Ferran Cerro és un restaurant molt interessant a Reus, situat al centre neuràlgic. Un lloc petit, amb una cuina impressionant. Recomanable sense cap mena de dubte.  Ha rebut recentment la distinció d’un Sol de la Guia Repsol i aviat canviarà de domicili, sense allunyar-se massa de la seva ubicació actual.

Ferran Cerro Restaurant

Sant Joan 22 (Reus)

www.fcrestaurant.cat

Tel.: 977 94 51 42

Ferran Cerro-Entrada

Ferran Cerro va ser un dels objectius de la darrera trobada «extraoficial» de 3(o+)aTaula. Els meus companys frisaven per poder gaudir de les bondats que jo ja els havia avançat. I ho van poder corroborar sortint exciteds del lloc.

Aprofito per comentar que Ferran Cerro, ha estat distingit recentment, amb una nominació per part de la Guia Repsol. Un guardó ben merescut!.

I també per anunciar que en no massa setmanes, canviaran d’ubicació sense moure’s de Reus. El lloc que estan actualment ara està bé, però potser era una mica just per assolir fites que la cuina de Ferran Cerro mereix. Quan tinguin inaugurada la propera ubicació, ja canviaré l’adreça.

I precisament avui 24 de febrer, mentre escric aquest post, veig per les xarxes que acaba de rebre la distinció d’1 Sol per part de la Guia Repsol. Un reconeixement més que merescut, per la seva trajectòria i que només és l’inici d’una carrera d’èxits. Totes les meves felicitacions!.

Quines possibilitats tenim (a més d’anar a la carta)

M’agrada el concepte de l’oferta de Ferran Cerro, perquè dóna una imatge d’estructuració mental, en mig d’un món gastronòmic, en que alguns sembla què es dediquin a fer volar coloms. El Ferran, defuig de tota aquesta comèdia i ha creat l’estructura de menús que veureu tot seguit.

El següent quadre, explica les possibilitats. Com les talles de roba
Menú S, Menú M, Menú L… i per sort, no se li ha acudit el XL..!!

I cada un dels seus menús, el genera el comensal, escollint plats de la carta, tot i que alguns d’ells ja indiquen que comporten un petit suplement. I ho dic en positiu, perquè a mi m’agrada trobar plats que mereixin suplement, independentment de si els trio o no.

I permet molta variació, perquè si per exemple aneu dos, amb el menú M, podeu triar dos entrants de la carta. Però cada un pot triar els seus dos i per tant en realitat compartireu quatre entrants.

Que vam menjar en aquesta ocasió.

Quan vam arribar ens va preguntar que com ho veiem que ells mateixos ens decidien el menú. En part volien mostrar les novetats, però també simplificar el servei, que en funció de la comanda i les variacions que permet el quadre anterior, podria ser complicat. Vam dir que cap problema i això va arribar.

En primer lloc aquest brou japonès style, que ja ens va donar senyals, que estàvem enfront d’un molt bon sopar.

Evidentment el brou va arribar amb una tassa per cada un de nosaltres. Però de cada un dels plats que veieu a continuació, en van portar dos serveis per anar compartint,

Uns biquinis de formatge morbière i tòfonaTiradito de salmó amb maracujà, ceba confitada, remolatxa i moresc.

Ferran Cerro biquini

Ferran Cerro tiradito

Unes carxofes amb petxines de pelegrí  i un Ravioli de moniato i pesto

Ferran Cerro ravioli

Pèsols de Cambrils amb tàrtar d’escamarlans i el Culant de trinxat de la Cerdanya. Dos plats que van ser el cim del sopar. Espectaculars els dos i ho dic sense desmerèixer la resta.

Ferran Cerro pesols

Ferran Cerro coulant

Tot seguit un peix i una carn: Llobarro amb cítrics i salsa de carn, tallada amb oli de les seves espines i Rubia gallega amb 5 pebres i nyàmeres.

Ferran Cerro llobarro

Ferran Cerro carn

I com fi de festa i previ a les postres, l’ Arròs de gamba que ja coneixem d’altres ocasions i que és una de les meravelles del lloc. La primera imatge podeu veure en Ferran Cerro, que el va fer arribar a taula i el barreja en una cassola, sobre un fons de gambes crues i ja pelades. I en la segona, el plat que arriba a taula.

Ferran Cerro arros de gamba

Postres i vins a Ferran Cerro

De la secció postres, van arribar les de Carabassa amb regalèssia i anous. També Tiramisú casolà i com tercera, la Tatin de poma caramel·litzada amb mouse de vainilla, mascarpone i codony de poma. Els mostro amb una sola imatge.

També la  carta de vins de Ferran Cerro, és força interessant i amb vins de proximitat. Vam triar l’Avi Arrufí. Un DO Terra Alta,  que ja coneixíem i que va resultar molt bé com sempre. Un encert més el fet de tenir-lo a la carta. Però el que feia de cap de sala, ens va voler suggerir dos vins més i vam acceptar, doncs érem cinc i tres ampolles era la mida justa 😅.

Conclusions / refelxions

Com ja heu deduït, el restaurant porta el nom del cuiner i responsable, Ferran Cerro. Si llegiu el resum del seu currículum a la web del restaurant, entendreu que és nivell Michelin, però sense els «inconvenients» que comporta ser-ho.

Un lloc que m’agrada anar i a més el tinc a prop de Cambrils. I en ser un cuiner convençut dels productes de temporada, l’oferta és molt dinàmica i està basada en una carta curta, a partir de la qual, es generen una sèrie de menús.

Ferran Cerro, és un lloc que mereix desplaçament. Els que em seguiu, m’heu llegit més d’un cop la frase, «si esteu per la zona», que entre línies, cal llegir, «tampoc cal fer kilòmetres 😇». Però aquest sí que val la pena d’anar-hi exprés, perquè és sorprenent.

El primer cop que vaig anar a Ferran Cerro, vaig sortir-ne molt satisfet, però em quedava el dubte de si tindria continuïtat. Almenys a BCN, he vist molts llocs que neixen com una flamerada, però que a mesura que passen les setmanes, i quan toquen la dura realitat, es van difuminant.

Però en canvi a Ferran Cerro, a cada visita, trobes millores. I no tan sols en els plats, sinó amb complements com vaixella, coberteria, tovallons de fil i altres detalls.

I es pot reservar a Ferran Cerro (i imprescindible fer-ho!) per la seva web, cosa que m’encanta. Segurament perquè m’emprenya, reservar a través d’aquestes pàgines cutres com “El tenedor”. O encara pitjor, trucar quan estan en plena feina i haver d’explicar que reservo al “víctima” que li toca respondre.

Finalment, si i voleu veure més restaurants que tinc publicats de la zona, feu clic a Restaurants sud de Catalunya o també els de la llista que fem conjuntament amb la Pepa Lazaro

RESUM a Ferran Cerro

  • Un lloc molt interessant que a França mereixeria segurament un Bib Gourmand Michelin
  • Amb cuina és de molt nivell
  • I amb les taules acceptablement separades
  • La RQP és molt, molt bona
  • Té una gran projecció si continua en aquesta línia
  • En conseqüència, aneu-hi a la mínima oportunitat. I sabeu que això no ho dic massa sovint de manera tant radical.