Ferran Cerro és un restaurant totalment recomanable a Reus, situat al centre neuràlgic i que ha canviat recentment d’ubicació, a un local que mereix tota mena d’elogis.  A més a principis d’any va rebre la distinció d’un Sol de la Guia Repsol

Ferran Cerro Restaurant

Plaça del Castell, 2 (Reus)

www.fcrestaurant.cat

Tel.: 977 94 51 42

Ferran Cerro-Entrada

He publicat Ferran Cerro, aquest mateix 2020  a partir d’una trobada «extraoficial» de 3(o+)aTaula. Els meus companys frisaven per poder gaudir de les bondats que jo ja els havia avançat. I ho van poder corroborar sortint exciteds del lloc.

El local anterior, era senzill però tenia el seu encant. Ara amb la nova ubicació, la millora ha estat espectacular.

Fins al punt en què és d’esperar que a la seva nominació per part de la Guia Repsol, no tardi massa a afegir-s’hi una estrella. Ara el local ofereix molt de nivell i comoditat, amb diferents espais sense perdre el segell de la casa.

Aquí teniu una imatge de la planta baixa del nou local, que disposa també d’altres espais per dinars d’empresa o grups.

Ferran Cerro interior

Quines possibilitats tenim (a més d’anar a la carta)

M’agrada el concepte de l’oferta de Ferran Cerro, perquè dóna una imatge d’estructuració mental, en mig d’un món gastronòmic, en que alguns sembla què es dediquin a fer volar coloms. El Ferran, defuig de tota aquesta comèdia i ha creat l’estructura de menús que ens encanta.

A l’estil de les talles de roba, ofereix els següents menús:  Menú S, Menú M i Menú L. dels que trobareu informació actualitzada a la seva web.

I cada un dels seus menús, el genera el comensal, escollint plats de la carta, tot i que alguns d’ells ja indiquen que comporten un petit suplement. I ho dic en positiu, perquè a mi no em fa res trobar plats que mereixin suplement, independentment de si els trio o no.

Aquest és el menú “S”, servit només els migdies feiners i per taula complerta.

I aquest el menú “M”, que és el que sempre demanem i recomano especialment.

I permet molta variació, perquè si per exemple anem dos, com en aquesta ocasió, amb el menú M, triem dos entrants de la carta. Però cada un pot triar els seus dos i per tant acabem amb quatre entrants.

Que vam menjar en aquesta ocasió.

Vam començar amb els snacks de benvinguda,

I ja van anar arribant els 4 entrants (2+2) que vam compartir sense restriccions Covid al ser els dos de la mateixa unitat familiar 😊. Per començar un deliciós «Ajo Blanco» amb crema suau freda d’ametlla, tomàquet i llagostí. Aportava molta frescor i el toc sua amarg de l’ametlla, hi ajudava.

Ferran Cerro ajo blanco

Tot seguit un dels plats «top» del dinar. El «Bacalhau à Brás» a base de bacallà, ou, olives negres i patates. Un plat per a recordar per sabor i textura. Exciteds total amb ell vam sortir.

Ferran Cerro bacallà

Continuant amb el bon nivell, les espirals de pasta amb duxelle de bolets, crema de porro i parmesà. A Ferran Cerro, les pastes les preparen ells mateixos i puc donar fé, que es nota 😊

I com darrer entrant, la coca de porros torrada amb làmines de calamar i all i oli negre.

Passem als plats principals

En anteriors ocasions que hem estat a Ferran Cerro, sempre hem acabat amb alguns dels seus arrossos. L’Arròs de gamba és una de les meravelles del lloc. Arriba en una cassola i a taula el barregen sobre un fons de gambes crues i ja pelades.

Però quasi per vergonya de demanar sempre el mateix, vam optar per altres plats. El Corball amb bullabessa, fonoll i taronja. Amb excel·lent nivell del peix i l’acompanyament. I amb el meu «però» de sempre, en què els peixos sempre m’arriben més cuits del que jo voldria. I és culpa meva de no demanar-ho i també dels meus estranys gustos a les mínimes coccions.

Ferran Cerro corvall

I finalment el plat de carn, a base de daus de «txuleta rubia gallega» amb salsa dels seus ossos.

Els dos plats principals, excel·lents, però menys sorprenents que els entrants on Ferran Cerro, pot lluir tota la seva creativitat. És evident que en uns daus de «rubia gallega», llueix més la mateixa carn, que l’elaboració.

Postres i vins a Ferran Cerro

De la secció postres, vam deixar que la servissin al seu gust. Però ara les postres són un punt fort del lloc, ja que en disposar d’una cuina àmplia, poden tenir una persona especialitzada en l’elaboració de les postres. I tot i que sóc poc aficionat al tema, aquestes postres em van encantar.

Ferran Cerro postres

La seva versió del carrot cake amb cardamom, em va sorprendre i mira que sóc difícil de sorprendre en les seccions postres. Impecable també el fet a base de xocolata, rom suau i fava tonka.

I com alguna havia de quedar en tercer lloc al pòdium, tot i ser molt bona, aquesta plaça va anar pel iogurt amb fruits vermells i cremós floral.

La carta de vins a Ferran Cerro, ha millorat molt pel que fa a varietat. I teniu una àmplia gamma de vins, ben endreçats per zones. Hi trobareu vins assequibles, així com opcions més prèmium que s’enfilen més de preu.

Vam optar per un Recaredo Terrers, que sempre és opció d’anar sobre segur.

Conclusions / reflexions

Com ja heu deduït, el restaurant porta el nom del cuiner i responsable, Ferran Cerro. Si llegiu el resum del seu currículum a la web del restaurant, entendreu que és nivell Michelin, però sense els «inconvenients» que comporta ser-ho.

Un lloc que m’agrada anar i a més el tinc a prop de Cambrils. I en ser un cuiner convençut dels productes de temporada, l’oferta és molt dinàmica i està basada en una carta curta, a partir de la qual, es generen una sèrie de menús.

Ferran Cerro, és un lloc que mereix desplaçament. Els que em seguiu, m’heu llegit més d’un cop la frase, «si esteu per la zona», que entre línies, cal llegir, «tampoc cal fer kilòmetres 😇». Però aquest sí que val la pena d’anar-hi exprés, perquè és sorprenent.

El primer cop que vaig anar a Ferran Cerro, vaig sortir-ne molt satisfet, però em quedava el dubte de si tindria continuïtat. Almenys a BCN, he vist molts llocs que neixen com una flamerada, però que a mesura que passen les setmanes, i quan toquen la dura realitat, es van difuminant.

Però en canvi a Ferran Cerro, a cada visita, trobes millores. I no tan sols en els plats, sinó amb complements com vaixella, coberteria, tovallons de fil i altres detalls.

Finalment, si i voleu veure més restaurants que tinc publicats de la zona, feu clic a Restaurants sud de Catalunya o també els de la llista que fem conjuntament amb la Pepa Lazaro.

Finalment us mostro el tiquet, que si el valorem en paràmetres de qualitat preu, és factor més a valorar de Ferran Cerro.

 

RESUM a Ferran Cerro

  • Un lloc molt interessant que Michelin haurà de tenir en compte de cara al futur
  • Amb cuina de molt nivell
  • L’equip que l’envolta és jove i mostra professionalitat i il·lusió.
  • I amb les taules confortable i convenientment separades
  • La RQP és molt, molt bona
  • Té una gran projecció si continua en aquesta línia
  • En conseqüència, aneu-hi a la mínima oportunitat. I sabeu que això no ho dic massa sovint de manera tant radical.