Fismuler porta obert ja fa un parell d’anys i no deixa de ser un desembarcament del que porta el mateix nom a Madrid. Servei i producte destacables i amb alguns plats icònics.
Fismuler és un lloc que a priori sembla que no m’hauria d’agradar i en canvi m’hi sento bé. Té dos factors en principi incompatibles amb mi. Un és el postureo (abans es deia tonteria) de part del públic. Però potser perquè hi dono la volta i observo comportaments, ho puc assimilar i tot
El segon factor pel que no tindria que agradar-me, és per l’excés de publicacions edulcorades, a càrrec dels (presumptes) influencers de sempre. I que consti que defenso les tendències actuals de màrqueting i per tant crec en els «influencers reals». Però no en el sub-sector púrria, que es dedica a escriure o publicar fotos de restaurants «a canvi de…», amb l’estil #todomaravilloso i amb uns criteris gastronòmics misteriosament adquirits.
Però malgrat el que he dit, m’agrada Fismuler
Suposo que el fet de que al darrera de la seva aparença hi ha, feina ben feta i una maquinaria ben engreixada, fa que m’hi senti a gust. Et sents ben acollit, ben tractat, els plats són bons i algun fins i tot originals.
El servei també dona la talla, amb una combinació ben trobada de professionalitat i modernitat. He de confessar que ens van dir el maleit #holachicos, però era com integrat en el sistema i menys forçat que altres que m’he sentit.
Ja ens va agradar quan vam anar amb els companys de 3(o+)aTaula, ara fa 18 mesos i vam decidir incloure’l a la Guia on de moment continua. Si feu clic encara podreu descarregar l’actual (Estiu 2019), però abans d’acabar octubre, publicarem la de Tardor.
Que ofereix la carta de Fismuler
Tenen una oferta heterogènia, pensada en que tothom trobi solucions a l’hora d’escollir. I amb alguns plats icònics que han aconseguit convertir en objectes de desig. Aquella truita crua, la seva escalopa o el pastís de formatge molt vist a Instagram.
La següent imatge mostra un fragment de la carta,
Que vam demanar
Després d’un aperitiu de benvinguda, vam compartir un parell de coses: L’aurada semicurada que porta ametlla i raïm i unes llenties, amb cansalada i escamarlans.
L’aurada, la podríem catalogar també, dins la llista de plats icònics i ja la vaig demanar el darrer cop. I he de reconèixer que m’encanta aquest plat. De fet sinó l’hagués trobat a la carta, hauria estat una decepció. Les llenties, poca cosa a dir que no sigui ressaltar la bona qualitat dels escamarlans que les acompanyaven.
Com segons i descartats els plats que lluïen ou (no soc massa fan del tema i qui m’acompanyava menys), vam optar per Lluç fregit embadurnat, amb amaniment de tomàquet i (no sé traduir això del «embadurnat») 😅. I per mi el corball a la brasa amb kimchi casolà i col.
Els dos plats de peix correctes i amb bones matèries primeres, però aprofito per aportar una reflexió de qui m’acompanyava. Em venia a dir, que tot i gaudir dels plats, l’embolcall proporcionat per l’entorn i el servei, aportava un plus, que sense ell, els peixos tot i que bons, no tindrien res d’especial. Em va fer reflexionar, doncs qui ho deia, té experiència en màrqueting d’aquest sector #ahílodejo
Vins i postres a Fismuler
La carta de vins, sense ser extensa, oferia prou varietat per acontentar a tothom. No em va agradar el seu estil d’ordenació, però tampoc té més importància, doncs són manies meves. Però m’agraden els cartes endreçades per DO’s o països. No m’agrada fer una cerca seqüencial fins trobar el meu vi.
En tot cas, vaig anar baixant fins trobar un de les meves DO’s preferides i vaig demanar un Les Crestes de la DOQ Priorat.
A l’hora de triar les postres, que són un altre dels punts que el públic destaca, vam optar pel pastís de formatge, tan fotografiat i alabat. A mi tots aquests pastissos de formatge de moda, que em recorden algunes preparacions antigues que es feien amb llet condensada, no m’acaben de fer el pes.
Però pel que veig per les xarxes i comentaris, les noves generacions que no han patit les antigues«creacions» amb llet condensada, aquests tipus de pastissos de formatge, els agraden.
Reflexions / Conclusions
Han sabut vendre un concepte que atreu públic local i de fora. I amb el mèrit d’estar ubicat en una zona poc favorable per aparcar. Em va donar la sensació de que molt del públic venia i tornava exprés en taxi. Un ritual semblant al que fa molts anys, es feia amb Casa Leopoldo.
El tema plats icònics que ja he comentat abans, ha estat un factor crida que penso ha ajudat. L’escalope vienés amb ou i tòfona, provoca moltes passions 😏
Fismuler no deixa de ser un fenomen a estudiar pels experts en màrqueting. Que un dimecres, mentre el Barça jugava Champions, estès ben ple, fa pensar. I el local de Fismuler, no és pas petit.
Quan ja estàvem a les postres, van començar un dels muntatges musicals típics del lloc, en que una cantant interpretava cançons de desapareguda Amy Winehouse. I ja no vam trigar gaire en marxar 😊.
RESUM
- Local gran, però acollidor amb ambient «fashion»
- Els plats són bons i alguns amb mèrits específics
- Servei amb aires moderns, però professional
- Sense ser econòmic, tampoc es pot dir que sigui car
- En conseqüència recomanable si busqueu un lloc «amb ambient»
- I poc recomanable si busqueu un sopar tranquil i discret
Si voleu veure quins altres llocs tinc publicats de la zona Born, feu clic a,
Finalment si feu clic a la següent imatge, veureu els plats i el punt de vista global, del dia que vam anar a Fismuler amb 3(o+)aTaula , ara fa uns 18 mesos. I allà si que podreu veure alguns dels plats icònics del lloc.
Tots els plats d’un gran nivell, però el pastís de formatge és dels que queden retinguts a la memòria. No sé si es podrà o tindran la cuina oberta al matí, però val la pena desplaçar-se només per fer un cafè amb llet i un tall d’aquest pastís. Quin bé de Déu… Fins i tot t’he de confesar que em vaig reprimir per no anar a la cuina a fer-li dos petons i una abraçada a la pastissera… 🙂
Abraçada!!
Estava molt bo el pastis de formatge, però crec que el tret diferencial amb altres, és que conté formatge blau que li dona el puntet… La textura / cremositat, estaven molt ben aconseguides… I la pastissera, no sé si dos petons, però al menys un “desagravi”, si es mereixia, després del nostre desinterès habitual per les postres i amb la bona voluntat que ens ho explicava…. I tu i jo redirigint-la a la secció femenina de la taula… #notenimvergonya
Abraçada!!
Em quedo amb l’orada segons veig les fotos però si dius que porta formatge blau, ja és per considerar…
Salut!
volia dir el pastís, si el pastís porta formatge blau…
Ja ho entés… el peix amb formatge blau, faria una mica de iuiu…. 🙂
Els dos plats em van encantar i per això els he posat al meu post…
Salut!!
el pastas estava enorrrme!! tannn cert, aquets homenots passant de la pastissera i vam delir com mai! 🙂
Els homenots semos asín Esther…. 🙂
jajaja….. cert! i jo tan contenta siempre amb els mes homenots, tu….
El link que heu posat porta a l’Artesana, no al Fismuler
Joan
Benvolgut Ricard.
Un nou encert amb la carta i què dir del servei ?
Però suposo que hi heu anat a dinar.
Sopar. Al telefonar estava ple i em reservaven taula a les deu tocades. Res a dir. Pensavem que això en aportaria un plus d’intimitat.
Valga’m Déu. Si que s’han buidat unes taules a l,hora que s’instalava un micro i “amenitzava” el sopar un cantant que ha provocat què, de forma immediata, els decibels ja alts s’incrementessin exponencialment.
Per colmo dos…..Cumpleaños feliz ! Cumpleaños feliz !
Entre el comensals algun beautiful people pels amants d’aquests detalls.
Crec que m’entens si dic que el bosc no ens ha deixat veure l’arbre
Ostres Amadeu….. ja veig que et van espatllar el dia…. 🙁
De fet nosaltres hi vam anar per dinar i al principi que havien obert. Si t’he de dir la veritat, el dia que vam anar amb 3aTaula ( i va ser per tria meva!!), anava una mica a fer un post de «catxondeo». De tant en tant i per la salut de la meva web, és bo rajar una mica…
Però sorprenentment tot va anar sobre rodes. Els plats molt aconseguits, el servei impecable i el preu força contingut en relació a tot el servei rebut… Tot va anar tant bé, que em vaig quedar amb el dubte, que no fos que m’haguessin reconegut. És ben sabut i obvi que tots els que són coneguts o es donen a conèixer, viuen realitats paral·les… Però vaig pensar que no…
Després la crònica va ser una mica excited , però sincera….
En tot cas ho transmeto als companys de 3aTaula i t’he de dir que el teu és el segon “toque” que rebo referent a aquests lloc… Fa no massa vaig rebre un en que es queixaven de que els preus ja havien pujat…
Salutacions Amadeu!
Doncs sí. me’l van ben espatllar. Però per això val la pena comentar-ho.
Els preus estic d’acord, vaig intentar quadrar amb el teu promig i gairebé impossible, diria que ara el promig apurant la memòria fotogràfica estaria sobre els 42/43
Repeteixo el servei molt atent.
PS.- No se si vaig comentar el sopar ALKOSTAT. però davant d’una critica negativa sempre les positives. Genial, allà no només vam gaudir sino que hi va haver complicitats amb el servei.
I això que també hi havia un aniversari a la taula reconera del costat de la nostra. Però no van incomodar ningú
Són divisions diferents…. 🙂
Alkostat és un dels llocs que repetiria i repetiria….
A Madrid també hi ha un Fismuler però no el tinc al llistat per a visitar. Pot ser el que més enrera en tira és el pastís de formatge. Per què tothom fa tantes lloances a un pastís que sembla està sense acabar de fer??
Clar que no he tastat cap encara i segur que jo sóc la que va errada i no té ni p. idea. 😀
Salut!
Si, tal com ja comento al principi, aquest no deixa de ser un desembarcament del de Madrid.
El pastís de formatge, és un dels plats icònics del lloc i va segons la nova moda de pastissos de formatge. També la gent perd el cul pel de Direkte a la Boqueria, que és del mateix estil.
A mi, aquests pastissos de formatge de moda, que em recorden algunes preparacions antigues que es feien amb llet condensada, no m’acaben de fer el pes. Però a les noves generacions, es veu que els encanten.
Salut!!
“Sub-sector púrria” M’encanta, hahahaha…
A voltes no entenc com és que tinc tants enemics dins d’aquest sector….
En el món actual, no es valora la sinceritat…. 😂
Abraçada!