Hisop Restaurant, un estrellat Michelin Barcelona, que ofereix producte de qualitat, amb servei professional i planer que et fa sentir a gust. Amb la seva excel·lent relació qualitat-preu, està en la gamma d’estrellats més econòmics.

Hisop restaurant

Passatge de Marimon, 9
http://www.hisop.com/
TEL.: 932 41 32 33

Hisop Restaurant entrada

 

Feia com un any i mig que no anava a Hisop i ja tenia enyorança. Feia mesos que el tenia pendent, però diferents circumstàncies feien que s’anés ajornant. Era dia 7 de febrer i tocava celebrar sant Ricard per partida doble.

L’Hisop Restaurant és un d’aquells llocs que genera consens, en el sentit que tothom qui el coneix està d’acord que és una de les referències gastronòmiques de Barcelona.

Funciona amb total discreció, defugint de publicitats i amb un públic fidel i entregat d’ençà que van obrir portes el 2001. Uns anys després, el 2010, van rebre la seva primera estrella Michelin, que continua vigent.

I és evident que Hisop, ocupa un lloc destacat a la Llista de recomanats que fem amb els companys de 3(o+)aTaula. La podeu veure fent clic a la següent imatge.

Com podem definir Hisop Restaurant

Ells mateixos presenten Hisop Restaurant, com un lloc de cuina catalana contemporània, que prioritza els productes de proximitat amb l’objectiu de conservar els gustos dels plats tradicionals i clàssics, però treballats des de nous punts de vista per fer-los més singulars.

A Hisop Restaurant, treballen amb productes d’estricta temporalitat, modificant la carta, quatre vegades l’any, coincidint amb les estacions i els productes que les caracteritzen. Mereix menció especial el seu menú degustació, que recomano sense cap mena de dubte i que podem destacar per ser dels més econòmics que podem trobar dins del món de l’alta cuina. I ja no parlem del món dels “estrellats”.

Els que em coneixeu, sabeu que no sóc un gran fan dels menús degustació, però el d’Hisop Restaurant m’agrada per dos motius: ni és massa llarg ni conté plats prescindibles, que en més d’un lloc, inclouen per «fer bulto».

Aquest és el menú que vam gaudir, però recordeu que pot anar variant i de fet ho fa de manera més radical a cada canvi d’estació.

Els plats que van anar arribant a Hisop

Després del típic tast d’olis en què comencen els àpats a estil entreteniments, van arribar els pèsols i el salsifí. Abreujaré els noms, atès que els teniu complets al menú que acabo de penjar.

Hisop pesols

Hisop salsifi

Dos bons començaments, que donen pas al verat amb card i wasabi i al fajol d’ànec amb col i bergamota.

Hisop

Dos plats de bon nivell, en què destaca el bon profit que la restauració treu actualment del verat i la curiositat del fajol, per altra banda. I cop més cal insistir en la subjectivitat dels gustos. Mentre que per a mi, el fajol va ser el plat que menys em va aportar de tot el menú, l’altre Ricard de la taula, el va destacar amb entusiasme.

I ja tot seguit els plats més «principals» del menú. En primer lloc, el lluç amb garoines i naps. En els diferents menús que he fet els darrers anys a Hisop, quan apareix el lluç, sempre sorprèn la capacitat que té l’Oriol, d’enaltir aquest peix, que no està pas dins les tendències de la restauració actual.

Hisop lluç

I finalment, el que a Hisop anomenen brioix de conill amb pilota i tòfona, que m’havia creat expectació, perquè darrerament a casa estem fent proves amb terrines de conill. El resultat comparatiu va ser victòria de l’Oriol per golejada. De fet, ja sabia que passaria 😂.

Hisop brioix conill

Realment molt encertat i com veieu a la foto és com un Wellington, que anomenen brioix en línia a la nomenclatura senzilla i poc ampul·losa, que caracteritza aquesta casa.

Passem a formatges, postres i petis fours

Serveixen aquest assortiment de 6 formatges de diferents procedències, com previ a les postres.

I les postres: xirivia amb fonoll i llimona i tot seguit les carxofes amb ametlles i cafè. Dues postres molt refrescants i el de carxofa és d’aquelles que em queden en memòria de bo. Soc poc de dolç i em va encantar.

I ja amb els cafès, els petis fours clàssics de Hisop Restaurant. 

Hisop petits fours

La carta de vins a Hisop

La carta de vins és extensa, ben escollida i digna d’un Michelin Barcelona. I cal dir que a preus molt raonables. Molts cops hem fet allà, el maridatge que proposen amb el menú. Però en aquesta ocasió vam optar per un un Júlia Bernet 60×40 Brut Nature, que sempre és anar sobre segur i semblava adient per a combinar amb tots els plats.

Conclusions / Reflexions de Hisop Restaurant

En la meva opinió és una de les joies de la restauració de Barcelona. I és que a més de la bona cuina i del producte, hi han altres factors positius.

En primer lloc destacar el cuiner o xef com queda millor dir ara. L’Oriol Ivern, amb una gran personalitat i en el pol oposat de la imatge actual del típic «cuiner – showman», malauradament massa freqüent.

I pel que fa a  la cuina, està en el meu punt òptim de gustos. Perquè ofereixen cuina d’autor, buscant permanentment el gust com a objectiu final i fugint d’artificis superflus. Ho heu pillat oi?… « fugint d’artificis superflus»

Ja sé que aquestes coses són subjectives, però vaig trobar Hisop en un gran moment. I com sempre cal destacar el seu excel·lent servei de sala, amb una naturalitat i alhora professionalitat, que et fa sentir molt a gust.

Una reflexió al voltant de les «expectatives»

Però hi ha un tema que voldria comentar.  Sabeu que la paraula «influencer» em produeix certa al·lèrgia, però les coses són com són, i tal com puc comprovar en els feed backs, gent que em segueixen, van als llocs que publico i m’expliquen com els ha anat. Alguns dies semblo un consultori, reben privats de gent que no conec de res 😅

I en alguna ocasió, d’Hisop restaurant m’han dit que “molt bé, però anaven amb més expectatives” . I de manera subtil, semblen donar-me les culpes a mi 😳 per generar-les. O potser em volen donar a entendre que ells tenen el «morro més fi» 😂.

Sempre faig les valoracions amb un ull posat en el cost. Soc així de cerebral i no ho puc evitar. I quan dic que m’ha encantat un menú de 85 €, ho dic pensant en aquest paràmetre. No són vàlides les comparatives amb lloc on acabes pagant el doble i amb un estils de  servei, que ofereixen més «teiatru» que altra cosa.

RESUM  de Hisop Restaurant …

  • Producte de primera qualitat amb cuina de gran nivell
  • Servei professional,  PLANER i eficient, que et fa sentir molt a gust
  • També la carta és prou recomanable
  • En conseqüència, no dubteu en anar-hi

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.


 

Finalment , si voleu veure altres publicacions de la zona, feu clic a,