Hisop Restaurant, un estrellat Michelin Barcelona, ofereix producte qualitat, amb servei professional i planer que et fa sentir a gust. Està en la gamma dels estrellats econòmics i amb excel·lent RQP.
Hisop restaurant
Passatge de Marimon, 9
http://www.hisop.com/
TEL.: 932 41 32 33
Una vegada més hem anat a Hisop Restaurant. Un lloc que visitaria amb més freqüència, sense l’auto obligació de mantenir viu el bloc, que em força a anar «descobrint» restaurants nous. I per si fos poc, sortir de molts d’ells, pensant que eren totalment prescindibles.
De fet porto una bona ratxa de llocs publicats darrerament. Excepte el Bistrot anterior, en tots he gaudit prou.
L’Hisop Restaurant és un d’aquells llocs que genera consens, en el sentit que tothom qui el coneix està d’acord que és una de les referències gastronòmiques de Barcelona.
Funciona amb total discreció, defugint de publicitats i amb un públic fidel i entregat des de que van obrir portes el 2001. Uns anys després, el 2010, van rebre la seva primera estrella Michelin, que continua vigent. Precisament el dia que les va atorgar i renovar, allà estàvem nosaltres.
Evidentment el tenim a la Guia 3(o+)aTaula. Podeu descarregar la versió Tardor-2019, fent clic a,
Com podem definir Hisop Restaurant
Els responsables d’ Hisop Restaurant, el defineixen com un lloc de cuina catalana contemporània, que prioritza els productes de proximitat amb l’objectiu de conservar els gustos dels plats tradicionals i clàssics, però treballats des de nous punts de vista per fer-los més singulars.
A Hisop Restaurant , treballen amb productes d’estricta temporalitat, modificant la carta, de manera dràstica, quatre vegades l’any, coincidint amb les estacions i els productes que les caracteritzen. I mereix menció especial el seu menú degustació, que recomanem sense cap mena de dubte i que podem destacar per ser dels més econòmics que podem trobar dins del món de l’alta cuina. I ja no parlem dels “estrellats”.
Que contenia el menú degustació
Tot que en alguna ocasió he anat a la carta, el menú degustació és recomanable per la seva RQP. I aquest cop va triar qui anava amb mi, doncs em convidava per un aniversari d’aquells de posar un «3» al davant. I va escollir el menú degustació, tot i que sense maridatge.
Comencem amb la sardina amb escabetx de cacau i el rovello a la brasa amb wasabi
Tot seguit un plat de la carta, que ens feia gràcia i no estava al menú: caldereta de llamàntol bretó amb coco, que no deixa de ser una caldereta tradicional amb els sofregit, caps, ous etc. que després filtren. Un dels plats que poden convertir-se en icònics del lloc.
I el curri verd de nap negre amb iserna i ous de truita, que va precedir el de carxofes amb peu de porc i garotes.
Com plat de peix la rajada amb camagrocs, amontillat i cúrcuma,
I finalment com plat carnívor va arribar la picanya amb romesco verd i ceps,
Passem a formatges, postres i petis fours
I les postres: caqui amb llet de tigre i magrana i poma al forn amb trompetes i miso.
I ja amb els cafès, els petis fours típics de Hisop Restaurant.
Conclusions / Reflexions de Hisop Restaurant
En la meva opinió és una de les joies de la restauració de Barcelona. I és que a més de la bona cuina i del producte, hi han altres factors positius.
En primer lloc el cuiner o xef com queda millor dir ara. L’Oriol amb una gran personalitat i en el pol oposat de la imatge actual del típic cuiner – showman, malauradament massa freqüent. I també comentar que la persona qui porta la sala, és un encant, per la seva personalitat i savoir faire.
Tornant a la cuina, està en el meu punt òptim de gustos. Perquè ofereixen cuina d’autor, buscant permanentment el gust com a objectiu final i fugint d’artificis superflus. Ho heu pillat oi?… « fugint d’artificis superflus»
La carta de vins a Hisop
La carta de vins és extensa i ben escollida i digna d’un Michelin Barcelona. Molts cops he fet allà els maridatges que ofereixen amb el menú, però aquest cop vam optar per un cava que feia més aniversari. I va ser un dels caves econòmics que m’encanten fins al punt de ser habitual a casa.
Una reflexió al voltant de les «expectatives»
Però hi ha un tema que voldria comentar. Sabeu que la paraula #influencer em produeix certa al·lèrgia, però les coses són com són, i tal com puc comprovar en els feed backs, gent que em segueixen van als llocs que publico i m’expliquen com els ha anat, en general en privat. Alguns dies semblo un consultori 😅
I en un parell d’ocasions, relativament recents, d’Hisop m’han dit que “molt bé, però que anaven amb més expectatives” . I de manera subtil, em donen les culpes a mi 😳per generar «masses expectatives».
Sempre faig les valoracions amb un ull posat en el cost. Soc així de cerebral i no ho puc evitar. L’assignatura de les emocions, no l’he superat mai amb nota.
Quan dic que m’ha encantat un menú de 67€, ho dic pensant en aquest paràmetre. Segurament aquest mateix menú, en un Michelin Barcelona, a preu doble, li trobaria alguna pega… un plat a temperatura poc adient o un altre que li falti intensitat (tot i que això també és molt subjectiu).
I per aquest mateix motiu, quan esporàdicament vaig a un menú molt car, llavors se’m amplia la lupa i soc més sensible a les hipotètiques imperfeccions. I us asseguro que en trobo.
En conseqüència, penseu que la RQP, sempre planeja pel meu subconscient. I feu-vos les expectatives en funció d’això. Un Michelin Barcelona amb menú a 67€.
Avui no teniu tiquet. Com ja he dit, anava de convidat i encara que fos un familiar, mai publico tiquets que no he pagat. Tampoc té massa misteri el cost, que ja haureu observat al peu del menú.
RESUM de Hisop Restaurant …
- Producte de primera qualitat amb cuina de gran nivell
- Servei professional, PLANER i eficient, que et fa sentir a gust
- En la gamma dels Michelin Barcelona econòmics i sense sortir de l’Eixample
- Amb un dels menús degustació Michelin, més econòmics que podeu trobar
- I també amb un menú de migdies econòmic que us pot servir de entry point
- També la carta és prou recomanable
- En conseqüència, no dubteu en anar-hi
Aprofito per posar el link a la darrera crònica que vam fer al 2017, amb els de 3(o+)aTaula
Si voleu veure les fotos de tots els plats i el punt de vista, global, feu clic a
Un lloc de referència i un must de la gastronomia de BCN. Fa anys que el vaig descobrir (crec que ni tan sols tenia l’estrella) i sempre m’ha agradat molt. Però tampoc puc anar tan sovint com a mi m’agradaria…
Per molt anys al Jr.!!
Abraçada!!
Un lloc molt especial. Sempre es menja bé allà i amb tracte exquisit.
El tema aniversari, no em van parlar, per evitar qualsevol detall.
Hi havia una taula amb una parella que els van portar un pastís amb un 40. I nosaltres callats total 😅
Abraçada!!
Hisop és un valor segur, en qualsevol de les seves cares. Sense embrancar-se en el menú degustació, la carta té plats molt ben resolts i a un preu molt ajustat pel nivell del lloc.
No és un restaurant per anar cada setmana, però cal tenir-lo sempre present per qualsevol celebració o per premiar-se.
Bon dia Joan,
En alguna ocasió també he anat a carta i llavors el cost es queda per sota del del menú. Però menjant de conya i no pagant massa més del que pagues en altres restaurants sorollosos i mal servits.
Salutacions,
sempre impecable!
Justa la paraula: Impecable 😇
#mypleasure
Tot un luxe de menú degustació a un preu ajustat per ser Michelin.
Totalment d’acord amb la teva explicació, el preu també contribueix a la valoració global.
Per molt anys “al petit”!!
Salut!
Es que estem parlant de coses de pura lògica i el preu, és el que és….
Ja li passo les felicitacions al «petit» de casa 😅
Salut!!
Jo tampoc aprobaria l’assignatura… impossible no tenir en ment sempre la RQP.
També tenen un menú de migdia per sota de 40€, en un restaurant amb estrella Michelin (!), queda tot dit. Gran lloc el passatge marimon.
Es que sembla de pura lògica, però conec gent que diuen que s’han de separar els conceptes.
Però molts dels que ho diuen són del club #maipaguem i clar…. així potser és més fàcil 😅
Salutacions,