Galícia i també Santander, ens van encantar i aquí teniu un resum, que en cap cas voldria que semblés una «Guia», que seria un atreviment per la meva part. Em limito a descriure els llocs que ens han agradat, que han estat quasi tots. Però és que sempre em treballo molt la cerca dels restaurants on anem i aquesta és la clau d’èxit.
Recull de restaurants
escapada Santander -> Galícia
localització de furanchos
Avançar que en aquesta llista, no trobareu cap estrellat Michelin. Reconec el seu mèrit, però no són el meu hàbitat i menys quan estic fora de Catalunya. Per tant, no cal que em recomaneu ni el Serbal, ni La Solana de Ampuero, ni el cenador de Amos. Tampoc Culler de Pau o Casa Solla a Galícia.
Tinc informació de tots, així com tot el respecte del món per l’esforç que representa aconseguir les estrelles i encara més mantenir-les. Però els meus diners, decideixo on el vull gastar i el que em compensa i el que no.
També avançar que quan viatgem, en general ho fem utilitzant Airbnb, que també ens treballem a fons. I això ens permet esmorzar «a casa» i en general sopar-hi també amb sopars de caprici. També podreu observar que els vins han estat a copes, pel règim que em vaig marcar fa uns mesos i que continuo respectant dins d’uns límits.
Precisament la foto que encapçala aquest post, és d’un sopar «a casa» amb material comprat al mercat de Bueu, que teníem a 100 metres. I en aquest sentit van anar els sopars, que anaven en funció del que trobàvem al mercat i ens feia gràcia.
Santander: tres nits i dos àpats
Dels tres dies, descriuré només dos dinars i, per tant, dos llocs. El tercer va ser un restaurant senzill, que tot i molt correcte, no tenia res a destacar. I aquests són els dos que ens van encantar i ja als noms, us poso l’enllaç a la seva web.
Bodega Cigaleña
Un clàssic a Santander, ben conegut pel nivell dels seus vins i els seus bons plats. I de fet ja havíem estat en escapades anteriors. Poso algunes imatges i el tiquet.
Vam sortir-ne satisfets i com ja he dit, és un clàssic ben recomanable dels que no fallen mai.
La Bodega del Riojano
Un altre clàssic, amb estètica molt de bodega, però que també ens va agradar. I amb molt bon tracte amb un cap de sala, d’aquells que ja t’ajusten plats a 1/2 ració si creuen que demanes massa!.
I ja passem a Galícia, amb 3 nits a Muros
De les dues bases a Galícia, Muros és el lloc que ens va agradar més. I estàvem en un apartament molt acollidor al que vam contractar a través de Airbnb i que ens va encantar «La Casa del Ancla». I fins i tot amb atenció en català, perquè un dels amfitrions, havia passat anys a Catalunya.
I pel que fa a gastronomia, vam fer dos llocs de la zona i un tercer més llunyà en una sortida a Muxia. El primer va ser al mateix poble de Muros
El Muelle a Muros
Un lloc sense web, ni presència a les xarxes que ens va recomanar abans d’anar-hi, el perfil de Twitter @profesorFP, que pertany a Ricardo Fernandez, amb qui tinc una bona relació virtual.
El Muelle no deixa de ser un bar de poble, en el que serveixen menjar molt dignament. No és pas un lloc per anar exprés, però si ben recomanable si estàs per la zona.
Restaurant galego Enxebre de Louro
Aquest, també recomanat com l’anterior, està a uns 5 km de Muros i va ser una molt agradable sorpresa. Ens van mostrar els «peixos del dia» però per mida només vam poder escollir el sard (diplodus sargus), ja que la resta passaven de llarg del kg i anàvem dos ?.
S’ha de dir que la carta és difícil d’entendre i les racions gegantines. Per tant volíem demanar alguna amanida i el peix, però ens van dir que el peix portava tot una sèrie de «complements» que ja inclouen l’amanida. I va arribar tot això: Un peix d’un kg, l’amanida i patates a go-go ?.
I amb aquesta sorprenent factura, que quasi et feia sentir malament de pagar poc.
La carta desorienta del tot, perquè trobes coses que semblen cares a primera vista i a més posa «mínim dos pax». Però en realitat venen a dir que les racions que serveixen, són abundants i pensades per a dues persones. I tots els plats venen amb complements com el que heu vist en aquesta imatge.
A Lonxa d’Alvaro a Muxia
De Muros vam voler fer la típica sortida direcció Nord, cap a Costa de Morte i per un dia volíem improvisar. Vam arribar a Muxia cap al migdia i allà vam deduir que el lloc més adequat seria aquest. I vam encertar de ple.
I de Muros ens traslladem a Bueu
El diumenge tocava trasllat i anar al següent Airbnb, reservat a Galícia i en concret a Bueu, on vam passar tres nits. Es tracta d’un ampli apartament molt recomanable i ubicat a tocar del port. I també del mercat, que és tota una temptació. El sopar que encapçala aquest post, és comprat allà ?.
Calia buscar un lloc de camí, per dinar dignament, tot i el meu pànic a anar a restaurants en festius. I vam reservar en un furancho, tot i que en un «de nivell». El Lieux-Dit a Lagüina, tocant a Meaño. Si no sabeu de que van els furanchos, us deixo unes pistes a final del post.
El Lieux-Dit a Meano, ens va encantar, perquè té una molt bona història al darrera i un assortiments de vins espectacular. Si feu clic a la foto, accediu a un article de la Voz de Galicia, que explica la història.
Taberna de TraSNo a Cambados (Bib Gormand)
El primer dia a Bueu, vam fer una sortida a Cambados i allà vam optar per un BibGormand, que de fet són els que busco de la Guia de les estrelles. A Catalunya el llistat BibGourmand, és deficient a diferència de la de França. No puc jutjar el llistat de Galícia, però aquest restaurant va estar molt bé.
Plats que venien de gust i bon tracte. Recomanable total i sortint una mica de la ruta del peix a Galícia, que masses dies em cansa. I prou que en menjàvem «a casa» als vespres.
La Chiruca a Pontevedra
El darrer dia vam fer cap a Pontevedra, de fet l’única capital de Galícia que vam visitar, i volíem dinar senzill, perquè ens reservàvem per un bon sopar d’acomiadament «a casa». I vam escollir un de la llista de llocs recomanats per part també del Ricardo. Un lloc molt senzill i amb tracte entranyable.
Tornada de Galícia, fent nit a Alfaro (La Rioja)
El conduir masses hores no és el nostre fort i per això vam voler fer una parada tècnica a Alfaro, amb sopar i dormir. I al matí següent, breu parada a Novillas, per recollir els espàrrecs que cada any comprem en línia.
Els FURANCHOS. Molt interessants a Galícia
No sé si mai heu sentit parlar dels furanchos, és una cosa que s’hauria de provar a les Rías Baixas. Per bé o per mal no us deixaran indiferents. El que si cal encertar a l’elecció. Us poso un recull però és impossible encertar amb tots perquè són moltíssims i són per tot arreu. Si feu clic, hi accediu.
En la nostra estada a Galícia, només vam poder gaudir del que ja he comentat i ens va encantar, però no és representatiu a causa del seu alt nivell de vins. Volíem fer-ne més, però hi va haver incompatibilitat d’horaris, dies d’obertura i les ganes de xalar de sopars «a casa».
Molts d’ells només obren de vespres i no pas dilluns o dimarts que van ser els dies que vam estar allà. Queden pendents per una nova escapada.
Quina passejada!!! No hi ha res com poder viatjar fora de temporada alta.
Espero poder consultar aquest post i gaudir d’algun d’aquests restaurants.
Molt curiós això dels furanchos, gràcies per la info!!!!
Salut!
El tema furanchos, no el coneixia de res. I abans d’anar vaig consultar al perfil de Twitter que ja indico i ell em va facilitar les dades.
La llàstima és que no vam poder anar a cap dels «autèntics», perquè molts d’ells han migrat del status «furancho» a una llicència de bar o taverna. I els autèntics, fan els horaris al seu aire i molts només de vespre.
A la tornada a Galícia, ja furanchos a tope.
Salut!!
S’hi menja molt bé a Galícia. M’admira sempre la mà de restaurants bons que hi ha arreu del país, amb producte excel·lent, ben treballat i a preus realment assequibles. Fins i tot els Bib Gourmand (que a Espanya fallen bastant) estan ben escollits (com a mínim els que conec: Abastos 2.0 i Pampín a Santiago, O Fragón a Fisterra i O Tobo de Lobo a Melide). Agraeixo, una vegada més, les teves recomanacions i me les apunto!
Gràcies per apuntar-les, però pel que veig domines el tema millor que jo ?
Ara feia bastant temps que no anava per allà.
Salutacions,
Ens ronda pel cap fer aquesta ruta Isra ja tenim la fonda. Moltes gràcies per compartir -ho Ricard
A veure si alguna cosa us serveix i mireu el tema furanchos que a nosaltres, no ens van coincidir pels dies que estàvem, però la cosa promet.
Salutacions,
Bon dia.
Magnífica entrada, per la propera visita a Galícia m’he apuntat el tema dels furanchos, que no el coneixia. Si hi torneu, no deixeu d’anar a Ries Altes i gaudir de la costa propera a Ferrol, ple de llocs fantàstics.
Salut!
Hola!
Aquest cop vam fer el que descric, però ens van quedar coses per fer…. A més del que dius, no vam trepitjar cap «capital», ni Santiago. El lloc més gran Pontevedra i encara perquè volia portar un obsequi a una persona que viu allà.
Salutacions..!!!