Ferran Cerro és un restaurant totalment recomanable a Reus, situat al centre neuràlgic i que amb la nova ubicació, assoleix un nivell envejable.  Local de nivell, cuina excel·lent i servei modèlic. I per si tot això fos poc amb RQP molt bona.

Ferran Cerro Restaurant

Plaça del Castell, 2 (Reus)

www.fcrestaurant.cat

Tel.: 977 94 51 42

Ferran Cerro-Entrada

Aprofitant que podíem «gaudir» de confinament comarcal i ja es podia sortir de Cambrils, vam reservar un cop més a Ferran Cerro.

Realment teníem ganes d’anar a restaurants, però també d’anar sobre segur, buscant llocs on saps en sortiràs satisfet.

Tot el sector de restauració, ha quedat molt afectat amb les restriccions de la pandèmia i Ferran Cerro, a primera vista seria dels més perjudicats, perquè va coincidir el moment que inaugurava el nou local, amb els tancaments del sector. I això és molt mala sort.

Però el restaurant continua brillant més que mai (el nou local hi ajuda) i la cuina no ha patit cap davallada, cosa que és d’agrair. En aquest darrer any, m’he portat més d’una decepció, que he silenciat, per no fer llenya de l’arbre caigut o a punt de caure.

Aquí teniu una imatge de la planta baixa del nou local, que disposa també d’altres espais en plantes superiors per a dinars d’empresa o grups.

Ferran Cerro interior

Quines possibilitats tenim (a més d’anar a la carta)

M’agrada el concepte de l’oferta de Ferran Cerro, perquè dóna una imatge d’estructuració mental, en mig d’un món gastronòmic, en que alguns cassos sembla què es dediquin a fer volar coloms. El Ferran, defuig de tota aquesta comèdia i ha creat l’estructura de menús que ens encanta.

A l’estil de les talles de roba, ofereix els següents menús:  Menú S, Menú M i Menú L. dels que trobareu informació actualitzada a la seva web.

I cada un dels seus menús, el genera el comensal, escollint plats de la carta, tot i que alguns d’ells ja indiquen que comporten un petit suplement. I ho dic en positiu, perquè a mi no em fa res trobar plats que mereixin suplement, independentment de si els trio o no.

Aquest és el menú “S”, servit només els migdies feiners i per taula complerta.

I aquest el menú “M”, que és el que sempre demanem i recomano especialment.

I permet molta variació, perquè si per exemple anem dos, com en aquesta ocasió, amb el menú M, triem dos entrants de la carta. Però cada un pot triar els seus dos i per tant pots acabar amb quatre entrants.

Que vam menjar en aquesta ocasió.

Vam començar amb els snacks de benvinguda,

I en lloc dels 4 entrants habituals (2+2) que vam compartir sense restriccions Covid al ser els dos de la mateixa bombolla 😊, van arribar 3 perquè algun ja venia doblat. Normalment quan hi anem, donem llibertat perquè portin el que vulguin, dins dels paràmetres del menú.

Per començar un deliciós «carpaccio de llobarro salvatge, amb gambes». Aquest plat no apareix a la carta de la web i el vam gaudir de valent. Sóc molt fan el peix cru i ben tractat i per mi va ser el millor plat dels entrants. I mira que la resta eren bons!

Tot seguit  les carxofes saltades amb pernil de gla, amb escorces de porc  i puré de nyàmeres. Molt bon contrast i un plat òptim per aprofitar el bon moment de les carxofes.

I ja com tercer entrant, va arribar una de les seves creacions: L’Escudella amb «rossa gallega». Com podeu veure a la primera imatge, és pasta farcida amb tàrtar de vedella rossa gallega i pinyons.

Ferran Cerro escudella

A la que afegeixen el brou, propi d’una escudella de les més clàssiques i de nivell que podem trobar per aquests mons. Així queda el plat, tot i que la foto no li fa els honors que mereix.

Passem als plats principals

Tot i que hi ha plats de peix i arrossos molt atractius, els arrossos de Ferran Cerro, són una temptació. En les darreres dues visites, quasi per vergonya de demanar sempre el mateix, vam deixar a banda els arrossos.

Però en aquesta ocasió ja vam entrar amb desig d’arròs de gamba, sense deixar-nos temptar per altres plats. L’Arròs de gamba de Ferran Cerro, és una de les meravelles del lloc. Arriba en una cassola i a taula el barregen sobre un fons de gambes crues i ja pelades que conté el plat. El següent vídeo mostra el final del procés i en primer pla veureu l’altre plat amb les gambes crues.

I aquí el mostro un cop servit. Espectacular per la seva potència de gust.

Postres i vins a Ferran Cerro

De la secció postres, vam deixar que la servissin al seu gust. Però ara les postres són un punt fort del lloc, ja que en disposar d’una cuina àmplia, poden tenir una persona especialitzada en la seva elaboració. I tot i que sóc poc aficionat al tema, aquestes postres em van encantar.

I em va sorprendre molt el primer, que anava de pa, gelat de trompetes de la mort, oli i sal. I un gelat de trompetes de la mort, que poca dolçor tenia, s’adaptava molt als meus gustos. Ja sé que té poc a veure, però em va recordar el gelat de wasabi, que tant m’encanta en un dels meus llocs de referència a BCN.

Ferran Cerro gelat trompetes

I l’altre va ser un excel·lent pastís de formatge acompanyat de la melmelada del dia.

I amb els cafès, els petits fours

La carta de vins a Ferran Cerro, ha millorat molt pel que fa a varietat. I teniu una àmplia gamma de vins, ben endreçats per zones. Hi trobareu vins assequibles, així com opcions més prèmium que s’enfilen més de preu. En tot cas els preus de la carta de vins de Ferran Cerro, estan molt ajustats.

Vam optar per un Cava Guilera i en concret el Musivari que tot i la seva anomenada, no havíem tastat mai. Només dir-vos que aquella mateixa tarda, vaig fer una comanda directament a Cava Guilera. Crec que amb això ja deduïu que ens va encantar.

Ferran Cerro Musivari

I voldria destacar, l’excel·lent preu al que ofereixen els diferents vins. Aquest cava que al tiquet veureu a 25€, quan el vaig comprar al celler, val 22,65€. I això només té un nom: Gran RQP.

Conclusions / reflexions

Com ja heu deduït, el restaurant porta el nom del cuiner i responsable, Ferran Cerro. Si llegiu el resum del seu currículum a la web del restaurant, entendreu que és nivell Michelin, però sense els «inconvenients» que comporta ser-ho.

Un lloc que m’agrada anar i a més el tinc a prop de Cambrils. I en ser un cuiner convençut dels productes de temporada, l’oferta és molt dinàmica i està basada en una carta curta, a partir de la qual, es generen una sèrie de menús.

Ferran Cerro, és un lloc que mereix desplaçament. Els que em seguiu, m’heu llegit més d’un cop la frase, «si esteu per la zona», que entre línies, cal llegir, «tampoc cal fer kilòmetres 😇». Però aquest sí que val la pena d’anar-hi exprés, perquè és sorprenent.

El primer cop que vaig anar a Ferran Cerro, vaig sortir-ne molt satisfet, però em quedava el dubte de si tindria continuïtat. Almenys a BCN, he vist molts llocs que neixen com una flamerada i amb cròniques «so_exciteds» per part dels meus «estimats» 😇 , però que a mesura que passen les setmanes, i quan toquen la dura realitat, es van difuminant.

Però en canvi a Ferran Cerro, a cada visita, trobes millores. I no tan sols en els plats, sinó amb complements com vaixella, coberteria, tovallons de fil i altres detalls.

Finalment, si i voleu veure més restaurants que tinc publicats de la zona, feu clic a Restaurants sud de Catalunya o també els de la llista que fem conjuntament amb la Pepa Lazaro.

Per últim us mostro el tiquet, que si el considerem en paràmetres de qualitat preu, és un factor més a valorar de Ferran Cerro.

Ferran Cerro tiquet

RESUM a Ferran Cerro

  • Un lloc molt interessant que Michelin haurà de tenir en compte de cara al futur
  • Amb cuina de molt nivell
  • En caps de setmana, no hi aneu sense reserva
  • L’equip que l’envolta és jove i mostra professionalitat i il·lusió.
  • I amb les taules confortable i convenientment separades
  • La RQP és molt, molt bona
  • El molt bon preu de la carta de vins
  • Té una gran projecció si continua en aquesta línia
  • En conseqüència, aneu-hi a la mínima oportunitat. I sabeu que això no ho dic massa sovint de manera tant radical.