Hisop Restaurant, un estrellat Michelin Barcelona, que ofereix producte de qualitat, amb servei professional i planer que et fa sentir a gust. Amb la seva excel·lent relació qualitat-preu, està en la gamma d’estrellats més econòmics.
Hisop restaurant
Passatge de Marimon, 9
http://www.hisop.com/
TEL.: 932 41 32 33
Feia com un any i mig que no anava a Hisop i ja tenia enyorança. Feia mesos que el tenia pendent, però diferents circumstàncies feien que s’anés ajornant. Era dia 7 de febrer i tocava celebrar sant Ricard per partida doble.
L’Hisop Restaurant és un d’aquells llocs que genera consens, en el sentit que tothom qui el coneix està d’acord que és una de les referències gastronòmiques de Barcelona.
Funciona amb total discreció, defugint de publicitats i amb un públic fidel i entregat d’ençà que van obrir portes el 2001. Uns anys després, el 2010, van rebre la seva primera estrella Michelin, que continua vigent.
I és evident que Hisop, ocupa un lloc destacat a la Llista de recomanats que fem amb els companys de 3(o+)aTaula. La podeu veure fent clic a la següent imatge.
Com podem definir Hisop Restaurant
Ells mateixos presenten Hisop Restaurant, com un lloc de cuina catalana contemporània, que prioritza els productes de proximitat amb l’objectiu de conservar els gustos dels plats tradicionals i clàssics, però treballats des de nous punts de vista per fer-los més singulars.
A Hisop Restaurant, treballen amb productes d’estricta temporalitat, modificant la carta, quatre vegades l’any, coincidint amb les estacions i els productes que les caracteritzen. Mereix menció especial el seu menú degustació, que recomano sense cap mena de dubte i que podem destacar per ser dels més econòmics que podem trobar dins del món de l’alta cuina. I ja no parlem del món dels “estrellats”.
Els que em coneixeu, sabeu que no sóc un gran fan dels menús degustació, però el d’Hisop Restaurant m’agrada per dos motius: ni és massa llarg ni conté plats prescindibles, que en més d’un lloc, inclouen per «fer bulto».
Aquest és el menú que vam gaudir, però recordeu que pot anar variant i de fet ho fa de manera més radical a cada canvi d’estació.
Els plats que van anar arribant a Hisop
Després del típic tast d’olis en què comencen els àpats a estil entreteniments, van arribar els pèsols i el salsifí. Abreujaré els noms, atès que els teniu complets al menú que acabo de penjar.
Dos bons començaments, que donen pas al verat amb card i wasabi i al fajol d’ànec amb col i bergamota.
Dos plats de bon nivell, en què destaca el bon profit que la restauració treu actualment del verat i la curiositat del fajol, per altra banda. I cop més cal insistir en la subjectivitat dels gustos. Mentre que per a mi, el fajol va ser el plat que menys em va aportar de tot el menú, l’altre Ricard de la taula, el va destacar amb entusiasme.
I ja tot seguit els plats més «principals» del menú. En primer lloc, el lluç amb garoines i naps. En els diferents menús que he fet els darrers anys a Hisop, quan apareix el lluç, sempre sorprèn la capacitat que té l’Oriol, d’enaltir aquest peix, que no està pas dins les tendències de la restauració actual.
I finalment, el que a Hisop anomenen brioix de conill amb pilota i tòfona, que m’havia creat expectació, perquè darrerament a casa estem fent proves amb terrines de conill. El resultat comparatiu va ser victòria de l’Oriol per golejada. De fet, ja sabia que passaria 😂.
Realment molt encertat i com veieu a la foto és com un Wellington, que anomenen brioix en línia a la nomenclatura senzilla i poc ampul·losa, que caracteritza aquesta casa.
Passem a formatges, postres i petis fours
Serveixen aquest assortiment de 6 formatges de diferents procedències, com previ a les postres.
I les postres: xirivia amb fonoll i llimona i tot seguit les carxofes amb ametlles i cafè. Dues postres molt refrescants i el de carxofa és d’aquelles que em queden en memòria de bo. Soc poc de dolç i em va encantar.
I ja amb els cafès, els petis fours clàssics de Hisop Restaurant.
La carta de vins a Hisop
La carta de vins és extensa, ben escollida i digna d’un Michelin Barcelona. I cal dir que a preus molt raonables. Molts cops hem fet allà, el maridatge que proposen amb el menú. Però en aquesta ocasió vam optar per un un Júlia Bernet 60×40 Brut Nature, que sempre és anar sobre segur i semblava adient per a combinar amb tots els plats.
Conclusions / Reflexions de Hisop Restaurant
En la meva opinió és una de les joies de la restauració de Barcelona. I és que a més de la bona cuina i del producte, hi han altres factors positius.
En primer lloc destacar el cuiner o xef com queda millor dir ara. L’Oriol Ivern, amb una gran personalitat i en el pol oposat de la imatge actual del típic «cuiner – showman», malauradament massa freqüent.
I pel que fa a la cuina, està en el meu punt òptim de gustos. Perquè ofereixen cuina d’autor, buscant permanentment el gust com a objectiu final i fugint d’artificis superflus. Ho heu pillat oi?… « fugint d’artificis superflus»
Ja sé que aquestes coses són subjectives, però vaig trobar Hisop en un gran moment. I com sempre cal destacar el seu excel·lent servei de sala, amb una naturalitat i alhora professionalitat, que et fa sentir molt a gust.
Una reflexió al voltant de les «expectatives»
Però hi ha un tema que voldria comentar. Sabeu que la paraula «influencer» em produeix certa al·lèrgia, però les coses són com són, i tal com puc comprovar en els feed backs, gent que em segueixen, van als llocs que publico i m’expliquen com els ha anat. Alguns dies semblo un consultori, reben privats de gent que no conec de res 😅
I en alguna ocasió, d’Hisop restaurant m’han dit que “molt bé, però anaven amb més expectatives” . I de manera subtil, semblen donar-me les culpes a mi 😳 per generar-les. O potser em volen donar a entendre que ells tenen el «morro més fi» 😂.
Sempre faig les valoracions amb un ull posat en el cost. Soc així de cerebral i no ho puc evitar. I quan dic que m’ha encantat un menú de 85 €, ho dic pensant en aquest paràmetre. No són vàlides les comparatives amb lloc on acabes pagant el doble i amb un estils de servei, que ofereixen més «teiatru» que altra cosa.
RESUM de Hisop Restaurant …
- Producte de primera qualitat amb cuina de gran nivell
- Servei professional, PLANER i eficient, que et fa sentir molt a gust
- També la carta és prou recomanable
- En conseqüència, no dubteu en anar-hi
Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
A més a més dels plats, què important és una bona atenció i un personal professional a sala.
Salut!
Total la raó. I mira que no m’agrada dir noms propis, però la feina de la Carme a la sala, és de 10…
Salut!!
Ricard, ets un Crak explicant amb detall els ‘’budells’’ dels locals i el que se’n destil·la. Vaig abandonar els ‘’estrellats’’ perque soc un malat del la gastrònomia sincera i noble, pero amb l’hisop hi tornaré aviat gracies a tu. Soc moolt bon client de vei Coure i el tracte espectacular del servei, pero, per un cop i ‘d’amagatotis’ creuaré la vorera. Aaraçada forta i ànims per seguir igual! ✊🏻
Gràcies!. De fet, aquest bloc va començar fa anys, com un recurs per amics que em demanaven recomanacions. I d’aquí li vé aquest caire informal d’explicar el que a les cròniques no s’explica.
Per anar dient l’opinió (a més subjectiva) de si a la cocció li falten o sobra 1 minut, ja tenim qui ho fa 😂
A mi també m’agrada Coure i no em faria res, fer un dia a cada lloc.
Salutacions!
Bon dia. Tinc sobre Hisop les mateixes sensacions que vostè expressa en la seva crònica: fiabilitat i discrecció mantingudes a través del temps. Farà uns 10 anys que visito Hisop i miro de no perdre’m cada canvi de menú. Us puc assegurar que mai he menjat malament en aquesta casa. H ha plats que m’han agradat més i d’altres menys, menús més rodons i d’altres menys lligats, això és obvi, però la sensació global sempre ha estat positiva, especialment en aquests darrers anys. Mai s’han negat a fer cap canvi en el menú, sempre hem tingut un tracte correcte i professional del personal de sala (fins i tot quan en la plantilla hi ha hagut cambrers en pràctiques), i tot portat sense gaire escarafalls.
Per cert, la setmana vinent tinc reserva i us vull fer una pregunta de pura curiositat sobre el plat de fajol d’ànec. Entenc que aquest fajol és una varietat particular del cereal i que el plat no porta ànec, oi? Ho dic perquè a la carta hi figura un ànec amb fajol i m’ha sorgit el dubte. M’ha semblat un plat curiós i per aspecte semblant a alguns plats de Mugaritz, no sé l’hauré de tastar.
Content de coincidir en les apreciacions.
Pel que fa al tema fajol, no vaig parar massa atenció a les explicacions, però recordo com si portés ou.
No és un plat que demanaria, però en canvi el meu fill que m’acimpanyava, en va fer elogis
Espero que la propera visita, sigui plaent per a vosaltres.
Salutacions i gràcies per passar!