Hostal Colomí, és un restaurant, reconegut a la comarca de la Conca de Barberà, com a Bib Gourmand Michelin. I fa honor a aquesta distinció amb plats molt ben elaborats, servei dels que ja no en queden i amb relació qualitat-preu prou bona.

Hostal Colomí

Raval de Jesús, 10
Santa Coloma de Queralt

Web del lloc

Tel.: 977 88 06 53

Hostal-colomi-entrada

Les comarques de Tarragona, semblen oferir d’entrada menys glamur en l’àmbit gastronòmic, si fem la comparació amb d’altres com l’Empordà per a posar un exemple. No ens venen al cap els llocs mítics dels quals tothom s’omple la boca de per allà dalt.

Però, en canvi, en aquestes comarques interiors, podem trobar tota una gamma de restaurants, que sense fer soroll, ens garanteixen un molt bon grau de satisfacció en tots els sentits. I l’Hostal Colomí, n’és un dels millors exemples.

Com que no faig «publireportatges» de restaurants, tampoc puc abastar-los tots, però els que tinc apamats i publico, puc donar fe que no en sortireu decebuts. Més avall, trobareu un llistat als meus recomanats.

Hostal Colomí, és un exemple de llibre del què hauria de ser un restaurant. Producte de primer nivell, molt ben tractat, cuidant tots els detalls i un servei modèlic dels que ja no en queden.

Les dues germanes propietàries controlant la sala i una d’elles cuidant també de la graella que presideix el menjador principal i que mostro tot seguit. I si li afegim el fill fent de cap de sala, amb un savoir faire impressionant, res pot fallar.

Hostal Colomi graella

Que ofereix la cuina d’Hostal Colomí?

A la seva web podeu veure la carta que és ben àmplia i també un interessant menú de feiners amb cost 20 €.

Com normalment preferim anar a carta, vam preguntar abans d’anar-hi, si era problema demanar-la en dies feiners. I ens van dir que cap problema i a més vam observar que la majoria de les taules del voltant anaven a carta també.

També vam deduir al primer intercanvi de paraules amb el responsable de sala, que era un lloc per deixar-se aconsellar per les recomanacions. I així ho vam fer.

Que va arribar a la taula

D’entrada les taules, ja les trobes guarnides amb tots aquests «entreteniments» ?.

Quan vam començar a mirar la carta, ens va encuriosir un plat de la secció «entrants» que anomenen «entreteniments Colomí», del que especifiquen que el serveixen per a un mínim de 2 persones. Suposo que per evitar les típiques misèries de «porti per a un que en menjarem 4» ?.

Vam preguntar per ell i ens va explicar el que portava, però deixant anar que si volíem, ens farien una sèrie de mitges racions o unitats, que resultaria «equivalent» i vam dir que encantats. Total que van començar a arribar els següents plats o tastets a Hostal Colomí ?.

En primer lloc, van arribar aquests fregits amb: dues croquetes de pernil, dos bunyols i les flors de carabassó farcides amb brandada, que incloïen també el mini carabassó. Ja aquí van marcar territori, mostrant l’excel·lent cuina i producte.

Hostal Colomi tempura

Tot seguit aquests tast de terrina de peus de porc al Pedro Ximénez amb taronja caramel·litzada. Era com per demanar-la com a plat principal i en ració doble ?.

Uns bons calamars a la romana.

Aquest tast de capipota, però que en realitat predominava la tripa i també amb ganes d’haver demanat ració sencera. El van servir com complement dels calamars, fent la broma de «mar i muntanya»

Hostal Colomi capipota

i aquests ceps amb foie i ou que van resultar espectaculars.

Hostal Colomi ceps

I algun plat principal de brasa calia demanar…

Aquí ja va aturar la desfilada i ens va preguntar com estàvem de gana. Ja amb poca, però gola molta i ens va oferir compartir algun plat de brasa. Em vam decidir per aquesta ventresca de tonyina que va resultar espectacular i que NO procedia de la «grangeta de tonyines» de l’Ametlla de Mar ?.

Hostal Colomi tonyina

I que va arribar ben acompanyada amb aquestes «frites comme il faut» ?.

Vam gaudir molt de tots els plats a Hostal Colomí. Potser el més «terrenal» van ser els calamars a la romana. Però els altres no tenien res de terrenals… feien tocar el cel. I som incapaços de decidir quin va ser el guanyador, perquè tots en provoquen salivera, només de recordar-los.

Postres i vins a Hostal Colomí

Pel que fa als vins, d’entrada et trobes a la taula un parell de porrons de vins de la zona: un de blanc i un de negre d’un celler proper. Eren vins correctes, però no estaven a l’altura del dinar que anàvem a fer i vam demanar la carta.

La carta de vins a Hostal Colomí, és completa amb tot un assortiment de vins. Molts de proximitat i fins i tot molts de més enllà de les fronteres. Nosaltres com sempre vam anar als de més proximitat, fent dues propostes i ens va suggerir un tercer de cost equivalent que va resultar totalment satisfactori.

L’Angelina de celler Comalats, a base de cabernet Sauvignon i sirà, envellit durant 12 mesos en recipient de vidre. Va resultar sorprenent i d’aquells que acabes dient «valen més del que costen»

La carta de postres amb molta variació i la Marta va demanar un flam amb nata, del que vaig tastar una mica i era dels flams fets de manera tradicional i dit en positiu. També va arribar aquest detall a l’estil petits fours amb unes ametlles garapinyades i uns carquinyolis.

Conclusions i reflexions

Hostal Colomí, és dels llocs que deixen empremta i dels que difícilment surt ningú descontent. El producte i el servei són de nivell, però aquesta capacitat d’intuir que farà feliç al client, és un bé escàs avui en dia. I més si el comparem amb certs restaurants de Barcelona, on el principal objectiu, per no dir l’únic del cap de sala, és engreixar el tiquet.

El lideratge natural que mostren en la sala, la família Camps, és un dels factors d’èxit del lloc. I quan aquest lideratge existeix, tot l’equip funciona com un rellotge, tal com vam poder observar.

La seva cuina permet moltes possibilitats de les quals destaquen els guisats tradicionals, així com el producte fet a la brasa que permet també per qui ho demana, carns prèmium.

En resum, un lloc ben conegut que no us decebrà i que passa a la llista dels meus llocs «top» de la zona. I si voleu veure aquesta llista, feu clic a la següent imatge. Trobareu la descripció dels que recomano perquè m’agraden «de Tarragona al Delta, per RUTA INTERIOR». També tinc una altra llista «de Tarragona al Delta, per la COSTA» on trobareu els que toquen al mar.

Hostal Colomí ruta

El tiquet és una mica críptic i us portarà feina als aficionats a verificar-los. Al servir en algun cas, menys de mitja ració i complementant amb algun tast, com l’exemple del capipota, la cosa es fa difícil ?. Aquí el teniu:

Hostal Colomi tiquet

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.