Fonda Xesc a Gombrèn, és un restaurant guardonat amb estrella Michelin des de l’any 2009, que destaca, a més de la seva cuina, per la seva naturalitat i bon tracte. En aquesta ocasió, descriuré un sopar a càrrec seu, dins el Festival Corpinnat 2022.

Fonda Xesc

Plaça Roser a Gombrèn

Pàgina web del lloc

TEL.: 972 730 404

Fonda Xesc entrada

Tinc grans records d’aquest restaurant, de fa uns vint-i-pocs anys, quan encara no era estrellat i jo tenia segona residència a Sant Julià de Cerdanyola, a vegades hi anàvem. Eren uns 35 minuts de cotxe per carretera complicada, passant pel coll de Merola, però valia la pena.

D’allà vam passar a la Cerdanya i ja vam deixar d’anar-hi. I actualment, vivint a Cambrils, ens queda lluny.

Per això, quan vam veure que participaven en el Festival Corpinnat 2022, vam pensar que era l’oportunitat de retrobar Fonda Xesc, sense fer una quilometrada.

Que és el Festival Corpinnat 2022?

Més que explicar que és, caldria comentar que ha estat. Tots coneixeu, que un grup d’empreses que fins fa no massa anys produïen cava, es van agrupar en una nova denominació amb nom Corpinnat. Es tracta de cellers de qualitat que actualment formen el grup, integrat per onze productors.

El festival Corpinnat 2022, del que podeu veure la programació fent clic a la imatge inferior, hi han participat una quarantena de restaurants. Quinze d’ells ho han fet a Recaredo, vuit a Torelló i la resta s’han repartit entre els altres productors.

Ja al 2021, vam assistir a dos dels que va organitzar Recaredo, que compta amb tota una infraestructura.  I aquest any hem volgut repetir amb el de feien amb Fonda Xesc.

Fonda Xesc Corpinnat

Considero molt recomanable, aquest Festival i de cara al de 2023, cal que poseu a la vostra agenda, una alarma per veure que s’organitza. Vaig pensar per un moment fer un post al principi, però mai saps si els agradarà o no, perquè ja tenen els seus canals, que tot i anar més tard que d’hora, el Festival s’acaba omplint cada any.

Que van oferir per sopar a Fonda Xesc

El menú era tancat i anava acompanyat per vins de Recaredo, com és lògic. De la mateixa manera que els sopars de Torelló, ofereixen els seus i així cada un dels diferents productors. Tot seguit us mostro els fragments del menú i les corresponents imatges.

Malgrat que la imatge de la sopa no li fa honors. La llum de capvespre, el mateix color del producte i la meva poca traça 😉, vam dir-nos «això comença bé».

Tot seguit dos plats molt destacables, aparellats amb el Serral del Vell 2008 molt destacable.

Fonda Xesc rossinyols

Nivell molt alt els dos plats, que ja ens van deixar convençuts de les bondats de Fonda Xesc. I com darrer de la secció de plats salats. En aquest cas aparellats fins al final del sopar, amb la joia de la corona de Recaredo: el Turó d’en Mota 2006.

Fonda Xesc cabrit

El vaig gaudir molt, tot i les meves prevencions, manies que en diu la Marta 😂, pel que fa al consum de carns vermelles, que em raciono molt des de fa un any, seguint les pautes que em va marcar la meva dietista. Un gran plat per a tancar el menú.

Postres i vins al sopar Corpinnat de Fonda Xesc

Fonda Xesc postres

I dels vins, tranquils i intranquils, la qualitat habitual que ofereix Recaredo, destacant especialment el Serral del Vell 2008 que vam trobar excel·lent i com és evident, el mític Turó d’en Mota 2006.

Conclusions i reflexions

Quan publico aquest post, el Festival s’ha pràcticament acabat. Però com us deia abans, esteu atents a l’any vinent 2023. Jo ho publicaria al seu inici i us avisaria, però en un tema en què hi han tantes empreses barrejades, sense que ningú m’ho demani, no m’atreveixo.

Corpinnat ha fet una gran feina, donant una imatge de qualitat. De fet, en soc consumidor habitual dels cellers més coneguts, però també d’un amb menys nomenada i que s’ha convertit una mica en el Corpinnat de casa: El Júlia Bernet Brut Nature R-130.

I pel que fa a la Fonda Xesc, realment em va sorprendre la seva evolució. Ja sé que «vint-i-molts anys», són molts anys i de quan jo hi anava, cuinava la mare del que actualment és el xef estrellat. Perquè en el meu cas, el fet que un lloc guanyi estrella, no em significa d’entrada cap millora.

Com exemple, en la meva ruta de fa anys, Sabadell-Berguedà, algun del que n’era client habitual, amb tot el canvi que van fer per aconseguir l’estrella, va fer que deixes d’aturar-m’hi.

En canvi, la Fonda Xesc, tot i les limitacions que comporta un sopar pop-up, en unes instal·lacions de cuina limitades, ens va deixar molt bon sabor de boca i ganes de fer-hi alguna escapada a la tardor.

Tot i que el pagament es feia a l’avançada i per transferència, em van enviar sense demanar-ho el tiquet o factura. Pels que sou aficionats a jutjar els preus, recordar que només l’ampolla Turó d’en Mota, supera de preu celler els 100 € i el Serral del Vell s’apropa als 40 €. I puc donar fe, que eren servits amb generositat.

Fonda Xesc tiquet