Hotel Restaurant Diego, amb molt bones carns de ramaderia pròpia. I bon peix per la seva proximitat al Delta. Carta de vins de nivell i tracte molt familiar.

Hotel Restaurant Diego

Carr. de la Galera. Santa Bàrbara, Tarragona
www.hotelrestaurantdiego.com/
TEL.: 977 71 90 17

Hotel Restaurant Diego entrada

 

Hotel restaurant Diego, a Santa Barbara, prop de Tortosa i a tocar del Delta,  és d’aquelles sorpreses que d’entrada no t’esperes trobar. De fet desconeixia fins i tot l’existència d’aquest poble i el vaig descobrir a partir d’una estada a La Champagne, on vaig coincidir amb el seu propietari i sommelier, Diego Arasa, que ens va explicar aquest projecte, fruit de l’esforç i l ‘experiència de la família Arasa-Cid, on la Lola (mare del Diego), porta 35 anys elaborant cuina típica i actualitzada i la seva germana, controla també la sala.

La carta que ofereixen a Hotel Restaurant Diego

La carta a Hotel Restaurant Diego, que podeu veure a l’adreça web, és àmplia i interessant i la de vins, de nivell, fins el punt de que en algunes edicions, han quedat finalistes del concurs Cartavi, de les millors cartes de vi de Catalunya. De l’hotel poc puc dir, doncs no és el meu tema parlar d’hotels, però em va semblar una bona base per una estada al Delta. Us mostro algunes imatges, perquè us feu idea del nivell de les instal·lacions.

Hotel Restaurant Diego chil out
Zona terrassa chill out
Hotel Restaurant Diego terrassa
Sala interior nova (la foto està presa just retirats els serveis)
Hotel Restaurant Diego sala
Una de les dues grans sales interiors
He de dir que anàvem a Hotel Restaurant Diego, a fer  una trobada, de la gent que vam coincidir a la darrera estada a La Champagne i que era un acord d’amics, en el que els del restaurant, aportaven els plats, els companys de viatge, els vins i en el cas dels amics de vins Aguiló, també els formatges. Per tant serà una descripció sense tiquet, doncs va tractar-se d’un dinar col·laboratiu i per exemple en el meu cas, vaig aportar dues ampolles de xampany Charles Heidsiek.
Hotel Restaurant Diego Heidsiek

Els vins que vam aportar a Hotel Restaurant Diego

Però el conjunt de vins que van aportar els companys, era de treure’s el barret. A les fotos veureu mostres i al final una foto de la taula, amb el conjunt d’ampolles exposades.

 

Hotel Restaurant Diego vins

El menjar a Hotel Restaurant Diego

Pel que fa el menjar aHotel Restaurant Diego, els plats van ser aportats pel restaurant, excepte els formatges que els va portar en Marc Aguiló de vins Aguiló a Falset. I també la coca de cireres, va ser aportació d’un dels companys.

Hotel Restaurant Diego cecina
Variacions de carn (carpaccio, cecina i tàrtar) de la seva producció

Formatges aportats per Vinateria Aguiló

Hotel Restaurant Diego formatges
Selecció de formatges aportats per Aguiló Vinateria. que tot i dedicar-se molt als catalans, en aquesta ocasió van portar 3 d’importació: El Braojos de llet crua d’ovella (el de pell florida), procedent de Valladolid, un formatge de Lleó de la formatgeria 7 lobas, barreja de tres llets, crues també. I un Cabrales de Pepe Bada. Excel·lents els 3!.
Hotel Restaurant Diego pop
Croquetes i pop
Hotel Restaurant Diego cigrons
Cigrons amb cocotxes
Hotel Restaurant Diego vedella
Excel·lent carn en la maduració justa, provinent de la seva producció

 

Tastets de postres

 

Hotel Restaurant Diego coca
Coca de cireres del Forn Sistaré de Reus

Punts forts a Hotel Restaurant Diego

Ens va sorprendre, la quantitat de públic a Hotel Restaurant Diego, tant de menú com de carta, sent un dimarts del mes de maig. Normalment els llocs apartats de grans ciutats o nuclis industrials, fan el ple, en caps de setmana, però aquest Déu ni do, la gent que tenia, sent un dia feiner. Vam veure que tenien un menú de dilluns a divendres, de 13€, així com un de degustació de 30€ TOT inclòs, que podeu veure a la seva web.

Un dels seus punts forts deHotel Restaurant Diego, és que tenen cria pròpia de vedells, en unes modèliques instal·lacions situades a uns pocs kilòmetres i la carn, és especialment recomanable La seva vedella – vedella, sense pijades ni maduracions anormals, podem donar fe del seu molt alt nivell.

Hotel Restaurant Diego ramaderia
Vista parcial de l’espai de cria, on podem apreciar l’espai que disposa el bestiar i la netedat

El tracte a Hotel Restaurant Diego

També cal destacar el tracte espectacular que tenen el Diego i la seva germana, amb els clients. Ho vam poder observar, mentre esperàvem i veiem el feeling. El Diego es desenvolupa amb els clients, com peix a l’aigua i he de dir que em va sorprendre molt positivament.

Passa sense cap mena de dubte a la meva llista de restaurants recomanats d’aquesta zona. Que podeu consultar fent clic a Restaurants del Sud de Catalunya.

I aquí una foto del grup, en la sobretaula. En “presidència”, podeu veure el Jordi Melendo, flanquejat per l’Enric Aguiló i el Diego Arasa. A l’ala esquerra:  Patxi Xabier, Marc Ripoll i Joan Carrion. I a l’a la dreta Cristina Grau, Joan Sangenís, Marta Meseguer, Ricard Sampere, Anna Casabona i Marc Aguiló.

Hotel Restaurant Diego taula

RESUM de Hotel Restaurant Diego

  • Hotel Restaurant Diego,  sorprèn pel seu nivell de tracte i d’instal·lacions
  • Molt bones carns, amb ramaderia pròpia
  • La seva proximitat al Delta, també li permet peix de primera
  • Tracte amb els clients, que els fan sentir com amics
  • Interessants menús de feiners i gastronòmic
  • Carta de vins envejable
  • En conseqüència, un lloc base ideal, per una estada al Delta