Escola d’hoteleria de Cambrils ubicada en un espectacular edifici enfront del mar, ofereix de fa anys formació en aquest àmbit i d’ella han sortit cuiners de gran nivell i amb més d’un d’ells, tinc excel·lent relació. Ofereix també un restaurant pedagògic, del qual parlo en aquest post.
Escola d’hoteleria de Cambrils
Carrer Estel, 2, Cambrils
(just en front del mar)
Tel.: 977 79 28 37
Fa com 20 anys que tinc casa a Cambrils i quasi set que hi estic empadronat. I vivint a 10 minuts caminant de l’Escola d’hoteleria, aquest ha estat el primer cop que hi hem anat, tot i haver fet algun intent anterior. Pels impacients, avanço que el resultat va ser ben satisfactori amb un nivell de cuina notable.
El fet d’haver tardat tant en «poder anar-hi», ha estat per motius aliens a la meva voluntat. I de fet s’han degut a l’«opacitat» en el fet de poder accedir-hi. En un apartat final parlaré més d’aquest tema.
I és un lloc que de sempre m’ha interessat, per la meva vocació d’ensenyant, a la que he dedicat un bon percentatge de la meva vida laboral. I que a banda del vessant universitari, també estic orgullós d’un projecte de formació, en el que llavors s’anomenava FP2, al que em vaig dedicar intensament i del que van sortir molt bons professionals.
Dit això, passem als apartats que descriuen la proposta i al de «reflexions» insistiré de nou en alguns aspectes globals.
Que ofereix el restaurant de l’Escola d’hoteleria de Cambrils
Millor explicació que la que donen ells mateixos, em seria difícil d’elaborar. Per tant, faré un cut&paste resumit de les seves explicacions:
«… En el nostre espai formatiu “Aula Restaurant Pedagògic”, el nostre alumnat i professorat us proposen un menú degustació on podreu gaudir d’un dinar elaborat i servit pels alumnes de 3r de Grau Mitjà de cuina – gastronomia i serveis de restauració de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme Cambrils…».
Quina seqüència de serveis van anar arribant
Molts dels plats que serveixen en el menú tancat, ofereixen elaboració just davant del client. Això permet el rodatge dels futurs professionals de cara a sales de nivell. Comencem per un còctel, en concret un Bronx, que ens van preparar davant nostre.
Tot seguit van arribar els dos primers serveis que podríem catalogar d’aperitius: el dau de cansalada a baixa temperatura i aquests bastonets a base de parmesà.
També va arribar una gamba saltada al pernod, que ens van preparar allà mateix, però de la que vam oblidar fer foto. Queda la imatge de la preparació.
I els plats «principals» que configuraven el menú, ens van sorprendre per clàssics, cosa que veig positiva en un entorn formatiu, però també per molt ben elaborats: uns ous a la benedictina (dues imatges), sèpia guisada amb pèsols i nyoquis, així com un excel·lent carré de xai.
Breu comentari constructiu, d’alguns plats
Normalment, no comento gaire l’execució dels plats, però tractant-se d’una Escola, faré alguns comentaris amb intenció totalment constructiva.
Els tres plats principals ens van semblar molt ben acabats. Potser un dels ous a la benedictina, tenia més cocció de la considerada canònica, però en ser el que em va tocar a mi, sent poc aficionat als plats d’ous, encara ho vaig agrair 😏.
El guisat de sèpia impecable, dins la categoria de guisats clàssics i el carré totalment destacable amb un punt de cocció òptim. Dels carrés bons que he menjat!
La gamba que em falta fotografia, va ser el plat més prescindible i l’acabat amb pernod, tot i que era de la marca Ricard 😊 , no li vam trobar el sentit. Però segurament tenia com finalitat, entrenar als estudiants en un flamejat en directe i si és així, bona pràctica.
Vins i postres
Pel que fa al tema vins, l’alumne que fa la tasca de sommelier, en mostra mitja dotzena donant una petita explicació. Excepte un, tots eren de proximitat, cosa que s’agraeix. Vam escollir un DO Terra Alta i en concret una garnatxa d’Herència Altés.
Les postres són les que venien amb el menú i les podeu veure tot seguit.
Vam començar amb una crep suzette elaborada enfront de la taula i amb un pelat de taronja, al més pur estil Via Veneto, que, per cert, se’ls acaba de jubilar l’especialista.
Va arribar també, aquesta mostra de pastisseria, que ja ens va fer suposar que aquest apartat deu ser un dels punts forts de l’Escola d’hoteleria de Cambrils. I pels que em llegiu habitualment, té mèrit que jo destaqui unes postres 😅.
Tot seguit i també amb espectacle d’elaboració enfront de la taula, uns xarrups d’Irish Coffee. Com per aplaudir 😊.
I no podien faltar els petits fours
Conclusions i reflexions a l’Escola d’hoteleria de Cambrils
Com heu vist a través dels diferents serveis que he anat descrivint, el producte que va arribar a taula, va ser en general, impecable.
Pel que fa al servei, es notava un cert nerviosisme que disminuïa a mesura que aquest avançava. Però al meu punt de vista, i dit a partir de la meva experiència en formació, crec que faltaria un nivell més proper de control d’aquest servei. I no parlo pas de control, en el sentit estricte de la paraula, sinó de més suport a l’estil del que s’anomena actualment motivació /coaching / lideratge.
Potser la meva visió està obsoleta i de la mateixa manera que, en el meu vessant informàtic, actualment seria incapaç de configurar els routers que permetien la comunicació d’edificis, potser tampoc estic al dia de com formar noves generacions, en el meu vessant de professor 🤷🏻♂️.
Però en tot cas, un lloc ben interessant, que llàstima no sigui més «visible» i que seria un punt més a aportar brillantor a Cambrils. I segurament caldria millorar el sistema de reserves al que dedicaré tot seguit un apartat.
Imatge externa Escola d’hoteleria de Cambrils
Al meu parer, el restaurant de l’Escola no aporta a Cambrils, la brillantor que podria arribar a aportar. I ho dic fent comparativa en la imatge que reflecteixen altres escoles que conec.
Sempre he imaginat, que el sector dur de «forces vives» de Cambrils, que crec dominen el seu funcionament, tampoc tenen massa interès en la promoció del restaurant de l’Escola. Ves a saber per quin conflicte d’interessos.
I el tema de les reserves en línia, sembla confirmar les meves sospites. Com he dit, ara ho intenteu, no trobareu cap possibilitat ni de fer clic al calendari, ni cap explicació.
Fa un any vaig fer un intent i llavors sí que podia fer clic en alguna data, però les franges horàries que oferien, ja no concordaven amb l’hora d’entrada «obligatòria» (13:45). Suposo que limitacions de Cover Manager de torn i ja no vaig insistir. Imagino que alguns esteu pensant «no es pot reservar per telèfon?»… Ni idea, sabeu que aquests mètodes obsolets no van en mi 😉.
Que com he aconseguit reserva aquest cop?. Doncs rocambolesc total: a partir de l’Oriol Ivern, propietari i xef del restaurant Hisop a Barcelona i guardonat de fa anys amb estrella Michelin i exalumne de l’escola.
Fa no massa sopant a Hisop, al comentar-me l’Oriol que feia pocs dies havia estat a l’Escola fent unes xerrades, i li vaig comentar aquesta «opacitat». I en pocs dies em va oferir un parell de possibilitats de dates de reserva i una d’elles ens va permetre accedir-hi el passat dimarts.
Com resum, un restaurant pedagògic que podria brillar molt més i que potser caldria que estigués més obert al poble i als seus visitants, com passa en altres escoles i més amb la ubicació privilegiada que té.
RESUM
- Instal·lacions i sala de primer nivell
- Cuina molt ben treballada
- Servei en rodatge amb marge de millora
- Tot i que amb algunes actuacions notables
- Relació qualitat-preu molt destacable
- Surts amb ganes de tornar
- En conseqüència, puc recomanar l’Escola d’hoteleria de Cambrils
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Una llàstima pels que no som de Cambrils, anar expresament i no trobar taula podría ser tota una “feina”. Altres escoles sí que permeten fer reserves per internet i la veritat és que va molt bé per veure com evolucionen. De totes formes ho intentarem.
En algun moment deu funcionar el tema reserves … El que passa és que tampoc costaria tant, tenir una política definida, tal com tenen restaurants amb cua de reserves.
Per exemple estaria bé un avís a l’estil de «obrirem noves reserves el dia X de setembre, de cara al darrer trimestre del 2014»
Slutacions!
Doncs expliqueu com ho heu aconseguit perquè jo acabo de provar 3 navegadors diferents i en cap funciona …
Està explicat al paràgraf corresponent, que copio tot seguit per estalviar-te feina 😅
«… Que com he aconseguit reserva aquest cop?. Doncs rocambolesc total: a partir de l’Oriol Ivern, propietari i xef del restaurant Hisop a Barcelona i guardonat de fa anys amb estrella Michelin i exalumne de l’escola.
Fa no massa sopant a Hisop, al comentar-me l’Oriol que feia pocs dies havia estat a l’Escola fent unes xerrades, i li vaig comentar aquesta «opacitat». I en pocs dies em va oferir un parell de possibilitats de dates de reserva i una d’elles ens va permetre accedir-hi el passat dimarts….»
Salutacions
No, jo em referia a la resta dels mortals sense aquestes connexions
A veure, suposo que amb paciència vigilant quan obren reserves pel darrer trimestre. Aquest pel que dedueixo, està tot ple i queda poc per final de curs. I a l’estiu tenen tancat…
Com que ens va agradar i ho tinc a tocar de casa, abans d’acabar 2024, faré intents…
I també hi ha aquell mètode obsolet, que jo em nego a practicar, que és informar-se per telèfon, que igual donen solució.
Salutacions,
Jo vaig anar-hi l’any 2021 a començament de curs i no vaig tenir cap problema x reservar x internet. Aixó di, tu feies la reserva però després te l’havien de confirmar
Ja provaré quan comenci el curs, que ara ho tenen desactivat. Però el primer problema és que a la web, ofereixen horaris tipus 13, 13:30, 14…. i l’escola diu que en fan un únic a les 13:45 i ja és el primer problema….
A veure si a la propera em funciona.
Salutacions
Ande yo caliente y ríase la gente.
Si tienes hisopo….sopo.!
Home, suposo que amb paciència, que no en tinc gaire, hagués aconseguit reserva o potser trucant.
I el tema Hisop, va venir de forma natural… ell em va comentar que havia estat a Cambrils, jo li vaig fer conya preguntant si el restaurant de l’escola existia o era virtual i ell com exalumne orgullós de l’Escola, em va demostrar que existia.
De cara al futur, ho intentaré solet 😅
Salutacions,
Està molt bé el post. M’agrada que la formació de qualitat es traslladi a aquest bon servei. Al final és un post que destaques la importància de la qualitat de la formació com té un impacte directe en la professionalitat i el bon servei i, per tant, el bon tracte i bon resultat pels clients.
Sí, és un bon model de formació. El tema cuina impecable i el tema servei, és el que dic al post, que caldria una mica més del que tu sempre defenses… Però en tot cas i obviant aquests petits detalls, la sensació és que estàs en un gran restaurant.
I quan preparen el crep suzette, pelen les taronges amb forquilla i ganivet, amb total naturalitat… Em va venir al cap la imatge del Vial Veneto i també aquella anècdota de fa anys i que ja saps, del dia que em van convidar a sopar les monges i a l’hora de la fruita, que hi havien taronges, tot el convent va començar a pelar-les amb elegància i jo vaig dir «uiss… estic tip, no menjaré fruita» 😅.
Em va agradar el lloc.
La primera etapa que vaig estar vivint a Cambrils ho vaig intentar, a primers dell 2000, després ja he perdut l’interés per això que comentes, és molt complicat.
He pogut gaudir de les cuines dels instituts i escoles del Baix Llobregat i repeteixo quan estic per allà. Fins i tot a Sant Feliu, al Martí Dot, tenen botiga amb plats per emportar i forn de pa i pastisseria, amb horaris clars a la web i tfn per fer les reserves.
Pot ser al proper curs m’animo a intentar a l’escola de Cambrils…
Salut!
De fet aquests serveis que dius de l’escola, Martí Dot, seria la normalitat per tal de rodar professionalment als alumnes.
Per questions de xarxes, tinc contacte amb un institut de Pontevedra i també tenen un munt d’activitats. Fins i tot una «fragoneta» per fer de food track…
i aquí és tot com molt opac i tancat.
Salut!
El restaurants de Cambrils no volen que ningú els faci ombra 😅
Ja pot ser, ja…🤷🏻♂️
Recomano el Marti Dot de Sant Feliu , amb 2 restaurants de diferents nivells per el curs dels estudiants , els 2 molt recomanables a preu molt correcte . Tambe he intentat el de Cambrils , pero sense sort.
Sí, és coneguda i en parlàvem en positiu al comentari anterior.
De fet, tampoc soc un cercador d’escoles d’hostaleria, tot i que fa uns anys anava molt sovint a la de la UAB a Bellaterra.
I la de Cambrils, la tinc molt a prop de casa i per això vaig insistir. Quan comenci de nou el curs 24/25, intentaré de nou una reserva a veure que passa .
Salutacions!
A la de Bellaterra durant el 95 i 96 hi anava dos cops per setmana o més. Era un afiliat, mentres estudiava una altre matèria.
Doncs som ànimes bessones… En aquella època jo també hi anava sovint per dinar amb el meu fill que el tenia estudiant al Ramon Fuster.
L’anava a buscar per dinar i els llocs més «propers» que teníem, eren l’Escola i també (fent un camí per 4×4) el mític Can Ferran. I anaven alternant… ho féiem un parell de cops per setmana, així ens veiem, perquè els vespres jo plegava tard…
Gràcies pel reportatge. És l´únic accés que hi he pogut tenir. És com si fos un lloc fortiu i hauria de ser tot el contrari.
Una llàstima, com dius, que costi tant.
Salutacions i haurem de fer servir alguna influència per la zona, a veure…
Josep Carles
Per setembre quan tot comenci, intentaré de nou esbrinar com es fa…
En tot cas, imagino que trucant deu ser possible i preguntant «quin dia teniu lliure».
També tinc algun contacte directe, però no m’agrada utilitzar aquests camins… El tema Hisop, perquè va venir de casualitat.
Però és un lloc que val la pena…. Et tinc informat si esbrino alguna cosa
Salutacions,