Gravin és un italià que sense aparèixer a les llistes d’italians top, és molt recomanable i com una mena d’oasis en la zona Born. A més de platets tipus tapes italianes per iniciar els àpats, ofereixen pastes molt ben elaborades.  

Gravin

Rera Palau, 3,

Facebook Gravin

Tel.: 932 68 46 28

 

Gravin és un restaurant italià singular, que fa uns vint anys que està obert sota la mateixa propietat, provinent de la Puglia.

Feia temps que no anava a Gravin, que per mi té alguns atractius especials i seria un lloc que de tenir-lo prop de casa, seria habitual per a mi.

Està a pocs minuts a peu de casa del meu fill i, per tant, és un barri usual per a mi.

Gravin està ubicat en un espai rústic, però acollidor i amb racons que ofereixen intimitat.

Disposa també d’una agradable terrassa exterior en un carrer de vianants, que quan el temps acompanya, resulta molt concorreguda.

Amb bon tracte i bona cuina, Gravin és una mica d’oasis en la zona Born, que en general es caracteritza per llocs més impersonals i adreçats al turisme.

Quina és l’oferta a Gravin

Tenen per començar, una secció que denominen tapes, però que en realitat són primers. Uns pocs antipasti i moltes pastes artesanals, preparades de diferents maneres que van a la secció Primi Platti. I finalment una reduïda secció de carns i un peix del dia.

Perquè us feu una idea de la varietat de pastes, us mostro el llistat.

 

Gravin pastes

La secció de tapes, és realment atractiva i vam demanar els dos plats  que descric més avall. Però també ens atreien la resta de la llista. Fa que surtis de Gravin amb ganes de tornar un altre dia a fer un dinar a base de tapes.

Que vam demanar

En aquesta ocasió, vam demanar dos primers per a compartir: la porchetta amb pa torrat i salsa de pebra negra, la melanzana, que era un plat de suggeriment fora carta i que veureu al tiquet com «tapa del dia».

Gravin porchetta

La porchetta, és un de les tapes estrella de Gravin i està bona, però al meu gust conté una mica massa de grassa. Però que sabré jo, quan mig Twitter perdia el cul, amb una porchetta que la sàvia de la muntanya, ara reconvertida en escritora, feia enrotllant una capa de cansalada 😂😂.

D’anteriors anades (van variant l’oferta), hem tastat els calamars, el vitello tonato, la selecció de formatges italians, les croquetes de ceps, les Patates Gravin que recomano especialment, les  croquetes de Grana Padano amb speck i radiccio també impressionants i algun que segur m’oblido.

I pels plats principals, una  parpadelle amb gambes que eren la «pasta del dia», també de fora de carta i com suggeriment del dia i uns espagueti al nero de sépia. Les dues pastes, les vam gaudir mol i surts d’allà, pensant que voldries tastar altres pastes.

spagheti al nero

Postres i vins a Gravin

La carta de vins és italiana i poc puc dir-ne. M’agraden i consumim a casa a vegades vins italians, però no tinc prou criteri per qualificar-la. En tot cas hi havia una bona variació de regions i també de preus. I diria que han evolucionat, ampliant la carta amb alguns vins de gamma més alta.

Vam optar per un Valpolicella, una regió vinícola de la zona de Verona, que en general ens encanta. Però vaig oblidar de fotografiar l’ampolla i no puc donar més detalls.

Els plats que vam demanar, van ser prou contundents com per a renunciar a les postres i passar directament a cafès.

Conclusions 

Gravin és un restaurant italià que ens encanta, on et sents com en una bona trattoria a Itàlia. Els seus plats de pasta, són molt recomanables, tot i que allunyats dels estils més de «disseny» tipus Bacaro  o Xemei, que sabeu m’encanten també.

El fet d’estar al Born, és com sempre un ganivet de dos talls. I aquest està en zona prèmium. Per una part, tens públic passavolant que veu italià i posa ullets. Però per altra banda, sovint aquest públic, van més a satisfer necessitats bàsiques, que a saber apreciar qualitat.

Sempre miro Tripadvisor, buscant les crítiques de la franja «pésimo», que sovint donen més pistes que les de «todo bién y el camareo enrollao». I quan són a l’estil de «to muy caro» o d’enfadar-se perquè no els deixaven estar a la terrassa «tomando cervecitas», quan estem parlant d’un RESTAURANT, ja dona pistes que el lloc em pot agradar.

Per tant, un lloc ben recomanable, tot i que en dies punta, no responc del tema. I disposa d’una terrasseta exterior, on no sé si fan reserves. És d’aquells en els surts amb ganes de tornar i això no passa en tots.

I com sempre dic, amb aquest servei italià de bon nivell, amb personal nadiu d’allà que llueix professionalitat.

Gravin tiquet

Gravin Avaluació

RESUM

  • Ubicat en una zona per a vianants del Born
  • Amb un bon assortiment de molt bones pastes artesanals
  • Preus prou moderats
  • Servei molt rodat i molt amable
  • No pizzes (no tinc res contra elles, però espatllen sempre els llocs)
  • En conseqüència, recomanable com trattoria de bon nivell

Finalment, si voleu veure altres restaurants de la zona que tinc publicats, feu clic a,