Hisop Restaurant, un estrellat Michelin Barcelona, que ofereix producte de qualitat, amb servei professional i planer que et fa sentir a gust. Amb la seva excel·lent relació qualitat-preu, està en la gamma d’estrellats més econòmics.

Hisop restaurant

Passatge de Marimon, 9
web del lloc/
TEL.: 932 41 32 33

Hisop Restaurant entrada

 

Feia just un any que no anava a Hisop i ja tenia enyorança. Era dia 7 de febrer i tocava celebrar Sant Ricard per partida doble. I va acabar sent per partida triple a causa d’un tercer Ricard amb el que vam coincidir allà.

L’Hisop Restaurant és un d’aquells llocs que genera consens, en el sentit que tothom qui el coneix està d’acord que és una de les referències gastronòmiques de Barcelona.

Funciona amb total discreció, defugint de publicitats i amb un públic fidel i entregat d’ençà que van obrir portes el 2001. Uns anys després, el 2010, van rebre la seva primera estrella Michelin, que continua vigent.

I és evident que Hisop, ocupa un lloc destacat a la Llista de recomanats que fem amb els companys de 3(o+)aTaula. La podeu veure fent clic.

Voldria comentar que no havia passat pel Passatge Marimon, de quan les obres i em va agradar molt com ha quedat el carrer i en la meva opinió, la imatge d’Hisop guanya amb la remodelació.

Com podem definir Hisop Restaurant

Ells mateixos presenten Hisop Restaurant, com un lloc de cuina catalana contemporània, que prioritza els productes de proximitat amb l’objectiu de conservar els gustos dels plats tradicionals i clàssics, però treballats des de nous punts de vista per fer-los més singulars.

A Hisop Restaurant, treballen amb productes d’estricta temporalitat, modificant la carta, en funció de les estacionalitats i els productes que les caracteritzen. Mereix menció especial el seu menú degustació, que recomano sense cap mena de dubte i que podem destacar per ser dels més econòmics que podem trobar dins del món de l’alta cuina. I ja no parlem del món dels “estrellats”.

Els que em coneixeu, sabeu que no soc un gran fan dels menús degustació, però el d’Hisop Restaurant m’agrada per dos motius: ni és massa llarg ni conté plats prescindibles, que en més d’un lloc, inclouen per «fer bulto».

Aquest és el menú que vam gaudir, però recordeu que va variant. I també ofereixen la possibilitat de carta, amb alguns dels seus plats més icònics.

Els plats que van anar arribant a Hisop

Després del típic tast d’olis en què comencen els àpats a estil entreteniments, van arribar l’amanida d’iserna (més coneguda per a mi com peix llimona) i els pèsols. Abreujaré els noms, atès que els podeu veure complets al menú que he penjat.

El següent plat era l’ostra fregida, però com que l’altre Ricard, no és amant de les ostres (no es pot tenir la família perfecta ?) li van substituir per aquest de gambes.

Hisop ostra

Deliciosa l’ostra i pel que em va comentar, delicioses les gambes.

Després van arribar les carxofes, cafè de París, que va ser un dels plats més celebrats del sopar. I amb total unanimitat.

Hisop carxofes

I ja tot seguit els plats més «principals» del menú. En primer lloc, el lluç amb nous, tòfona  i macís. En els diferents menús que he fet els darrers anys a Hisop, quan apareix el lluç, sempre sorprèn la capacitat que té l’Oriol, d’enaltir aquest peix, que no està pas dins les tendències de la restauració actual.

I finalment, l’ànec amb foie, salsifí i sumac, que ens va sorprendre per deliciós i amb un punt de cocció ideal per a mi.

Hisop anec

Passem a formatges, postres i petis fours

Serveixen aquest assortiment de 6 formatges de diferents procedències, com previ a les postres. Crec recordar que excepte el primer i el darrer, els altres quatre eren catalans i ben coneguts. Però ja sabeu que no vaig amb paper i llapis a sopar ?. I si puc afirmar que estaven tots al seu punt!

I pel que fa a les postres, ben sorprenents. El ruibarbre amb té i harissa i el de pastanaga amb vainilla i yuzu.

Jo que soc poc de postres dolces, m’encanten aquestes tendències. I el tema de les postres de pastanaga em va semblar innovador, tot i que en altres terres i els seus carrots cakes, ja utilitzen les pastanagues com final d’àpat.

I ja amb els cafès, els petis fours clàssics de Hisop Restaurant. 

Hisop Petits fours

La carta de vins a Hisop

La carta de vins és extensa, ben escollida i digna d’un Michelin Barcelona. I cal dir que a preus molt raonables. Molts cops hem fet allà, el maridatge que proposen amb el menú. Però en aquesta ocasió vam optar per un un Júlia Bernet i en lloc del meu habitual 60×40 Brut Nature, em van recomanar aquest.

Hisop Julia Bernet

Ens va agradar i vaig pensar que li demanaria al meu camell que em subministra el Corpinnat que en lloc de l’habitual 60×40, em portés aquest a partir d’ara. La sorpresa va ser que la darrera caixa de 6, que m’havia subministrat, era ja la Barraca dels Coscons ??‍♂️.

Possiblement és l’entorn d’Hisop que fa que el vagi trobar més bo… o ves a saber ?.

Conclusions / Reflexions de Hisop Restaurant

En la meva opinió és una de les joies de la restauració de Barcelona. I és que a més de la bona cuina i del producte, hi ha altres factors positius.

En primer lloc, cal destacar el cuiner o xef com queda millor dir ara. L’Oriol Ivern, amb una gran personalitat i en el pol oposat de la imatge actual del típic «cuiner – showman», malauradament massa freqüent.

I pel que fa a la cuina, està en el meu punt òptim de gustos. Perquè ofereixen cuina d’autor, buscant permanentment el gust com a objectiu final i fugint d’artificis superflus. Ho heu pillat oi?… «fugint d’artificis superflus»

Ja sé que aquestes coses són subjectives, però vaig trobar Hisop en un gran moment. I com sempre cal destacar el seu excel·lent servei de sala, amb una naturalitat i alhora professionalitat, que et fa sentir molt a gust.

I és ja no soc jo qui parla de «d’excel·lent servei de sala», sinó que tot l’equip format per Carmeta Torrens, Sophie Glossin i Paula Garcia ha quedat finalista en el Premi «Sala Revelación de Madrid Fusión». Sempre passo dels «Madrids Fusion» i similars, aquest cop vaig pensar: l’han encertat ?.

Petita reflexió al voltant de les «expectatives»

Torno a repetir el que vaig escriure la darrera vegada que vaig publicar Hisop.  La paraula «influencer» em produeix certa al·lèrgia, però les coses són com són, i tal com puc comprovar en els feed backs, gent que em segueixen, van als llocs que publico i m’expliquen com els ha anat. Alguns dies semblo un consultori, reben privats de gent que no conec de res ?

I en alguna ocasió, d’Hisop restaurant m’han dit que “molt bé, però anaven amb més expectatives” . I de manera subtil, semblen donar-me les culpes a mi ? per generar-les. O potser em volen donar a entendre que ells tenen el «morro més fi» ?.

Sempre faig les valoracions amb un ull posat en el cost. Soc així de cerebral i no ho puc evitar. I quan dic que m’ha encantat un menú de 85 €, ho dic pensant en aquest paràmetre. No són vàlides les comparatives amb lloc on acabes pagant el doble i amb un estils de  servei, que ofereixen més «teiatru» que altra cosa.

RESUM  de Hisop Restaurant …

  • Producte de primera qualitat amb cuina de gran nivell
  • Servei professional,  PLANER i eficient, que et fa sentir molt a gust
  • També la carta és prou recomanable
  • En conseqüència, no dubteu en anar-hi

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.


 

Finalment , si voleu veure altres publicacions de la zona, feu clic a,