El Llagut, ubicat en una àmplia plaça per a vianants al Centre Històric de Tarragona, és una molt bona opció per a arrossos i altres plats mariners. En un local amb encant i àmplia terrassa exterior.

El Llagut

Natzaret, 10 (Tarragona)
www.elllagut.com/
Tel.: 977228938

El Llagut interior

Feia massa temps que no hi anàvem i el Llagut els dels llocs que m’agradaria visitar més sovint perquè sempre en surts satisfets. També he de dir que portàvem dos intents de reservar en divendres migdia i tot i fer la trucada un dia o dos abans, no vam aconseguir taula.

El Llagut és un lloc que ens agrada molt a Tarragona i que ofereix els plats, que esperes trobar per la zona. M’agrada tota mena de menjars, però a zona sud, prefereixo la cuina anomenada marinera, que no pas la més creativa. De la mateixa manera, per posar un exemple, quan estic per BCN, rarament demano un arròs o un suquet de peix.

Sé que no té una explicació lògica, ja que no tinc cap dubte –tornant als exemples- que puc trobar peix bo a la Cerdanya, però ja no em tira demanar-ne. Defectes que té un … ?. De totes maneres a mesura que passa el temps que visc al Sud, em torno més tolerant en aquest aspecte.

Que ofereixen a El Llagut

La carta no és massa llarga i en l’apartat «tapes per a compartir», trobem plats com seitó, canyuts, peix, fregit… I indicant clarament a la carta, quins són els productes amb categoria km zero.

I en la secció peixos i calderetes, trobem peixos segons mercat, la caldereta de llamàntol a l’estil menorquí, els arrossos secs, els arrossos mariners i els «masqueta».

Que vam menjar aquest cop

Normalment, sempre deixem que ens configuri els primers, l’Astrid propietària i cap de sala, però aquest cop no hi va haver sort i ens va prendre la comanda algú del servei.

Per tant, vam escollir nosaltres:  peix variat fregit i calamars a la planxa amb all i julivert.

El Llagut calamar

I ja com plat principal, anàvem a pinyó fix. L’arròs a la masqueta amb formatge de Maó, safrà i tòfona d’estiu. L’havíem tastat en visites anteriors i teníem clar que calia repetir. Llàstima que la foto, no pugui mostrar l’aroma. El podeu veure en cassola i ja al plat.

El Llagut arros masqueta

Ja vaig comentar en una anterior publicació, que no coneixia el concepte arròs a la masqueta. I ens van explicar que era l’arròs de barca, que feien els pescadors, en cassola de ferro, on amb oli roent tiraven el peix que sobrava o no era fàcil de vendre.

I és un arròs que queda melós com si fos un risotto. Si voleu més documentació, he trobat això per la xarxa, del Museu de la Pesca.

Evidentment el fet d’afegir-hi tòfona d’estiu, és una reinterpretació del plat que fan a El Llagut i a la que no tenien accés els pescadors.

L’arròs estava de mort, com tots els arrossos que sempre he demanat a El Llagut. Però aquest ha estat en aparença, el menys mariner de tots i ens va encantar.

Les postres i els vins

Pel que fa a les postres, la Marta va demanar aquesta mouse de formatge, de la que vaig tastar una mica.

El Llagut postres

La carta de vins no és llarga, però cuiden els vins de proximitat. Com que és un lloc que em coneixen normalment deixem l’elecció del vi a l’Astrid. Però aquest cop igual que va passar amb els primers, vam preferir escollir nosaltres ?.

I aquesta va ser l’opció, que de fet és un vi que ja coneixíem i era anar sobre segur: L’Escabeces

El Llagut escabeces

Conclusions de El Llagut

És un lloc referència a Tarragona. Sense masses ínfules, tot molt planer, en el centre històric i que cal que apunteu per qualsevol visita allà. El local és molt petit, i a l’estiu tenen una terrassa a la plaça. Com que sempre he anat migdies, he evitat la terrassa, però de vespres, pot ser una opció.

El Llagut, és un projecte portat pel Ramon i l’Astrid. Ell controlant la cuina i ella controlant la sala. Normalment no parlo de qui porta el negoci, simplement perquè no ho sé, no pregunto i tampoc és un punt clau per mi. Però es dona la casualitat de que ells són amics, d’un molt bon amic meu. I per això conec una mica la història.

Tampoc us castigaré amb tot el recorregut històric, però els dos tenen experiència en projectes d’alt nivell i quan van decidir assentar-se a Tarragona (l’Astrid és d’Alemanya), van obrir El Llagut, donant-li un aire de taverna marinera. I és tanta la seva experiència que ho dominen com si fos per ells una joguina.

No he vist el Ramon cuinant, per raons obvies, que no van més enllà de la meva prudència,de no interferir en la feina. Però si us puc dir que el savoir faire de l’Astrid a la sala, és de 10, però aquest cop i a l’hora de prendre la comanda, no ens va poder atendre ella ?.

El Llagut avaluacio

Resum de El Llagut a Tarragona

  • Ubicat al centre de la part alta de Tarragona a la plaça del Rei, en un local amb encant
  • I tot i que l’adreça consti com carrer, està en una amplia plaça per a vianants
  • Amb cuina respectuosa i honesta i poden presumir de km zero
  • Recomanable pels seus arrossos, però també per més plats
  • RQP molt correcta i en dies feiners menú molt interessant a 22 €
  • En conseqüència molt recomanable

I com és lògic, El Llagut està a la meva llista de restaurants recomanats de Tarragona al Delta, per la ruta costanera. Fent clic aquí, la podeu veure.

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.