Hisop Restaurant, un estrellat Michelin Barcelona, que ofereix producte de qualitat, amb servei professional i planer que et fa sentir a gust. Amb la seva excel·lent RQP, està en la gamma d’estrellats més econòmics.

Hisop restaurant

Passatge de Marimon, 9
http://www.hisop.com/
TEL.: 932 41 32 33

Hisop Restaurant entrada

 

Després de més d’un any de restriccions Covid, he pogut tornar a sopar en un dels meus llocs preferits de BCN.

Ja recentment havia pogut visitar altres del meu Top personal, com podeu veure en els posts anteriors, però eren dinars. I els sopars, sembla que tinguin una màgia addicional.

L’Hisop Restaurant és un d’aquells llocs que genera consens, en el sentit que tothom qui el coneix està d’acord que és una de les referències gastronòmiques de Barcelona.

Funciona amb total discreció, defugint de publicitats i amb un públic fidel i entregat d’ençà que van obrir portes el 2001. Uns anys després, el 2010, van rebre la seva primera estrella Michelin, que continua vigent.

Com podem definir Hisop Restaurant

Ells mateixos presenten Hisop Restaurant, com un lloc de cuina catalana contemporània, que prioritza els productes de proximitat amb l’objectiu de conservar els gustos dels plats tradicionals i clàssics, però treballats des de nous punts de vista per fer-los més singulars.

A Hisop Restaurant, treballen amb productes d’estricta temporalitat, modificant la carta, quatre vegades l’any, coincidint amb les estacions i els productes que les caracteritzen. Mereix menció especial el seu menú degustació, que recomano sense cap mena de dubte i que podem destacar per ser dels més econòmics que podem trobar dins del món de l’alta cuina. I ja no parlem del món dels “estrellats”.

Que contenia el menú degustació

Tot que en alguna ocasió he anat a la carta, el menú degustació és recomanable per la seva RQP. Els que em coneixeu, sabeu que no sóc un gran fan dels menús degustació, però el d’Hisop Restaurant m’agrada per dos motius: ni és massa llarg ni conté plats prescindibles, que en més d’un lloc, inclouen per «fer bulto»

Hisop Menú

Comencem amb el bilini amb espàrrecs i ous de truita fumats i també amb el brou de calamar amb papada i morralet, que ens vam oblidar de fotografiar 🙄🙄🙄.

Tot seguit ja comencen els plats que configuren el menú de tast d’Hisop Restaurant

El verat amb olives, piparres i fonoll, que ens va agradar i que ens va fer reflexionar, de com amb productes humils com poden ser el verat i el fonoll, es poden aconseguir aquests excel·lents resultats.

Hisop Verat

Tot seguit va arribar el plat que segurament ens va sorprendre més:  espàrrec blanc amb tripetes i cafè. D’aquells plats que a més de bons, amb el pil-pil de fons, acabaries llepant el plat.

Hisop espàrrec

Però tampoc es va quedar endarrere el peix aranya amb múrgoles a la crema i sàlvia. Un cop més la reflexió de com treure profit a aquest peix, del que també he de dir, que un dia en un lloc de Cambrils, sense pretensions, també em van sorprendre amb ell.

Hisop peix aranya

I ja com darrer plat del menú, un excel·lent, tot i que més previsible, ànec de les Landes, rostit amb enciam i pernil, per posar fi a l’àpat i ja encarar les postres.

Passem a formatges, postres i petis fours

Serveixen aquest assortiment de 6 formatges de diferents procedències, com previ a les postres.

I les postres: ruibarbre amb maduixes i menta i tot seguit els maduixots amb alfàbrega i curri verd.

I ja amb els cafès, els petis fours clàssics de Hisop Restaurant. 

La carta de vins a Hisop

La carta de vins és extensa, ben escollida i digna d’un Michelin Barcelona. I cal dir que a preus molt raonables. Molts cops hem fet allà, el maridatge que proposen amb el menú. Però en aquesta ocasió vam optar per un un Recaredo Terrer, que sempre és anar sobre segur i semblava adient per a combinar amb tots els plats.

Conclusions / Reflexions de Hisop Restaurant

En la meva opinió és una de les joies de la restauració de Barcelona. I és que a més de la bona cuina i del producte, hi han altres factors positius.

En primer lloc destacar el cuiner o xef com queda millor dir ara. L’Oriol Ivern, amb una gran personalitat i en el pol oposat de la imatge actual del típic «cuiner – showman», malauradament massa freqüent.

I pel que fa a  la cuina, està en el meu punt òptim de gustos. Perquè ofereixen cuina d’autor, buscant permanentment el gust com a objectiu final i fugint d’artificis superflus. Ho heu pillat oi?… « fugint d’artificis superflus»

Ja sé que aquestes coses són molt subjectives, però vaig trobar Hisop en un gran moment. D’aquí el títol del post «millor que mai».

Una reflexió al voltant de les «expectatives»

Però hi ha un tema que voldria comentar.  Sabeu que la paraula «influencer» em produeix certa al·lèrgia, però les coses són com són, i tal com puc comprovar en els feed backs, gent que em segueixen, van als llocs que publico i m’expliquen com els ha anat. Alguns dies semblo un consultori, reben privats de gent que no conec de res 😅

I en alguna ocasió, d’Hisop restaurant m’han dit que “molt bé, però anaven amb més expectatives” . I de manera subtil, semblen donar-me les culpes a mi 😳 per generar-les. O veies que no em vulguin donar a entendre que ells tenen el «morro més fi» 😂.

Sempre faig les valoracions amb un ull posat en el cost. Sóc així de cerebral i no ho puc evitar. L’assignatura de les emocions, no l’he superat mai amb nota. I quan dic que m’ha encantat un menú de 75 €, ho dic pensant en aquest paràmetre. Segurament aquest mateix menú, en un restaurant a preu doble, li trobaria alguna pega… un plat a temperatura poc adient o un altre que li falti intensitat (tot i que això també és molt subjectiu).

En conseqüència,  penseu que la RQP, sempre planeja pel meu subconscient. I feu-vos les expectatives en funció d’això. Un Michelin Barcelona amb menú a 75 € sense sorpreses addicionals, i amb l’IVA inclòs.

Hisop preu

 

RESUM  de Hisop Restaurant …

  • Producte de primera qualitat amb cuina de gran nivell
  • Servei professional,  PLANER i eficient, que et fa sentir molt a gust
  • En la gamma dels Michelin Barcelona econòmics i sense sortir de l’Eixample
  • Amb un dels menús degustació Michelin, més econòmics que podeu trobar
  • També la carta és prou recomanable
  • I els migdies podeu trobar un menú més reduït, a preu inferior: 37 €
  • En conseqüència, no dubteu en anar-hi

Aprofito per posar el link a la darrera crònica que vam fer al 2017, amb els de 3(o+)aTaula

Si voleu veure les fotos de tots els plats i el punt de vista, global, feu clic a

Finalment , si voleu veure altres publicacions de la zona, feu clic a,