Fermi Puig Restaurant, viu una mica de misterioses velles glòries dels temps del Majestic. Ara no deixa de ser un lloc més a BCN. Sinó fos per l’ajuda que li proporciona un programa de matins de RAC 1, on explica receptes per les padrines, segurament hagués tancat ja.  

Fermi Puig Restaurant

Balmes 175

Tel.: 936 24 18 35

Fermi Puig Restaurant entrada

Fermi Puig

Tres anys més tard de la publicació d’aquest post i en concret en febrer del 2017, vaig tornar a aquest restaurant, convidat per un amic. La sorpresa va ser que em van fer fora per culpa del post que podeu llegir a continuació i que estava escrit al 2013.
El relat de la meva expulsió al 2017, el podeu gaudir fent clic a Fermi_Puig_enfurismat

**************

Post ORIGINAL que va molestar en Fermí

He de dir que d’entrada aquest senyor, el Fermí Puig, em cau bé. De fet només el conec de la radio,  d’escoltar-lo mentre condueixo a través de RAC 1 i sembla senzill i proper. (Quan vaig escriure el post desconeixia que tot és un muntatge del Jaume Roura de Mediapro, que a més dels merders que té, ara ha obert aquest lloc amb el tal Fermí de soci-pantalla… No ho van vendre així les notes de premsa ‘so excited’…Al final del post teniu la noticia “ampliada” )

Vam acordar anar a Fermi Puig Restaurant,  amb el Ramon Roset, tal com fem periòdicament I quedem per sopar. La idea d’aquest lloc, com podeu imaginar, va ser d’en Ramon i vam reservar amb dies d’antel·lació. Just la setmana anterior d’anar-hi,  jo per ganes ja m’hagués tirat enrere, en front de l’allau  de reportatges “so excited” del lloc.. Només La Vanguardia del divendres anterior, portava dos articles. Un del col·lectiu “5 a Taula”  i l’altre al suplement QuèFem. I ja em vaig dir…. uffffff…. això no pinta be (i sort no han contractat als de VipGourmet… :).

Que ens vam trobar a Fermi Puig Restaurant…

I cap allà vam anar el dijous dia 26. D’entrada el carrer Balmes és una mica desangelat, amb els cotxes baixant a tota vela. Està just pel damunt de Diagonal (per tant upper.. J..). Però de fora queda bonic amb una decoració molt simplificada, però una mica freda al meu gust.

Vam donar un cop d’ull la oferta i pel que vam veure posteriorment, el restaurant està molt encarat a el menú de 45€ “todo incluido”. I això vol dir amb un barra lliure de vins a copes, dels que ells han seleccionat. La idea és bona pels que el vi els dóna igual i també pel restaurant, doncs l’ambient no propicia al típic “Maanolo… otra ronda” i amb la crisis avui en dia, hi ha uns ofertons de vins per la restauració, que fa que puguin quedar bé i a un cost mínim. I tampoc s’estiren massa… L’altre dia a Fermi Puig Restaurant, tocava Drac Màgic i Ermita d’Espiells, que són vins de 6/7€ en botiga.

Fermi Puig Restaurant carta

 

Fermi Puig Restaurant carta2

El menú no ens feia massa el pes (podeu jutjar mirant la foto), ni la selecció de vins associada i vam optar per la carta. I jo una mica guiat pels plats que havia llegit en les cròniques “so exited”.

I aprofito per la reflexió, de que no és el mateix una crònica positiva, que una crònica “so excited”. Aquestes darreres, només sorgeixen després d’alguna carantonya del xef de torn, amb visita a la cuina inclosa…  #Fent_amics

I que vam acabar demanant a Fermi Puig Restaurant…

De primer el Ramon va triar el plat de cansalada cuita a baixa temperatura amb espardenyes i jo la bullabessa. Vaig tastar la cansalada i bona, però cansalada, mentre que la meva bullabessa, era trista, molt trista…

Era la “niña de luto” de les bullabesses. Fins i tot inferior a la que recordo demanava sovint el segle passat, a l’Agut del carrer Cignas (una senzilla casa de menjars).

Fermi Puig Restaurant cansalada

 

Fermi Puig Restaurant sopa

Com  segons a Fermi Puig Restaurant i en el meu cas també influenciat per les cròniques, la súper famosa “cuixa de cabrit enfangada a la cullera”. I van començar bé les dues primeres mossegades, però a mida que avançava, em costava més. I sabeu que soc de vida i la bullabessa ja us podeu imaginar que no em va atipar. Poques vegades en costa d’acabar un plat… En canvi al Ramon, li va agradar.

Fermi Puig Restaurant cabrit

I els vins a Fermi Puig Restaurant, que no anaven en l’oferton de barra lliure del menú?. Doncs a preu multiplicat per dos i una mica més, respecte a botiga (per mi multiplicar per dos,  ja és el llindar per no trobar-ho o no correcte) i a més servits amb copa de mida tast. Per tant vam triar opció econòmica i aire..

 

Fermi Puig Restaurant vi

 

I un altre detall que no em va agradar…

De postres vam prescindir…. Desànim, coses dolcetes que no venien de gust. Cafè i a prendre una copa per les rodalies.  i per acabar-ho d’adobar, ens va sorprendre que el gran maître (dit en tots els sentits), quan ja preníem el cafè, ens va retirar l’ampolla de vi. Ens feia fora per un hipotètic segon torn?. Si es així em va ofendre… sempre m’he aixecat ràpid d’una taula quan veig que algú espera…i no hi havia ningú.

Total, que amb un vinet bàsic (en quan a preu) i sense cafès, 60€ per cap i al carrer. I vaig pensar, no crec que em tornin  a veure…

Conclusions de Fermi Puig Restaurant …

En resum, restaurant especialment indicat per treure a sopar a algú, sàpiguen que amb 45€ surts amb tot inclòs i sense sorpreses  i conformant-te amb el maridatge que et “proposen” i imaginar que has estat en un estrellat (i ho dic pel passat estrellat del xef).

Han intentat muntar una màquina, per exprimir el nom del Xef i amb una austeritat extrema, obtenint  el màxim de rendibilitat. I ves a saber quanta gent hi treballa en pràctiques. Algun tremolor excessiu al servir el vi, era sospitós… 🙂

Guinda final a Fermi Puig Restaurant 

Ja ni les notes de premsa els ajudaven 🙂 🙂

Fermi Puig Restaurant roures

En que quedem?… S’hi ha d’anar o no?… 🙂