Fonda Espanya, és un restaurant, que té com a valor afegit, estar ubicat en un espectacular edifici modernista, que per ell mateix, ja mereixeria una visita. Si li afegim que la cuina és de nivell, passa sense cap mena de dubte a la categoria de recomanables

Fonda Espanya

Carrer de Sant Pau, 9-11

www.hotelespanya.com/

TEL.: 935 50 00 00

Fonda Espanya-interior

Havia estat en diverses ocasions a la Fonda Espanya, abans de la maleïda Covid. I ara intento anar revisant llocs que teníem  a la Guia Tresomesataula, que segurament intentarem refer a partir de primers d’octubre.

La cuina està molt ben treballada, el servei professional i proper i les presentacions molt ben cuidades.

Aquesta serà la primera visita que publico d’un restaurant, d’ençà que he decidit seguir dieta per perdre una mica de pes i guiat per una nutricionista. Em feien certa por la meves primeres anades a restaurants, però veig que escollint adequadament, és factible. D’aquí que vaig decidir quedar-me en el menú de migdies feiners, que em permetia opcions adequades.

La Fonda Espanya, a més de la seva cuina excel·lent a càrrec de German Espinosa i amb Martín Berasategui com a director gastronòmic, té com deia al paràgraf inicial, un entorn amb molt d’encant. Aquesta és la sala on ens van instal·lar en lloc de la més gran que podeu veure en una imatge anterior.

Que ofereixen al restaurant de la Fonda Espanya

Pel que vaig deduir mirant la web, sembla que no ofereixen carta i si tres menús. El de migdies en feiners i de dimecres a divendres, que és el que vam triar i també dos de superiors: el de «la rosa» i el de «degustació». A la seva web trobareu els detalls.

Aquests dos últims de la Fonda Espanya, són ja més a estil menú degustació en què et van portant una seqüència de plats, mentre que el de migdies permet escollir quins vols, entre les opcions que ofereixen.

Imagino també, que si vols plats concrets del seu ventall, ho deuen fer. Però ja sabeu que sóc de poc contacte als restaurants i no ho vaig preguntar. De fet quan vaig dir que no volia postres, em van oferir una amanida de fruites, que no apareixia al menú.

Com a previs als plats del menú, van arribar l’assortiment de mantegues de la casa, uns entreteniments a base de ceps amb uns «tubs d’assaig» que contenien brou d’aquests bolets i finalment un mini tàrtar de calamar.  Ja em perdonareu la poca precisió, però no sóc dels que van amb la llibreta a apuntar, perquè no faig publireportatges, sinó que vaig a dinar 😉.

Fonda Espanya mantegues

Fonda Espanya ceps

Fonda Espanya calamar

Que vam escollir del menú

Aquest menú va variant, però aquest és el que vam trobar aquell dia i em venia perfecte l’Esqueixada de bacallà. Sóc molt exigent en el tema bacallà i el d’aquesta esqueixada, era prèmium.

L’altre tria va ser l’arròs de sèpia i tirabecs i aquí teniu el seu bon aspecte.

I ja com a plats principals, les opcions van ser el magret d’ànec i per a mi el corball.

 

Els dos plats perfectament elaborats i amb presentacions prèmium.

Vins i postres a la Fonda Espanya

La carta de vins que recordo d’anteriors visites, era amplia i de nivell. En aquesta ocasió en anar de menú, oferien copa de vi de la casa. Un detall que els dos fossin DO Terra Alta i més en un lloc amb el nom que té: «Fonda Espanya» 😂.

No sé si el negre que van servir, era bo o dolent, perquè vaig deixar les dues copes pel meu fill que m’acompanyava, sense arribar a tastar-lo. En tot cas, em va dir que prou digne per ser un vi inclòs en un menú.

De les postres res a dir, perquè jo ja vaig dir que no en prendria. No sóc de postres i ara tinc l’excusa perfecta.  Tot i això em van oferir una amanida de fruita, que no apareixia al menú, que és el que em va arribar i compatible amb la meva dieta, que permet fruita als migdies 😏.

I les altres postres, recordo que anaven d’escuma de iogurt, pinya i alguna cosa més.

I amb els cafès van arribar els petits fours,

Conclusions i reflexions

Al meu criteri, la Fonda Espanya és un lloc de referència, dins el marc de llocs on anar dinar o sopar, de manera confortable, amb la garantia d’una cuina d’alt nivell, en un entorn molt agradable i amb servei professional i amable.

És una mica el pol oposat dels llocs «guais» i en més d’una ocasió incòmodes, ja sigui per l’espai o pel soroll o per algun estil «hola chicos». És el lloc on portaries a sopar els sogres, en una primera presentació 😉 o a impressionar algun visitant de fora de BCN.

Els seus plats tenen elaboracions impecables i un gran nivell de presentació. I ho podeu observar fins i tot amb els que he mostrat, que no deixen ser plats del menú de 32 €.

Fonda Espanya tiquet

Resum de la Fonda Espanya

  • Entorn modernista que ja mereix una visita
  • Plats molt ben elaborats i ben presentats
  • El menú de migdies feiners, és un regal
  • Servei professional i eficaç
  • En conseqüència, un lloc que cal conèixer