El Cigró d’Or, a Vilafranca del Penedès, ocupant el pis superior del Mercat de la Carn, ofereix una cuina catalana posada al dia, amb molta cura pels productes de proximitat i de temporada. Llàstima que en feiners, no es pugui gaudir de la carta que ofereixen en caps de setmana.

El Cigró d’Or

El Cigró d’Or, Vilafranca del Penedès

Pàgina web del lloc

TEL.: 938 90 56 09

Cigró d'or entrada

Feia molt de temps que tenia pendent tornar al Cigró d’Or i ja tocava. De fet, no hi havíem anat, de quan van fer el trasllat, abandonant la ubicació inicial a Gelida.

Actualment i de fa uns deu anys, està emplaçat al centre històric de Vilafranca del Penedès, al pis superior del Mercat de la Carn, oferint cuina catalana posada al dia, amb molta cura pels productes de proximitat i de temporada.

La sala és àmplia i fa goig, amb taules generoses en mida i ben espaiades. En conseqüència un lloc que ja d’entrada et fa sentir a gust.

El cigró d'or sala

Que ofereix la carta a El Cigró d’Or

A la seva web, ja indiquen que l’oferta en feiners, difereix de la de cap de setmana. En feiners, ofereixen algunes possibilitats de menú. La que podríem anomenar estàndard a un preu de 18 €, un altre a 20 € en la que serveixen mitges racions, però escollint ells quines et serveixen 😰 i una tercera, que anomenen menú de carta.

Aquesta opció, anomenada «menú de carta», no deixa de ser un menú, amb plats més selectes, però sense opció de variacions 🥲. En general tenia bon aspecte, però per exemple no em venia de gust menjar espatlla de xai desossada. Un animalet que tret de fet «a la brasa», i en ocasions esporàdiques, evito.

L’opció de poder anar a carta, només en caps de setmana, és la que m’hagués agradat, però de fa molts anys evito al màxim, els restaurants populars en festius. Podeu veure-la a la seva web.

Que vam acabar demanant

Vist el panorama, que de fet ja l’indiquen a la web, vam anar al menú «normal», escollint també algun dels plats que portava suplement.

No tinc res en contra, d’aprofitar els excel·lents menús que ofereixen molts restaurants. I de fet més d’un fem, que no arribo a publicar aquí, perquè no vull convertir aquest bloc en un bloc de menús, pizzes i hamburgueses 😉.

Com primers a El Cigró d’Or, vam demanar l’amanida de pollastre amb salsa César i els canelons del Cigró, plat que venia amb un suplement de 5 €.

El cigró d'or canelons

L’amanida correcta i els canelons destacables.

Com plats principals, la ceba farcida de pollastre i trompetes de la mort i per a mi, el morro de bacallà confitat amb espinacs, que portava un suplement de 7,5 €.

El cigró d'or ceba farcida

Els dos plats ben bons, tot i que els canelons i la ceba farcida, portaven un farciment molt semblant. Ens haurien pogut avisar, però recordo que tot i els suplements, estem en una situació «de menú».

Vins i postres al Cigró d’Or

La carta de vins és notable i ha rebut més d’una distinció. Com és evident, i tant de bo fos normal arreu, els vins de proximitat, hi estan presents de forma massiva. I també amb opcions a copes i de vins ben escollits.

A la web d’El Cigró d’Or, llueixen d’un dels sommeliers il·lustres, premiat amb diverses ocasions i del que segueixo la trajectòria per l’amistat amb una bona amiga, amb la qual sovint comparteixen pòdium en aquest tipus de concursos. Però suposo que les seves funcions, es deuen limitar en horaris de carta.

Vam anar a copes de la secció escumosos.

Pel que fa a les postres, oferien quatre opcions, de les que la Marta va escollir l’assortiment de formatges catalans, que era l’única que comportava suplement i jo vaig prescindir-ne, tastant-los una mica. Per cert, eren una molt bona selecció!

El cigró d'or llista formatges

Conclusions i reflexions al El Cigró d’Or

Tot entenent que la restauració passa per un munt de dificultats, és trist que llocs amb potencial com aquest, només puguis anar a la carta, en caps de setmana, quan precisament l’ambient de les sales, pot ser menys propici a gaudir dels restaurants.

I vull deixar clar, que no és cap crítica. En tot cas, és una lamentació personal, al mateix nivell que vaig fer el dia que vaig anar a SomiaTruites. Però almenys aquí al Cigró d’Or, vas avisat i a la web ho deixen molt clar.

I els menús a El Cigró d’Or, estan prou bé si un es troba per la zona, que en aquest cas tampoc queda massa llunyana de la meva. Al meu punt de vista, per anar de menú no val la pena el desplaçament a Vilafranca, però si un està per allà per qualsevol altre motiu, el lloc és ben recomanable.

I amb un servei modèlic, per professionalitat, simpatia i saber estar. No hauria de ser un fet a destacar, però donat el nivell de servei que predomina actualment a BCN, ciutat de la qual majoritàriament publico, cal destacar-ho.

Aquest va ser el tiquet i ara m’adono que de les tres copes, només ens van cobrar dues. Voldria imaginar que va ser per compensar les postres a les quals vaig renunciar 😉. De la mateixa manera que no vull «obsequis», també m’agrada aplicar la (meva) lògica en aquests temes.

El cigró d'or tiquet

RESUM

  • Ubicat al bell mig de Vilafranca
  • Amb una sala àmplia i còmoda
  • Servei de primer nivell
  • Menús en dies feiners i carta interessant en cap de setmana