Ferran Cerro és un restaurant totalment recomanable a Reus, situat al centre neuràlgic i que amb la ubicació actual, assoleix un nivell envejable. Local de nivell, cuina excel·lent i servei professional. I per si tot això fos poc amb RQP molt bona.

Ferran Cerro Restaurant

Plaça del Castell, 2 (Reus)

www.fcrestaurant.cat

Tel.: 977 94 51 42

Ferran Cerro Entrada

Ferran Cerro és un dels restaurants més en forma del panorama sud. Amb un disseny de carta intel·ligent, amb modernitat i sense deixar-se portar per focs d’artificis. Que per aquí al sud hi ha qui vol saltar de la cuina marinera a la #supercreativa i ho fa sense xarxa 🤭.

La seva cuina i estil, té la frescor que aporta el fet de no tenir «obligacions» que li lliguin les mans. Per mèrits propis, mereixeria alguna distinció Michelin, però de moment no en té, ni sembla preocupar-los massa. I, per tant, poden anar al seu aire amb una naturalitat que enamora.

Dels seus inicis en un local ben senzill al mateix Reus, on ara està instal·lat Atzucac, també recomanable, ha passat a unes instal·lacions envejables al bell mig de la ciutat. Aquí teniu una imatge de la planta baixa del nou local, que disposa també d’altres espais en plantes superiors per a dinars d’empresa o grups i de fet allà vam sopar.

Ferran Cerro interior

Que ofereix Ferran Cerro (a més d’anar a la carta)

M’agrada el concepte de l’oferta de Ferran Cerro, perquè dona una imatge d’estructuració mental, en mig d’un món gastronòmic, en què a voltes sembla què es dediquin a fer volar coloms. El Ferran, defuig de tota aquesta comèdia i ha creat l’estructura de menús que ens encanta.

A l’estil de les talles de roba, ofereix els següents menús:  Menú S, Menú M i Menú L. dels que trobareu informació actualitzada a la seva web.

I cada un dels seus menús, el genera el comensal, escollint plats de la carta, tot i que alguns d’ells ja indiquen que comporten un suplement. I ho dic en positiu, perquè a mi no em fa res trobar plats que mereixin un petit suplement, independentment de si els trio o no.

Aquest és el menú “S”, servit només els migdies feiners i per taula completa i a cost de 35 €, iva inclòs.

I aquest el menú “M”, que és el que sempre demanem a Ferran Cerro i recomano especialment. El seu cost és de  50 € iva inclòs. El tercer menú, el “L“, ja imagineu que encara amb més plats i si teniu curiositat, el podreu veure a la seva web.

I permet molta variació, perquè si per exemple aneu dos, que és el meu hàbitat normal, amb el menú M, triem dos entrants de la carta. Però cada un pot triar els seus i per tant pots acabar amb quatre entrants a compartir.

Ferran Cerro menu

Que vam menjar en aquesta ocasió.

En general a Ferran Cerro, diem que la selecció d’entrants, sigui al seu aire. Abans donem un cop d’ull a l’oferta i si tot ens va bé, com aquest cop, ja ens deixem sorprendre. Vam començar amb els típics aperitius de Ferran Cerro,

Ferran Cerro aperitius

I tot seguit, va arribar el Ajo blanco” amb espàrrec blanc “collonuts”, fruita de temporada i cecina, que ja el van portar dividit en dos plats i no calia compartir.

Ferran Cerro esparrecs

També el steak tàrtar inspirat en una clàssica hamburguesa.

Ferran Cerro tartar

Després els canelons de brandada de bacallà amb crema de piquillo i kokotxes a la crema de porro.

Ferran Cerro canelons

I com darrer «primer», la pasta “calamarata” amb musclos, llagostí i parmesà.

Ferran Cerro pasta

 

I ja com detall, aquest plat de ceps a nivell obsequi de la casa: Els ceps que li havien portat aquella mateixa tarda i dels que ens va fer un tast.

 

Tots els plats van resultar, satisfactoris i cada un de nosaltres, va fer el seu rànquing. En el meu cas, va guanyar la pasta i el steak, mentre que la Marta va optar per la pasta i els canelons. Però vam gaudir molt dels cinc serveis 😍.

Passem als plats principals

Com a plats principals, si hagués estat en migdia, el seu arròs de gamba és espectacular, però vam optar per opcions més lleugeres. El xai a baixa temperatura, puré confitat de ceba, escalunya escabetxada i marcada amb els seus sucs i per a mi el llangardaix de porc ibèric, tallat en carpaccio per a brotxeta a la brasa, lacat, compota de poma i cous-cous de verdura i cornes.

Postres i vins a Ferran Cerro

Actualment, les postres són un punt fort del lloc, ja que en disposar d’una cuina àmplia, poden tenir una persona especialitzada en la seva elaboració. I tot i que soc poc aficionat al tema, les d’allà solen ser destacables.

En aquesta ocasió, vam optar pel de xocolata, fruita la passió, fumat i avellana i jo, tot i les bondats de les postres, vaig tirar cap als formatges del dia amb la seva melmelada.

Ferran Cerro postres

I amb els cafès, van arribar els petits fours:

La carta de vins a Ferran Cerro, ofereix varietat i amb una àmplia gamma de vins, ben endreçats per zones. Hi trobareu vins assequibles, així com opcions més prèmium que s’enfilen més de preu. En tot cas els preus de la carta de vins de Ferran Cerro, estan ajustats.

Tot i que darrerament em limito a vi a copes, per fer honor al nivell dels plats, vam pecar amb ampolla sencera. En concret el DOQ Priorat Artigas del celler Mas Alta.

Ferran Cerro vi artigas

Conclusions / reflexions

El restaurant porta el nom del cuiner i responsable, Ferran Cerro. Al resum del seu currículum a la web del restaurant, ja podreu intuir el nivell.

Ferran Cerro, és un lloc que mereix desplaçament. Els que em seguiu, m’heu llegit més d’un cop la frase, «si esteu per la zona», que entre línies, cal llegir, «tampoc cal fer kilòmetres 😇». Però aquest sí que val la pena d’anar-hi exprés.

Ferran Cerro, ha anat millorant any a any i té una clara línia ascendent. I no tan sols en els plats, sinó amb complements com vaixella, coberteria i altres detalls.

Un detall, que ja li vaig comentar en marxar, va ser el tema dels plats amb suplement que ofereix. Aquell mateix dia, i per citar un exemple, oferia un plat amb suplement, per a dues persones, que era un turbot empetxinat de més d’un kg. I el preu del suplement era considerable.

Els que anem a comprar peix, sabem que aquestes peces estan pel damunt dels 50 € i en conseqüència, ja imagineu que el suplement no pot ser de 5 € 😅. Però atès que molts dels clients, desconeixen aquestes coses, oferir aquest producte com opció de menú, pot provocar que algun ignorant de preus de mercat, aparegui al TripAdvisor amb el títol «menú con suplementos abusivos».

I per això em vaig permetre fer la reflexió, fet poc habitual en mi, que en lloc de posar aquests plats a la secció carns o peixos, els posés en una secció a l’estil de «plats especial» i com la gent no els veuria a la carta normal, ja no faria mal als ulls.

Tot seguit el tiquet, que si el compareu amb altres tiquets recents i aquest amb dues postres i ampolla de vi, només podem dir RQP, molt bona!

.Ferran Cerro tiquet

RESUM a Ferran Cerro

  • Un lloc molt interessant que Michelin hauria de tenir en compte
  • Amb cuina de molt nivell
  • En caps de setmana, no hi aneu sense reserva
  • L’equip que l’envolta és jove i mostra professionalitat i il·lusió.
  • I amb les taules confortablement i convenientment separades
  • La RQP és molt, molt bona
  • Té una gran projecció si continua en aquesta línia
  • En conseqüència, aneu-hi a la mínima oportunitat. I sabeu que això no ho dic massa sovint de manera tan radical.