HomeExchange 2024, és recordatori de tots els intercanvis que hem realitzat durant aquest 2024. Mostrem els intercanvis simultanis i també aquells que han estat fets a través de guestpoins (al final del post, resumeixo com funcionen els guestpoints).

HomeExchange 2024

Web dels intercanvis

HomeExchange 2024

Fa bastants anys, ja havíem practicat aquesta modalitat d’intercanvi amb força èxit, tot i que en estar en edat laboral, teníem les vacances limitades. Llavors utilitzàvem el servei Homelink.

Fèiem els intercanvis, amb l’apartament que tenia a Cambrils de segona residència, fins que en traslladar-me a viure a Cambrils en una casa nova, vam posar a llogar l’apartament i vam abandonar els intercanvis de casa.

Però l’any 2023, vam animar-nos de nou i vam provar una nova pàgina que semblava més moderna: HomeExchange. Primer vam entrar per curiositat, però ben aviat vam acordar un intercanvi al País Basc, en concret a Deba, que ja ens va obligar a pagar la quota i aquí va començar la nostra segona etapa. En concretar l’intercanvi amb Deba i donar-nos d’alta, ja vam poder acordar altres intercanvis que enumeraré en ordre cronològic:

De cada una de les cases, mostro la seva identificació, que us pot servir per localitzar-la si entreu a la web de HomeExchange. Si voleu enregistrar-vos amb avantatges, en el cas hipotètic que posteriorment us volguéssiu inscriure, demaneu-me als comentaris o per privat, una «invitació».

Alguns detalls a tenir en comte al voltant del tema HomeExchange

  • Es realitzen dins l’àmbit HomeExchaange.com, empresa a la qual es paga anualment i a canvi tens unes garanties.
  • Cada un posa les seves normes i condicions de qui accepta i qui no. No hi ha cap obligació a intercanviar amb qui no et ve de gust.
  • Això no és tampoc un Tinder d’«aquí te pillo, aquí te mato» 😂. Normalment, els intercanvis requereixen el seu temps i comunicació prèvia. Buscar per la setmana vinent un intercanvi amb NY, ja us dic que no funciona 😅.
  • Els intercanvis recíprocs tenen cost zero. Independentment de la valoració en unitats «guestpoints» que homeexchange assigna a cada casa, en funció de les comoditats que ofereix, ubicació, etc.
  • Les fotos que mostro aquí, són públiques i les mateixes que es mostren a la web. Algun vídeo que apareix, és collita meva i si qualsevol dels amfitrions no ho veies bé, els retiraria.

Tot seguit els tres primers intercanvis a l’any 2023

Intercanvi Jaca

RECIPROC
del 1/08/23 al 6/08/23
Alfonso
identificació casa:408791

HomeExchange Jaca

Aquest va ser el primer intercanvi que vam fer i va ser a proposta nostra. L’apartament de l’Alfonso, és una segona residència que tenen a Jaca i allà vam passar uns dies coneixent la zona.

Vaig publicar un post una mica com a resum gastronòmic de la nostra estada allà, amb algun lloc ben interessant. Si feu clic a Intercanvi_Jaca, el podeu llegir.

Comentar que l’intercanvi, tot i que inicialment era recíproc, per culpa d’una indisposició de darrer moment de l’Alfonso, no van poder venir a Cambrils. I l’empresa HomeExchange, es va portar de manera modèlica, assignant-li GuestPoins, com si l’intercanvi no hagués estat recíproc, quan ell va presentar el corresponent certificat mèdic. Un 10 per HomeExchange.

Intercanvi Privas (França)

RECIPROC
del 26/08/23 al 3/09/23
Doriane & Anthony
identificació casa:1036647

HomeExchange Privas

L’intercanvi amb Privas, va ser a sol·licitud d’ells i ens va semblar interessant per descobrir una zona, l’Ardèche, que era ben desconeguda per a nosaltres i va resultar ben interessant.

Vam estar en una casa molt confortable, amb un jardí molt peculiar, ja que un dels propietaris era paisatgista. I Privas és un poble tranquil, amb possibilitats de sortides ben interessants pels voltants.

Vaig publicar un post, amb el resum de les nostres sortides gastronòmiques, que podeu llegir fent clic a intercanvi_Privas.

I aquí teniu el vídeo de la casa de Privas

Una casa amb encant i com he comentat, amb un jardí amb plantes, peixos, ocells. Molt curiós de veure!

Intercanvi Deba (País Basc)

RECIPROC
del 14/09/23 al 23/09/23
Iker y Edyta
identificació casa:2284437

HomeExchange Deba

L’intercanvi amb Deba, que va ser la nostra tercera experiència, va ser curiosament el primer que vam concretar al juliol. Vam entrar a HomeExchange per curiositat i quan l’Iker ens va fer la proposta, va ser quan ens vam donar d’alta pagant la quota, per a poder formalitzar-lo. I agraïts que estem…

Tenen un magnífic pis a la part alta de Deba, amb unes terrasses amb vista espectacular a tota la zona de platja i va ser un d’aquells llocs dels quals et quedes amb tan bon record, que repetiries sense problema.

El poble era petit, però amb encant i vam poder fer forces sortides. Si feu clic a intercanvi_Deba, teniu un resum de les nostres escapades gastronòmiques per la zona. Tot seguit un vídeo des de la terrassa del pis.

 

En veure l’èxit dels intercanvis que vam fer el 2023 i que va ser com tot una mica improvisat, vam pensar que de cara al 2024, podíem planificar millor i ja prenent nosaltres iniciatives. I aquí teniu els resultats.

Intercanvi Montreuil (París)

Amb GuestPoints
del 11/03/24 al 18/03/24
Claire et Benoit
identificació casa:2297268

HomeExchange Paris

Els intercanvis amb les grans capitals turístiques, costen més de trobar. I ja no parlo de recíprocs, sinó que són difícils fins i tot «pagant» amb GuestPoins. Potser perquè alguns busquen més rendibilitat amb estades més llargues o ves a saber.

Recordeu que al final del post, explico com funciona el tema guestpoins.

Vam trobar aquesta casa a llindar entre Montreuil i Vincennes, que tampoc quedava lluny del centre i de fet eren 4 o 5 parades de metro de la Gare de Lyon. Un barri molt tranquil, amb algunes cases de planta baixa com la que vam estar, que tenia fins i tot amb un parell de patis. Un tocant al carrer, que els permet guardar el cotxe i un altre més ampli interior.

La casa era confortable i ens permetia còmodes sopars quan arribaven als vespres cansats de moure’ns per París. I el barri, i en concret la zona de Vincennes, era molt residencial i agradable. Per fer una analogia amb BCN, seria un Sant Cugat, sense la «barrera» que representa la serra de Collserola.

París és sempre una meravella i vaig fer un post de les nostres sortides amb alguns bistrots interessants que podeu veure fent clic a intercanvi_Paris.

I aquí teniu el vídeo de la planta baixa de la casa de París.

La planta superior, no la vaig fer per tema de privacitat, ja que l’habitació que teníem assignada, estava a la planta baixa.

HomeExchange amb  Annecy (França)

Amb GuestPoints
del 26/03/24 al 28/03/24
Hugo Sistac
identificació casa:2306424

HomeExchange Annecy

Aquest intercanvi no estava previst, però com que el 28/03/2024, teníem el de Yvonand a Suïssa i volíem anar-hi en cotxe, vam pensar que seria bo trobar algun lloc relativament a prop per fer escala. I Annecy, a poca distància de la frontera, va ser el punt.

Tot i que era només per a dues nits i no vam fer massa esforç per buscar un lloc cèntric, aquest ho era molt i va resultar molt satisfactori amb vista al llac. Un d’aquells llocs que t’apuntes, per si cal tornar per la zona.

Per la zona vam trobar una espectacular botiga gourmet amb gran varietat i preus raonables i d’allà vam adquirir aliments. No recordo el nom, però és fàcil de trobar i molt a prop d’un bistrot on vam fer un bon dinar informal: Tête de Cochon.

A la tornada vam fer escala a Montpelier, però d’una nit d’hotel. I vam sopar prou bé a: Angus & Bacchus al 4 de la rue diderot.

I tot seguit un vídeo de les vistes des de l’apartament,

Era un apartament petit, però més que suficient per a dues persones, tot i que segons la seva pàgina un dels sofàs és convertible en llit.

HomeExchange amb Yvonand (Suissa)

RECIPROC
del 28/03/24 al 02/04/24
Stéphanie & Hans
identificació casa:483714

HomeExchange Yvonand

Aquest intercanvi ens feia molta il·lusió, ja que personalment tenia bons records de Suïssa, tot i que de les zones de Zermat i Verbier.

La casa estava a tocar del llac de Neuchâtel i era d’una amplitud admirable. Realment i fins al moment, és la casa més luxosa amb la que hem fet intercanvis.

Ens va permetre visitar Montreux, Lausana, Friburg, Berna, Gruyère, Neuchâtel i alguns altres indrets per aquesta zona. No hi ha post de sortides gastronòmiques, perquè a Suïssa els preus són molt elevats i l’únic restaurant a recordar, seria Au Creux du Feu a poca distància de Gruyère, on vam gaudir d’una fondue en un entorn bucòlic.

I aquí un vídeo de la planta baixa

La planta superior, destinada a habitacions, no la vaig enregistrar per tema privacitat, però estava al mateix nivell de confort.

Intercanvi Frederiksberg (Copenhaguen)

RECIPROC – No Simultani
del 04/06/24 al 11/06/24
Henrik Wang
identificació casa:1315047

HomeExchange Copenhaguen

Aquest intercanvi el vam proposar nosaltres i la resposta va ser que l’acceptaven si podia ser no simultani. Ni sabíem que es podia fer, però en Henrik ens ho va explicar. Ells acceptaven que nosaltres anéssim al seu a cost zero Guestpoints i confiant que nosaltres faríem el mateix quan a la tardor vinguessin.

La filosofia HomeExchange, es basa en la confiança mútua i agraïm que l’Henrik, confies en nosaltres que tenim poc historial a la pàgina, mentre que ell el té de més de 10 anys.

El seu apartament a Frederiksberg (Copenhaguen), està ubicat en un 7è pis enfront a un parc com podeu veure a la foto de portada. I just a l’entrada, hi ha l’accés al Metro que en poques parades, et deixa a tots els punts neuràlgics de la ciutat.

Vam estar molt còmodes i ens va permetre una gran estada en aquesta ciutat. Vaig publicar un post, comentant les experiències gastronòmiques, que podeu veure fent clic a intercanvi_Copenhaguen.

Aquí teniu les vistes des de la finestra,

I algun detall interior. Les finestres com veieu són àmplies i permeten entrar la llum i en ser època en la que  4 ja està clar i costava tornar a dormir a la que et despertaves.

HomeExchange amb Quebec (Canadà)

RECIPROC
del 04/07/24 al 25/07/24
Nathaly & Regis
identificació casa:1427232

HomeExchange Quebec

Aquest intercanvi el vam proposar nosaltres, però la zona del Quebec hi ha molta voluntat de fer intercanvis amb Catalunya. I ho dic perquè un cop proposat aquest, vam haver de rebutjar tres o quatre més, a proposta d’ells.

Es tracta d’una casa molt còmoda, ubicada en una d’aquestes àrees residencials que veiem a les peli cules americanes, amb cases unifamiliars, amb el seu porxo i espai per aparcar els cotxes, així com interiors amples i confortables. I no podria faltar al pati interior la típica BBQ tipus la meva Weber.

Els primer dia va ser una mica angoixant, degut a que a l’aeroport no va arribar la meva maleta en la que tenia entre altres coses els adaptadors d’endolls. Imagineu el pànic de sentir-se amb la possibilitat de quedar «aïllat» del món… ni IPhone, ni Mac, ni IWatch. Però en 24h es va solucionar.

La nostra intenció era explorar la zona en un radi de 200 km. Quebec com ciutat és bonica, però la part monumental, bastant turistificada. A primera vista us diria que a l’estil de Barcelona. Però la idea, com he dit, no era fer Quebec ciutat, sinó la regió, on hi ha un munt de coses interessants com per exemple Parcs Nacionals, com el Jacques-Cartier a uns 35 minuts de casa.

I aquí teniu un vídeo del l’exterior de la casa en la que «viurem» aquest juliol. El Buick que veieu al vídeo, forma part de l’intercanvi. Ells a Cambrils tenen dret al meu cotxe amb les condicions pactades.

I la zona residencial on estàvem, era molt agradable. Dels llocs que em podria quedar a viure, tot i que tinc els mes dubtes de com pot ser de dur un hivern allà.

HomeExchange amb Montreal (Canadà)

Amb Guestpoints
del 14/07/24 al 17/07/24
Elie & Aaron
identificació casa:2555126

HomeExchange Montreal

Del 14 de juliol, al 17, vam concretar aquest magnífic apartament a Montreal, a canvi de guestpoins, que ens va permetre passar tres dies allà, gaudint d’aquesta magnífica ciutat, que ja conec de déu fer uns 20 anys, a partir d’un intercanvi també. Durant tres dies, representa que «ocupàvem» dues cases.

Vam estar en un apartament amb vistes magnífiques i d’aquells que repetiries sense dubtar. Amb instal·lacions esportives de condomini que no vam utilitzar i el metro i centre comercial a poques passes. També com punt d’interès, a uns 15 minuts a peu del mercat Atware.

I aquí podeu veure un vídeo de l’interior de l’apartament.

Com podeu observar, les vistes són espectaculars. La ciutat de Montreal, ens va agradar menys que Quebec , però en tot cas l’estada va ser prou interessant.

No vam fer cap visita gastronòmica destacable, però va ser curiós conèixer en directe el Schwartz’s Deli, un lloc en que el contrast «local cutre» i la seva famosa carn fumada, crida l’atenció.

Es pot demanar en plat o com entrepà, que és tal com ho vam demanar nosaltres. Un bon «pastrami» que intentarem reproduir a la tornada a casa.

Spoiler: Propers HomeExchange programats.

Anirem ampliant aquesta pàgina, a mesura que tinguin lloc.

De moment i post-Canadà, en tenim de concretats per aquest 2024 a La Champagne (França) per l’agost i Astúries per setembre. Seguirem ampliant la pàgina.

Que són els GuestPoints?

Quan et dones d’alta a HomeExchange, et regalen una determinada quantitat de punts, que pots utilitzar per a sol·licitar anar a qualsevol de les cases que accepten guestpoints. Si entreu a través d’una invitació, en teniu més que si entreu directament. Per tant, si voleu invitació, m’ho dieu als comentaris.

Guanyar guestpoints, és tan fàcil com acceptar hostes a la teva casa. Però per això cal tenir una segona residència on desplaçar-te. O utilitzar la segona residència com casa a oferir amb guestpoints.

Nosaltres aquest 2024, hem acceptat 3 estades amb guestpoints, que ens han permès acumular punts per futurs inercanvis.

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.