Hotel Restaurant Diego, amb molt bones carns de ramaderia pròpia. I bon peix per la seva proximitat al Delta. Carta de vins de nivell i tracte molt familiar.
Hotel Restaurant Diego
Carr. de la Galera. Santa Bàrbara, Tarragona
www.hotelrestaurantdiego.com/
TEL.: 977 71 90 17
Hotel restaurant Diego, a Santa Barbara, prop de Tortosa i a tocar del Delta, és d’aquelles sorpreses que d’entrada no t’esperes trobar. De fet desconeixia fins i tot l’existència d’aquest poble i el vaig descobrir a partir d’una estada a La Champagne, on vaig coincidir amb el seu propietari i sommelier, Diego Arasa, que ens va explicar aquest projecte, fruit de l’esforç i l ‘experiència de la família Arasa-Cid, on la Lola (mare del Diego), porta 35 anys elaborant cuina típica i actualitzada i la seva germana, controla també la sala.
La carta que ofereixen a Hotel Restaurant Diego
La carta a Hotel Restaurant Diego, que podeu veure a l’adreça web, és àmplia i interessant i la de vins, de nivell, fins el punt de que en algunes edicions, han quedat finalistes del concurs Cartavi, de les millors cartes de vi de Catalunya. De l’hotel poc puc dir, doncs no és el meu tema parlar d’hotels, però em va semblar una bona base per una estada al Delta. Us mostro algunes imatges, perquè us feu idea del nivell de les instal·lacions.
![]() |
Zona terrassa chill out |
![]() |
Sala interior nova (la foto està presa just retirats els serveis) |
![]() |
Una de les dues grans sales interiors |
Els vins que vam aportar a Hotel Restaurant Diego
Però el conjunt de vins que van aportar els companys, era de treure’s el barret. A les fotos veureu mostres i al final una foto de la taula, amb el conjunt d’ampolles exposades.
El menjar a Hotel Restaurant Diego
Pel que fa el menjar aHotel Restaurant Diego, els plats van ser aportats pel restaurant, excepte els formatges que els va portar en Marc Aguiló de vins Aguiló a Falset. I també la coca de cireres, va ser aportació d’un dels companys.
![]() |
Variacions de carn (carpaccio, cecina i tàrtar) de la seva producció |
Formatges aportats per Vinateria Aguiló
![]() |
Croquetes i pop |
![]() |
Cigrons amb cocotxes |
![]() |
Excel·lent carn en la maduració justa, provinent de la seva producció |
![]() |
Tastets de postres |
![]() |
Coca de cireres del Forn Sistaré de Reus |
Punts forts a Hotel Restaurant Diego
Un dels seus punts forts deHotel Restaurant Diego, és que tenen cria pròpia de vedells, en unes modèliques instal·lacions situades a uns pocs kilòmetres i la carn, és especialment recomanable La seva vedella – vedella, sense pijades ni maduracions anormals, podem donar fe del seu molt alt nivell.
![]() |
Vista parcial de l’espai de cria, on podem apreciar l’espai que disposa el bestiar i la netedat |
El tracte a Hotel Restaurant Diego
També cal destacar el tracte espectacular que tenen el Diego i la seva germana, amb els clients. Ho vam poder observar, mentre esperàvem i veiem el feeling. El Diego es desenvolupa amb els clients, com peix a l’aigua i he de dir que em va sorprendre molt positivament.
Passa sense cap mena de dubte a la meva llista de restaurants recomanats d’aquesta zona. Que podeu consultar fent clic a Restaurants del Sud de Catalunya.
I aquí una foto del grup, en la sobretaula. En “presidència”, podeu veure el Jordi Melendo, flanquejat per l’Enric Aguiló i el Diego Arasa. A l’ala esquerra: Patxi Xabier, Marc Ripoll i Joan Carrion. I a l’a la dreta Cristina Grau, Joan Sangenís, Marta Meseguer, Ricard Sampere, Anna Casabona i Marc Aguiló.
RESUM de Hotel Restaurant Diego
- Hotel Restaurant Diego, sorprèn pel seu nivell de tracte i d’instal·lacions
- Molt bones carns, amb ramaderia pròpia
- La seva proximitat al Delta, també li permet peix de primera
- Tracte amb els clients, que els fan sentir com amics
- Interessants menús de feiners i gastronòmic
- Carta de vins envejable
- En conseqüència, un lloc base ideal, per una estada al Delta
Aquest me'l apunto, que m'agrada molt anar cap al sud. Ara, la coca de cireres, com la del Forn de Baix de La Fatarella, res de res :-DDDDDD
Salut!
Amb lo de la coca, no entro…. 🙂
Ja saps de la meva poca afició a la secció dolça dels àpats..
El lloc em va sorprendre realment,,,
Salut!!
Ricard, quina bona pinta tot plegat….. tinc tanta feina quan baixi al sud! 🙂 molt bona crònica!!!
Merci Esther…. 🙂
La veritat és que va ser una sorpresa, el propi local, la seva carta, la quantitat de gent que hi dinava….
Si jo no sabia ni de l'existència d'aquest poble. Només coneixia el Santa Bárbara de California…. Probabily the best popular tourist and resort destination…. 🙂