Fismuler porta obert ja fa un parell d’anys i no deixa de ser un desembarcament del que porta el mateix nom a Madrid. Servei i producte destacables i amb alguns plats icònics.

Fismuler Barcelona

Rec Comtal, 17

www.fismuler.es

TEL.: 935 14 00 50

Fismuler Barcelona-entrada

 

Fismuler és un lloc que a priori sembla que no m’hauria d’agradar i en canvi m’hi sento bé. Té dos factors en principi incompatibles amb mi. Un és el postureo (abans es deia tonteria) de part del públic. Però potser perquè hi dono la volta i observo comportaments, ho puc assimilar i tot

El segon factor pel que no tindria que agradar-me, és per l’excés de publicacions edulcorades, a càrrec dels (presumptes) influencers de sempre. I que consti que defenso les tendències actuals de màrqueting i  per tant crec en els «influencers reals». Però no en el sub-sector púrria, que es dedica a escriure o publicar fotos de restaurants «a canvi de…», amb l’estil #todomaravilloso i amb uns criteris gastronòmics misteriosament adquirits.

Però malgrat el que he dit, m’agrada Fismuler

Suposo que el fet de que al darrera de la seva aparença hi ha, feina ben feta i una maquinaria ben engreixada, fa que m’hi senti a gust. Et sents ben acollit, ben tractat, els plats són bons i algun fins i tot originals.

El servei també dona la talla, amb una combinació ben trobada de professionalitat i modernitat. He de confessar que ens van dir el maleit #holachicos, però era com integrat en el sistema i menys forçat que altres que m’he sentit.

Ja ens va agradar quan vam anar amb els companys de 3(o+)aTaula, ara fa 18 mesos i vam decidir incloure’l a la Guia on de moment continua. Si feu clic encara podreu descarregar l’actual  (Estiu 2019), però abans d’acabar octubre, publicarem la de Tardor.

Que ofereix la carta de Fismuler

Tenen una oferta heterogènia, pensada en que tothom trobi solucions a l’hora d’escollir. I amb alguns plats icònics que han aconseguit convertir en objectes de desig. Aquella truita crua, la seva escalopa o el pastís de formatge molt vist a Instagram.

La següent imatge mostra un fragment de la carta,

Que vam demanar

Després d’un aperitiu de benvinguda, vam compartir un parell de coses: L’aurada semicurada que porta ametlla i raïm i unes llenties, amb cansalada i escamarlans.

Fismuler aurada

Fismuler llenties

L’aurada, la podríem catalogar també, dins la llista de plats icònics i ja la vaig demanar el darrer cop. I he de reconèixer que m’encanta aquest plat. De fet sinó l’hagués trobat a la carta, hauria estat una decepció. Les llenties, poca cosa a dir que no sigui ressaltar la bona qualitat dels escamarlans que les acompanyaven.

Com segons i descartats els plats que lluïen ou (no soc massa fan del tema i qui m’acompanyava menys), vam optar per Lluç fregit embadurnat, amb amaniment de tomàquet i (no sé traduir això del  «embadurnat») 😅. I per mi el corball a la brasa amb kimchi casolà i col.


Els dos plats de peix correctes i amb bones matèries primeres, però aprofito per aportar una reflexió de qui m’acompanyava. Em venia a dir, que tot i gaudir dels plats, l’embolcall proporcionat per l’entorn i el servei,  aportava un plus, que sense ell, els peixos tot i que bons, no tindrien res d’especial. Em va fer reflexionar, doncs qui ho deia, té experiència en màrqueting d’aquest sector #ahílodejo

Vins i postres a Fismuler

La carta de vins, sense ser extensa, oferia prou varietat per acontentar a tothom. No em va agradar el seu estil d’ordenació, però tampoc té més importància, doncs són manies meves. Però m’agraden els cartes endreçades per DO’s o països. No m’agrada fer una cerca seqüencial fins trobar el meu vi.

En tot cas, vaig anar baixant fins trobar un de les meves DO’s preferides i vaig demanar un Les Crestes de la DOQ Priorat.

Fismuler les crestes

A l’hora de triar les postres, que són un altre dels punts que el públic destaca, vam optar pel pastís de formatge, tan fotografiat i alabat. A mi tots aquests pastissos de formatge de moda, que em recorden algunes preparacions antigues que es feien amb llet condensada, no m’acaben de fer el pes.

Fismuler pastís formatge

Però pel que veig per les xarxes i comentaris, les noves generacions que no han patit les antigues«creacions» amb llet condensada, aquests tipus de pastissos de formatge, els agraden.

Reflexions / Conclusions

Han sabut vendre un concepte que atreu públic local i de fora. I amb el mèrit d’estar ubicat en una zona poc favorable per aparcar. Em va donar la sensació de que molt del públic venia i tornava exprés en taxi. Un ritual semblant al que fa molts anys, es feia amb Casa Leopoldo.

El tema plats icònics que ja he comentat abans, ha estat un factor crida que penso ha ajudat. L’escalope vienés amb ou i tòfona, provoca moltes passions 😏

Fismuler no deixa de ser  un fenomen a estudiar pels experts en màrqueting. Que un dimecres, mentre el Barça jugava Champions, estès ben ple, fa pensar. I el local de Fismuler, no és pas petit.

Quan ja estàvem a les postres, van començar un dels muntatges musicals típics del lloc, en que una cantant interpretava cançons de desapareguda Amy Winehouse. I ja no vam trigar gaire en marxar 😊.

Fismuler tiquet

RESUM

  • Local gran, però acollidor amb ambient «fashion»
  • Els plats són bons i alguns amb mèrits específics
  • Servei amb aires moderns, però professional
  • Sense ser econòmic, tampoc es pot dir que sigui car
  • En conseqüència recomanable si busqueu un lloc «amb ambient»
  • I poc recomanable si busqueu un sopar tranquil i discret

Si voleu veure quins altres llocs tinc publicats de la zona Born, feu clic a,

Finalment si feu clic a la següent imatge, veureu els plats i el punt de vista global, del dia que vam anar a Fismuler amb 3(o+)aTaula , ara fa uns 18 mesos. I allà si que podreu veure alguns dels plats icònics del lloc.