El Llagut, ubicat en una àmplia plaça per a vianants al Centre Històric de Tarragona, és una molt bona opció per a arrossos i altres plats mariners. En un local amb encant i àmplia terrassa exterior.
El Llagut
Natzaret, 10 (Tarragona)
www.elllagut.com/
Tel.: 977228938

Feia massa temps que no hi anàvem i el Llagut els dels llocs que m’agradaria visitar més sovint perquè sempre en surts satisfets. També he de dir que portàvem dos intents de reservar en divendres migdia i tot i fer la trucada un dia o dos abans, no vam aconseguir taula.
El Llagut és un lloc que ens agrada molt a Tarragona i que ofereix els plats, que esperes trobar per la zona. M’agrada tota mena de menjars, però a zona sud, prefereixo la cuina anomenada marinera, que no pas la més creativa. De la mateixa manera, per posar un exemple, quan estic per BCN, rarament demano un arròs o un suquet de peix.
Sé que no té una explicació lògica, ja que no tinc cap dubte –tornant als exemples- que puc trobar peix bo a la Cerdanya, però ja no em tira demanar-ne. Defectes que té un … ?. De totes maneres a mesura que passa el temps que visc al Sud, em torno més tolerant en aquest aspecte.
Que ofereixen a El Llagut
La carta no és massa llarga i en l’apartat «tapes per a compartir», trobem plats com seitó, canyuts, peix, fregit… I indicant clarament a la carta, quins són els productes amb categoria km zero.
I en la secció peixos i calderetes, trobem peixos segons mercat, la caldereta de llamàntol a l’estil menorquí, els arrossos secs, els arrossos mariners i els «masqueta».
Que vam menjar aquest cop
Normalment, sempre deixem que ens configuri els primers, l’Astrid propietària i cap de sala, però aquest cop no hi va haver sort i ens va prendre la comanda algú del servei.
Per tant, vam escollir nosaltres: peix variat fregit i calamars a la planxa amb all i julivert.
I ja com plat principal, anàvem a pinyó fix. L’arròs a la masqueta amb formatge de Maó, safrà i tòfona d’estiu. L’havíem tastat en visites anteriors i teníem clar que calia repetir. Llàstima que la foto, no pugui mostrar l’aroma. El podeu veure en cassola i ja al plat.
Ja vaig comentar en una anterior publicació, que no coneixia el concepte arròs a la masqueta. I ens van explicar que era l’arròs de barca, que feien els pescadors, en cassola de ferro, on amb oli roent tiraven el peix que sobrava o no era fàcil de vendre.
I és un arròs que queda melós com si fos un risotto. Si voleu més documentació, he trobat això per la xarxa, del Museu de la Pesca.
Evidentment el fet d’afegir-hi tòfona d’estiu, és una reinterpretació del plat que fan a El Llagut i a la que no tenien accés els pescadors.
L’arròs estava de mort, com tots els arrossos que sempre he demanat a El Llagut. Però aquest ha estat en aparença, el menys mariner de tots i ens va encantar.
Les postres i els vins
Pel que fa a les postres, la Marta va demanar aquesta mouse de formatge, de la que vaig tastar una mica.
La carta de vins no és llarga, però cuiden els vins de proximitat. Com que és un lloc que em coneixen normalment deixem l’elecció del vi a l’Astrid. Però aquest cop igual que va passar amb els primers, vam preferir escollir nosaltres ?.
I aquesta va ser l’opció, que de fet és un vi que ja coneixíem i era anar sobre segur: L’Escabeces
Conclusions de El Llagut
És un lloc referència a Tarragona. Sense masses ínfules, tot molt planer, en el centre històric i que cal que apunteu per qualsevol visita allà. El local és molt petit, i a l’estiu tenen una terrassa a la plaça. Com que sempre he anat migdies, he evitat la terrassa, però de vespres, pot ser una opció.
El Llagut, és un projecte portat pel Ramon i l’Astrid. Ell controlant la cuina i ella controlant la sala. Normalment no parlo de qui porta el negoci, simplement perquè no ho sé, no pregunto i tampoc és un punt clau per mi. Però es dona la casualitat de que ells són amics, d’un molt bon amic meu. I per això conec una mica la història.
Tampoc us castigaré amb tot el recorregut històric, però els dos tenen experiència en projectes d’alt nivell i quan van decidir assentar-se a Tarragona (l’Astrid és d’Alemanya), van obrir El Llagut, donant-li un aire de taverna marinera. I és tanta la seva experiència que ho dominen com si fos per ells una joguina.
No he vist el Ramon cuinant, per raons obvies, que no van més enllà de la meva prudència,de no interferir en la feina. Però si us puc dir que el savoir faire de l’Astrid a la sala, és de 10, però aquest cop i a l’hora de prendre la comanda, no ens va poder atendre ella ?.
Resum de El Llagut a Tarragona
- Ubicat al centre de la part alta de Tarragona a la plaça del Rei, en un local amb encant
- I tot i que l’adreça consti com carrer, està en una amplia plaça per a vianants
- Amb cuina respectuosa i honesta i poden presumir de km zero
- Recomanable pels seus arrossos, però també per més plats
- RQP molt correcta i en dies feiners menú molt interessant a 22 €
- En conseqüència molt recomanable
I com és lògic, El Llagut està a la meva llista de restaurants recomanats de Tarragona al Delta, per la ruta costanera. Fent clic aquí, la podeu veure.
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Els arrossos del Llagut són els millors de Tarragona. Al menys a mi m’agraden és que els de El Barquet o del VaDeGust.
I com apuntes al final de la ressenya, un menú diari molt competitiu.
Salut!
Sí, just ara comentava al teu post, aquest tema dels menús.
Però com dic allà, el hobbies de publicar, té les teves servituds ?. I això sense comptar que en el meu cas, pago també allotjament de la web i un pluggin especial de control de SEO ?.
Salut!
Hola Ricart,
Estuve varios dias por trabajo en Tarragona y para orientar mis cenas mire tu blog. Me decidi por El Llagut y AQ Tarragona . En el primero y sobreponiéndome a mis manías para las cenas, me fui por un arroz en masquete pues tus comentarios me animaros a ello. Mereció la pena completamente. En AQ fui pidiendo distintas cosas para compartir y una cosa mejor que la otra. Como tu bien dices, innovación y técnica pero sin caer en la cursileria y en la cocina insustancial. Muy bien!!
Tengo que repetir. Muchas gracias por las opiniones.
M’alegra molt que et vagin agradar els dos llocs… Cada un amb les seves característiques, però coincideixen en el que jo espero d’un restaurant…
I del que també esperes tu, perquè ja veus que coincidim de gustos.
Salutacions i gràcies pel Feedback!
Mucho, coincidimos en los gustos mucho, mucho!
Sí…!! 👍👍
Bon dia Ricard,
El diumenge passat vam tenir la sort de trobar lloc al migdia al Llagut i quin encert !!! Vam estar dins el menjador (per mi millor que a la terrassa per l’encant que te) i al ser petit et trobes molt a gust i és acollidor. Ens va atendre l’Astrid i un altre cap de sala també (dedueixo que era ella per l’accent) i en tota l’estona que vam estar allà van ser tots molt amables com si ens coneguessin de tota la vida. Vam menjar molt a gust i tenia una carta molt extensa d’arrossos amb l’agradable sorpresa que la majoria tenien la opció de racions individuals i no “mínim 2 persones”. Genial !!!! . Hi tornarem segur quan estiguem per la zona de Tarragona !!! Un encert. Gràcies
Hola Teresa!
Content que us vagi agradar El Llagut…. Quan es té l’atenció de l’Astrid, tot va rodat…
És dels llocs que m’encanta.
Una abraçada!