet a més d’arruïnat. Però al Celler es pot fer tranquil·lament. Per poc que els coneguis, saps que et buscaran el que pensen t’agradarà i en cap cas apareixerà un producte de preu elevat, sense demanar-te autorització.

Per tant van anar arribant plats al seu aire, començant per aquests dos aperitius

Per començar amb un plat refrescant, va arribar aquesta amanida de tomàquet, ceba i gambes, amb el millor tomàquet que porto tastat aquest 2021. I mira que sempre estic a la cerca de tomàquets bons, quan estem de temporada.

Tot seguit unes albergínies amb un tel de cansalada ibèrica Maldonado i suc de rostit que ens van encantar. Precisament i del bon gust que ens van deixar, ja estic pensant en imitar-lo a casa.

I un arròs de costelló i calamar que no falti. Arròs senzill, però excel·lent.

I finalment aquesta excel·lent suprema d’aurada, amb salsa d’algues. La salsa sorprenent i l’aurada espectacular, però amb el problema que habitualment em queixo als restaurants: massa cocció. Però segurament el meu gust està esbiaixat cap a les coccions curtes dels peixos.

Ahir mateix vaig fer un besuc i a la que la sonda interior arriba a 52/53, tallo la cocció, tot i saber que això queda sota les normes de seguretat alimentària 😉.

Vins i postres al Celler de Matadepera

L’apartat de vins que ofereix El Celler de Matadepera, és força interessant, amb una oferta amplia i de nivell. Però també vam optar per deixar que ens escollissin el vi, sabent que m’arribaria algun vi de proximitat i sense  perjudicar massa la Visa 😅.

El celler de Matadepera Murmuri

Finalment i pel que fa a les postres que ofereix El Celler de Matadepera, aquests són els que van arribar. Coneixem la carta de postres d’altres ocasions i us puc afirmar que hi ha bons materials, pels aficionats a aquest apartat.

El celler de Matadepera postre 1

El celler de Matadepera postres 2

Celler de Matadepera i el bon ús de les xarxes

Comentaré un tema que pot semblar aliè a la gastronomia: la comunicació d’un restaurant en les xarxes socials.  Els meus darrers anys laborals, em vaig dedicar al tema de la gestió de xarxes i continuo al dia en aquest tema.

El Celler de Matadepera, comunica molt bé amb un sistema intern i trencador.  El seu propietari Lluís Bernils, fa una tasca molt potent a Twitter, sota el nick Saltimbanqui @Bernievinyes  (si feu clic, ja l’enllaç us hi porta).

Aprofitant l’autoritat que li confereix el seu currículum, va desgranant Twits, que tenen tot un club de fans (jo m’incloc al club). I alguns d’ells són dures crítiques a situacions a les quals,  la resta del sector no s’atreveix ni a comentar. Diuen alguns restauradors que això no porta clientela i van errats  😂.

Aquesta comunicació, en un restaurant mediocre, podria ser fins i tot negativa. Però quan va acompanyada d’un restaurant que funciona molt bé, llavors la comunicació, es converteix en un recordatori permanent que El Celler de Matadepera, està. I aquest recordatori, fa que la gent hi torni, més sovint que sense el recordatori. No és difícil d’entendre 😏.

També cal dir que el Lluís és gat vell, però també gat savi. I escoltar-lo és un plaer, perquè amb tota naturalitat, va deixant anar obvietats, que quan surts i fas balanç, et preguntes «com pot ser que aquestes obvietats, hi ha més d’un lloc que no les vegin obvies??»

Conclusions / Reflexions

El Celler de Matadepera, es troba en un lloc privilegiat al Vallès, al peu de la Mola i a 25 minuts de BCN. I  amb el seu bon fer, aconsegueixen que els clients es trobin com a casa.

A part del servei que està a càrrec de la mateixa família, amb professionalitat de llibre, sempre que he anat, he vist que disposaven de servei extern, molt ben escollit. I aquest cop en van deixar bocabadats amb el servei d’una noia nova molt jove, amb una naturalitat i savoir faire de 10.

Sabeu que no m’agrada ni el servei estirat, ni el d’«hola chicos». De sempre – i ja parlo dels meus temps de docència a la Universitat-  he valorat el tracte natural i de «tu a tu» i em posa nerviós que la gent em tinguin «por». Doncs això, que em va encantar la naturalitat de la nova incorporació.

Finalment recordar que disposen d’un acollidor i alhora elegant jardí, del qual es pot gaudir quan el temps acompanya. I compta amb un parell de sales privades annexes a ell, equipades amb llar de foc, per a qualsevol esdeveniment familiar o d’empresa.

El Celler de Matadepera tiquet

RESUM El Celler de Matadepera

  • Local elegant i còmode
  • A càrrec del Lluís Bernils i els seus fills, amb un savoir faire dels que costen trobar
  • Elaboracions i matèries primeres de gran nivell
  • A uns 35 km de BCN, per la C-16 o la C-58, segons punt de partida
  • En conseqüència un lloc a tenir a l’agenda