L’Esportell del Bou, és un restaurant ubicat a Picamoixons, tocant a Valls, que només de mirar la carta, se t’obre la gana i del que surts molt satisfet i amb ganes de tornar. Ben conegut a la comarca i un imprescindible si us agrada tastar llocs nous.
Hi ha tot un conjunt de restaurants, que hi aniria molt més sovint del que hi anem i aquest és un d’ells. I feia just dos anys que no tornàvem a l’Esportell del Bou.
Però la meva «vida», no dona per a més. I fent pràcticament dos restaurants per setmana, en general ubicats a Barcelona o relativament a prop de Cambrils, fa que a llocs com aquest hi anem menys del que voldríem.
I a sobre, molts m’aneu fent recomanacions de «prova aquest, prova l’altre». En fi, que com deia al principi, la meva «vida» no dona per a més.
La web de l’Esportell del Bou, és d’aquelles que convida a anar-hi, on expliquen les diferents possibilitats: menú de diari, carta, menús de cap de setmana, etc.
I com dic a la presentació, i ara referint-me a la carta, un munt de plats que venen de gust, només de llegir-los, però que un cop tastats, fins i tot, superen les expectatives.
I surts d’allà maleint més d’una experiència, principalment a Barcelona, on et pretenen fer passar «bou per bèstia grossa», que ja m’enteneu què vol dir.
Que ofereix la carta de l’Esportell del Bou
Tot seguit us mostro un fragment de la seva oferta, tal com la podeu veure a la web, però no perdeu de vista les altres opcions. Nosaltres aquest cop vam anar a menú, a diferència de la visita anterior que vam anar a la carta, però d’observar d’altres taules el bon aspecte dels plats del menú, ens vam marcar provar-lo a la següent visita.
Aquí us deixo una vista de la carta i tot seguit una del menú. Els he capturat de la seva web i d’aquí la «riquesa cromàtica» del seu fons. De segur que si aneu a la seva web, ho veureu millor.
Que vam demanar
Com ja he dit, aquest cop vam voler tastar el menú, del que us mostro tot seguit, els plats que vam demanar. I al final em deixaré alguna imatge de l’anterior visita i així podeu veure l’estil de plats que ofereixen a la carta.
Després d’aquest aperitiu, van arribar els dos primers: moniato al caliu, farcit de crema carbonara i xampinyons i per a mi, les mongetes verdes saltades amb ceba i safatans de foie, on la paraula «safatans» la tradueixo per «encenalls» 🤷🏻♂️. I sense oblidar-me de mostrar l’aperitiu.
Molt ben trobat el plat de moniato i poc a dir de les bajoques que eren ben correctes.
I com plats principals, un arròs melós de xai i rovellons per a mi, mentre que la Marta, carnívora com sempre, va demanar l’hamburguesa amb formatge stilton i patates fregides.
Un arròs molt honest i sense additius d’aquells que et fan recordar del plat tota la tarda. I l’hamburguesa, de la que no ens van demanar el punt desitjat de cocció, va arribar just al punt que ens agrada. Era el dia de sort 😉.
Fotos recordatori de la visita anterior
Quan publico un post, sempre elimino l’anterior. I aquest cop, faré igual, però deixaré algunes imatges dels plats de l’anterior visita en que vam escollir carta. Perquè em sap greu només mostrar les imatges d’un menú de 20 €, quan a l’Esportell del Bou, oferien també la carta sense cap problema. I com és evident, els plats de la carta llueixen més.
Del darrer cop, ens vam quedar amb el bon record dels caragols a la llauna (ofereixen tres possibilitats de cocció).
I també, dels peus de porc al romesquet amb fesols de ganxet i del cabrit arrebossat amb guarnició.
Vins i postres a l’Esportell del bou
La carta de vins, que també mostren a la web, conté molts vins de proximitat i amb preus ben ajustats. No té referències d’aquelles d’estirar més el braç que la màniga, però hi ha on escollir.
En ser dia feiner i tenint en compte que els divendres, sempre obrim vi per a sopar a casa, vam acceptar el vi que venia amb el menú, tot i que ens vam limitar només a tastar-lo i prou bé atès el preu global del menú.
La carta de postres del menú, oferia unes sis o set possibilitats i vam escollir el pa de pessic borratxo amb taronja i per a mi fruita 😉.
Conclusions i reflexions
Tot i que tenim un bon rodatge de restaurants, sempre hi ha llocs com aquest, que t’acaben sorprenent. Treballen amb bon producte, el tracten bé i el servei funciona com un rellotge. I a més, el local oferix racons ben acollidors.
Convé anar de tant en tant a llocs com l’Esportell del Bou, per a tocar de peus a terra i prendre perspectiva de la realitat en què més d’un lloc de restauració s’ha convertit. Alguns de les grans ciutats, funcionen amb serveis deficients i amb alguns plats que podríem qualificar de foc d’encenalls.
Tota l’àrea sud de Catalunya, sembla una mica la ventafocs, quan la comparem amb les comarques de Barcelona i Girona. I del sud, la gent queda molt enlluernada amb els restaurants de la costa, que tot i haver-hi de molt bons, els preus del peix actual, han provocat més d’una rebaixa de qualitat.
En un apartat d’aquesta web, podeu veure el llistat de llocs recomanats de Tarragona al Delta, per la ruta de la costa. Només cal que feu clic a l’enllaç anterior. Però per la ruta interior, tenim també llocs que sense fer gaire soroll, mereixen ser destacats. Fent clic a llocs recomanats per la ruta interior, els teniu també.
I en general, amb un estil segurament menys empijat que les comarques del nord, però amb una oferta a destacar. I un d’ells, és l’Esportell del Bou..
El «a mitges» a la reserva en línia, és perquè ho vaig fer per mail i va funcionar, però no és una possibilitat que ofereixin a la web?.
RESUM a l’Esportell del Bou
- Servei amable i eficient
- Producte i elaboracions destacables
- Local rústic, però molt cuidat
- En conseqüència un lloc molt recomanable
- I amb bona relació qualitat-preu
Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Doncs aquest el tenim a prop, haurem d’anar-hi!!
Salut!
Crec que és aposta segura i el menú de feiners, un regal!
Salut!
El vam descobrir arran de la teva anterior publicació i ja portem dues vegades allà. I esperan ja les calçotades!
Abraçada!
Sí, recordo que en vam parlar.
Les calçotades no m’atreuen massa, però ja sigui e menú o a la carta, és una festa.
Abraçada!!
Bon dia Ricard,
Jo també hi vaig anar enguany amb una colla a fer la calçotada i per l’any que ve ja hi tenim la reserva feta.
Caldrà tastar la seva cuina, apart de la calçotada, que ens va agradar força…
Una abraçada,
Sí, penso que val la pena comprovar la seva cuina, més enllà de les calçotades.
Abraçada!
Res per afegir.
Per a mi és un dels que vaig rondant sempre dels que dic de capçalera, menys en èpoques de calçotades, doncs no acostumo a fer cap calçotada als restaurants. No m’agrada massa el soroll de les gents que les gaudeixen.
M’agrada el local, el menjar, el servei agradable i sense tonteries, la localització -apartat de la massa-, tot és bo i correcte.
Una abraçada!!
Som quasi bessons 😂😂. Jo tb defujo de les calçotades i mai he fet cap en un restaurant.
Per la resta de coses que dius, ja veus que estem 100×100 d’acord!
Una abraçada !
jejej…