Hostal Colomí, és un restaurant, reconegut a la comarca de la Conca de Barberà, com a Bib Gourmand Michelin. I fa honor a aquesta distinció amb plats molt ben elaborats, servei dels que ja no en queden i amb relació qualitat-preu prou bona.

Les comarques de Tarragona, semblen oferir d’entrada menys glamur en l’àmbit gastronòmic, si fem la comparació amb d’altres com l’Empordà per a posar un exemple. No ens venen al cap els llocs mítics dels quals tothom s’omple la boca de per allà dalt.
Però, en canvi, en aquestes comarques interiors, podem trobar tota una gamma de restaurants, que sense fer soroll, ens garanteixen un molt bon grau de satisfacció en tots els sentits. I l’Hostal Colomí, n’és un dels millors exemples.
Com que no faig «publireportatges» de restaurants, tampoc puc abastar-los tots, però els que tinc apamats i publico, puc donar fe que no en sortireu decebuts. Més avall, trobareu un llistat als meus recomanats.
Hostal Colomí, és un exemple de llibre del què hauria de ser un restaurant. Producte de primer nivell, molt ben tractat, cuidant tots els detalls i un servei modèlic dels que ja no en queden.
Les dues germanes propietàries controlant la sala i una d’elles cuidant també de la graella que presideix el menjador principal i que mostro tot seguit. I si li afegim el fill fent de cap de sala, amb un savoir faire impressionant, res pot fallar.
Que ofereix la cuina d’Hostal Colomí?
A la seva web podeu veure la carta que és ben àmplia i també un interessant menú de feiners amb cost 20 €.
Com normalment preferim anar a carta, vam preguntar abans d’anar-hi, si era problema demanar-la en dies feiners. I ens van dir que cap problema i a més vam observar que la majoria de les taules del voltant anaven a carta també.
També vam deduir al primer intercanvi de paraules amb el responsable de sala, que era un lloc per deixar-se aconsellar per les recomanacions. I així ho vam fer.
Que va arribar a la taula
D’entrada les taules, ja les trobes guarnides amb tots aquests «entreteniments» ?.
Quan vam començar a mirar la carta, ens va encuriosir un plat de la secció «entrants» que anomenen «entreteniments Colomí», del que especifiquen que el serveixen per a un mínim de 2 persones. Suposo que per evitar les típiques misèries de «porti per a un que en menjarem 4» ?.
Vam preguntar per ell i ens va explicar el que portava, però deixant anar que si volíem, ens farien una sèrie de mitges racions o unitats, que resultaria «equivalent» i vam dir que encantats. Total que van començar a arribar els següents plats o tastets a Hostal Colomí ?.
En primer lloc, van arribar aquests fregits amb: dues croquetes de pernil, dos bunyols i les flors de carabassó farcides amb brandada, que incloïen també el mini carabassó. Ja aquí van marcar territori, mostrant l’excel·lent cuina i producte.
Tot seguit aquests tast de terrina de peus de porc al Pedro Ximénez amb taronja caramel·litzada. Era com per demanar-la com a plat principal i en ració doble ?.
Uns bons calamars a la romana.
Aquest tast de capipota, però que en realitat predominava la tripa i també amb ganes d’haver demanat ració sencera. El van servir com complement dels calamars, fent la broma de «mar i muntanya»
i aquests ceps amb foie i ou que van resultar espectaculars.
I algun plat principal de brasa calia demanar…
Aquí ja va aturar la desfilada i ens va preguntar com estàvem de gana. Ja amb poca, però gola molta i ens va oferir compartir algun plat de brasa. Em vam decidir per aquesta ventresca de tonyina que va resultar espectacular i que NO procedia de la «grangeta de tonyines» de l’Ametlla de Mar ?.
I que va arribar ben acompanyada amb aquestes «frites comme il faut» ?.
Vam gaudir molt de tots els plats a Hostal Colomí. Potser el més «terrenal» van ser els calamars a la romana. Però els altres no tenien res de terrenals… feien tocar el cel. I som incapaços de decidir quin va ser el guanyador, perquè tots en provoquen salivera, només de recordar-los.
Postres i vins a Hostal Colomí
Pel que fa als vins, d’entrada et trobes a la taula un parell de porrons de vins de la zona: un de blanc i un de negre d’un celler proper. Eren vins correctes, però no estaven a l’altura del dinar que anàvem a fer i vam demanar la carta.
La carta de vins a Hostal Colomí, és completa amb tot un assortiment de vins. Molts de proximitat i fins i tot molts de més enllà de les fronteres. Nosaltres com sempre vam anar als de més proximitat, fent dues propostes i ens va suggerir un tercer de cost equivalent que va resultar totalment satisfactori.
L’Angelina de celler Comalats, a base de cabernet Sauvignon i sirà, envellit durant 12 mesos en recipient de vidre. Va resultar sorprenent i d’aquells que acabes dient «valen més del que costen»
La carta de postres amb molta variació i la Marta va demanar un flam amb nata, del que vaig tastar una mica i era dels flams fets de manera tradicional i dit en positiu. També va arribar aquest detall a l’estil petits fours amb unes ametlles garapinyades i uns carquinyolis.
Conclusions i reflexions
Hostal Colomí, és dels llocs que deixen empremta i dels que difícilment surt ningú descontent. El producte i el servei són de nivell, però aquesta capacitat d’intuir que farà feliç al client, és un bé escàs avui en dia. I més si el comparem amb certs restaurants de Barcelona, on el principal objectiu, per no dir l’únic del cap de sala, és engreixar el tiquet.
El lideratge natural que mostren en la sala, la família Camps, és un dels factors d’èxit del lloc. I quan aquest lideratge existeix, tot l’equip funciona com un rellotge, tal com vam poder observar.
La seva cuina permet moltes possibilitats de les quals destaquen els guisats tradicionals, així com el producte fet a la brasa que permet també per qui ho demana, carns prèmium.
En resum, un lloc ben conegut que no us decebrà i que passa a la llista dels meus llocs «top» de la zona. I si voleu veure aquesta llista, feu clic a la següent imatge. Trobareu la descripció dels que recomano perquè m’agraden «de Tarragona al Delta, per RUTA INTERIOR». També tinc una altra llista «de Tarragona al Delta, per la COSTA» on trobareu els que toquen al mar.
El tiquet és una mica críptic i us portarà feina als aficionats a verificar-los. Al servir en algun cas, menys de mitja ració i complementant amb algun tast, com l’exemple del capipota, la cosa es fa difícil ?. Aquí el teniu:
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Hola Ricard
Només voldria afegir-hi que hi vaig menjar una vegada al menú, força bé, per bé que, segurament, no tant com tu a la carta.
Allò més significatiu, és que hi vaig anar sense reserva un dia entre setmana de l’hivern i vaig haver de fer una hora de cua per entrar al menjador, amb molta gent esperant-se. Això ho diu tot.
No cal dir que tinc moltes ganes de tornar-hi…
Els menús d’aquests llocs, són sempre temptadors. Però quan vaig amb la idea de publicar, triem la carta que permet més lluïment.
Però tal com dius, amb una hora de cua en dia feiner, ja ho diu tot.
Salutacions Josep Maria!
Bon festival! i a preu Bib Gourmand que res tenen que veure als de Barcelona.
Aquest paga la pena una excursioneta.
Salut!
I tant que paga la pena!. És dels llocs dels que hem sortit més satisfets i on et pots deixar guiar per les recomanacions, sense que t’arruïnin ?.
A més, permet opcions més econòmiques en funció del que demanes.
Salut!!
No falla mai res. Simpatia, bon menjar de qualitat i ja un clàssic molt recomenable.
Molt d’acord!
Una abraçada!
Com sempre coincidim amb els llocs i m’encanta referendar-ho.
Una abraçada!
Hi vam anar diumenge passat amb la família, per celebrar S Lluís, excelent, el menjar i la atenció com sempre.
Vam reservar el dijous abans,.
M’alegra!!. Sempre m’agrada rebre feed backs positius dels llocs que m’agraden.
Salutacions!!
Jo i vaig anar ahir a dinar, i e anat molts cops,de menú i de carta, tot sempre espectacular, molt atents sempre si falta alguna cosa. En fi ,et fan sentir molt a gust. Ho tinc a 45 minuts de casa, però i faig una escapada de tan en tant. Un 10 de restaurant.
Veig que tenim la mateixa percepció ?
I tal com dius, et fan sentir molt a gust.
Nosaltres des de Cambrils, ho tenim a una hora, però val la pena.
Salutacions!!
Seguint consell hi vam anar el divendres, savoir faire per part de la mastressa (la que controla) i el fill. Primers de tast croquetes, tempura verdures i flors de carbassó, Vam tirar de brasa (costelletes) bon material, perdiu escabetxada, cua de vedella, lluç romana, tips per no menjar postres, val la pena esperar una hora. Ah i porró que feia temps no veia a restaurant.
Content que us vagi agradar i de rebre el feed back vostre.
Com dieu, bon tracte i bon producte i els porrons també em va fer molta gràcia trobar-los.
Salutacions i gràcies per passar!
Fà molt de temps que vaig a Santa Coloma de Queralt i el Hostal Colomí es el millor restaurant de la sona, es menja de conya, hem estat i és genial, bon tracte, bon menjar i bon preu…..
Sí, és dels llocs que tothom coincideix amb opinions positives.
Molt bon lloc!
Salutacions,