Ginette és un restaurant de cuina francesa al Born, amb una oferta de plats ben interessants i en un espai còmode i confortable. Un lloc a tenir en compte per àpats informals.

Ginette

Rec Comtal, 12

ginette.es

Tel.: 932 80 95 03

Ferran Cerro-Entrada

Ginette, és un restaurant de cuina francesa, tot i que obert a altres cuines, discretament ubicat al Born i que pot ser una bona alternativa per a un sopar confortable.

Fa dies que Ginette em cridava l’atenció de passar pel davant els meus dimecres a BCN, perquè faig nit no lluny d’allà. Està ubicat en una zona de densitat d’oferta: Just enfront de A Pluma i a pocs metres de Nakashita, Elsa y Fred, Fismuler i algun altre que em dec deixar.

Els restaurants francesos mai han tingut massa èxit ni durada a BCN. Tots recordem una llarga cadena de defuncions, fins i tot d’aquells que van ser anunciats a bombo i plateret.

Encara recordo quan van obrir el Cafè d’Emma a Pau Claris, ara reconvertit a «no sé què», que aquell periodista que sempre va pringat de sorra, el pregonava excited, com un «Bistrot parisino a Barcelona» i que em va fer a dubtar, si mai havia estat a París 😳.

Ara la tendència va de parlar del Bistrot Bilou i ja veurem quin recorregut tindrà. De moment Ginette funciona des de 2017 i ja us avanço que em va agradar. També dir que en general (excepte xarlotades), m’agraden bastant els llocs afrancesats.

Que ofereixen a Ginette

Tenen una carta no massa curta, que permet variacions, alternant plats propis de cuina francesa, amb altres més estàndards o més de cuines del món. És un d’aquells llocs que en cas de tornar l’endemà, tindries repertori de sobres per a triar i no repetir. I del sector «coses que vénen de gust».

Aquí teniu alguns detalls de la carta i així podreu veure el ventall.

Ginette carta1

Ginette carta 2

Que vam triar

Per començar vam agafar 3 plats a compartir: Un parell de croquetes d’ànec confitat , que estaven molt, molt bones i amb excel·lent textura. Un parell de falafels casolans amb salsa tzatziki, que ja deduïu que no és un clàssic de cuina francesa i unes rillettes d’ànec rostit amb torradetes.

I com a plats principals vaig escollir uns peus de porc arrebossats amb llenties verdes en vinagreta i un sacisson brioché amb fulla de roure i salsa Périgueux, per qui m’acompanyava. Aquests dos plats que tenien bon nivell, si que es podien considerar cuina francesa popular.

Ginette peu porc

 

Ginette saussison brioche

Vins i postres a Ginette

La carta de vins tenia un bon assortiments de vins francesos a més de vins locals. Sempre agafo vins de proximitat, però en aquesta ocasió ens va fer gràcia escollir un de francès, que ben mirat, també són de proximitat 😏

Vam triar un vi que ja havia tastat fins i tot coneixia d’haver-ne comprat per casa: Les Sorcières du Clos des Fées 2018. Un vi de Côtes du Roussillon. Correcte tal com el coneixíem, però a un preu abusiu: El podem trobar a 13 € i el cost de tiquet va ser de 35 €.

Deuen utilitzar la tècnica de pensar que com el públic no té referència de preus, el poden fotre com volen. Una mica com quan et volen posar vins naturals, d’aquells que no coneix ningú i amb l’excusa d’una «història bonica», et claven igual.

De la secció postres, vam compartir un Sablé Breton prou correcte, d’entre les 5 o 6 opcions que oferien.

 

Conclusions i reflexions

Com deia al principi, els restaurants francesos els costa de quallar a BCN. Encara recordo un prometedor Bistrot de Pierre, en un lateral de la tenebrosa comissària de Via Laietana, que em va encantar, però que va desaparèixer sense durar massa. Però com aquest porta del 2017, sembla que està més aposentat.

A part dels plats que ens van semblar més que correctes, ens va agradar el servei de Ginette. Un servei curiós, com molt directe i molt «d’anar per feina», però dels que signaria a qualsevol lloc. Només al primer contacte ens van dir un tímid #hola_chicos, però estem al Born i a partir d’aquí ja tot normal.

Penso que és un lloc que us puc recomanar si obviem el tema preu del vi que no sé si és abusiu en general o es tracta d’aquest en concret. L’espai és ampli, còmode i agradable, tant a la part que toca al carrer, com la sala interior que dona a un pati enjardinat.

I els preus, si mireu la carta, prou assequibles, permeten un sopar sense castigar massa la targeta. Potser el tiquet el trobareu pujat, però recordeu que el vi, ja va costar a 35 €.  Dir també que tenen opcions més econòmiques.

Ginette tiquet

Resum a Ginette

  • Plats senzills, però atractius
  • Carta amb forces variacions
  • Preus assequibles excepte pel que fa als vins
  • Servei ben eficaç
  • En conseqüència, un lloc que us recomano

Si voleu donar una ullada a la resta de llocs que tinc publicats de la zona Born, feu clic a,