Hisop Restaurant, és un estrellat Michelin Barcelona, que ofereix producte de qualitat, amb servei professional i planer que et fa sentir molt a gust. Amb la seva excel·lent relació qualitat-preu, està en la gamma d’estrellats més econòmics.

Hisop restaurant

Passatge de Marimon, 9
web del lloc/
TEL.: 932 41 32 33

Hisop Restaurant entrada

S’apropava el dia 7 de febrer i tocava celebrar Sant Ricard per partida doble. I tal com vam fer l’any passat, vam pensar que seria una excel·lent opció.

Funciona amb total discreció, defugint de publicitats i amb un públic fidel i entregat d’ençà que van obrir portes el 2001. Uns anys després, el 2010, van rebre la seva primera estrella Michelin, que continua vigent.

L’Hisop Restaurant és un d’aquells llocs que genera consens, en el sentit que tothom qui el coneix està d’acord que és una de les referències gastronòmiques de Barcelona.

Just el mateix dia que vam anar-hi a sopar, va resultar que al migdia va anar-hi l’amic Lluís Bernils. Coincidim molt pel que fa a gustos, excepte quan ell va a llocs que, al meu criteri, ofereixen un excés de creativitat. Llavors ell, com a professional, ho gaudeix, mentre a mi m’aclapararien una mica.

Però Hisop, és lloc molt estimat pels dos i em permeto copiar el Twit que ell va publicar. No ho sabria definir millor.

 

I ara que tenen arreglat el Passatge Marimon, convertit en carrer per a vianants, que li han donat una nova vida amb més comerç, penso que Hisop ha sortit guanyant amb la remodelació.

Com podem definir Hisop Restaurant

Ells mateixos presenten Hisop Restaurant, com un lloc de cuina catalana contemporània, que prioritza els productes de proximitat amb l’objectiu de conservar els gustos dels plats tradicionals i clàssics, però treballats des de nous punts de vista per fer-los més singulars.

A Hisop Restaurant, treballen amb productes d’estricta temporalitat, modificant la carta, en funció d’estacionalitats i els productes que les caracteritzen. Mereix menció especial el seu menú degustació, que recomano sense cap mena de dubte i que podem destacar per ser dels més econòmics que podem trobar dins del món de l’alta cuina. I ja no parlem del món dels “estrellats”.

Els que em coneixeu, sabeu que no soc un gran fan dels menús degustació, però el d’Hisop Restaurant m’agrada per dos motius: ni és massa llarg ni conté plats prescindibles, que en més d’un lloc, inclouen per «fer bulto».

Aquest és el menú que vam gaudir, però recordeu que va variant. I també ofereixen la possibilitat de carta, amb alguns dels seus plats més icònics.

Hisop menu

Els plats que van anar arribant a Hisop

Després del típic tast d’olis en què comencen els àpats a estil entreteniments, van arribar la palaia fregida acompanyada d’un brou espectacular i la carxofa amb peus de porc i punxencs .

Hisop carxofa

El següent plat era l’ostra a la brasa amb pèsols, però com que l’altre Ricard, no és amant de les ostres (no es pot tenir la família perfecta 🫢) van substituir per aquest plat amb serviola.

Hisop ostra

Deliciosa l’ostra i pel que em va comentar, deliciosa la serviola.

Després van arribar les calçotada amb tòfona, que va ser un dels plats més celebrats del sopar.

I ja tot seguit els plats més «principals» del menú. En primer lloc, el pagre amb faves i poniol i l’entrama amb nap negre i llima marroquí, que ens va resultar una bona cloenda càrnica. Pels que ens agrada la carn, l’onglet, és un tall deliciós.

Passem a formatges, postres i petis fours

Serveixen aquest assortiment de 6 formatges de diferents procedències, com previ a les postres. Un molt bon assortiment amb formatges al seu punt!

Hisop formatges

I pel que fa a les postres, ben sorprenents. sentxa amb raves i flor de taronger i també
plàtan amb créixens i tamarinde.

Hisop postres

Jo que soc poc de postres dolces, m’encanten aquestes tendències. I el tema de les postres em va semblar innovador.

I ja amb els cafès, els petis fours clàssics de Hisop Restaurant. 

Hisop Petits fours

La carta de vins a Hisop

La carta de vins és extensa, ben escollida i digna d’un Michelin Barcelona. I cal dir que a preus molt raonables. Molts cops hem fet allà, el maridatge que proposen amb el menú. Però en aquesta ocasió vam optar per un un Júlia Bernet. No vaig pensar en fer foto i he recuperat la de l’anterior visita.

Hisop Julia Bernet

Conclusions / Reflexions de Hisop Restaurant

A parer meu és una de les joies de la restauració de Barcelona. I la raó és que a més de la bona cuina i del producte, hi ha altres factors positius.

En primer lloc, cal destacar el cuiner o xef com queda millor dir ara. L’Oriol Ivern, amb una gran personalitat i en el pol oposat de la imatge actual del típic «cuiner – showman», malauradament massa freqüent.

I pel que fa a la cuina, està en el meu punt òptim de gustos. Perquè ofereixen cuina d’autor, buscant permanentment el gust com a objectiu final i fugint d’artificis superflus. Ho heu pillat oi?… «fugint d’artificis superflus»

Ja sé que aquestes coses són subjectives, però vaig trobar Hisop en un gran moment. I com sempre cal destacar el seu excel·lent servei de sala, amb una naturalitat i alhora professionalitat, que et fa sentir molt a gust.

Hisop, és d’aquells llocs que sense el divertimento que m’aporta la meva web, aniria quatre cops l’any a cada canvi d’estació. Però el fet de voler publicar llocs variats, té aquest peatge. I quan parlo de divertimento associat a la web, no és només el que es veu en públic, sinó tot el diàleg soterrani que comporta.

L’únic punt negatiu és assabentar-se que l’Oriol vol «jubilar-se» en un termini no massa llunyà, dedicant-se imagino a tasques menys de cara al públic que mantenir un restaurant obert. Tota una pena el dia que ho acabi fent 😢.

Hisop tiquet

 

RESUM  de Hisop Restaurant …

  • Producte de primera qualitat amb cuina de gran nivell
  • Servei professional,  PLANER i eficient, que et fa sentir molt a gust
  • També la carta és prou recomanable
  • En conseqüència, no dubteu en anar-hi

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.


 

Finalment , si voleu veure altres publicacions de la zona, feu clic a,