El Celler de Matadepera, és un lloc a tenir en compte, en un espai elegant i confortable. I tot sota la batuta del Lluis Bernils i els seus fills, que ofereixen un savoir faire dels que costen trobar avui en dia. La cuina destaca i treballen amb matèries primeres de gran nivell.

Celler de Matadepera

Carrer d’Antoni Gaudí, 2 (Matadepera)

www.elcellerdematadepera.com/

Tel.: 937 87 08 57

El Celler de Matadepera-sala

 

El Celler de Matadepera, és un dels llocs que personalment m’encanten. Tinc molt bona relació amb les seus propietaris, i això fins i tot em fa por, que no pugui influir en les meves percepcions. Però em tranquil·litzo quan veig per les xarxes, un munt de gent opinant com jo. I parlo de gent “normal”, dels que van a restaurants i paguen les seves consumicions. No em referia pas a chic@s_anuncio, que ja sabeu quina opinió en tinc.

Orígens del Celler de Matadepera

El Celler de Matadepera és un bon exemple d’evolució i de cultura de l’esforç en l’àmbit de la restauració. L’aventura va començar l’any 1968, quan es va obrir com a lloc per vendre pollastres a l’ast i, de mica en mica, va evolucionar i va començar a oferir unes tauletes per tal que la gent pogués menjar allà mateix.

I tot això en unes èpoques en què Matadepera era una ciutat d’estiueig on famílies senceres anaven per passar-hi els tres mesos d’estiu; la resta de l’any, la seva població quedava molt reduïda.

El fill dels propietaris, en Lluis Bernils, es va incorporar a la cuina a l’any 1982. I va fer pujar el nivell fins a tal punt que durant el període 1993-2000 el restaurant va arribar a gaudir d’una estrella Michelin. La van acabar perdent, i de manera merescuda, tal com manifesta el mateix propietari en una exhibició de sinceritat. I és que mantenir una estrella requereix un esforç que, en moltes ocasions, no ajuda pas a la rendibilitat.

Actualment al El Celler de Matadepera, ja amb en Lluís en un segon pla, tot i que sense perdre detall del dia a dia, el restaurant és a càrrec dels seus dos fills. En Pau, a la cuina i el Riki, a la sala. Han aconseguint un tàndem de primer nivell que fa que el Celler passi per una de les seves millors èpoques.

La carta conté una sèrie de plats, adaptats als productes de temporada, amb una cuina de qualitat, que es mou entre plats clàssics, però sempre amb una aclucada d’ull a les tendències actuals.

La nostra elecció de plats

D’entrada, ja dic que no vam triar els plats. Era un dinar amb els amics Alícia i Joan, que ens volien convidar. I vam decidir proposar que ens portessin el que volguessin. Això no ho faig quasi mai. De fet els llocs en que ho faig es poden comptar amb els dits d’una ma i en sobrarien.

Seria molt perillós fer això en segons quins llocs, doncs pots sortir poc satisfet a més d’arruïnat. Però al Celler es pot fer tranquil·lament. Per poc que els coneguis, saps que et buscaran el que pensen t’agradarà i en cap cas apareixerà un producte de preu elevat, sense demanar-te autorització.

Per tant van anar arribant plats al seu aire, començant per aquests dos aperitius. Unes culleres amb mató codonyat i anxoves i un escabetx de rovellons.

Celler de Matadepera aperitiu

Celler de Matadepera rovellons

Tot seguit aquest carpaccio de tonyina, amb salicòrnia en tempura i que ens va mostrar que hi ha vida més enllà de Balfegó 😂. Un bon començament que ja ens va posar #exciteds.

Celler de Matadepera tonyina

A continuació uns ceps amb botifarra negra i unes «senzilles» mongetes de ganxet amb cansalada i faig conya amb «senzilles», perquè eren mongetes de desgranar (acabades de collir i sense secar). Un exemple de les sorpreses que ets pot trobar al Celler de Matadepera.

Abans quan vivia al Vallès, n’aconseguia en ocasions per fer a casa, però ara a Cambrils, ja és un impossible. I per tant, les vaig gaudir molt.

Celler de Matadepera mongetes ganxet

Tot seguit, unes cocotxes de bacallà al pil pil per llepar el plat i finalment un Gall de Sant Pere, fet a la brasa i que ja va arribar en porcions com veieu a la foto,

En un plat a banda van deixar el cap, que ja sabeu és gran i així va acabar 😳

Vins i postres al Celler de Matadepera

L’apartat de vins també és destacable al Celler de Matadepera, amb una oferta amplia i de nivell. Però vam optar per deixar que ens escollissin el vi, cosa que només fem en llocs de total confiança. I quan dic confiança, ho dic també en el sentit de que no perjudiquin massa la Visa 😅.

Aquests són els vins que van aparèixer. El DOQ Priorat blanc ens va encantar i sorprendre i el DO Montsant, també ens va agradar, però ja el coneixíem.

Finalment i pel que fa a les postres al El Celler de Matadepera, aquests són els que van arribar. Coneixem la carta de postres d’altres ocasions i us puc afirmar que hi ha bons materials, pels aficionats a aquest apartat. A les fotos unes peres al vi amb gelat de mascarpone i la seva versió de pa i xocolata.

Celler de Matadepera xocolata

 

El bon ús de les xarxes al Celler de Matadepera

Comentaré un tema que pot semblar aliè a la gastronomia: la comunicació d’un restaurant en les xarxes socials.  Els meus darrers anys laborals, em vaig dedicar al tema de la gestió de xarxes i continuo al dia en aquest tema.

El Celler de Matadepera, comunica molt bé amb un sistema intern i trencador.  El seu propietari Lluís Bernils, fa una tasca molt potent a Twitter, sota el nick Saltimbanqui @Bernievinyes  (si feu clic, ja l’enllç us hi porta).

Aprofitant l’autoritat que li confereix el seu currículum, va desgranant Twits, que tenen tot un club de fans (jo m’incloc al club). I alguns d’ells són dures crítiques a situacions a les que la resta del sector, no s’atreveix a comentar. Diuen alguns restauradors que això no porta clientela i van errats  😂.

Aquesta comunicació, en un restaurant mediocre, podria ser fins i tot negativa. Però quan va acompanyada d’un restaurant que funciona molt bé, llavors la comunicació, es converteix en un recordatori permanent que El Celler de Matadepera, està. I aquest recordatori, fa que la gent hi torni, més sovint que sense el recordatori. No és difícil d’entendre 😏.

Conclusions / Reflexions

El Celler es troba en un lloc privilegiat al Vallès, al peu de la Mola i a 25 minuts de BCN. I  amb el seu bon fer, aconsegueixen que els clients es trobin com a casa.

Finalment recordar que disposen d’un acollidor i alhora elegant jardí, del qual es pot gaudir quan el temps acompanya. I compta amb un parell de sales privades annexes a ell, equipades amb llar de foc, per a qualsevol esdeveniment familiar o d’empresa.

Avui no puc mostrar tiquet, doncs com he dit va ser un convit per part dels amics Joan i Alícia i no era qüestió de xafardejat el tiquet 😏

RESUM del Celler de Matadepera

  • Ubicat a Matadepera, un dels municipis amb renda per càpita més alta de Catalunya
  • Local elegant i còmode
  • A càrrec del Lluís Bernils i els seus fills, amb un savoir faire dels que costen trobar
  • Elaboracions i matèries primeres de gran nivell
  • A uns 35 km de BCN, per la C-16 o la C-58, segons punt de partida
  • En conseqüència un lloc a tenir a l’agenda