Escola d’hoteleria de Cambrils ubicada en un espectacular edifici enfront del mar, ofereix de fa anys formació en aquest àmbit i d’ella han sortit cuiners de gran nivell i amb més d’un d’ells, tinc excel·lent relació. Ofereix també un restaurant pedagògic, del qual parlo en aquest post.

Escola d’hoteleria de Cambrils

Carrer Estel, 2, Cambrils
(just en front del mar)

Web del lloc

Tel.: 977 79 28 37

Escola-hostaleria-Cambrils-entrada

Fa com 20 anys que tinc casa a Cambrils i quasi set que hi estic empadronat. I vivint a 10 minuts caminant de l’Escola d’hoteleria, aquest ha estat el primer cop que hi hem anat, tot i haver fet algun intent anterior. Pels impacients, avanço que el resultat va ser ben satisfactori amb un nivell de cuina notable.

El fet d’haver tardat tant en «poder anar-hi», ha estat per motius aliens a la meva voluntat. I de fet s’han degut a l’«opacitat» en el fet de poder accedir-hi. En un apartat final parlaré més d’aquest tema.

I és un lloc que de sempre m’ha interessat, per la meva vocació d’ensenyant, a la que he dedicat un bon percentatge de la meva vida laboral. I que a banda del vessant universitari, també estic orgullós d’un projecte de formació, en el que llavors s’anomenava FP2, al que em vaig dedicar intensament i del que van sortir molt bons professionals.

Dit això, passem als apartats que descriuen la proposta i al de «reflexions» insistiré de nou en alguns aspectes globals.

Que ofereix el restaurant de l’Escola d’hoteleria de Cambrils

Millor explicació que la que donen ells mateixos, em seria difícil d’elaborar. Per tant, faré un cut&paste resumit de les seves explicacions:

«… En el nostre espai formatiu “Aula Restaurant Pedagògic”, el nostre alumnat i professorat us proposen un menú degustació on podreu gaudir d’un dinar  elaborat i servit pels alumnes de 3r de Grau Mitjà de cuina – gastronomia i serveis de restauració de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme Cambrils…».

Quina seqüència de serveis van anar arribant

Molts dels plats que serveixen en el menú tancat, ofereixen elaboració just davant del client. Això permet el rodatge dels futurs professionals de cara a sales de nivell. Comencem per un còctel, en concret un Bronx, que ens van preparar davant nostre.

Tot seguit van arribar els dos primers serveis que podríem catalogar d’aperitius: el dau de cansalada a baixa temperatura i aquests bastonets a base de parmesà.

També va arribar una gamba saltada al pernod, que ens van preparar allà mateix, però de la que vam oblidar fer foto. Queda la imatge de la preparació.

I els plats «principals» que configuraven  el menú, ens van sorprendre per clàssics, cosa que veig positiva en un entorn formatiu, però també per molt ben elaborats: uns ous a la benedictina (dues imatges),  sèpia guisada amb pèsols i nyoquis, així com un excel·lent carré de xai.

Escola d'hoteleria de Cambrils ous

Escola dhoteleria de Cambrils sepia

Escola dhoteleria de Cambrils xai

Breu comentari constructiu, d’alguns plats

Normalment, no comento gaire l’execució dels plats, però tractant-se d’una Escola, faré alguns comentaris amb intenció totalment constructiva.

Els tres plats principals ens van semblar molt ben acabats. Potser un dels ous a la benedictina, tenia més cocció de la considerada canònica, però en ser el que em va tocar a mi, sent poc aficionat als plats d’ous, encara ho vaig agrair 😏.

El guisat de sèpia impecable, dins la categoria de guisats clàssics i el carré totalment destacable amb un punt de cocció òptim. Dels carrés bons que he menjat!

La gamba que em falta fotografia, va ser el plat més prescindible i l’acabat amb pernod, tot i que era de la marca  Ricard 😊 , no li vam trobar el sentit. Però segurament tenia com finalitat, entrenar als estudiants en un flamejat en directe i si és així, bona pràctica.

Vins i postres

Pel que fa al tema vins, l’alumne que fa la tasca de sommelier, en mostra mitja dotzena donant una petita explicació. Excepte un, tots eren de proximitat, cosa que s’agraeix. Vam escollir un DO Terra Alta i en concret una garnatxa d’Herència Altés.

Les postres són les que venien amb el menú i les podeu veure tot seguit.

Vam començar amb una crep suzette elaborada enfront de la taula i amb un pelat de taronja, al més pur estil Via Veneto, que, per cert, se’ls acaba de jubilar l’especialista.

Escola dhoteleria de Cambrils crep

 

Va arribar també, aquesta mostra de pastisseria, que ja ens va fer suposar que aquest apartat deu ser un dels punts forts de l’Escola d’hoteleria de Cambrils. I pels que em llegiu habitualment, té mèrit que jo destaqui unes postres 😅.

Escola d'hoteleria de Cambrils postres

Tot seguit i també amb espectacle d’elaboració enfront de la taula, uns xarrups d’Irish Coffee. Com per aplaudir 😊.

Escola dhoteleria de Cambrils Irish

I no podien faltar els petits fours

Conclusions i reflexions a l’Escola d’hoteleria de Cambrils

Com heu vist a través dels diferents serveis que he anat descrivint, el producte que va arribar a taula, va ser en general, impecable.

Pel que fa al servei, es notava un cert nerviosisme que disminuïa a mesura que aquest avançava. Però al meu punt de vista, i dit a partir de la meva experiència en formació, crec que faltaria un nivell més proper de control d’aquest servei. I no parlo pas de control, en el sentit estricte de la paraula, sinó de més suport  a l’estil del que s’anomena actualment motivació /coaching / lideratge.

Potser la  meva visió està obsoleta i de la mateixa manera que, en el meu vessant informàtic, actualment seria incapaç de configurar els routers que permetien la comunicació d’edificis, potser tampoc estic al dia de com formar noves generacions, en el meu vessant de professor 🤷🏻‍♂️.

Però en tot cas, un lloc ben interessant, que llàstima no sigui més «visible» i que seria un punt més a aportar brillantor a Cambrils. I segurament caldria millorar el sistema de reserves al que dedicaré tot seguit un apartat.

Imatge externa Escola d’hoteleria de Cambrils 

Al meu parer, el restaurant de l’Escola no aporta a Cambrils, la brillantor que podria arribar a aportar. I ho dic fent comparativa en la imatge que reflecteixen altres escoles que conec.

Sempre he imaginat, que el sector dur de «forces vives» de Cambrils, que crec dominen el seu funcionament, tampoc tenen massa interès en la promoció del restaurant de l’Escola. Ves a saber per quin conflicte d’interessos.

I el tema de les reserves en línia, sembla confirmar les meves sospites. Com he dit, ara ho intenteu, no trobareu cap possibilitat ni de fer clic al calendari, ni cap explicació.

Fa un any vaig fer un intent i llavors sí que podia fer clic en alguna data, però les franges horàries que oferien, ja no concordaven amb l’hora d’entrada «obligatòria» (13:45). Suposo que limitacions de Cover Manager de torn i ja no vaig insistir. Imagino que alguns esteu pensant «no es pot reservar per telèfon?»… Ni idea, sabeu que aquests mètodes obsolets no van en mi 😉.

Que com he aconseguit reserva aquest cop?. Doncs rocambolesc total: a partir de l’Oriol Ivern, propietari i xef del restaurant Hisop a Barcelona i guardonat de fa anys amb estrella Michelin i exalumne de l’escola.

Fa no massa sopant a Hisop, al comentar-me l’Oriol que feia pocs dies havia estat a l’Escola fent unes xerrades, i li vaig comentar aquesta «opacitat». I en pocs dies em va oferir un parell de possibilitats de dates de reserva i una d’elles ens va permetre accedir-hi el passat dimarts.

Com resum, un restaurant pedagògic que podria brillar molt més i que potser caldria que estigués més obert al poble i als seus visitants, com passa en altres escoles i més amb la ubicació privilegiada que té.

Escola dhostaleria de Cambrils

Escola dhoteleria de Cambrils tiquet

RESUM

  • Instal·lacions i sala de primer nivell
  • Cuina molt ben treballada
  • Servei en rodatge amb marge de millora
  • Tot i que amb algunes actuacions notables
  • Relació qualitat-preu molt destacable
  • Surts amb ganes de tornar
  • En conseqüència, puc recomanar l’Escola d’hoteleria de Cambrils

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.