Formatgeria de Llívia, és un lloc especial a la Cerdanya, en un espai acollidor i certament elegant. I amb molt bon producte a la taula. NOTA: Aquest post està escrit el 2013. És possible que alguna informació estigui desactualitzada.

Formatgeria de Llívia

Formatgeria de Llívia interior

 

Aprox. a 1km passat Llívia

(venint de Puigcerdà)

T.972146279

www.laformatgeria.com

Parlaré al final del post, de la Formatgeria de Llívia (excel·lent com sempre), però abans algun apunt al voltant de la gastronomia que he vist per allà aquest agost.

Fa uns anys tenia la Cerdanya ben controlada gastronòmicament i de nou he fet una estada per la zona i entenc que en uns pocs dies, no puc reconstruir la meva “base de dades” que ha quedat obsoleta.

Per tant el post més que recomanar o explicar experiències, pretén ser un meeting point per si algú dels que em llegiu, pot aportar saba nova. Però com que la meva base d’operacions és Llívia, trobareu més referències al voltant, que no pas massa llunyanes.

Alguns altres llocs de la Cerdanya

De sempre he evitat els llocs massius amb soroll. Per aquest motiu llocs com “La hípica de Prats i Samsor” de sempre han estat descartats. De la mateixa manera evito aquells llocs massa ‘cargol treu banya’ per motius que no cal que expliqui. També llocs de ‘peripé’ tipus Torre de Remei, que conec d’estades d’anys.

La primera sorpresa , va ser la imatge de Can Ventura amb el menú que veieu a la foto. Quina sorpresa trobar aquesta oferta que ja és cutre pel sol fet d’anar adreçada al públic francès i amb el detall de les “Boissons no compris”. I més en un lloc classista com Can ventura en que fa anys requeria mudar-se i tot per poder-hi entrar….

 

També em va sorprendre la Pizzeria Fabian, anunciada com si el tal Fabian es bellugués de nou per la Cerdanya. Algú sap si encara “actua” per BCN o si el públic de BCN, ja s’ha cansat del show?.

De les escapades a França, em va sorprendre la pèrdua d’identitat dels antics menús ‘terroir’ que tant m’agradaven… Aquells que per il·lustrar-ho amb un exemple, combinaven un autèntic paté campanya amb une piece boucher de segon. Però tot ha canviat una mica i els menús ‘terroir’ o ‘decouverte’ s’han internacionalitzat. En conseqüència, tot s’ha simplificat, convertint-se en menús “de pas”.

De la part francesa, l’únic crec es pot salvar per un bon àpat i amb una certa gràcia (tot i una aparença de façana demodée), és La Chaumière a Font Romeu, on vam compartir un excel·lent terrina de foie i cua de bou i com segons la pièce de boucher que veieu a la imatge, així comun excel·lent tàrtar a ganivet i a la moutarde, que em vaig oblidar de fotografiar.

I aquest si que va ser una decepció a la Cerdanya …

De la part de cap aquí, vam dinar un dia a Can Borrell a Meranges, on tot i que ja sabia que qualsevol temps passat ha estat millor. L’experiència va ser com per plorar de tristesa… Servei molt, molt pobre i algun plat com els postres al llindar de la intoxicació.

 

Ara que m’hi fixo, la darrera recomanació és dels 90’s..!!

La Formatgeria de Llívia

L’únic que sembla mantenir el nivell és la Formatgeria de Llívia amb les seves excel·lents carns i les seves fondues. La veritat es que divendres vespre, el lloc estava a ple a vessar i vam gaudir d’un molt bon sopar, en el que el plat principal va ser la fondue de formatge que ens venia molt de gust (la temperatura de carrer, estava al voltant dels 16ºC).

Conec la Formatgeria de Llívia de moltes estades anteriors i el seu nivell és excel·lents tant en carns, com en fondues, com en raclettes. Així com en les diferents possibilitats d’entrants i de postres. També de molt nivell la carta de vins i el servei proper i “de la terra”. Sense cap dubte per la meva part, un referent per la comarca.

Formatgeria de Llívia fondue

 

Formatgeria de Llívia vi

Finalment, aquest va ser el cost a la Formatgeria de Llívia

Formatgeria de Llívia tiquet

I per acabar per si voleu saber més de qui ho ha escrit