Hisop Restaurant, un estrellat Michelin Barcelona, ofereix producte qualitat, amb servei professional i planer que et fa sentir a gust. Està en la gamma dels estrellats econòmics i amb excel·lent RQP.

Hisop restaurant

Passatge de Marimon, 9
http://www.hisop.com/
TEL.: 932 41 32 33

Hisop Restaurant entrada

Una vegada més hem anat a Hisop Restaurant. Un lloc que visitaria amb més freqüència, sense l’auto obligació de mantenir viu el bloc, que em força a anar «descobrint» restaurants nous. I per si fos poc, sortir de molts d’ells, pensant que eren totalment prescindibles.

De fet porto una bona ratxa de llocs publicats darrerament. Excepte el Bistrot anterior, en tots he gaudit prou.

L’Hisop Restaurant és un d’aquells llocs que genera consens, en el sentit que tothom qui el coneix està d’acord que és una de les referències gastronòmiques de Barcelona.

Funciona amb total discreció, defugint de publicitats i amb un públic fidel i entregat des de que van obrir portes el 2001. Uns anys després, el 2010, van rebre la seva primera estrella Michelin, que continua vigent. Precisament el dia que les va atorgar i renovar, allà estàvem nosaltres.

Evidentment el tenim a la Guia 3(o+)aTaula. Podeu descarregar la versió Tardor-2019, fent clic a,

Com podem definir Hisop Restaurant

Els responsables d’ Hisop Restaurant, el defineixen com un lloc de cuina catalana contemporània, que prioritza els productes de proximitat amb l’objectiu de conservar els gustos dels plats tradicionals i clàssics, però treballats des de nous punts de vista per fer-los més singulars.

A Hisop Restaurant , treballen amb productes d’estricta temporalitat, modificant la carta, de manera dràstica, quatre vegades l’any, coincidint amb les estacions i els productes que les caracteritzen. I mereix menció especial el seu menú degustació, que recomanem sense cap mena de dubte i que podem destacar per ser dels més econòmics que podem trobar dins del món de l’alta cuina. I ja no parlem dels “estrellats”.

Que contenia el menú degustació

Tot que en alguna ocasió he anat a la carta, el menú degustació és recomanable per la seva RQP. I aquest cop va triar qui anava amb mi, doncs em convidava per un aniversari d’aquells de posar un «3» al davant. I va escollir el menú degustació, tot i que sense maridatge.

Hisop menú

Comencem amb la sardina amb escabetx de cacau i el rovello a la brasa amb wasabi

Michelin Barcelona Hisop Sardina

Michelin Barcelona rovelló Hisop

Tot seguit un plat de la carta, que ens feia gràcia i no estava al menú: caldereta de llamàntol bretó amb coco, que no deixa de ser una caldereta tradicional amb els sofregit, caps, ous etc. que després filtren. Un dels plats que poden convertir-se en icònics del lloc.

Hisop llamantol

I el curri verd de nap negre amb iserna i ous de truita, que va precedir el de carxofes amb peu de porc i garotes.

Michelin Barcelona peix llimona

Com plat de peix la rajada amb camagrocs, amontillat i cúrcuma,

Hisop rajada

I finalment com plat carnívor va arribar la picanya amb romesco verd i ceps,

Hisop picanya

Passem a formatges, postres i petis fours

Hisop formatges

I les postres: caqui amb llet de tigre i magrana i poma al forn amb trompetes i miso.

Michelin Barcelona poma al forn

I ja amb els cafès, els petis fours típics de Hisop Restaurant. 

 

Michelin Barcelona petits fours

Conclusions / Reflexions de Hisop Restaurant

En la meva opinió és una de les joies de la restauració de Barcelona. I és que a més de la bona cuina i del producte, hi han altres factors positius.

En primer lloc el cuiner o xef com queda millor dir ara. L’Oriol amb una gran personalitat i en el pol oposat de la imatge actual del típic cuiner – showman, malauradament massa freqüent. I també comentar que la persona qui porta la sala, és un encant, per la seva personalitat i savoir faire.

Tornant a la cuina, està en el meu punt òptim de gustos. Perquè ofereixen cuina d’autor, buscant permanentment el gust com a objectiu final i fugint d’artificis superflus. Ho heu pillat oi?… « fugint d’artificis superflus»

La carta de vins a Hisop

La carta de vins és extensa i ben escollida i digna d’un Michelin Barcelona. Molts cops he fet allà els maridatges que ofereixen amb el menú, però aquest cop vam optar per un cava que feia més aniversari. I va ser un dels caves econòmics que m’encanten fins al punt de ser habitual a casa.

Michelin Barcelona Lentiscus

Una reflexió al voltant de les «expectatives»

Però hi ha un tema que voldria comentar.  Sabeu que la paraula #influencer em produeix certa al·lèrgia, però les coses són com són, i tal com puc comprovar en els feed backs, gent que em segueixen van als llocs que publico i m’expliquen com els ha anat, en general en privat. Alguns dies semblo un consultori 😅

I en un parell d’ocasions, relativament recents, d’Hisop m’han dit que “molt bé, però que anaven amb més expectatives” . I de manera subtil, em donen les culpes a mi 😳per generar «masses expectatives».

Sempre faig les valoracions amb un ull posat en el cost. Soc així de cerebral i no ho puc evitar. L’assignatura de les emocions, no l’he superat mai amb nota.

Quan dic que m’ha encantat un menú de 67€, ho dic pensant en aquest paràmetre. Segurament aquest mateix menú, en un Michelin Barcelona, a preu doble, li trobaria alguna pega… un plat a temperatura poc adient o un altre que li falti intensitat (tot i que això també és molt subjectiu).

I per aquest mateix motiu, quan esporàdicament vaig a un menú molt car, llavors se’m amplia la lupa i soc més sensible a les hipotètiques imperfeccions. I us asseguro que en trobo.

En conseqüència,  penseu que la RQP, sempre planeja pel meu subconscient. I feu-vos les expectatives en funció d’això. Un Michelin Barcelona amb menú a 67€.

Avui no teniu tiquet. Com ja he dit, anava de convidat i encara que fos un familiar, mai publico tiquets que no he pagat. Tampoc té massa misteri el cost, que ja haureu observat al peu del menú.

Hisop preu

RESUM  de Hisop Restaurant …

  • Producte de primera qualitat amb cuina de gran nivell
  • Servei professional,  PLANER i eficient, que et fa sentir a gust
  • En la gamma dels Michelin Barcelona econòmics i sense sortir de l’Eixample
  • Amb un dels menús degustació Michelin, més econòmics que podeu trobar
  • I també amb un menú de migdies econòmic que us pot servir de entry point
  • També la carta és prou recomanable
  • En conseqüència, no dubteu en anar-hi

Aprofito per posar el link a la darrera crònica que vam fer al 2017, amb els de 3(o+)aTaula

Si voleu veure les fotos de tots els plats i el punt de vista, global, feu clic a

Finalment , si voleu veure altres publicacions de la zona, feu clic a,