Ferran Cerro és un restaurant totalment recomanable a Reus, situat al centre neuràlgic i que amb la nova ubicació, assoleix un nivell envejable.  Local de nivell, cuina excel·lent i servei professional. I per si tot això fos poc amb RQP molt bona.

Ferran Cerro Restaurant

Plaça del Castell, 2 (Reus)

www.fcrestaurant.cat

Tel.: 977 94 51 42

Ferran Cerro Entrada

De sentir parlar en positiu de Ferran Cerro, alguns amics volien conèixer el restaurant i el passat dimecres, ens vam reunir allà. Érem un total de 7 persones.

Ferran Cerro és un dels restaurants més en forma del panorama sud. Amb un disseny de carta intel·ligent, amb modernitat i sense deixar-se portar per focs d’artificis. Que per aquí al sud hi ha qui vol saltar de la cuina marinera a la supercreativa i ho fa sense xarxa 🤭.

La seva cuina i estil, té la frescor que aporta el fet de no tenir «obligacions» que li lliguin les mans. Suposo que un dels seus objectius, deu ser alguna estrella Michelin, però de moment no el té i per tant pot anar al seu aire, amb una naturalitat que enamora.

Dels seus inicis en un local ben senzill al mateix Reus, ha passat a unes instal·lacions envejables al bell mig de la ciutat. Aquí teniu una imatge de la planta baixa del nou local, que disposa també d’altres espais en plantes superiors per a dinars d’empresa o grups i de fet allà vam dinar.

Ferran Cerro interior

Que ofereix Ferran Cerro (a més d’anar a la carta)

M’agrada el concepte de l’oferta de Ferran Cerro, perquè dóna una imatge d’estructuració mental, en mig d’un món gastronòmic, en què a voltes sembla què es dediquin a fer volar coloms. El Ferran, defuig de tota aquesta comèdia i ha creat l’estructura de menús que ens encanta.

A l’estil de les talles de roba, ofereix els següents menús:  Menú S, Menú M i Menú L. dels que trobareu informació actualitzada a la seva web.

I cada un dels seus menús, el genera el comensal, escollint plats de la carta, tot i que alguns d’ells ja indiquen que comporten un petit suplement. I ho dic en positiu, perquè a mi no em fa res trobar plats que mereixin suplement, independentment de si els trio o no.

Aquest és el menú “S”, servit només els migdies feiners i per taula completa i a cost de 30 €, iva inclòs.

I aquest el menú “M”, que és el que sempre demanem a Ferran Cerro i recomano especialment. El seu cost és de 45 € iva inclòs. El tercer menú, el “L“, ja imagineu que encara amb més plats i si teniu curiositat, el podreu veure a la seva web.

I permet molta variació, perquè si per exemple aneu dos, que és el meu hàbitat normal, amb el menú M, triem dos entrants de la carta. Però cada un pot triar els seus i per tant pots acabar amb quatre entrants a compartir.

Ferran Cerro menu

Que vam menjar en aquesta ocasió.

En ser 7 persones i per no complicar massa el servei, vam optar per dir que ens fes una espècie de menú “L” al seu aire. Per tant no vam escollir els plats i van anar arribant a criteri del Ferran. En primer lloc i per tots igual, els mil fulls de carabassa, crema de marisc especiada, llagostí i oli de vainilla.

I tot seguit la carbonara de pinyons, céléri, calamar i formatge pecorino  on el que sembla pasta a la fotografia, és en realitat calamar.

Els dos plats van rebre elogis de la majoria de la taula i reconec que les elaboracions eren bones. Però quan abans d’entrar em vaig mirar la carta, eren els dos plats que mai hagués demanat 😂 😂. Són els riscos del «posa el que vulguis… al teu aire» i més quan estàs en grup en què és difícil trobar un comú denominador.

Em vaig quedar amb desig qualsevol dels altres quatre plats de la secció entrants: El «ajoblanco», el seu excel·lent tàrtar amb ou ferrat, el bacallà confitat (té la ma trencada amb els bacallans 😍) o els canelons de bolets. Però no passa res, perquè no tardaré a tornar-hi i no se m’escaparan.

Passem als plats principals

Tot i que hi ha plats de peix i arrossos molt atractius, els pocs arrossos que ofereix Ferran Cerro, són una temptació. I en especial l’arròs de gamba que us recomano especialment, aquest cop vam anar cap a altres plats.

En primer lloc ens va preparar una sorpresa: una preparació de rovellons i gambes amb tel de cansalada, que ens va deixar a tots bocabadats. I és que a més de l’elaboració, el producte era fantàstic. Poques vegades recordo, uns rovellons amb aquesta potència de gust. Van arribar en una cassola que no vaig fotografiar i així quedaven en el plat.

Ferran Cerro rovellons

I ja com final, en què com he dit, sempre es pot optar per algun peix, arròs o carn, ens va presentar aquesta meravella, que va arribar cuinada en pocs minuts.

Postres i vins a Ferran Cerro

Actualment, les postres són un punt fort del lloc, ja que en disposar d’una cuina àmplia, poden tenir una persona especialitzada en la seva elaboració. I tot i que sóc poc aficionat al tema, les d’allà solen ser destacables.

Van arribar un fet a base de mango, que a la carta apareix com mango thai i el «baba au rhum». Els dos van rebre importants elogis dels meus companys. Per la meva part i respectant al màxim la dieta, vaig tastar una mica del de mango, que estava molt ben elaborat i vaig prescindir del baba, que va guanyar per majoria entre els meus companys.

Ferran Cerro postres

Ferran Cerro baba au rhum

I amb els cafès, els petits fours:

La carta de vins a Ferran Cerro, ofereix varietat i amb una àmplia gamma de vins, ben endreçats per zones. Hi trobareu vins assequibles, així com opcions més prèmium que s’enfilen més de preu. En tot cas els preus de la carta de vins de Ferran Cerro, estan ajustats.

Van arribar vàries ampolles de l’avi Arrufí en les seves dues versions, blanc i negre. Un molt bon producte de la DO Terra Alta, que ja coneixíem molts dels que estàvem a la taula.  I la sorpresa d’un vi de Mas Alta, DOQ Priorat etiquetat específicament per a Ferran Cerro.

Ferran Cerro Mas Alta

Un gran vi del mateix celler que elabora  Els Cirerets, La Basseta, La Creu Alta. M’encanta aquesta col·laboració entre Ferran Cerro i Mas Alta, celler del què actualment la direcció comercial la porta en Manel Subirà, exsommelier de Can Bosch.

Conclusions / reflexions

El restaurant porta el nom del cuiner i responsable, Ferran Cerro. Si llegiu el resum del seu currículum a la web del restaurant, ja podreu intuir el nivell.

Ferran Cerro, és un lloc que mereix desplaçament. Els que em seguiu, m’heu llegit més d’un cop la frase, «si esteu per la zona», que entre línies, cal llegir, «tampoc cal fer kilòmetres 😇». Però aquest sí que val la pena d’anar-hi exprés, perquè és sorprenent.

El primer cop que vaig anar-hi, vaig sortir-ne molt satisfet, però em quedava el dubte de si tindria continuïtat. Almenys a BCN, he vist molts llocs que neixen com una flamerada i amb cròniques «so_exciteds» per part dels meus «estimats» 😇, però que a mesura que passen les setmanes, i quan toquen la dura realitat, es van difuminant.

Però en canvi a Ferran Cerro, a cada visita, trobes millores. I no tan sols en els plats, sinó amb complements com vaixella, coberteria i altres detalls.

Personalment i com ja he comentat, no vaig sortir tant excited com altres vegades, perquè els dos primers plats, no coincidien amb les meves preferències (reitero que és el risc de dir «porta el que vulguis»). Però ja cauran en una propera visita 😍.

I avui no us puc mostrar tiquet pel fet d’anar en grup i no recordo si algú el va agafar o va quedar allà. En total van ser 465 € en el que hi havia vàries ampolles de vi. En tot cas, el preu del menú és el que he indicat abans: 45 €.

RESUM a Ferran Cerro

  • Un lloc molt interessant que Michelin hauria de tenir en compte de cara al futur
  • Amb cuina de molt nivell
  • En caps de setmana, no hi aneu sense reserva
  • L’equip que l’envolta és jove i mostra professionalitat i il·lusió.
  • I amb les taules confortablement i convenientment separades
  • La RQP és molt, molt bona
  • Té una gran projecció si continua en aquesta línia
  • En conseqüència, aneu-hi a la mínima oportunitat. I sabeu que això no ho dic massa sovint de manera tan radical.