Gravin és un italià que no apareix a les llistes d’italians top’s i que és molt recomanable i com una mena d’oasis en la zona Born. A més de platets tipus tapes italianes per iniciar els àpats, ofereixen pastes molt ben elaborades.  

Gravin

Rera Palau, 3,

Facebook Gravin

Tel.: 932 68 46 28

 

Hem tornat a Gravin, que per mi té alguns atractius especials i si el tingués a prop de casa, seria un lloc molt habitual per a mi.

A part d’estar a 3 minuts a peu de casa del meu fill i per tant ser un barri habitual per a mi,  disposa d’una agradable terrassa exterior en un carrer de vianants.

I a més el lloc és prou agradable, amb bon tracte i bona cuina.

Descripció de Gravin

Gravin és una mica d’oasis en la zona Born, que en general es caracteritza per llocs més adreçats al turisme. A més de la terrassa que podeu veure a la imatge, disposa d’un interior acollidor i amb racons que ofereixen intimitat.

Gravin és un restaurant italià singular, que fa uns 15  anys que està  obert sota la mateixa propietat, provinent de la Puglia.

Quina és l’oferta a Gravin

Tenen per començar, una secció que denominen tapes, però que en realitat són primers. Uns pocs antipasti i moltes pastes artesanals, preparades de diferents maneres que van a la secció Primi Platti. I finalment una reduïda secció de carns i un peix del dia.

Perquè us feu una idea de la varietat de pastes, us mostro el llistat.

La secció de tapes, és realment atractiva i vam demanar els dos plats  que descric més avall. Però també ens atreien la resta de la llista. Fa que surtis de Gravin amb ganes de tornar un altre dia a fer un dinar a base de tapes.

He dit dinar de tapes eh?. No confongueu amb anar a fer el pena, pretenent ocupar taula de restaurant i demanar « 4 cervecitas y unas patates pa picar». Que Gravin és un restaurant, no un bar, encara que a la carta tingui una secció, anomenada «tapes». Ho dic per algun comentari pòtol que he llegit a TripAdvisor, que ja sabeu que em dóna morbo llegir els negatius.

Que vam demanar

En aquesta ocasió, vam demanar dos primers per a compartir: els arancini di carne e piscelli, com una mena de croquetes estil italià que ens encanten i la melanzana affumicata, una preparació d’albergínia molt bona.

Gravin arancini

Jo hauria demanat algun altre, però qui m’acompanyava va dir que no calia i de fet tenia raó, perquè les pastes són contundents.

D’anteriors anades (van variant l’oferta), hem tastat els calamars, la porchetta, el vitello tonato, la selecció de formatges italians, les croquetes de ceps, les Patates Gravin que recomano especialment, les  croquetes de Grana Padano amb speck i radiccio també impressionants i algun que segur m’oblido.

I pels plats principals, cada un de nosaltres anava amb els deures fets i ja sabíem la pasta que volíem. I un cop més dic, que els plats de pasta d’aquest lloc, poden competir al més alt nivell. Els Orecchiette amb cime di rape i els Parpadelle amb funghi e salsiccia.

 

Gravin orechiette

Els dos a gran nivell. Potser aquest cop la verdura que acompanya els Orecchiette, estava una mica més espigada del compte, però tampoc res greu.

I ara una «batallita» que no és el primer cop que explico 😊. He demanat els Orecchiette en quatre ocasions mínim, perquè és una pasta que m’encanta.  I la preparo amb èxit a casa amb brocoli. I sempre com si s’estranyessin, expliquen amb detall el plat, amb aire de «segur que vol això?».

I un dia ens van explicar el perquè de la insistència. La gent quan demana «… cime di rape», es veu que es pensen que són amb peix. I quan no troben el rap, protesten 😂.

Postres i vins a Gravin

La carta de vins és italiana i poc puc dir-ne. M’agraden i consumim a casa a vegades vins italians, però no tinc prou criteri per qualificar-la. En tot cas hi havia una bona variació de regions i també de preus.

Vam optar pel Villa Raiano de la varietat de raïm falanghina que ens va encantar. Fresc i afruitat amb notes cítriques. Un vi senzill que en botiga no deu arribar als 12 €, però d’aquells que fan que l’ampolla es quedi curta.

Gravin Falanghina

I de la secció postres, vam compartir el cannoli, també molt al nostre gust.

Gravin canolo

Conclusions 

Gravin és un restaurant italià que ens encanta, on et sents com en una bona trattoria a Itàlia. Els seus plats de pasta, són molt recomanables, tot i que allunyats dels estils més de «disseny» tipus Bacaro  o Xemei, que sabeu m’encanten també.

El fet d’estar al Born, és com sempre un ganivet de dos talls. I aquest està en zona prèmium. Per una part, tens públic passavolant que veu italià i posa ullets. Però per altra banda, sovint aquest públic, van més a satisfer necessitats bàsiques, que a saber apreciar qualitat.

Sempre miro Tripadvisor, buscant les crítiques de la franja «pésimo», que sovint donen més pistes que les de «todo bién y el camareo enrollao». I quan són a l’estil de «to muy caro» o d’enfadar-se perquè no els deixaven estar a la terrassa «tomando cervecitas», quan estem parlant d’un RESTAURANT, ja dona pistes que el lloc em pot agradar.

Per tant, un lloc ben recomanable, tot i que en dies punta, no responc del tema. I disposa d’una terrasseta exterior, on no sé si fan reserves. És d’aquells en els surts amb ganes de tornar i això no passa en tots. I amb un menú de migdies econòmic, que quasi et fa penedir d’haver demanat carta, observant les taules veïnes.

I com sempre dic, amb aquest servei italià de bon nivell, amb personal nadiu d’allà que llueix professionalitat. Deu haver-hi algun conveni amb Itàlia, perquè no és l’únic lloc on ho he observat. Sense anar massa lluny al meu estimat i proper Murivecchi, sempre em faig la mateixa reflexió.

Gravin tiquet

 

RESUM

  • Ubicat en una zona per a vianants del Born
  • Amb un bon assortiment de molt bones pastes artesanals
  • Preus prou moderats i amb un bon menú de migdies feiners.
  • Servei molt rodat i molt amable
  • No pizzes (no tinc res contra elles, però espatllen sempre els llocs)
  • En conseqüència, recomanable com trattoria de bon nivell

Finalment, si voleu veure altres restaurants de la zona que tinc publicats, feu clic a,