Gat Blau Restaurant, llueix les etiquetes ecològic i km 0, però amb honestedat , naturalitat i sense ínfules. Els plats estan ben elaborats i els preus ajustats.  

Gat Blau Restaurant

Compte Borrell, 122

www.gatblaurestaurant.com

Tel.: 933 25 61 99

Gat Blau Restaurant entrada

Gat Blau Restaurant

Tenia un deute amb Gat Blau. Vaig anar-hi quan estaven a l’antic local i em va quedar bon record.

Però quan van canviar al carrer Compte de Borrell, una de les persones que de manera esporàdica escrivien al meu bloc, em va enviar una crònica que no era del tot positiva.

Com que tot és possible, la vaig publicar, però en els mesos següens van aparèixer comentaris, de gent amb nom i cognom, defensant Gat Blau. I  comentaris amb diferents estils d’escriure i amb bons arguments que aportaven credibilitat.

Comentaris constructius, res a veure amb el que publiquen els meus haters de capçalera, que a més es posen de peus a la galleda, cada dos per tres 😅. I em van generar dubtes, fins el punt de desindexar el post.

I just fa unes setmanes, endreçant internament la meva web i eliminant post obsolets com aquest que comento, vaig pensar que valia la pena anar-hi de nou i veure com estava el lloc.

Ja us avanço que Gat Blau ens va agradar i que dins la lliga dels llocs amb amb oferta bio-eco & so on, és molt recomanable. I no només en aquesta lliga, sinó a nivell global.

Que vam demanar a Gat Blau Restaurant?

Vam començant compartint dos plats. Uns porros confitats amb maitakes i formatge Gamoneo i una coca amb sobrassada de carbassa, ruca i formatge fumat.  Crec que maitake és un bolet autòcton del Montseny però no ho puc afirmar.  Les fotos corresponen a racions ja dividides. Així us podeu fer idea de la seva mida real.

Gat Blau Restaurant porros

Gat Blau Restaurant sobrassada

Els dos plats em van semblar correctes, tot i que els porros al meu gust, els calia una mica més de cocció. Però em repetiré un cop més: això no vol dir que el meu gust sigui la «veritat absoluta» com alguns semblen donar a entendre quan escriuen. I la coca de sobrassada de carbassa, ben original.

Com segons vam demanar orada temperada marinada amb sopa blanca i el peix de llotja que aquell dia oferien un suquet de rogers.

Gat Blau Restaurant aurada

Gat Blau Restaurant molls

La sopa blanca, és típica de Vilanova, i està feta a base d’orada. No deixa de ser una reinterpretació de les sopes de pescadors, on s’utilitzava el pa sec per donar consistència al fumet. Va resultar un plat ben curiós i que va venir de gust.

Finalment a l’hora de les postres, ens vam deixar recomanar i va arribar el Coulant d’avellana amb gelat de xocolata. Estava molt ben resolt i vaig intuir que era una de les seves postres de els que els agradava lluir.

Gat Blau Restaurant coulant

La carta de vins de Gat Blau Restaurant, com era d’esperar, molt en la sintonia del lloc. Però amb prou variació. Vam escollir un DO Montsant que no havia tastat mai. Una nit en globus, de Josep Grau. Un agradable cupatge de garnatxa i carinyena, amb una mica de sirà. Va resultar agradable, fresc i amb la fruita molt marcada.

Gat Blau Restaurant vi

Conclusions de Gat Blau restaurant

Pels que no hi heu estat mai, us el puc definir una mica estil del que trobaríeu a Xavier Pellicer, però amb algunes diferencies importants: Plats una mica més senzills i amb menys presentació. Però amb preus 50% més econòmics i racions dobles com a mínim. I sense ínfules d’estrellat fugaç 😎.

Però clar, Gat Blau, no crec pagui agència de premsa. I en conseqüència no apareixen als impactes publicitaris de tota la colla @chic@_anuncio, que publiquen a «canvi de». Feu la prova del cotó mirant la seva pàgina d’ubicació Instagram. Feu clic a Gat_Blau_Instagram i mireu els top post. No hi veureu  ningú de la púrria habitual .

En resum, Gat Blau Restaurant, és un lloc sense ínfules, que treuen pit amb els temes bio-eco-km 0, però al que ve de gust anar, sense que et calgui adorar a ningú, ni sentir-te «aneguet negre» quan no els «balles l’aigua» o els fas una broma. I no sé perquè ara estic pensant el Hetta. Si feu clic, veure com va anar la festa allà.

Gat Blau Restaurant, preu

Resum de Gat Blau Restaurant

  • Plats senzills i ben elaborats
  • Lluint amb normalitat els termes bio, eco, Km o
  • Amb servei molt proper i amable
  • i amb preus moderats
  • En conseqüència un lloc recomanable

Finalment si voleu saber més de qui ho ha escrit o accedir al formulari de contacte